10 καλύτερες εφαρμογές αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας για Android

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να προσαρμόσετε τη συσκευή σας Android είναι να ρυθμίσετε την προτιμώμενη ταπετσαρία αρχικής οθόνης και οθόνης κλειδώματος. Ωστόσο, αν θέλετε να αλλάζετε συχνά την ταπετσαρία για να διατηρείτε το τηλέφωνό σας φρέσκο, μπορεί να γίνει κουραστικό καθώς πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα κάθε φορά.

Ευτυχώς, μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές Android για να αλλάζετε αυτόματα την ταπετσαρία σας ανά διαστήματα. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές αλλαγής ταπετσαρίας σάς επιτρέπουν ακόμη και να επιμελείτε καταλόγους που περιέχουν τις αγαπημένες σας ταπετσαρίες, ώστε να έχετε πάντα μια εικόνα που σας αρέσει. Ας ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες εφαρμογές αλλαγής ταπετσαρίας για Android.

1. WallYou

Το WallYou είναι μια δωρεάν εφαρμογή ταπετσαρίας ανοιχτού κώδικα που ακολουθεί τη γλώσσα Material You Design 3. Προσφέρει ταπετσαρίες από διάφορες διαδικτυακές πηγές όπως Wallhaven, Unsplash, OWalls, Picsum και Mi Carousel. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια τυχαία ταπετσαρία και επίσης να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ που περιέχει τις αγαπημένες σας ταπετσαρίες.

Επιπλέον, έχετε έναν ενσωματωμένο εναλλάκτη ταπετσαρίας που σας επιτρέπει να επιλέγετε εικόνες από έναν τοπικό φάκελο στη συσκευή σας, το άλμπουμ Αγαπημένα ή μια από τις διαδικτυακές πηγές. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε το προτιμώμενο διάστημα αλλαγής και πού να ορίσετε την ταπετσαρία—την αρχική οθόνη, την οθόνη κλειδώματος ή και τα δύο.

Αυτή η εφαρμογή δεν βρίσκεται στο Google Play Store, επομένως ο οδηγός μας για τη μη αυτόματη εγκατάσταση εφαρμογών στο Android θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος.

Κατεβάστε: WallYou (Ελεύθερος)

2. Walli

Το Walli είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές Android όταν αναζητάτε μοναδικές ταπετσαρίες. Ως αυτόματη εφαρμογή αλλαγής ταπετσαρίας, το Walli σάς επιτρέπει να δημιουργείτε λίστες αναπαραγωγής με εικόνες από τις επιλεγμένες συλλογές σας ή τη συλλογή της συσκευής σας.

Είστε ελεύθεροι να δημιουργήσετε όσες λίστες αναπαραγωγής θέλετε και να τις ονομάσετε όπως θέλετε. Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά, απλώς ανοίξτε μια λίστα αναπαραγωγής και πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής.

  Οι 8 καλύτερες εφαρμογές καιρού για Android

Μπορείτε να επιλέξετε το διάστημα αλλαγής—σε λεπτά, ώρες ή ημέρες—να ανακατέψετε τη λίστα αναπαραγωγής και να ορίσετε την αυτόματη ταπετσαρία στην αρχική οθόνη, στην οθόνη κλειδώματος ή και στα δύο.

Κατεβάστε: Walli (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

3. Ταπετσαρίες Bing

Το Bing Wallpapers της Microsoft σάς προσφέρει εικόνες που λένε μια ιστορία και κάθε ταπετσαρία διαθέτει επιπλέον πληροφορίες όπως η τοποθεσία, ο φωτογράφος και άλλα. Ακριβώς όπως η αρχική σελίδα του Bing, περιμένετε νέες εικόνες στη συσκευή σας Android κάθε νέα μέρα.

Φυσικά, μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας προσαρμόζοντας τη συχνότητα και μπορείτε να ρυθμίσετε ώστε να λειτουργεί μόνο όταν είστε σε Wi-Fi. Αν ψάχνετε για συγκεκριμένες εικόνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα για να ταξινομήσετε τις ταπετσαρίες ανά χρώμα, τοποθεσία ή κατηγορία που προτιμάτε.

Κατεβάστε: Ταπετσαρίες Bing (Ελεύθερος)

4. Walpy

Το Walpy θα πρέπει να είναι η εφαρμογή αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας όταν εξακολουθείτε να χρειάζεται να ελέγχετε την μπαταρία, την απόδοση και τη χρήση δεδομένων της συσκευής σας Android. Σας επιτρέπει να ορίσετε ορισμένες συνθήκες για την αλλαγή της ταπετσαρίας, όπως μόνο όταν η συσκευή φορτίζεται, είναι σε αδράνεια ή συνδέεται σε δίκτυο Wi-Fi.

Επιπλέον, έχετε τις συνήθεις ρυθμίσεις για το διάστημα, την πηγή ταπετσαρίας (αγαπημένη ή τυχαία) και την οθόνη προορισμού. Διαθέτει επίσης διακόπτη οριζόντιας επιδιόρθωσης για να διασφαλίσει ότι η ταπετσαρία σας έχει τοποθετηθεί στη σωστή θέση. Το Walpy λαμβάνει τις εικόνες του από το Unsplash, έναν από τους καλύτερους δωρεάν ιστότοπους φωτογραφιών στοκ.

Κατεβάστε: Walpy (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

5. Ταπετσαρίες ταπετσαρίας

Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές ταπετσαρίας, το Tapet σάς βοηθά να δημιουργήσετε ταπετσαρίες που ταιριάζουν με την οθόνη της συσκευής σας Android. Διαθέτει πολλές χειρονομίες όπως σάρωση προς τα επάνω για τη δημιουργία μιας νέας ταπετσαρίας, σάρωση προς τα κάτω για μετάβαση στην προηγούμενη, σάρωση προς τα δεξιά για αλλαγή χρωμάτων και σάρωση προς τα αριστερά για αλλαγή του μοτίβου. Ας υποθέσουμε ότι μπορείτε να μαγειρέψετε τις ταπετσαρίες που θέλετε.

  Ορίστε την προεπιλεγμένη εκκίνηση, την εφαρμογή SMS και το πρόγραμμα περιήγησης στο Android Lollipop

Πέρα από το συνηθισμένο διάστημα ταπετσαρίας και τις επιλογές οθόνης στόχου, το Tapet σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε προσωπικές φωτογραφίες και να ορίζετε το μέγεθος της ταπετσαρίας για κύλιση παράλλαξης. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό είναι μια εύχρηστη επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς.

Κατεβάστε: Ταπετσαρίες ταπετσαρίας (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

6. Abstruct

Η Abstruct παρουσιάζει ταπετσαρίες 4K που έχουν δημιουργηθεί από τον βραβευμένο καλλιτέχνη της OnePlus, Hampus Olsson. Στην πραγματικότητα, όλα τα wallpapers που έχει φτιάξει από τη συσκευή OnePlus 2 βρίσκονται σε αυτήν την εφαρμογή. Παρά τις πολλές κατηγορίες ταπετσαρίας από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, η δυνατότητα αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας είναι αποκλειστική για επαγγελματίες χρήστες.

Μόλις γίνετε επαγγελματίας χρήστης, θα έχετε πρόσβαση στη λειτουργία SHIFT που είναι υπεύθυνη για την αυτόματη ενημέρωση ταπετσαριών στη συσκευή σας. Παρόλο που οι ταπετσαρίες είναι όλες σε ανάλυση 4K, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι στη συσκευή σας εμφανίζεται μόνο το σωστό μέγεθος για εξοικονόμηση δεδομένων.

Κατεβάστε: Abstruct (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

7. Αυτόματη αλλαγή ταπετσαρίας

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η εφαρμογή σάς βοηθά να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία στη συσκευή σας χωρίς προβλήματα. Σας επιτρέπει να προσθέτετε απεριόριστες εικόνες από τη συσκευή σας Android για να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ που θα χρησιμοποιηθεί για τις αυτόματες ταπετσαρίες.

Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές σας επιτρέπουν να ορίσετε μόνο το διάστημα αλλαγής ταπετσαρίας, αυτή η εφαρμογή διαθέτει μια επιλογή αλλαγής της ταπετσαρίας σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Επιπλέον, μπορείτε να προγραμματίσετε την εναλλαγή άλμπουμ όταν είναι απαραίτητο και να ρυθμίσετε επίσης έναν φάκελο παρακολούθησης.

Εκτός από τα χρονικά διαστήματα, μπορείτε να αλλάξετε αυτόματα την ταπετσαρία όταν η αρχική οθόνη είναι ορατή ή κρυφή και όταν πατάτε δύο φορές ή τριπλά την αρχική οθόνη. Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάνουν την Αυτόματη Αλλαγή Ταπετσαρίας μια εφαρμογή που πρέπει να έχετε.

Κατεβάστε: Αυτόματη αλλαγή ταπετσαρίας (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

8. Casualis

Το Casualis προσθέτει επιπλέον τυχαία εφέ στις αλλαγές της ταπετσαρίας σας, όπως ασπρόμαυρο, θάμπωμα, σέπια, αναστροφή, βινιέτα και σκίτσο. Μπορείτε να επιλέξετε πολλές πηγές για τις ταπετσαρίες με την επιλογή αποθήκευσης της τυχαίας ρύθμισης ταπετσαρίας στη συλλογή της συσκευής σας.

  Πώς να δείτε προηγούμενες ειδοποιήσεις στο Android

Μπορείτε να καθορίσετε μια ώρα της ημέρας όταν ρυθμίζετε το διάστημα αλλαγής ή εάν δεν θέλετε να περιμένετε για το διάστημα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή αλλαγής της ταπετσαρίας ανακινώντας τη συσκευή σας. Και αν βρίσκεστε σε πρόγραμμα περιορισμένων δεδομένων, επιβάλλετε αλλαγές ταπετσαρίας μόνο όταν χρησιμοποιείτε Wi-Fi.

Κατεβάστε: Casualis (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

9. Ταπετσαρία 4K & Φόντο HD

Το 4K Wallpaper παρέχει έναν γρήγορο τρόπο ρύθμισης αυτόματων αλλαγών ταπετσαρίας με βάση τις προτιμώμενες κατηγορίες και το άλμπουμ Αγαπημένα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε όσες κατηγορίες ταπετσαριών θέλετε χωρίς περιορισμούς.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά βολική και το μόνο άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε τη διάρκεια αυτόματης αλλαγής. Μετά από αυτό, μπορείτε να απολαύσετε μια εμπλουτισμένη αρχική οθόνη και οθόνη κλειδώματος στη συσκευή σας Android. Άλλες δυνατότητες που μπορείτε να απολαύσετε σε αυτήν την εφαρμογή περιλαμβάνουν τρισδιάστατη παράλλαξη και διπλές ταπετσαρίες και λειτουργεί επίσης ως εφαρμογή ζωντανής ταπετσαρίας.

Κατεβάστε: Ταπετσαρία 4K & Φόντο HD (Ελεύθερος)

10. Wallgram

Το Wallgram εμπίπτει στην κατηγορία των εφαρμογών που απαιτούν από εσάς να γίνετε επαγγελματίας χρήστης πριν αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας. Όσον αφορά τις επιλογές, πρέπει να ορίσετε το επιθυμητό διάστημα και να επιλέξετε την προτιμώμενη κατηγορία ταπετσαρίας για χρήση. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να αλλάξει αυτόματα την ταπετσαρία στην αρχική οθόνη, στην οθόνη κλειδώματος ή και στα δύο ταυτόχρονα.

Αυτή η εφαρμογή εξυπηρετεί ταπετσαρίες ειδικά για το μέγεθος της οθόνης της συσκευής σας, αλλά αν χρειαστεί, μπορείτε να αλλάξετε την ανάλυση της ταπετσαρίας στο γλυκό σας σημείο. Η Wallgram διαθέτει μια τεράστια συλλογή από ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε πάντα καθαρές οθόνες στη συσκευή σας.

Κατεβάστε: Wallgram (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Ενισχύστε το τηλέφωνό σας με αυτόματες ταπετσαρίες

Οι εφαρμογές αυτόματης αλλαγής ταπετσαρίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσετε την αρχική οθόνη και τις οθόνες κλειδώματος του τηλεφώνου σας. Ευτυχώς, τώρα έχετε πολλές εφαρμογές για να διαλέξετε ανάλογα με το ποια δένει καλύτερα τα παπούτσια σας. Και με ορισμένες εφαρμογές όπως το Tapet που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εικόνες που ταιριάζουν στις ιδιαιτερότητές σας, το σπίτι σας και οι οθόνες κλειδώματος αναζωογονούνται ακόμη περισσότερο.