10 καλύτεροι ανιχνευτές διευθύνσεων IP για τον εντοπισμό της τοποθεσίας

Βρίσκεστε στο σωστό μέρος αν ψάχνετε για διαδικτυακά εργαλεία για τον εντοπισμό της τοποθεσίας μιας διεύθυνσης IP.

Αρχικά, ας δούμε πώς χρησιμοποιείται ο εντοπισμός της διεύθυνσης IP για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Τι είναι μια διεύθυνση IP;

Η διεύθυνση IP είναι ένας μοναδικός αριθμητικός κωδικός που εκχωρείται σε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Προσδιορίζει τη θέση της συσκευής και επιτρέπει την επικοινωνία με άλλες συσκευές στο δίκτυο.

Πώς χρησιμοποιείται η παρακολούθηση διευθύνσεων IP στην αντιμετώπιση προβλημάτων;

Η εύρεση της θέσης της διεύθυνσης IP μπορεί να είναι χρήσιμη κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων με διάφορους τρόπους.

Προσδιορισμός της πηγής προβλημάτων δικτύου

Η αναγνώριση της τοποθεσίας της διεύθυνσης IP μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό της πηγής του προβλήματος, εάν υπάρχει πρόβλημα συνδεσιμότητας. Για παράδειγμα, εάν πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα δικτύου ταυτόχρονα, τότε μπορεί να είναι σημάδι ότι το τοπικό δίκτυο αντιμετωπίζει προβλήματα.

Εντοπισμός πιθανών απειλών για την ασφάλεια

Η τοποθεσία μιας διεύθυνσης IP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό πιθανών ζητημάτων ασφαλείας. Για παράδειγμα, εάν γίνονται προσπάθειες πρόσβασης σε ένα δίκτυο από μια άγνωστη τοποθεσία, μπορεί να υποδηλώνει πιθανή απόπειρα εισβολής.

Επίλυση προβλημάτων πρόσβασης στον ιστότοπο

Εάν ένας ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος, η γνώση της τοποθεσίας της διεύθυνσης IP που σχετίζεται με τον ιστότοπο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το πρόβλημα σχετίζεται με τον ίδιο τον ιστότοπο ή το δίκτυο που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε αυτόν.

Γεωστόχευση

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γεωγραφική στόχευση για να προσφέρουν περιεχόμενο συγκεκριμένο για την τοποθεσία του χρήστη. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε καμπάνιες μάρκετινγκ και διαφήμισης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ανήθικους σκοπούς, όπως καταδίωξη ή κατασκοπεία ατόμων χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τα εργαλεία IP Tracker χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της γεωγραφικής θέσης μιας διεύθυνσης IP. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε διάφορα σενάρια, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Και εδώ σε αυτό το άρθρο, έχουμε παραθέσει τα καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης διεύθυνσης IP για τον εντοπισμό της τοποθεσίας. Πάμε να κυλήσουμε!

Opentracker

Το Opentracker είναι μια εύχρηστη και εξαιρετική υπηρεσία ιστού που προσφέρει μια σουίτα εργαλείων ανάλυσης ιστού που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τους επισκέπτες του ιστότοπού τους και να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

  Οι 10 καλύτερες εφαρμογές δημιουργίας πιστώσεων για να έχετε υγιή βαθμολογία

Παρέχει ένα διαδικτυακό IP Tracker για τον εντοπισμό της θέσης μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης IP. Απλώς εισαγάγετε τη διεύθυνση IP προορισμού και κάντε κλικ στο κουμπί “Κάντε κλικ για αναζήτηση”.

Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει επίσης πρόσθετες υπηρεσίες όπως CRM & Integration API, αναφορές σε πραγματικό χρόνο, παρακολούθηση μεταξύ τομέων και πολλά άλλα.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του OpenTracker είναι ο πίνακας ελέγχου αναλυτικών στοιχείων ιστού που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για την επισκεψιμότητα του ιστότοπου και τη συμπεριφορά των χρηστών. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν αναφορές δραστηριότητας, να παρακολουθούν τις επισκέψεις σε ιστότοπους σε πραγματικό χρόνο και να αναλύουν την απόδοση χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προσαρμοσμένων δεικτών.

grtechpc.org

Το εργαλείο αναζήτησης τοποθεσίας IP του grtechpc.org επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα τη γεωγραφική θέση μιας διεύθυνσης IP. Οι χρήστες πρέπει απλώς να εισάγουν τη διεύθυνση IP που θέλουν να εντοπίσουν στη γραμμή αναζήτησης που παρέχεται. Στη συνέχεια, το εργαλείο θα πραγματοποιήσει αναζήτηση στη βάση δεδομένων του με διευθύνσεις IP και τις σχετικές τοποθεσίες τους για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη χώρα, την περιοχή, την πόλη και τον ISP.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του grtechpc.org είναι η γκάμα εργαλείων του. Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων που μπορούν να βοηθήσουν τους κατόχους και τους προγραμματιστές ιστοτόπων με τα πάντα, από αναζητήσεις DNS και IP έως ελέγχους ασφαλείας. Αυτά τα εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να είναι φιλικά προς τον χρήστη και μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία και την απόδοση ενός ιστότοπου.

iplocation.net

Το Iplocation.net είναι ένα απλό εργαλείο για την παρακολούθηση διευθύνσεων IP. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση IP σε ονόματα IPv4, IPV6 και domain. Απλώς εισάγετε τη διεύθυνση προορισμού και κάντε κλικ στο κουμπί υποβολής. Διαθέτει ένα ενσωματωμένο API που μπορείτε να ενσωματώσετε στον ιστότοπό σας για να λάβετε τη γεωγραφική θέση μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης IP.

Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει επίσης πολλά άλλα δωρεάν εργαλεία που σχετίζονται με τον τομέα, το δίκτυο και τον webmaster. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτά τα εργαλεία εδώ.

SolarWinds

Το SolarWinds IP Address Tracker είναι ένα εργαλείο λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους επαγγελματίες πληροφορικής να διαχειρίζονται τη χρήση διευθύνσεων IP στα δίκτυά τους. Το εργαλείο είναι εύκολο στη χρήση και παρέχει στους χρήστες έναν αποτελεσματικό τρόπο παρακολούθησης, διαχείρισης και οργάνωσης διευθύνσεων IP στο δίκτυό τους.

  7 κορυφαία διαδικτυακά μαθήματα για να συνεχίσετε την ανάλυση δεδομένων αθλητικών

Παρέχει ορατότητα σε πραγματικό χρόνο στη χρήση διευθύνσεων IP και βοηθά τους διαχειριστές δικτύου να εντοπίζουν γρήγορα και να αντιμετωπίζουν προβλήματα δικτύου που σχετίζονται με τις διευθύνσεις IP. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες ομάδες διευθύνσεων IP για να διαχειρίζονται και να οργανώνουν διευθύνσεις IP κατά υποδίκτυο, τοποθεσία, τμήμα ή οποιαδήποτε άλλα κριτήρια.

TraceMyIP.org

Το TraceMyIP.org προσφέρει προηγμένες και μοναδικές δυνατότητες που δεν βρίσκονται συνήθως σε άλλες πλατφόρμες παρακολούθησης διευθύνσεων IP ιστότοπου.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η ικανότητά της να παρακολουθεί και να αναλύει την επισκεψιμότητα του ιστότοπου σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα μπορεί να διαφοροποιήσει τα web bots, τα spiders και τα δεδομένα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας από άλλες πηγές επισκεψιμότητας, παρέχοντας στους κατόχους ιστοτόπων ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα του ιστότοπού τους.

Είναι επίσης σε θέση να παρακολουθεί την τοποθεσία των επισκεπτών, τη χαρτογράφηση και το ιστορικό περιήγησης με βάση μια διεύθυνση IP ή ένα αναγνωριστικό υπολογιστή. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου του ιστότοπου και τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

iplocation.com

Το Iplocation.com είναι ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο ιστότοπου που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν τη θέση IP για να προβάλλουν πληροφορίες όπως ο ISP, η χώρα και η πόλη. Απλώς εισαγάγετε τη διεύθυνση IP προορισμού και κάντε κλικ στο κουμπί «Εύρεση».

Διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο γεωτοπικό χάρτη που εμφανίζει την κατά προσέγγιση τοποθεσία της διεύθυνσης IP και τις συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και μήκους.

iptrackeronline.com

Το ipTrackeronline.com είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει υπηρεσίες γεωεντοπισμού IP και εργαλεία για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας μιας διεύθυνσης IP. Οι χρήστες μπορούν να εισαγάγουν μια διεύθυνση IP και ο ιστότοπος θα παρέχει πληροφορίες όπως η χώρα, η περιοχή, η πόλη και ο ISP που σχετίζονται με τη διεύθυνση.

Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης άλλα χρήσιμα εργαλεία, όπως έναν αναλυτή κεφαλίδων email και ένα εργαλείο ερωτημάτων εγγραφής DNS.

Θα πρέπει να αγοράσετε πιστώσεις γεωγραφικής τοποθεσίας ή ένα κλειδί για να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες τιμολόγησης εδώ.

  Πώς να προσθέσετε φωτογραφίες στην αρχική οθόνη του iPhone σας

IPaddress.com

Το IPAddress.com είναι ένας απλός και ισχυρός ιστότοπος που προσφέρει μια ποικιλία διαδικτυακών εργαλείων που σχετίζονται με διευθύνσεις IP και δικτύωση. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το εργαλείο αναζήτησης IP που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με μια διεύθυνση IP, συμπεριλαμβανομένου του ASN, της θέσης της διεύθυνσης IP (γεωγραφικό μήκος και γεωγραφικό πλάτος), τον ISP και τον οργανισμό που σχετίζεται με αυτήν.

Απλώς πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP ή το όνομα κεντρικού υπολογιστή που θέλετε να αναζητήσετε στο πεδίο εισαγωγής και κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση». Επιπλέον, αυτός ο ιστότοπος προσφέρει και άλλα εργαλεία, όπως αναζήτηση DNS, δοκιμή ping, αριθμομηχανή υποδικτύου, εργαλείο ελέγχου διακομιστή μεσολάβησης και πολλά άλλα.

NordVPN

Το NordVPN είναι ένας πάροχος υπηρεσιών VPN που προσφέρει στους πελάτες έναν ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο πρόσβασης στο διαδίκτυο. Προσφέρει επίσης ένα εργαλείο αναζήτησης IP στον ιστότοπό του που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τη θέση των διευθύνσεων IP. Απλώς εισάγετε τη διεύθυνση προορισμού στο πεδίο εισαγωγής. Σε λίγα δευτερόλεπτα, στην οθόνη θα εμφανιστούν πληροφορίες που σχετίζονται με το IP και η τοποθεσία.

Αυτό το εργαλείο μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους θέλουν να επαληθεύσουν ότι το VPN τους λειτουργεί σωστά ή για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το απόρρητο και την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο.

KeyCDN

Το KeyCDN είναι μια υπηρεσία που σχετίζεται με το δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) που παρέχει ένα παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών για την επιτάχυνση της παράδοσης περιεχομένου ιστού, όπως εικόνων, βίντεο και άλλου στατικού περιεχομένου.

Αυτός ο ιστότοπος προσφέρει έναν δωρεάν εντοπισμό τοποθεσίας IP που παρακολουθεί τη γεωγραφική θέση ενός ονόματος κεντρικού υπολογιστή προορισμού ή μιας διεύθυνσης IP. Παρέχει επίσης ένα API εντοπισμού τοποθεσίας που οι προγραμματιστές μπορούν να ενσωματώσουν στις εφαρμογές και τους ιστότοπούς τους.

Επιπλέον, το KeyCDN προσφέρει διάφορα χρήσιμα εργαλεία που σχετίζονται με το δίκτυο και την ασφάλεια, όπως έλεγχος ταχύτητας ιστότοπου, δοκιμή απόδοσης, έλεγχος κεφαλίδας HTTP, DNS, έλεγχος πιστοποιητικών, συνθέτης αλυσίδας πιστοποιητικών και πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα εργαλείων εδώ.

συμπέρασμα

Ελπίζω να βρείτε αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης IP χρήσιμα για τον εντοπισμό της τοποθεσίας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα traceroute.

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τα καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία traceroute για την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου και το λογισμικό διαχείρισης διευθύνσεων IP για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.