10 καλύτερο λογισμικό Android Kiosk για μικρές επιχειρήσεις

Το Android είναι ένα ευέλικτο λειτουργικό σύστημα για κινητά, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε συσκευές που τροφοδοτούνται με Android για ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης.

Για επιχειρήσεις και επιχειρήσεις, η λειτουργία Kiosk στο Android επιτρέπει τη χρήση μιας συσκευής για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης.

Τι είναι όμως ακριβώς η λειτουργία Kiosk; Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης του;

Λειτουργία Kiosk στο Android: Τι είναι;

Η λειτουργία Kiosk σε μια συσκευή Android την περιορίζει σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή περίπτωση χρήσης.

Με άλλα λόγια, με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Kiosk, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της συσκευής ή να προσαρμόσετε οτιδήποτε θα κάνατε συνήθως σε ένα smartphone. Θα περιοριστείτε σε μερικές συγκεκριμένες εφαρμογές/οθόνες με λίστα περιορισμών.

Δεν είναι κάτι αποκλειστικό για το Android. Ακόμη και οι συσκευές Windows διαθέτουν λειτουργία Kiosk όπου μπορείτε να το κλειδώσετε για μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε μια συσκευή Android να λειτουργεί ως συσκευή παραγγελίας φαγητού στο εστιατόριό σας, μπορείτε να το κάνετε αυτό, χάρη στη λειτουργία Kiosk. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να προσφέρετε περιορισμένη πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες στους υπαλλήλους σας για να εξασφαλίσετε καλύτερη ασφάλεια στον οργανισμό σας.

Ομοίως, υπάρχουν πολλές εφαρμογές για τη λειτουργία Kiosk στο Android. Εδώ είναι μερικά από αυτά που μπορώ να σκεφτώ:

  • Περιορισμός της πρόσβασης σε κακόβουλες εφαρμογές και ιστότοπους για την προστασία της δραστηριότητας των εργαζομένων στις συσκευές.
  • Για να αποφύγετε περισπασμούς, κόβοντας περιττές λειτουργίες για έναν συγκεκριμένο χρήστη (ή μια ομάδα χρηστών).
  • Συσκευές είσπραξης πληρωμών.
  • Εκτύπωση εισιτηρίων.
  • Κράτηση ταξί.
  • Διαχείριση αποθεμάτων
  • Εμφάνιση χάρτη ενός γιγαντιαίου καταστήματος για βοήθεια πελατών.

Εκτός από τις περιπτώσεις χρήσης που αναφέρθηκαν, μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές βιομηχανικές και εμπορικές χρήσεις για τη λειτουργία Kiosk στο Android.

Συνολικά, χρησιμοποιείται είτε για λύσεις που απευθύνονται σε εργαζόμενους είτε για υπηρεσίες που απευθύνονται σε πελάτες.

Για να επιβάλετε, να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε τη λειτουργία Kiosk και τις διαμορφώσεις της με τις συσκευές, χρειάζεστε τη βοήθεια του λογισμικού Kiosk.

Με άλλα λόγια, ένα λογισμικό διαχείρισης φορητών συσκευών θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε συσκευές με δυνατότητα λειτουργίας Kiosk.

  Τα καλύτερα smartphone Android με πληκτρολόγια

Πριν αναφέρω κάποιο δημοφιλές λογισμικό Android Kiosk, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικά πράγματα σχετικά με την υποστήριξη συσκευών του.

Υποστηριζόμενες συσκευές για λειτουργία Kiosk

Σίγουρα, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή Android με τη λειτουργία Kiosk.

Ωστόσο, για την απρόσκοπτη διαχείριση/ενημέρωση συσκευών Android Kiosk, πρέπει να διασφαλίσετε ότι το λογισμικό Kiosk υποστηρίζει τις συσκευές που χρησιμοποιούνται. Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες με το λογισμικό Android Kiosk.

Συνήθως, οι λύσεις λογισμικού Kiosk υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα τηλεφώνων και tablet. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα smartphone στη λίστα. Επομένως, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τη λίστα των συμβατών συσκευών ή να ρωτάτε σχετικά με το λογισμικό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Ακολουθούν μερικοί από τους καλύτερους παρόχους υπηρεσιών Kiosk που ειδικεύονται στις υπηρεσίες διαχείρισης κινητών για επιχειρήσεις και επιχειρήσεις.

Esper

Esper είναι ένα σταθερό σύστημα διαχείρισης Kiosk που σας βοηθά να αναπτύξετε αξιόπιστα τη λειτουργία Kiosk στο Android και να διασφαλίσετε την ασφάλεια των συσκευών.

Υποστηρίζει όλες τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης, από εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης έως συσκευές αυτοεξυπηρέτησης παραγγελιών. Το λογισμικό συνοδεύεται από πολλά εργαλεία cloud για την προστασία των Android Kiosks από παραβιάσεις και κακή χρήση.

Μπορείτε να αναπτύξετε μια μεμονωμένη εφαρμογή ή μια λειτουργία Kiosk πολλαπλών εφαρμογών με το Esper. Σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες διαμορφώσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Εκτός από όλες τις λειτουργίες, μπορείτε να ελέγξετε εξ αποστάσεως τις ρυθμίσεις της συσκευής, να προωθήσετε ενημερώσεις εφαρμογών, να αυτοματοποιήσετε και να παρακολουθήσετε διάφορες πτυχές της συσκευής.

Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν με περιορισμένο αριθμό συσκευών (έως 100) και να επιλέξετε premium πακέτα για προσαρμοσμένες διαμορφώσεις με επεκτασιμότητα.

KioWare

KioWare είναι μια απλή λύση Android Kiosk για τις περισσότερες βασικές απαιτήσεις, μαζί με λειτουργίες όπως έλεγχος ασφαλείας, υποστήριξη NFC και άλλα.

Μπορείτε να επιλέξετε τη βασική ή την έκδοση lite εάν δεν χρειάζεστε πολλές λειτουργίες ή να χρησιμοποιήσετε την πλήρη έκδοση εάν χρειάζεστε απομακρυσμένη παρακολούθηση και όλες τις βασικές επιλογές στη λειτουργία Kiosk.

Σας επιτρέπει να κάνετε λήψη μιας δωρεάν δοκιμής για να το δοκιμάσετε ή να το αγοράσετε με εφάπαξ χρέωση με προαιρετικές επιλογές υποστήριξης. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες προσφορές, θα μπορούσε να είναι μια απλούστερη εναλλακτική, αλλά αν δεν έχετε πολλά να ανησυχείτε και θέλετε την καλύτερη συμβατότητα με παλιές/νέες εκδόσεις Android, το KioWare μπορεί να είναι μια καλή επιλογή.

  Πώς να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε μια εφαρμογή iPhone ή Android

Mobile Device Manager Plus

Mobile Device Manager Plus από ManageEngine είναι μια ενδιαφέρουσα προσφορά που προσφέρει λογισμικό cloud και εσωτερικής εγκατάστασης Kiosk.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να επιλέξετε να διαχειρίζεστε τα πάντα από το cloud ή να εγκαταστήσετε λογισμικό στον υπολογιστή σας για να ξεκινήσετε.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε αυτοματοποιημένα συστήματα check-in, PoS και πολλούς άλλους τύπους υπηρεσιών. Υποστηρίζει μια λειτουργία μεμονωμένης εφαρμογής και μια λειτουργία πολλαπλών εφαρμογών.

Ενώ υποστηρίζει τηλεχειριστήριο, ενδέχεται να μην διαθέτει τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων διαμορφώσεων σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες στην πύλη του. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς για περισσότερες διευκρινίσεις εάν σας φαίνεται καλή επιλογή.

Hexnode

Hexnode είναι μια συναρπαστική λύση που υποστηρίζει την εργασία με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως Office 365, Apple Business, Zendesk, Samsung Knox κ.λπ.

Υποστηρίζει επίσης λειτουργία μεμονωμένης εφαρμογής, λειτουργία πολλαπλών εφαρμογών και λειτουργίες εφαρμογών ιστού. Το κλείδωμα Kiosk που βασίζεται στον ιστό σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε επιτρεπόμενους ιστότοπους και να αποκλείετε τους υπόλοιπους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κλειδώσετε τα κλειδιά υλικού και ορισμένες λειτουργίες της συσκευής Android.

Παίρνετε τα απαραίτητα, όπως τηλεχειριστήρια ασφαλείας και προσαρμοσμένη επωνυμία. Προσφέρει δωρεάν δοκιμή 14 ημερών και προγράμματα που βασίζονται σε συνδρομή για διάφορες λειτουργίες.

Miradore

Miradore είναι ένα απλό λογισμικό Android Kiosk χωρίς φανταχτερές ικανότητες.

Υποστηρίζει λειτουργίες μίας και πολλαπλών εφαρμογών για συσκευές που χρησιμοποιούν εφαρμογές από το Microsoft Store, το App Store ή το Play Store.

Μπορεί να μην είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν και να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα σύμφωνα με τη χρήση σας.

Scalefusion

Scalefusion είναι ένας από τους καθιερωμένους παρόχους λογισμικού Android Kiosk που χρησιμοποιείται από μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες στο διαδίκτυο.

Το Scalefusion υποστηρίζει μια σειρά συσκευών σε σύγκριση με ορισμένες άλλες προσφορές. Εκτός από τα βασικά, προσφέρει επίσης μια ποικιλία εργαλείων ενσωμάτωσης για την ενεργοποίηση κλήσεων VoIP, συγχρονισμού αρχείων και πολλά άλλα.

Προσφέρει ανταγωνιστικά προγράμματα συνδρομής εάν θέλετε να το επιλέξετε.

Android Kiosk

Αν και το όνομα ακούγεται πολύ γενικό, Android Kiosk είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών Kiosk για μεγάλες μάρκες όπως Adidas, MG, Honda κ.λπ.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο ιστότοπός τους ταιριάζει καλά με τις αρχές σχεδιασμού Android. Προσφέρουν δύο ξεχωριστές εκδόσεις, μία για το κλείδωμα του προγράμματος περιήγησης και η άλλη για το πρόγραμμα εκκίνησης (προσαρμοσμένο για μεμονωμένες/πολλαπλές εφαρμογές).

  Πώς να μοιραστείτε την οθόνη του iPhone ή του Android χρησιμοποιώντας το Skype

Λαμβάνετε μια δοκιμή 5 ημερών και ένα εκτεταμένο σύνολο λειτουργιών για να κάνετε τα πράγματα εύκολα και επεκτάσιμα για διάφορα μεγέθη οργανισμών. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τις αναπτύξεις σας από απόσταση μαζί με προσαρμογές επωνυμίας.

Πλήρως περίπτερο

Πλήρως περίπτερο είναι μια συναρπαστική προσφορά όπου έχετε πολλές επιλογές ενοποίησης και βασικές επιλογές για τη διαχείριση των αναπτύξεων.

Προσφέρει ανάπτυξη cloud/απομακρυσμένη διαχείριση για να διευκολύνει τα πράγματα. Μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες δωρεάν. Εάν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε μια άδεια χρήσης που βασίζεται σε συσκευή με εφάπαξ χρέωση ή μια συνδρομή στο cloud για προηγμένες λειτουργίες.

AirDroid

AirDroid παρέχει κυρίως υπηρεσίες Android Kiosk για εταιρείες και βιομηχανίες πληροφορικής. Ωστόσο, προσφέρει επίσης σχέδια για προσωπική χρήση.

Τα σχέδια τιμολόγησης είναι ευέλικτα για μικρές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις. Έχετε επίσης τη δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών για να το δοκιμάσετε εάν ενδιαφέρεστε.

Ορισμένες λειτουργίες περιλαμβάνουν τον τηλεχειρισμό, την απομακρυσμένη διαχείριση αρχείων, την παρακολούθηση συσκευών, τη διαχείριση μελών, μια εφαρμογή ιδιωτικής αγοράς και ένα πρόγραμμα περιήγησης Kiosk. Υποστηρίζει λειτουργίες μονής και πολλαπλών εφαρμογών.

Εάν θέλετε να αυξήσετε την κλίμακα, παρέχει επίσης κορυφαία απομακρυσμένη υποστήριξη για να σας βοηθήσει να επιλύσετε προβλήματα όταν χρειάζεται. Μπορείτε να λάβετε έκπτωση εάν είστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός ή εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Sitekiosk

Sitekiosk είναι μια δημοφιλής επιλογή για διάφορες περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών και δημόσιων ρυθμίσεων.

Προσφέρει όλα τα απαραίτητα, όπως ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, απομακρυσμένη διαχείριση και στατιστικά σε πραγματικό χρόνο και υποστηρίζει API για εξωτερικούς αισθητήρες και συσκευές.

Όπως και το Mobile Device Manager Plus, έχετε μια προσφορά on-premise και μια λύση cloud. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις επιλογές αδειοδότησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Προσφέρει επίσης δωρεάν δοκιμή. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε τα πράγματα πριν αποφασίσετε.

Η λειτουργία Kiosk είναι ιδανική για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα

Είτε είστε μια μικρή επιχείρηση που επικεντρώνεται στην πώληση προϊόντων είτε θέλετε να διασφαλίσετε τις απαιτήσεις του οργανισμού σας, η λειτουργία Android Kiosk θα σας φανεί χρήσιμη.

Με το καλύτερο λογισμικό Android Kiosk κατάλληλο για τις απαιτήσεις σας, μπορείτε εύκολα να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε τις συσκευές σας. Οι προσφορές που βασίζονται σε σύννεφο μπορεί να αποδειχθούν βολικές, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε την ανάπτυξη εντός της εγκατάστασης εάν δεν έχετε εκτεταμένες απαιτήσεις.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας Android.