10 καλύτερες επεκτάσεις Firefox για να βελτιώσετε την διαδικτυακή σας εμπειρία

Θα χρησιμοποιούσατε κάποιες επεκτάσεις, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, σωστά; Εδώ έχουμε μερικές από τις καλύτερες επεκτάσεις Firefox για να βελτιώσετε τη χρήση σας στο διαδίκτυο.

Ο βασικός τρόπος για να κάνετε τα παραπάνω είναι χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο, μια επέκταση. Τα προγράμματα που ενδέχεται να εγκατασταθούν στον Firefox για την τροποποίηση της λειτουργικότητας του προγράμματος περιήγησης είναι γνωστά ως πρόσθετα ή επεκτάσεις.

Με τη βοήθεια επεκτάσεων, μπορείτε να εκτελείτε εργασίες πιο γρήγορα, να βελτιώσετε τις λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης και να λάβετε περισσότερα από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα πρόσθετα;

Τροποποιώντας και επεκτείνοντας τις λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης, αυτά τα πρόσθετα επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν τις εμπειρίες περιήγησής τους στις απαιτήσεις τους. Τα πρόσθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως διαχείριση κωδικού πρόσβασης, προσθήκη κουμπιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποκλεισμός διαφημίσεων και άλλα.

Πριν από τη λήψη και την εγκατάσταση, οι πελάτες μπορούν να δουν χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή πρόσθετα στην παγκόσμια αγορά των πρόσθετων Firefox.

Ενώ ορισμένα πρόσθετα κατασκευάζονται από τη Mozilla, την εταιρεία που ίδρυσε τον Firefox, άλλα πρόσθετα παράγονται από ανεξάρτητους προγραμματιστές. Γενικά, τα πρόσθετα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα, την παραγωγικότητα και τη διασκέδαση της περιήγησης στο web.

Βήματα για την εγκατάσταση των επεκτάσεων Firefox

Εκτελώντας τις ακόλουθες διαδικασίες, μπορούν να εγκατασταθούν επεκτάσεις Firefox:

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox στο σύστημά σας.

2. Για πρόσβαση στο μενού του Firefox, κάντε κλικ στις «τρεις οριζόντιες γραμμές» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Από το μενού, επιλέξτε “Πρόσθετα”.

4. Κάντε κλικ στην καρτέλα “Επεκτάσεις” στην αριστερή πλευρά της “Σελίδας διαχειριστή πρόσθετων”.

5. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε την επέκταση που θέλετε να εγκαταστήσετε ή μεταβείτε στις Προτεινόμενες και Κορυφαίες επεκτάσεις της σελίδας.

6. Αφού επιλέξετε την επέκταση που θέλετε να εγκαταστήσετε, επιλέξτε «Προσθήκη στον Firefox».

7. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να κάνετε λήψη της επέκτασης. Στη συνέχεια, πατήστε “Προσθήκη” για να βεβαιωθείτε.

8. Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση όταν η επέκταση ληφθεί και εγκατασταθεί με επιτυχία.

Αφού το εγκαταστήσετε, μπορείτε να διαχειριστείτε μια επέκταση κατευθυνόμενοι προς τη Διαχείριση πρόσθετων και επιλέγοντάς την από τη λίστα. Από εκεί, μπορείτε να απεγκαταστήσετε την επέκταση, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της ή να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε.

Η αυξημένη ασφάλεια και ασφάλεια, οι επιλογές προσαρμογής, η βελτιωμένη έξοδος, ο αποκλεισμός διαφημίσεων και η δυνατότητα πρόσβασης σε πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες Ιστού απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης είναι μερικά πλεονεκτήματα της χρήσης επεκτάσεων.

Επιπλέον, οι επεκτάσεις μπορούν να επιταχύνουν τις διαδικασίες ρουτίνας, να αυτοματοποιήσουν τις μονότονες δουλειές και να παρέχουν προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρίες.

Τώρα, ας εξερευνήσουμε μερικές από τις καλύτερες επεκτάσεις Firefox για λήψη σήμερα.

AdblockPlus

Ένα από τα πρώτα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων ήταν το AdblockPlus. Είναι δωρεάν και συμβατό με μια ποικιλία προγραμμάτων περιήγησης. Είναι από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων εκεί έξω. Το πρόσθετο για το AdblockPlus είναι επίσης ένα από τα πιο συχνά ενημερωμένα.

Αρκετοί αξιοσημείωτοι ανταγωνιστές έχουν αυξηθεί λόγω της στρατηγικής ανοιχτού κώδικα, με το ανεξάρτητο αναπτυγμένο AdBlock να αξιοποιεί τον πηγαίο κώδικα του AdblockPlus. Η ομάδα που το δημιούργησε ανακοίνωσε επίσης υποστήριξη για 52 διαφορετικές γλώσσες, δημιουργώντας μια από τις πιο εκτενείς λίστες φίλτρων που υπάρχουν.

Το AdblockPlus, το οποίο αποκλείει τις διαφημίσεις και προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό και παρακολούθηση, λειτουργεί με τον Firefox σε πλατφόρμες επιτραπέζιων υπολογιστών και Android.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία μόνο HTTPS στο Mozilla Firefox

Μπορείτε να παρατηρήσετε πόσο το AdblockPlus βελτιστοποιεί αμέσως την εμπειρία περιήγησής σας, επειδή εμφανίζει πόσες διαφημίσεις αποκλείει στη σελίδα.

Το AdblockPlus σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια ασφαλή λίστα ιστότοπων που επιτρέπεται να εμφανίζουν τις διαφημίσεις τους, κυρίως εάν δεν είναι επεμβατικές και δεν εμποδίζουν σημαντικά την εμπειρία σας στο σερφ. Κάντε λήψη της επέκτασης AdblockPlus τώρα και επιτρέψτε μόνο εκείνες τις διαφημίσεις που πιστεύετε ότι είναι σχετικές.

Dark Reader

Ενεργοποιώντας μια σκοτεινή λειτουργία για ιστότοπους, οι χρήστες της δημοφιλής επέκτασης προγράμματος περιήγησης Dark Reader μπορούν να βλέπουν τους ιστότοπους πιο άνετα σε χαμηλό φως και με λιγότερη πίεση στα μάτια τους. Ο Firefox είναι μόνο ένα από τα προγράμματα περιήγησης ιστού που υποστηρίζουν την επέκταση.

Το Dark Reader για Firefox έχει διάφορες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης συγκεκριμένων ιστοτόπων από τη σκοτεινή λειτουργία, προσαρμόσιμων ρυθμίσεων φωτεινότητας και αντίθεσης, μεθόδων σέπια και κλίμακας του γκρι και συνδυασμούς χρωμάτων.

Η επέκταση λειτουργεί με τον Firefox 56, παλαιότερες εκδόσεις και την πιο πρόσφατη ενημέρωση. Για την εγκατάστασή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ο ιστότοπος Dark Reader είτε το κατάστημα πρόσθετων του Firefox.

Επιπλέον, το Dark Reader συνεργάζεται με άλλα δημοφιλή πρόσθετα Firefox, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων απορρήτου και προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων. Το Dark Reader για Firefox έρχεται με πολλές προσαρμόσιμες επιλογές, είναι συμβατό με διαφορετικές εκδόσεις και λειτουργεί με άλλες γνωστές επεκτάσεις.

FireShot

Οι χρήστες του δημοφιλούς πρόσθετου προγράμματος περιήγησης ιστού Firefox FireShot μπορούν να λαμβάνουν και να τροποποιούν στιγμιότυπα οθόνης ιστότοπων. Η αγορά πρόσθετων Firefox το διαθέτει χωρίς χρέωση.

Η πιο δημοφιλής ενημέρωση του Firefox, καθώς και πολλές προηγούμενες εκδόσεις, είναι και οι δύο συμβατές με το FireShot. Άλλα γνωστά προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Chrome, το Edge και το Opera μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν.

Μερικές από τις κύριες δυνατότητες του FireShot περιλαμβάνουν τη δυνατότητα γρήγορης αποθήκευσης ή κοινής χρήσης στιγμιότυπων οθόνης και εύκολης λήψης ολόκληρων ιστοσελίδων ή μόνο των περιοχών με δυνατότητα προβολής μιας σελίδας.

Επιπλέον, παρέχει αλληλεπίδραση με εξωτερικές υπηρεσίες όπως το Dropbox και το Google Drive. Καθώς το FireShot προσφέρει εκτεταμένη προσαρμογή, οι πελάτες μπορούν να αλλάξουν ρυθμίσεις όπως η μορφή εικόνας, η ποιότητα και τα πλήκτρα συντόμευσης ανάλογα με τα γούστα τους.

Ένα ευέλικτο και φιλικό προς το χρήστη λογισμικό στιγμιότυπων οθόνης, όπως το FireShot, μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και να επιταχύνει τις ροές εργασιών που βασίζονται στον ιστό.

Γραμματικά

Το Grammarly είναι μια εφαρμογή ή επέκταση προγράμματος περιήγησης που εξετάζει άμεσα τα γραπτά σας για σφάλματα σε διάφορους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, WordPress, Microsoft Word και άλλων. Τόσο η επιτραπέζια έκδοση όσο και η έκδοση για φορητές συσκευές του Firefox είναι συμβατές με την επέκταση Grammarly, η οποία μπορεί να ληφθεί από το κατάστημα πρόσθετων Firefox.

Διάφορες λειτουργίες είναι διαθέσιμες με την επέκταση Grammarly, όπως έλεγχος ορθογραφίας με βάση τα συμφραζόμενα, έλεγχος γραμματικής και έλεγχος στυλ γραφής.

Επιπλέον, μπορεί να προτείνει καλύτερη ορολογία, να προσφέρει συνώνυμα και να εντοπίσει λογοκλοπή. Μια σειρά ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των email, των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και των ηλεκτρονικών εγγράφων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επέκταση.

Το πρόσθετο Grammarly είναι συμβατό με τις εκδόσεις Firefox 60 και νεότερες, και προορίζεται να το κάνει. Μαζί με κινητές συσκευές Android και iOS, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με λειτουργικά συστήματα Windows, macOS και Linux.

Μέλι

Η πιο χρησιμοποιούμενη προσθήκη κουπονιού Chrome ονομάζεται Honey. Όταν το προσθέτετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας, θα αναζητά κουπόνια κάθε φορά που επισκέπτεστε μια σελίδα αγορών. Το λογισμικό θα χρησιμοποιήσει επίσης αυτόματα το κουπόνι στο ταμείο. Αυτό καθιστά ευκολότερη από ποτέ την εξοικονόμηση χρημάτων.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή λειτουργία στον Firefox για iOS

Λειτουργεί με πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα και καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Walmart και άλλων. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις εγγραφής ή προσωπικών στοιχείων για τη χρήση της επέκτασης, η οποία είναι δωρεάν.

Είναι απλό στη χρήση και απαιτεί ένα κλικ για να ενεργοποιηθεί. Προσφέρει επίσης μια εύχρηστη διεπαφή που δείχνει τις εκπτώσεις και τα κουπόνια που είναι άμεσα διαθέσιμα.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξοικονομήσει χρήματα ενώ πραγματοποιεί αγορές μέσω Διαδικτύου μπορεί να βρει την προσθήκη Firefox Honey ως ένα χρήσιμο εργαλείο. Η επέκταση μπορεί να ληφθεί από το κατάστημα πρόσθετων Firefox και είναι λειτουργική με το πρόγραμμα περιήγησης Firefox.

LastPass

Το LastPass σάς δίνει τον έλεγχο της διαδικτυακής σας ζωής διευκολύνοντας την ασφαλή αποθήκευση των ευαίσθητων δεδομένων σας, ώστε να μπορείτε να τα ανακτήσετε οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Βοηθά στο να διατηρείτε όλους τους αριθμούς της πιστωτικής σας κάρτας, τις διευθύνσεις και άλλες πληροφορίες στο χρηματοκιβώτιο, έτσι ώστε το LastPass να μπορεί να σας τις συμπληρώνει αυτόματα όταν το χρειάζεστε.

Εάν εγκατασταθεί, το δυαδικό στοιχείο θα συνδεθεί με ασφάλεια με την επέκταση για να παρέχει πρόσθετες λειτουργίες, όπως επεξεργασία συνημμένων και συγχρονισμός συνδέσεων μεταξύ πελατών τοπικά στο μηχάνημά σας. Επιπλέον, τα δεδομένα σας προστατεύονται σε κάθε βήμα, βοηθώντας το LastPass να γίνει μία από τις κορυφαίες αξιόπιστες επεκτάσεις.

Το LastPass μπορεί να ληφθεί και να χρησιμοποιηθεί χωρίς χρέωση σε οποιονδήποτε φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή από το κατάστημα επέκτασης Firefox.

Οι πρόσθετες λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο LastPass Premium περιλαμβάνουν τεχνική βοήθεια προτεραιότητας, 1 GB ασφαλούς αποθήκευσης αρχείων, ελίτ λύσεις ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων όπως το YubiKey και κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης για την οικογένεια.

Κονδύλι

Χρησιμοποιώντας μοναδικά στυλ CSS, οι χρήστες της δημοφιλής επέκτασης Firefox Stylus μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση των ιστοσελίδων. Μαζί με άλλα προγράμματα περιήγησης όπως το Google Chrome, το Opera και το Safari, λειτουργεί με τις εκδόσεις Firefox 57 και μεταγενέστερες.

Η ικανότητα της γραφίδας να εξάγει και να εισάγει στυλ διευκολύνει την κοινή χρήση τροποποιήσεων με άλλους και είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της. Επιπλέον, υποστηρίζει σενάρια χρηστών, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν σε ιστότοπους για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους ή να παρέχουν νέες δυνατότητες.

Ένας ενσωματωμένος επιλογέας χρωμάτων και πρόσθετα εργαλεία για τη δημιουργία και την αλλαγή στυλ περιλαμβάνονται στο Stylus. Το πρόγραμμα επεξεργασίας είναι επίσης φιλικό προς το χρήστη και διαθέτει επισήμανση σύνταξης και αυτόματη συμπλήρωση.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν είδη ορατά μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως η εκτύπωση ή η σκοτεινή λειτουργία, και να τα εφαρμόσουν σε συγκεκριμένους τομείς ή σελίδες.

Το Firefox Stylus είναι ένα ισχυρό και προσαρμόσιμο εργαλείο για την αλλαγή της εμφάνισης και της αίσθησης των ιστοσελίδων. Δεδομένου ότι λειτουργεί με διάφορα προγράμματα περιήγησης, είναι διαθέσιμο σε πολλούς χρήστες. Αποκτήστε την επέκταση Stylus σας τώρα από το κατάστημα πρόσθετων του Firefox.

Καρτέλα Στυλ δέντρου

Η καρτέλα Tree Style του πρόσθετου Firefox είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον έλεγχο των καρτελών σε μια ιεραρχία που μοιάζει με δέντρο. Οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν ελέγχους στις συνδέσεις γονέα-παιδιού, καθιστώντας πιο εύκολη τη διαχείριση πολλών λογαριασμών ταυτόχρονα.

Προσφέρει μια ποικιλία πολύτιμων λειτουργιών, όπως τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης καρτελών μεταξύ των κατηγοριών γονέα και θυγατρικών, κλείδωμα λογαριασμών για την αποφυγή ακούσιου κλεισίματος και επέκταση και συμπίεση κλαδιών δέντρων καρτελών. Οι πρόσθετες επιλογές προσαρμογής για την επέκταση περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους, του στυλ και του χρώματος της καρτέλας.

Η καρτέλα Tree Style είναι προσβάσιμη με τις εκδόσεις Firefox 60 και νεότερες και είναι προσβάσιμη για χρήση σε συστήματα λειτουργικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Linux. Επιπλέον, λειτουργεί με πολλές διαφορετικές επεκτάσεις Firefox, συμπεριλαμβανομένων των Tab Mix Plus και Vim Vixen.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 39 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Χάρη στα χαρακτηριστικά του, όπως ο χειριστής πολλαπλών καρτελών, μπορείτε να επιλέξετε πολλές καρτέλες με παρατεταμένο πάτημα με φόρτιση. Μπορείτε να κλείσετε διάφορες καρτέλες ταυτόχρονα με ένα παρατεταμένο πάτημα στο πλαίσιο κλεισίματος ενός λογαριασμού. Μπορείτε να λάβετε την επέκταση στο κατάστημα πρόσθετων του Firefox.

Σβήσε τα φώτα

Οι χρήστες μπορούν να μειώσουν τον τόνο του ιστότοπου που βλέπουν για να εστιάσουν σε ένα συγκεκριμένο βίντεο ή εικόνα χρησιμοποιώντας την επέκταση Turn Off the Lights Firefox, ένα δημοφιλές πρόσθετο.

Ο Firefox μπορεί να χρησιμοποιήσει την προσθήκη σε συστήματα υπολογιστών Windows, Mac και Linux. Επιπλέον, λειτουργεί με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Firefox, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητές του χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα συμβατότητας.

Η επέκταση έχει ορισμένες επιλογές προσαρμογής που επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν το χρώμα, τα εφέ fade-in και fade-out και τον βαθμό μείωσης της φωτεινότητας. Οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν την επέκταση ώστε να εκκινείται αυτόματα κάθε φορά που επισκέπτονται συγκεκριμένους ιστότοπους ή σελίδες.

Το πρόσθετο Turn Off the Lights έχει ορισμένες χαρακτηριστικές δυνατότητες, όπως η αυτόματη αναγνώριση βίντεο σε ιστότοπους και η επισήμανσή τους για μια κινηματογραφική εμπειρία. Το πρόσθετο λειτουργεί επίσης με πολλούς ιστότοπους φιλοξενίας βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των Dailymotion, Vimeo και YouTube.

Η επέκταση Turn Off the Lights Firefox είναι ένα πρόσθετο λειτουργικότητας που βελτιώνει την εμπειρία του προγράμματος περιήγησης προσφέροντας προσαρμογές, δουλεύοντας με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και είναι συμβατό με την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox. Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε από το κατάστημα πρόσθετων του Firefox.

Αυτόματη διαγραφή cookie

Όταν βγαίνετε από μια καρτέλα ή ένα παράθυρο προγράμματος περιήγησης, η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Cookie του Firefox διαγράφει αυτόματα τα cookies από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν cookies και μικρά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας για να θυμούνται τις προτιμήσεις σας ή να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Παρά την πιθανή χρησιμότητά τους, τα cookies μπορεί επίσης να θέτουν σε κίνδυνο το απόρρητο, επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των ενεργειών σας στο διαδίκτυο σε πολλούς ιστότοπους.

Το Firefox Cookie AutoDelete σάς επιτρέπει να προσθέτετε αξιόπιστους ιστότοπους σε μια λίστα επιτρεπόμενων ιστότοπων που θέλετε να διατηρήσετε τα cookies για λίγο, διαγράφοντας αυτόματα τα cookies από κάθε άλλο ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε και να διαχειριστείτε τα cookie σας χρησιμοποιώντας την επέκταση και να ορίσετε ρυθμίσεις για το πόσο θέλετε να διατηρήσετε διάφορα είδη cookie.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox είναι απλή και συμβατή με το Firefox Cookie AutoDelete. Η επέκταση έχει επίσης μεγάλη βάση χρηστών και καλές κριτικές και λαμβάνει συχνές ενημερώσεις για τη διόρθωση σφαλμάτων και τη βελτίωση της απόδοσης.

Η επέκταση Αυτόματης Διαγραφής cookie του Firefox είναι μια χρήσιμη δυνατότητα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας στο διαδίκτυο και θέλετε να διαχειριστείτε τα cookie σας. Υπάρχουν επίσης ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης διαθέσιμα για κινητά τηλέφωνα για τη διατήρηση του απορρήτου σας.

συμπέρασμα

Μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες και λειτουργίες στον Firefox που βελτιώνουν την εμπειρία σας στο σερφ. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε πιο αποτελεσματικά και με περισσότερη εξατομίκευση, χάρη στις επεκτάσεις του Firefox. Μπορούν να βοηθήσουν με τα πάντα, από την οργάνωση και την παραγωγικότητα μέχρι την ασφάλεια και το απόρρητο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την εμπειρία του προγράμματος περιήγησής σας και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά του με τις κατάλληλες επεκτάσεις από την παραπάνω λίστα.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένα πρόσθετα ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης για το απόρρητο.