10 καλύτερες εφαρμογές και συμβουλές macOS του 2016

Η Apple κυκλοφόρησε το macOS Sierra το 2016 και το κύριο χαρακτηριστικό σε αυτήν την έκδοση ήταν η συμπερίληψη του Siri στην επιφάνεια εργασίας. Πολλά άλλα μικρότερα χαρακτηριστικά ήταν επίσης μέρος της ενημέρωσης, αλλά το Siri στην επιφάνεια εργασίας ήταν κάτι που οι άνθρωποι περίμεναν εδώ και αρκετό καιρό. Μια άλλη σημαντική ενημέρωση από την Apple ήρθε με τη μορφή των νέων Macbook που διαθέτουν ένα νέο στοιχείο υλικού που ονομάζεται Touch Bar. Έχει ανάμεικτες κριτικές, αλλά οι προγραμματιστές έκαναν σκληρή δουλειά προσθέτοντας υποστήριξη για το Touch Bar. Ακολουθούν οι 10 καλύτερες εφαρμογές και συμβουλές macOS για το 2016.

Το Chromecast είναι μια αρκετά δημοφιλής συσκευή τόσο για χρήστες macOS όσο και για Windows. Εάν έχετε ένα Chromecast που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε για να μεταδώσετε μόνο ήχο, υπάρχει μια μικρή εφαρμογή που σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό.

  Πώς να μοιραστείτε μουσική μέσω του δικτύου στο macOS Catalina

Η ασφάλεια είναι μια αυξανόμενη ανησυχία καθώς οι συνηθισμένες συσκευές όπως ο θερμοστάτης σας γίνονται πιο έξυπνες. Είναι καλύτερο να παραμείνετε ασφαλείς και μπορείτε να ξεκινήσετε παρακολουθώντας την κάμερα web και το μικρόφωνό σας. Το Oversight είναι μια μικρή εφαρμογή που μπορεί να σας πει ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε αυτές τις δύο συσκευές.

Το Google έχει αρκετές παραμέτρους αναζήτησης που σας επιτρέπουν να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σας. Το Spotify, αν και δεν είναι το ίδιο είδος υπηρεσίας, έχει παρόμοιες παραμέτρους αναζήτησης για τη βελτίωση της μουσικής σας αναζήτησης. Εάν ενδιαφέρεστε να βρείτε μουσική από ένα συγκεκριμένο είδος ή εταιρεία, υπάρχουν παράμετροι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Το macOS Sierra πρόσθεσε μια τακτοποιημένη λειτουργία εικόνας σε εικόνα στο Safari. Σας επιτρέπει να βγάλετε οποιοδήποτε βίντεο HTML5 από το πρόγραμμα περιήγησης και να το προσαρτήσετε σε μια γωνία της οθόνης σας.

  Πώς να αποκτήσετε μια ένδειξη υπολειπόμενης μπαταρίας στο macOS 10.12.2

Εάν έχετε Chromecast, σίγουρα θέλετε να εγκαταστήσετε το Plex στο Mac σας. Είναι ο καλύτερος διακομιστής πολυμέσων που διατίθεται για μετάδοση και είναι διαθέσιμος τόσο για Mac όσο και για PC. Δείτε πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε.

Το macOS Sierra παρουσίασε ένα γενικό πρόχειρο που λειτουργεί με συσκευές iOS με iOS 10+. Το γενικό πρόχειρο, όταν είναι ενεργοποιημένο, σας επιτρέπει να συγχρονίζετε οτιδήποτε αντιγράφεται στο πρόχειρό σας μεταξύ της συσκευής σας iOS και του Mac σας.

Όταν επεξεργάζεστε μια φωτογραφία στο iPhone σας, η αρχική φωτογραφία δεν απορρίπτεται ποτέ. Αυτό είναι υπέροχο γιατί σας επιτρέπει να επαναφέρετε την αρχική φωτογραφία όποτε θέλετε. Δεν είναι τόσο υπέροχο όταν θέλετε να μετακινήσετε την επεξεργασμένη έκδοση της φωτογραφίας στην επιφάνεια εργασίας σας. Απλώς δεν μπορείτε να αντιγράψετε την επεξεργασμένη έκδοση και θα έχετε πάντα την αρχική φωτογραφία. Δείτε πώς μπορείτε να το παρακάμψετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Color Picker στο macOS ως αυτόνομη εφαρμογή

Μπορείτε να εγγράψετε την οθόνη του iPhone σας στο macOS. Είναι πολύ φοβερό, ανεξάρτητα από το αν είστε προγραμματιστής ή αν σας αρέσει να ηχογραφείτε το παιχνίδι. Δεν χρειάζεστε λογαριασμό προγραμματιστή ή ειδική εφαρμογή για την εγγραφή της οθόνης του iPhone σας. Χρειάζεστε iPhone και QuickTime Player.

Το μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ των Windows έχει μια επιλογή «Νέο» που σας επιτρέπει να δημιουργείτε νέα έγγραφα και φακέλους. Το macOS δεν έχει κάτι τέτοιο από προεπιλογή, αλλά μπορείτε ακόμα να το ενεργοποιήσετε μέσω μιας μικρής επέκτασης Finder.

Εάν είστε ένοχοι για την εκτέλεση περισσότερων εφαρμογών από όσες χρειάζεστε, το Quitter είναι κάτι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Είναι μια εφαρμογή που θα αποκρύψει ή θα τερματίσει αυτόματα εφαρμογές που είναι ανενεργές για πολύ καιρό.