10 Λογισμικό διαχείρισης διευθύνσεων IP για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Στον σημερινό κόσμο που βασίζεται στο Διαδίκτυο, είναι δύσκολο να βρείτε συσκευές που δεν υποστηρίζουν συνδεσιμότητα δικτύου.

Στην πραγματικότητα, με την ταχεία ψηφιοποίηση και το φθηνότερο διαδίκτυο, έχει καταστεί συντριπτικό για τους οργανισμούς να παρακολουθούν, να διαχειρίζονται και να διατηρούν τεράστιες βάσεις δεδομένων.

Αν και οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτάρκεις στη διαχείριση μεγάλων βάσεων δεδομένων, οι μικρές επιχειρήσεις εξακολουθούν να υποφέρουν από έλλειψη προσιτών και αξιόπιστων συστημάτων διαχείρισης διευθύνσεων IP.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε τα 10 κορυφαία λογισμικά IPAM για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αλλά πριν σας φτάσουμε στα εργαλεία, ας καταλάβουμε πρώτα το IPAM και γιατί είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις;

Τι είναι το IPAM;

Η διαχείριση διευθύνσεων IP (IPAM) είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα εργαλείων για το σχεδιασμό, την παρακολούθηση και τη διαχείριση πολύπλοκων υποδομών διευθύνσεων IP.

Πρωτόκολλο Διαδικτύου (IP) είναι ο τρόπος με τον οποίο οι συσκευές σε ένα δίκτυο επικοινωνούν μεταξύ τους. Έτσι, κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε ένα δίκτυο έχει μια μοναδική μόνιμη ή προσωρινή διεύθυνση IP που της έχει εκχωρηθεί.

Από σήμερα, χρησιμοποιούνται δύο εκδόσεις IP – IPv4 και IPv6. Ωστόσο, το αρχικό πρωτόκολλο IPv4 εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στο Διαδίκτυο και σε πολλά εταιρικά δίκτυα. Το IPv6 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση που κερδίζει σταθερά δημοτικότητα.

Επιστροφή στο IPAM – Οι λύσεις διαχείρισης διευθύνσεων IP απλοποιούν και αυτοματοποιούν τη διαδικασία διαχείρισης και την εργασία που εμπλέκεται στη διαχείριση του χώρου πρωτοκόλλου Διαδικτύου.

Όταν το Διαδίκτυο συνδέει δισεκατομμύρια συσκευές, είναι αδύνατο για άτομα και επιχειρήσεις να διαχειρίζονται με μη αυτόματο τρόπο δισεκατομμύρια κρίσιμες βάσεις δεδομένων διευθύνσεων IP.

Το λογισμικό και τα εργαλεία IPAM αυτοματοποιούν τις μακρές εργασίες που εμπλέκονται στη διαχείριση χώρου IP. Τα εργαλεία εντοπίζουν αυτόματα τις διευθύνσεις IP και τους διακομιστές DNS στο δίκτυό σας και σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε τα πάντα από μια κεντρική διεπαφή πλούσια σε χαρακτηριστικά ενώ σας βοηθούν με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Από μικρές επιχειρήσεις έως μεγάλες εταιρείες, όλοι κάνουν χρήση εργαλείων διαχείρισης διευθύνσεων IP. Έχουμε ερευνήσει και παραθέσουμε παρακάτω ορισμένα βασικά οφέλη που αναγνωρίζουν οι εταιρείες μετά τη χρήση της τεχνολογίας IPAM.

Πλεονεκτήματα των Εργαλείων IPAM

Ευκολότερη Διοίκηση

Το IPAM διευκολύνει τη διαδικασία διαχείρισης. Οπως λέμε,

 • Αναθέτει εργασίες διαχείρισης χώρου διευθύνσεων IP
 • Βελτιώνει την ορατότητα και την παρακολούθηση μέσω πόρων IP
 • Αυτοματοποιεί τη διαμόρφωση DNS-DHCP
 • Ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για τις δραστηριότητες των χρηστών
 • Ενσωματωμένες αναλυτικές αναφορές

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε διαχειριστή. Πρέπει ακόμα να προσλάβετε κάποιον με τεράστιες γνώσεις πληροφορικής για να χειριστεί και να ελέγξει αποτελεσματικά τη λειτουργία του λογισμικού IPAM.

Υπόσχεται αξιοπιστία

Θα θέλετε κάποιον αξιόπιστο να διαχειρίζεται δεκάδες χιλιάδες IP κάθε δευτερόλεπτο. Δεν είναι;

Το IPAM είναι χωρίς σφάλματα κατά την εκχώρηση, αλλαγή ή διαγραφή διευθύνσεων IP. Άλλωστε, γι’ αυτό το εμπιστεύονται οι επιχειρήσεις.

Επιπλέον, το IPAM μειώνει επίσης το χρόνο διακοπής της υπηρεσίας δικτύου και προσφέρει ταχύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων για να παρέχει ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον Διαδικτύου.

Μειωμένη πολυπλοκότητα

Με το κεντρικό αποθετήριο του εργαλείου IPAM, έχετε μια ενοποιημένη προβολή των δικτύων σας.

Εφαρμόζει έναν ισχυρό πίνακα εργαλείων, επιτρέποντας στον διαχειριστή να διαχειρίζεται τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες IP σε ένα μέρος.

Προηγμένες ενσωματώσεις

Τα εργαλεία IPAM έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τη συνολική λειτουργική σας αποτελεσματικότητα.

Ως εκ τούτου, ενσωματώνεται στο οικοσύστημα IoT μέσω API, αποθετηρίων και διακομιστών Cloud για να παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία διαχειριστή και χρήστη.

Η ενσωμάτωση με τη διαχείριση VLAN και VRF είναι το κεράσι στην τούρτα για τους χρήστες.

Γιατί χρειάζεστε ένα εργαλείο IPAM;

Ξέρετε ότι υπάρχουν περίπου 4 δις Διευθύνσεις IP παγκοσμίως;

Από τα οποία, 1.541.605.760 διατίθενται στις Ηνωμένες Πολιτείες, το υψηλότερο στον κόσμο. Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν το 35,9% του συνολικού αριθμού των διευθύνσεων IP.

Ενώ η Κίνα έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό διευθύνσεων IP με 330.321.408, περίπου το 7,7% του συνολικού αριθμού διευθύνσεων IP, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία με 202.183.168 και το Ηνωμένο Βασίλειο με 123.500.144.

Με αυτούς τους 10 αριθμούς, φαίνεται συντριπτικό να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε χειροκίνητα κάθε διεύθυνση IP.

Όχι απλώς να τα διαχειρίζεστε, αλλά να τα εκχωρείτε, να τα αλλάζετε και να τα διαγράφετε όταν οι συσκευές φεύγουν από ένα δίκτυο και επίσης να αποφεύγετε τις διενέξεις IP.

Και για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω – το IPAM είναι ο πάγος για την πρόληψη του χάους IP.

  Εδώ είναι μια αβλαβής φάρσα που μπορείτε να παίξετε την Πρωταπριλιά

Ας δούμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει κάθε λογισμικό ή εργαλείο IPAM.

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε όταν επιλέγετε ένα IPAM

Δυνατότητα Ανακάλυψης και Εξερεύνησης

Δεν θέλετε να περιορίζεται η συλλογή δεδομένων σας. Ως εκ τούτου, ένα καλό λογισμικό IPAM θα ​​πρέπει να μπορεί να συλλαμβάνει πληροφορίες μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως εισαγωγή δεδομένων, πληροφορίες από διακομιστές DHCP και να δημιουργεί αυτόματα συνδέσμους μεταξύ συσκευών.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αμφισβητήσετε όταν συγκρίνετε τις δυνατότητες ανακάλυψης της λύσης IPAM σας.

 • Συλλέγει το εργαλείο IPAM δεδομένα όπως όνομα συσκευής, όνομα λειτουργικού συστήματος, πύλη μεταγωγέα, VLAN, όνομα κατόχου κ.λπ.;
 • Μπορεί η λύση IPAM να δημιουργήσει αναφορές όπως όλες οι συσκευές Windows που εκτελούνται σε VLAN 3 που είναι συνδεδεμένες στον διακόπτη 5;
 • Υποστηρίζει το IPAM ένα ευρύ σύνολο διακοπτών και δρομολογητών προμηθευτών δικτύωσης;

Crystal-Clear Reporting

Η ενασχόληση με χιλιάδες σημεία δεδομένων καθημερινά μπορεί να συσσωρευτεί σε μια ογκώδη και περίπλοκη αναφορά.

Ένα καλό λογισμικό IPAM θα ​​πρέπει να παρουσιάζει πληροφορίες όπως η χρήση δικτύου, η κατάσταση των διευθύνσεων IP, η διανομή διευθύνσεων IP, η τοποθεσία και η συνδεσιμότητα μέσω γραφημάτων και γραφημάτων.

Η ενσωμάτωση οπτικών στοιχείων στην αναφορά προηγμένης τεχνολογίας τα καθιστά εύκολα κατανοητά και επιταχύνει τις εργασίες και τη λήψη αποφάσεων.

Διαχείριση βασισμένη σε ρόλους

Θα έχετε υπαλλήλους με ποικίλα σετ δεξιοτήτων και τεχνογνωσία εάν διευθύνετε έναν οργανισμό.

Επομένως, το λογισμικό διαχείρισης διευθύνσεων IP που διαθέτετε πρέπει να μπορεί να εκχωρεί ανάλογα ρόλους.

Για παράδειγμα:

 • Ένας τεχνικός γραφείου υποστήριξης μπορεί να έχει την εξουσία να εκχωρεί στατικές διευθύνσεις IP σε μερικά συγκεκριμένα υποδίκτυα
 • Ένας διαχειριστής δικτύου σε ένα υποκατάστημα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο των υποδικτύων του υποκαταστήματος
 • Ένας μηχανικός αντιμετώπισης προβλημάτων μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο για ανάγνωση στα δεδομένα συνδεσιμότητας IPAM

Αυτό θα επιτρέψει την ποιοτική ανάθεση αντί να βαρύνει όλη την εργασία σε λίγους διαχειριστές σε επίπεδο ειδικών.

Ενσωματωμένο DNS/DHCP

Εφόσον μιλάμε για IP και χώρο δικτύου, το DNS (Domain Name System) και το DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) είναι δύο ζωτικής σημασίας πτυχές του ίδιου.

Μια καλή λύση IPAM συνεργάζεται στενά με συστήματα DNS και DHCP για να διασφαλίσει ότι οι εγγραφές DNS διατηρούνται και ενημερώνονται συχνά καθώς νέες συσκευές ενώνονται στο δίκτυο.

Τι γίνεται εάν το λογισμικό IPAM που διαθέτετε δεν είναι φιλικό με συστήματα DNS και DHCP;

Λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, το σύστημα IPAM σας δεν θα παρακολουθεί τυχόν διενέξεις IP που συμβαίνουν στο δίκτυό σας.

Για παράδειγμα, μια συσκευή από τη Φλόριντα συνδέεται στο δίκτυό σας. Εκχωρεί μια στατική διεύθυνση IP στη συσκευή, η οποία αποτελεί μέρος μιας περιοχής DHCP και θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταφερθεί σε άλλη συσκευή από τους διακομιστές DHCP, προκαλώντας έτσι μια διένεξη IP και ένα πρόβλημα συνδεσιμότητας.

Προηγμένες προσαρμογές και δυνατότητες ενσωμάτωσης

Ένα σύστημα διαχείρισης διευθύνσεων IP δεν είναι ένα αυτόνομο εργαλείο. Τελικά, οι εργασίες IPAM αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου συστήματος πληροφορικής.

Ως εκ τούτου, ένα καλό λογισμικό IPAM θα ​​συνοδεύεται από πολλαπλές προσαρμογές και ενσωματώσεις για να διευκολύνει τη συνολική ροή εργασίας.

Τώρα που γνωρίζουμε ποιες δυνατότητες καθιστούν ένα εξαιρετικό λογισμικό IPAM. Ας δούμε το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης διευθύνσεων IP για μικρές επιχειρήσεις.

OpUtils

OpUtils by ManageEngine είναι ένα ισχυρό κιτ εργαλείων διαχείρισης δικτύου που βοηθά τους διαχειριστές να διαχειρίζονται εύκολα τις θύρες μεταγωγέα και τις διευθύνσεις IP.

Είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης εταιρικής IP που επιτρέπει στους διαχειριστές να προσδιορίζουν την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο κάθε διεύθυνσης IP στο εταιρικό τους δίκτυο.

Χαρακτηριστικά

 • Παρακολούθηση Δικτύου: Συνεχής παρακολούθηση πολλαπλών συσκευών/διακομιστών/ιστοσελίδων για να λαμβάνετε την κατάσταση διαθεσιμότητας σε πραγματικό χρόνο για κάθε κέντρο δικτύου
 • Ειδοποιήσεις ειδοποιήσεων: Λάβετε ειδοποιήσεις με ειδοποιήσεις βάσει ορίου για διενέξεις διευθύνσεων IP και άλλα κρίσιμα σφάλματα, καθώς και ειδοποιήσεις για νέες συσκευές
 • Ενσωμάτωση Active Directory: Ομαλή ενοποίηση με τον ενεργό κατάλογο των Windows για την ανάκτηση λεπτομερειών του αντικειμένου του υπολογιστή και τον συγχρονισμό της βάσης δεδομένων σας
 • Ανίχνευση απατεώνων: Σαρώνετε περιοδικά όλα τα διαθέσιμα δίκτυα ή υποδίκτυα και επισημαίνετε τα συστήματα/συσκευές ως αξιόπιστα, επισκέπτη ή απατεώνες. υποστηρίζει το κλείδωμα των θυρών μεταγωγέα για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης

Το λογισμικό διαχείρισης IP της OpUtils προσφέρει διαχείριση βασισμένη σε ρόλους για την άσκηση πλήρους ελέγχου στη διοικητική εξουσία. Ο προηγμένος σαρωτής IP του επιτρέπει στους διαχειριστές να δημιουργούν μια ιεραρχική αναπαράσταση δικτύου και να εντοπίζουν εύκολα τα υποδίκτυα μέσα σε δευτερόλεπτα.

Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα σε αυτό, αλλά το ManageEngine συνοδεύεται από δωρεάν δοκιμή. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε την εμπλουτιστική εμπειρία μόνοι σας.

Συσκευή 42

Συσκευή 42 είναι ένα ισχυρό λογισμικό IPAMS που σχεδιάστηκε από ειδικούς πληροφορικής για την ανακάλυψη, τεκμηρίωση και διαχείριση βάσεων δεδομένων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η διαισθητική διεπαφή, η ισχυρή οπτικοποίηση και η εύχρηστη διεπαφή χρήστη βοηθούν τους διαχειριστές να αποκτήσουν αξιόπιστες πληροφορίες από ακατέργαστα δεδομένα διεύθυνσης IP.

Χαρακτηριστικά

 • Αυτόματη εκχώρηση IP: Επιτρέπει στα μέλη του προσωπικού να εκχωρούν αυτόματα τις διαθέσιμες IP σε συσκευές χωρίς να ανησυχούν για το παλιό IPAM.xlsx
 • Προηγμένη οπτικοποίηση: Δημιουργήστε γραφικές αναπαραστάσεις και διαγράμματα συνδέσεων και βάσεων δεδομένων από άκρο σε άκρο για να τα κατανοήσετε εύκολα
 • Ενσωμάτωση DNS: Μεταφέρετε αυτόματα αρχεία από διακομιστές DNS για εύκολη αναζήτηση και ενημερωμένη τεκμηρίωση και συσχέτιση με διευθύνσεις IP
 • Διαχείριση γραμμής εντολών: Προσδιορίστε, αναζητήστε και εκχωρήστε IP με μια απλή κλήση API σε μια γλώσσα δέσμης ενεργειών
  Πώς να δείτε και να διαγράψετε το ιστορικό Netflix

Το Device42 προσφέρει αυτόματη παρακολούθηση IP ενώ παρέχει υποστήριξη τόσο για IPv4 όσο και για IPv6. Το ισχυρό λογισμικό εμπιστεύονται 2000 παγκόσμιοι πελάτες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών όπως η Mercedes, η Walmart, η Cisco κ.λπ.

Μάντεψε? Όπως το OpUtils, το Device42 προσφέρει επίσης δωρεάν δοκιμή του λογισμικού του.

SolarWinds

SolarWinds Το λογισμικό IPAM έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους διαχειριστές να εξοικονομούν χρόνο και να αποτρέπουν δαπανηρά σφάλματα.

Η διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης βοηθά τους διαχειριστές να δημιουργούν ομάδες, υπερδίκτυα, υποδίκτυα και μεμονωμένες διευθύνσεις IP.

Χαρακτηριστικά

 • Αυτόματος πιλότος: Αυτοματοποιήστε τη διαδικασία ανακάλυψης, διαχείρισης και παρακολούθησης των διευθύνσεων IP για να αποτρέψετε κρίσιμα ανθρώπινα λάθη και να εξοικονομήσετε χρόνο
 • Ανάκτηση εγκαταλελειμμένων IP: Διεκδικήστε εύκολα εγκαταλειμμένες στατικές και δεσμευμένες διευθύνσεις DHCP και παρακολουθήστε ταυτόχρονα τις ομάδες DHCP.
 • Network Scanner: Αποκτήστε χρήσιμες πληροφορίες από το δίκτυό σας με το SolarWinds. ένα ισχυρό εργαλείο σάρωσης δικτύου
 • Hybrid DNS Management: Κεντρική κονσόλα για εύκολη παρακολούθηση και διαχείριση εγγραφών DNS και δημιουργία αυτοματοποιημένων αναφορών DNS πελατών

Ο διαισθητικός σχεδιασμός του εργαλείου IPAM του SolarWinds ταιριάζει καλύτερα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς και κυβερνητικούς οργανισμούς και ελεύθερους επαγγελματίες. Το εμπιστεύονται 498 εταιρείες της Fortune 500. Αρκετά καλό για να το δοκιμάσετε; Δοκιμάστε το με μια δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών χωρίς κίνδυνο.

WhatsUp Gold

WhatsUp Gold Η by Progress είναι ένα φιλικό προς τον πελάτη εργαλείο διαχείρισης δικτύου all-in-one που βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να διαχειρίζονται IP.

Η διαδραστική χαρτογράφηση και η μοναδική αρχιτεκτονική του δίνουν στους διαχειριστές πλήρη ορατότητα όλων των συνδεδεμένων στο δίκτυό σας.

Χαρακτηριστικά

 • Πρόληψη συγκρούσεων: Αυτόματος εντοπισμός και κατάργηση διπλότυπων διευθύνσεων IP για βελτίωση της ορατότητας του δικτύου σας
 • Σύνθετες αναφορές: Δημιουργήστε εκ των υστέρων αναφορές για καλύτερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο IP σας και μοιραστείτε τις εύκολα με τους υφισταμένους σας για την προστασία και τη βελτιστοποίηση της βάσης δεδομένων σας
 • Ειδοποιήσεις ειδοποιήσεων: Λάβετε αυτόματα ειδοποιήσεις για διενέξεις IP, όπως αλλαγή κατάστασης διεύθυνσης IP και χρήση εκτός ορίου υποδικτύου για την αποτροπή μη προγραμματισμένου χρόνου διακοπής λειτουργίας
 • Προγραμματισμένη σάρωση: Σαρώστε αυτόματα ολόκληρη τη βάση δεδομένων IP σε ένα βολικό πρόγραμμα για εξοικονόμηση χρόνου και εξάλειψη του κινδύνου ανθρώπινου λάθους

Το WhatsUp Gold είναι ένα αυτόνομο λογισμικό IPAM. Διαθέτει κάθε σύνολο εργαλείων για να ανακαλύψετε, να διαχειριστείτε και να αποτρέψετε τον χώρο IP σας χωρίς να βγείτε από το προϊόν.

LightMesh

Ιδρύθηκε το 2012, LightMesh είναι ένα οικονομικό λογισμικό διαχείρισης IP ειδικά σχεδιασμένο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με το εργαλείο LightMesh IPAM, μπορείτε εύκολα να εκτελέσετε ένα δυναμικό και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας. Είναι προφανώς μια χρονομηχανή για τα δεδομένα σας που υπερβαίνει κατά πολύ τα ίχνη ελέγχου και βοηθά στη συνολική διαχείριση IP.

Χαρακτηριστικά

 • Οπτικοποίηση γραφικών: Βελτιωμένη οπτικοποίηση υποδικτύου γραφικών που επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν το σχέδιο IP σας από μια προβολή 30.000 ποδιών και να αναλύουν τις διευθύνσεις IP και τις συσκευές με ένα μόνο κλικ
 • Διαχείριση βάσει ρόλων: Το εργαλείο του LightMesh παρέχει εκλεπτυσμένη πρόσβαση βάσει ρόλων στο λογισμικό του για διάφορους ρόλους και απαιτήσεις πρόσβασης
 • Ενσωμάτωση DNS & DHCP: Ενσωματώστε απρόσκοπτα τους υπάρχοντες διακομιστές DNS και DHCP για να δείτε τα δεδομένα IP, DNS και DHCP σας σε ένα μέρος
 • Ιστορικό ελέγχου: Ελέγξτε, ελέγξτε, επαναλάβετε και επαναφέρετε εύκολα τα ιστορικά σας δεδομένα με το ισχυρό Time Machine της LightMesh

Το LightMesh απλοποιεί τη διαδικασία τεκμηρίωσης και διαχείρισης βάσεων δεδομένων IP.

Micetro

Micetro Το by Men and Mice είναι ένα βιώσιμο λογισμικό IPAM που βασίζεται σε σύννεφο που βοηθά τις επιχειρήσεις να ελέγχουν τον χώρο του δικτύου Ip τους πιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Έρχεται με μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που διευκολύνει τους διαχειριστές να πλοηγηθούν στο λογισμικό χωρίς εξωτερική ανάθεση βοήθειας.

Χαρακτηριστικά

 • Βελτιωμένη ορατότητα: Παγκόσμια επισκόπηση όλων των διευθύνσεων IP για κρυστάλλινη ορατότητα, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του συστήματος και να αποτρέπετε τη διακοπή λειτουργίας
 • Λειτουργία αυτόματου πιλότου: Πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης IP από την εκχώρηση έως την παρακολούθηση μεμονωμένων IP για την αποτελεσματική διαχείριση του χώρου IP σας
 • Πρόσβαση βάσει ρόλων: Λεπτομερείς έλεγχοι πρόσβασης με αμφίδρομο ενεργό κατάλογο για την προστασία του χώρου IP σας από κακόβουλες δραστηριότητες ή ανθρώπινα λάθη
 • Πρόληψη απατεώνων: Εντοπίστε εύκολα ύποπτες διευθύνσεις IP, επιλύστε και αποτρέψτε επικαλύψεις και διενέξεις IP

Η Micetro εμπιστεύεται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, όπως η Intel, η Microsoft, η Toyota και πολλές άλλες. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτό το ισχυρό λογισμικό προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές του.

  Τι είναι το Kodi; Όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε για την εφαρμογή τηλεοπτικής ροής

Κύμα TCP

TCPWave είναι μια σύγχρονη εταιρεία DDI που προσφέρει οικονομικά αποδοτικές και επεκτάσιμες λύσεις IPAM. Απλοποιεί τη διαδικασία αυτοματισμού IPAM για την επιχείρησή σας παρέχοντας πάνω από 1700+ κλήσεις REST API.

Με το λογισμικό διαχείρισης IP TCPWave, έχετε πρόσβαση σε premium εργαλεία, όπως αναλυτικά στοιχεία, διαχείριση σφαλμάτων, αναφορές ελέγχου, νοημοσύνη μηχανικής εκμάθησης για τον εντοπισμό κακόβουλης κυκλοφορίας, Τείχος προστασίας DNS και πολλά άλλα.

Ας ρίξουμε μια περιεκτική ματιά στα χαρακτηριστικά του.

Χαρακτηριστικά

 • Προηγμένες αναφορές: Ενσωματωμένο πλαίσιο αναφοράς DDI που ανακτά αυτόματα δεδομένα από το χώρο αποθήκευσης δεδομένων, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξάγουν αναφορές σε πολλές μορφές και να τις προγραμματίζουν για περιοδική εκτέλεση
 • Magical Data Wizards: Οδηγοί εισαγωγής και εξαγωγής DDI συντονισμένοι με βελτιστοποίηση απόδοσης για να εξομαλύνουν τη διαδικασία μετεγκατάστασης δεδομένων και να εξοικονομούν ώρες ανθρώπινης εργασίας
 • Πλούσια διεπαφή γραμμής εντολών: Το ισχυρό CLI του TCPWave σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε την υποδομή DNS και DHCP από απλές γραμμές εντολών (πάνω από 1700+ ενσωματωμένα CL)
 • Quick Task Wizard: Ένα ιδανικό εργαλείο που παρέχει μια απλή οπτική διεπαφή εργασιών προτεραιότητας που επιτρέπει στους διαχειριστές να ξεκινήσουν γρήγορα με το οικοσύστημα TCPWave DDI

Το TCPWave είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λύσεων διαχείρισης IP.

Infoblox

Infoblox είναι ένα άλλο δημοφιλές εργαλείο διαχείρισης IP μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων. Είναι η κορυφαία εσωτερική πλατφόρμα στον κόσμο για διαχείριση διευθύνσεων DNS, DHCP και IP.

Οι υπηρεσίες δικτύωσης και κυβερνοασφάλειας Infoblox-first cloud επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να απλοποιήσουν τον περίπλοκο και δυναμικό χώρο του δικτύου τους.

Χαρακτηριστικά

 • Εκτεταμένη ανακάλυψη για την εύρεση όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε ένα δίκτυο και τον προσδιορισμό των προδιαγραφών της συσκευής, όπως ο τύπος συσκευής, ο τύπος λειτουργικού συστήματος, ο τύπος διακομιστή κ.λπ.
 • Ευέλικτα χαρακτηριστικά μεταδεδομένων για την προσθήκη ετικετών σε βασικούς πόρους IP για την οργάνωση και την κοινή χρήση μαζικών δεδομένων με πιο αποτελεσματικό και κατανοητό τρόπο.
 • Κεντρικός πίνακας ελέγχου για ενοποιημένη παρακολούθηση και διαχείριση διευθύνσεων DNS, DHCP και IP. Αυτό βοηθά επίσης στη γρήγορη αντιμετώπιση προβλημάτων διενέξεων IP και μειώνει το χρόνο διακοπής λειτουργίας.
 • Προσαρμόσιμα πρότυπα για γρήγορη διαμόρφωση νέων πόρων και δημιουργία ροών εργασίας για την αυτοματοποίηση ενός ευρέος φάσματος διαδικασιών πληροφορικής.

Το Infoblox είναι ενσωματωμένο με την υψηλής αξιολόγησης τεχνολογία Grid της εταιρείας, γι’ αυτό το λογισμικό IPAM του είναι το καταλληλότερο για επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχείρησης—που ενδιαφέρονται για το λογισμικό; Κάντε αίτηση για δωρεάν επίδειξη σήμερα!

GestióIP

GestióIP είναι μια δωρεάν λύση IPAM που βασίζεται στο web που υποστηρίζει διευθύνσεις IP IPv4 και IPv6. Διαθέτει φιλική προς το χρήστη διεπαφή και συνοδεύεται από ισχυρές λειτουργίες εντοπισμού και παρακολούθησης δικτύου.

Η λύση IPAM της GestióIP διαθέτει προηγμένη αναζήτηση που βοηθά τους διαχειριστές να βρίσκουν κρίσιμες πληροφορίες χώρου δικτύου εύκολα και γρήγορα.

Χαρακτηριστικά

 • Οπτικοποίηση δεδομένων: Η εύκολη στη χρήση διεπαφή και η σαφής γραφική αναπαράσταση των δεδομένων επιτρέπουν στους διαχειριστές να αποκτήσουν χρήσιμες πληροφορίες
 • Αυτόματος πιλότος: Αυτοματοποιήστε εύκολα ολόκληρη τη διαδικασία διαχείρισης διευθύνσεων IP, από την ανακάλυψη δικτύου έως τα προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων
 • Προηγμένες ενσωματώσεις: Ενσωματωμένες ενσωματώσεις υποδομής, όπως σύστημα διαχείρισης VLAN και ενσωματωμένα εργαλεία όπως η αριθμομηχανή υποδικτύου για τη διευκόλυνση του φόρτου εργασίας του διαχειριστή
 • Ισχυρά API: Τα ισχυρά API του GestióIP ορίζουν συγκεκριμένες λειτουργίες που επιτρέπουν σε άλλες εφαρμογές να αλληλεπιδρούν μαζί του και διευκολύνουν διαδικασίες όπως η αυτοματοποιημένη ανάπτυξη εικονικών μηχανών

Το GestióIP είναι επίσης διαθέσιμο ως υπηρεσία λογισμικού που βασίζεται σε σύννεφο. Είναι μια εναλλακτική λύση στην On-Premise εγκατάσταση του λογισμικού και προσφέρει έναν εύκολο τρόπο εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης διευθύνσεων IP.

phpIPAM

PHPIPAM είναι ένα εργαλείο διαχείρισης IP ανοιχτού κώδικα που βασίζεται σε PHP και παρέχει μια ελαφριά και απλή εφαρμογή διαχείρισης IP για μικρές επιχειρήσεις.

Η εφαρμογή PHP υποστηρίζει διευθύνσεις IP IPv4 και IPv6 και εκτελείται στο backend της βάσης δεδομένων MySQL, χρησιμοποιώντας βιβλιοθήκες jQuery, λειτουργίες Ajax και HTML5/CSS3.

Χαρακτηριστικά

 • Αυτόματη εμφάνιση ελεύθερου χώρου για υποδίκτυα στο χώρο του δικτύου IP σας
 • Εύκολη εξαγωγή και εισαγωγή αρχείων XLS/CSV
 • Αυτόματη σάρωση δικτύου και έλεγχοι κατάστασης IP
 • Ειδοποιήσεις μέσω email για νέες συσκευές που προστέθηκαν ή διενέξεις IP
 • Εύκολη στην κατανόηση οπτική οθόνη υποδικτύου
 • Ενσωματωμένη διαχείριση VLAN και VRF
 • Υποστηρίζει προσαρμοσμένα πεδία διεύθυνσης IP/υποδίκτυο/χρήστη VLAN

Το phpIPAM έχει διάφορες εκδόσεις στην αγορά. Η πιο πρόσφατη είναι η phpIPAM έκδοση 1.5, που κυκλοφόρησε το 2022.

Τυλίγοντας

Τα εργαλεία IPAM είναι εξαιρετικά σημαντικά για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Ωστόσο, καλύψαμε μερικά από τα κορυφαία λογισμικά IPAM που ταιριάζουν καλύτερα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Είστε εσείς που πρέπει να κάνετε μια επιλογή.

Συνιστούμε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις της επιχείρησής σας και είναι ταυτόχρονα προσιτό.

Μπορείτε να δείτε μερικά από τα εργαλεία IP Scanner.