10 καλύτερες συμβουλές ασφάλειας WooCommerce για να διατηρήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ασφαλές

Το WooCommerce είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο για το WordPress που σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το 22% των συνολικών ιστότοπων WordPress χρησιμοποιούν WooCommerce.

Αν και είναι μια επιθυμητή επιλογή για την ευελιξία και την ευκολία χρήσης του—έρχεται με πολλές λειτουργίες.

Εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο WordPress ή μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για πρώτη φορά, ίσως χρειαστεί να διαβάσετε την επίσημη τεκμηρίωση για να κατανοήσετε όλα όσα προσφέρονται.

Και μόλις δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, η ασφάλεια της πλατφόρμας σας γίνεται η κορυφαία προτεραιότητα.

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι νέοι καταναλωτές προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές και τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που περιλαμβάνουν παραβιάσεις δεδομένων ηλεκτρονικού εμπορίου και απάτες αυξάνονται συνεχώς.

Και για να σας βοηθήσουμε με αυτό, ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές ασφάλειας WooCommerce για την προστασία του ιστότοπου αγορών σας.

Το WooCommerce είναι ασφαλές από προεπιλογή αλλά όχι αλεξίσφαιρο

Το WooCommerce είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που διατηρείται ενεργά. Κανονικά, λαμβάνει τακτικές λειτουργίες και ενημερώσεις ασφαλείας για να διατηρεί την εμπειρία ασφαλή.

Ωστόσο, ένα ζήτημα ασφαλείας μπορεί να εμφανιστεί ως έκπληξη—όπως ακριβώς ένα κρίσιμη ευπάθεια SQL injection αποκαλύφθηκε το 2021.

Αν και διορθώθηκε αμέσως, αυτό σημαίνει ότι τα ζητήματα ασφαλείας μπορούν να παρουσιαστούν ανεξάρτητα από το τι.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν εξερευνήσετε Συμβουλές ασφαλείας

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στο WordPress για να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε:

  • Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα τοπικό εργαλείο ανάπτυξης WordPress για να δοκιμάσετε και να εξερευνήσετε τις επιλογές.
  • Εκτελέστε ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας πριν προσπαθήσετε να εισάγετε αλλαγές ασφαλείας στον ιστότοπό σας.
  • Εάν θέλετε να κάνετε αλλαγές στον ζωντανό ιστότοπό σας, βάλτε τον σε λειτουργία συντήρησης.
  • Προτιμήστε να επιλέξετε μια διαχειριζόμενη λύση φιλοξενίας WooCommerce, εάν θέλετε βοήθεια για την εφαρμογή αυτών των συμβουλών.
  Πώς να παρακολουθήσετε το iPlayer του BBC στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό

Αποφύγετε τη φθηνή φιλοξενία

Ό,τι κι αν κάνετε—αν ο οικοδεσπότης σας είναι ανασφαλής, τίποτα δεν μπορεί να διορθώσει τον εφιάλτη ασφαλείας που τον συνοδεύει.

Επομένως, εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το WooCommerce στον ιστότοπό σας WordPress για να ξεκινήσετε μια πύλη αγορών, θα πρέπει να επιλέξετε premium φιλοξενία WordPress.

Όχι μόνο για λόγους ασφάλειας, αλλά υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αποφύγετε τη φθηνή φιλοξενία για το WordPress γενικά.

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

Πρέπει να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση για να αποτρέψετε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Συνήθως, είναι συχνά η αδύναμη ασφάλεια σύνδεσης που οδηγεί σε πειρατεία ιστότοπου.

Για να ξεκινήσετε, το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι η προσθήκη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) για πρόσβαση στον ιστότοπο. Όταν είναι ενεργοποιημένο, χρειάζεστε έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας αφού συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασής σας. Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές 2FA όπως Authy για τη ρύθμιση του.

Δυστυχώς, το WordPress δεν σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε 2FA από προεπιλογή. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα πρόσθετα ασφαλείας ή 2 FA plugins.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μερικά πρόσθετα WooCommerce που επιτρέπουν στους χρήστες να εγγραφούν/να ασφαλίσουν λογαριασμούς μέσω των αριθμών κινητών τηλεφώνων και των OTP.

Ισχυρή πολιτική κωδικού πρόσβασης λογαριασμού

Το να έχετε ενεργοποιημένο το 2FA δεν σημαίνει ότι πρέπει να βασίζεστε σε έναν αδύναμο και εύκολο στην απομνημόνευση κωδικό πρόσβασης. Χρειάζεστε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης για να είναι δύσκολο για έναν χάκερ να μαντέψει ή να προσπαθήσει να επιβάλει τον τρόπο σύνδεσης.

  Πώς να αντιστοιχίσετε δύο ηχεία Nest Assistant Google για στερεοφωνικό ήχο

Συνήθως, πρέπει να συνδυάσετε αλφάβητα, κεφαλαία/πεζά, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες (όπως !,#,@) για να σχηματίσετε έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά, μπορεί να μην είναι δυνατό να θυμάστε σύνθετους κωδικούς πρόσβασης. Ως εκ τούτου, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να κάνετε τα πράγματα εύκολα.

Δεν περιορίζεται μόνο στον λογαριασμό διαχειριστή σας, θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να έχουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Περιορίστε τις προσπάθειες σύνδεσης

Ένας χάκερ μπορεί να χρησιμοποιήσει εκτενώς μια επίθεση ωμής βίας για να βρει έναν συνδυασμό κωδικών πρόσβασης (μέσω κοινωνικού προφίλ, phishing και διαφόρων άλλων τεχνικών).

Για να το αποτρέψετε αυτό, μπορείτε απλώς να περιορίσετε τις προσπάθειες σύνδεσης στον ιστότοπό σας WordPress χρησιμοποιώντας μια προσθήκη όπως Loginizer. Εάν ο αριθμός των προσπαθειών πρόσβασης σε έναν λογαριασμό υπερβαίνει ένα ορισμένο όριο, η διεύθυνση IP θα αποκλειστεί, καθιστώντας το έργο ενός εισβολέα δύσκολο.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο ασφαλείας

Εάν δεν χρησιμοποιείτε μια πλήρη προσθήκη ασφαλείας για τη λειτουργία 2FA, ίσως θέλετε να προσθέσετε μια ειδική προσθήκη ασφαλείας.

Ένα πρόσθετο ασφαλείας αυτοματοποιεί την προστασία για τις περισσότερες κοινές επιθέσεις που αναμένονται σε έναν ιστότοπο WordPress. Πρέπει να αλλάξετε μερικές επιλογές και να ανατρέξετε στις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Δεν απαιτείται τεχνική εξειδίκευση για τη χρήση αυτών των πρόσθετων.

Για να σας δώσουμε ένα προβάδισμα, ανατρέξτε στη λίστα προσθηκών ασφαλείας που είναι κατάλληλες για την εργασία.

Εγκαταστήστε ένα πιστοποιητικό SSL

Πρέπει να ενεργοποιήσετε/εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό SSL στον διακομιστή σας για να κρυπτογραφήσετε τη σύνδεση για τους επισκέπτες σας και να ασφαλίσετε επίσης τον ιστότοπό σας.

Είναι συχνά δωρεάν και εύκολο να ενεργοποιήσετε το SSL με έναν καλό οικοδεσπότη Ιστού.

Λάβετε υπόψη ότι εάν δεν έχετε ενεργό SSL για τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να διαμορφώσετε μερικά πράγματα πριν μεταβείτε από HTTP σε HTTPS.

Εφαρμόστε Βελτιωμένες Πρακτικές Ασφάλειας

Εκτός από την προσθήκη ασφαλείας, υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα μέτρα που μπορείτε να επιλέξετε:

  Πώς μπορώ να συνδεθώ στο Amazon Chime

Μερικά από τα πράγματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Έχοντας ένα αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων
  • Παρακολούθηση χρόνου λειτουργίας
  • Ανάπτυξη ενός τείχους προστασίας εφαρμογών Ιστού (WAF) που βασίζεται σε σύννεφο
  • Αλλαγή της διεύθυνσης URL διαχειριστή και του ονόματος χρήστη

Μπορείτε να επιλέξετε μερικά από τα καλύτερα cloud WAF και να ακολουθήσετε μερικές από τις βασικές συμβουλές μας για να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας για να τα κάνετε όλα αυτά.

Εκτελέστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

Τίποτα δεν είναι 100% στεγανό. Ετοιμαστείτε λοιπόν όταν ξεσπάσει όλη η κόλαση.

Και το να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας—ειδικά αποθηκευμένο εκτός τοποθεσίας θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε γρήγορα από τυχόν απώλεια δεδομένων ή κακόβουλες τροποποιήσεις στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο ή να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress.

Διατηρήστε τα πράγματα ενημερωμένα

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να δοκιμάζετε συνεχώς τις διαθέσιμες ενημερώσεις σε θέματα, προσθήκες και WordPress, εγκαταστήστε τις το συντομότερο δυνατό.

Τοπικά εργαλεία προγραμματισμού WP όπως DevKinsta μπορεί να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε τις ενημερώσεις πριν τις προωθήσετε στη ζωντανή τοποθεσία.

Μην χρησιμοποιείτε αμφισβητούμενες πηγές για να αποκτήσετε δωρεάν προσθήκες ή θέματα Premium

Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να είναι μια δαπανηρή προσπάθεια η δημιουργία ενός τέλειου καταστήματος WooCommerce, αλλά παρακαλώ μην πέφτετε σε δωρεάν premium θέματα/προσθήκες.

Ναι, μπορεί να κάνουν τη δουλειά δωρεάν. Αλλά τελικά, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα μπορούσε να καταλήξει να πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης, όπου μπορεί να καταλήξετε να χάσετε περισσότερα χρήματα.

Η ασφάλεια του WooCommerce είναι σημαντική από ποτέ

Με την αυξανόμενη ζήτηση στις ηλεκτρονικές αγορές, το WooCommerce διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση ιστότοπων που υποστηρίζονται από WordPress.

Έξω από το κουτί, τυχαίνει να είναι ασφαλές. Αλλά με τους κακόβουλους παράγοντες να αυξάνονται συνεχώς στο μείγμα, η ασφάλεια του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου σας είναι ύψιστης σημασίας.