10 καλύτερα Ruby Testing Frameworks το 2023

Η Ruby είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού από την πλευρά του διακομιστή λόγω της απλής σύνταξης και της ευελιξίας της. Αυτή η αντικειμενοστραφής γλώσσα χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στην ανάπτυξη ιστού, την επιστήμη δεδομένων, την DevOps και την αυτοματοποίηση, την απόξεση ιστού και τη δημιουργία στατικών τοποθεσιών.

Ωστόσο, ένα περιβάλλον ανάπτυξης Ruby δεν μπορεί ποτέ να είναι αρκετό χωρίς δοκιμές. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα πλαίσια δοκιμών σχεδιασμένα για τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby.

Σε αυτό το άρθρο, θα ορίσουμε ένα πλαίσιο δοκιμής Ruby, θα συζητήσουμε γιατί οι δοκιμές είναι σημαντικές κατά τη δημιουργία εφαρμογών Ruby και θα επισημάνουμε μερικά από τα καλύτερα πλαίσια δοκιμών Ruby που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι ένα πλαίσιο δοκιμής Ruby;

Ένα πλαίσιο δοκιμών είναι ένα εργαλείο που αξιολογεί και επαληθεύει ότι μια εφαρμογή λογισμικού ή ένα προϊόν αποδίδει όπως αναμένεται.

Ένα τυπικό πλαίσιο δοκιμών Ruby διαθέτει μια εργαλειοθήκη που βοηθά τους προγραμματιστές και τους μηχανικούς QA να γράφουν δοκιμές για εφαρμογές που βασίζονται σε Ruby.

Η δοκιμή έρχεται σε διάφορες μορφές, όπως δοκιμή παλινδρόμησης, λειτουργική δοκιμή, δοκιμή μονάδας και δοκιμή χρηστικότητας, για να αναφέρουμε μερικές.

Η δοκιμή ενός Ruby είναι σημαντική λόγω των εξής:

 • Προσδιορίζει απειλές ασφαλείας: Όταν μια εφαρμογή Ruby υποβάλλεται σε ενδελεχείς δοκιμές, είναι εύκολο να εντοπιστούν σφάλματα ασφαλείας που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα χρήστη και τις ιδιωτικές πληροφορίες.
 • Εξοικονομεί χρήματα: Η διόρθωση σφαλμάτων μπορεί να είναι ακριβή όταν μια εφαρμογή εκτελείται ήδη. Η δοκιμή εντοπίζει σφάλματα αρκετά νωρίς για να διορθωθούν πριν από την κυκλοφορία μιας εφαρμογής ή ενημέρωσης.
 • Ικανοποίηση πελατών: Οι τελικοί χρήστες είναι πάντα το επίκεντρο της ανάπτυξης. Οι δοκιμές ευχρηστίας διασφαλίζουν ότι οι εφαρμογές λογισμικού λειτουργούν όπως αναμένεται και ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών.
 • Διατηρεί καλή φήμη για την εταιρεία: Ο ανταγωνισμός θα υπάρχει πάντα στον επιχειρηματικό κόσμο. Μια εφαρμογή χωρίς σφάλματα είναι πιθανό να προσελκύσει καλές κριτικές από τους τελικούς χρήστες.

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα πλαίσια δοκιμών Ruby

Minitest

Το Minitest είναι ένα πλαίσιο δοκιμών που υποστηρίζει την ανάπτυξη με γνώμονα τη συμπεριφορά, την ανάπτυξη βάσει δοκιμής, τη συγκριτική αξιολόγηση και την κοροϊδία. Έρχεται με μια πλήρη σουίτα δοκιμών.

Χαρακτηριστικά

 • Ελαφρύ: Σε σύγκριση με άλλα πλαίσια όπως το RSpec, το Minitest είναι ελαφρύ αλλά εξακολουθεί να ταιριάζει.
 • Ενσωματώνεται με άλλα πλαίσια: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Minitest με πλαίσια όπως το Sinatra και το Ruby on Rails και να δοκιμάζετε πλαίσια όπως το RSpec στην ίδια εφαρμογή.
 • Έρχεται με πολλές επεκτάσεις: Για παράδειγμα, η επέκταση ελαχίστου χρωματισμού χρωματίζει τις εξόδους για να δείξει ποιες δοκιμές αποτυγχάνουν και ποιες περνούν.
 • Συμβατότητα προς τα πίσω: Το Minitest μπορεί να χρησιμοποιηθεί με νεότερες και παλαιότερες εκδόσεις Ruby.
  8 καλύτεροι διαδικτυακοί μεταφραστές για χρήση στον πραγματικό κόσμο

Το Minitest συσκευάζεται ως διαμάντι.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο gemfile ως:

gem ‘minitest’, ‘~> 5,18’

Στη συνέχεια, μπορείτε να το εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή.

gem install minitest

Δοκιμή-Μονάδα

Το Test-unit είναι ένα πλαίσιο δοκιμής μονάδας Ruby από την οικογένεια xUnit. Οι μηχανικοί μπορούν να γράφουν δοκιμές, να ελέγχουν τα αποτελέσματα και να αυτοματοποιούν τις δοκιμές.

Χαρακτηριστικά

 • Ορισμός περιπτώσεων δοκιμής: Μπορείτε να ορίσετε μεμονωμένες περιπτώσεις δοκιμής χρησιμοποιώντας τη μονάδα Test-Unit. Κάθε μεμονωμένη περίπτωση δοκιμής μπορεί να περιλαμβάνει πολλαπλές δοκιμές.
 • Test Suites: Μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις δοκιμαστικές περιπτώσεις σε δοκιμαστικές σουίτες και στη συνέχεια να τις εκτελέσετε ως ένα μεμονωμένο στοιχείο.
 • Ισχυρισμοί: Αυτό το πλαίσιο έχει διάφορους ισχυρισμούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τη συμπεριφορά του κώδικά σας κατά τη διαδικασία δοκιμής.
 • Μορφοποίηση εξόδων: Μπορείτε να ορίσετε μεθόδους εξόδου, όπως XML και σύνοψη, ενώ χρησιμοποιείτε το Test::Unit.

Η δοκιμαστική μονάδα είναι ομαδοποιημένη ως διαμάντι από ρουμπίνι.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο gemfile ως:

gem ‘test-unit’, ‘~> 3,5’, ‘>= 3,5,7’

Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή.

μονάδα δοκιμής εγκατάστασης πολύτιμων λίθων

RSpec

Το RSpec είναι ένα πλαίσιο δοκιμών Ruby ανάπτυξης που βασίζεται στη συμπεριφορά. Η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει διαφορετικές βιβλιοθήκες σχεδιασμένες να συνεργάζονται ή με άλλα ανεξάρτητα εργαλεία δοκιμών.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • RSpec-core: Είναι ο δρομέας πίσω από αυτό το πλαίσιο. Αυτό το εργαλείο προσφέρει μια πλούσια γραμμή εντολών και ένα API για οργάνωση κώδικα.
 • RSpec-mocks: προσφέρει πολλά ψεύτικα αντικείμενα, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε το περιβάλλον δοκιμής στο οποίο εκτελούνται οι δοκιμές σας.
 • RSpec-expectations: Διαθέτει αναγνώσιμο API για εμφάνιση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.
 • Rspec-rails: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το RSpec για να δοκιμάσετε την εφαρμογή Rails αντί για το ενσωματωμένο πλαίσιο δοκιμής.

Το RSpec είναι ένα δωρεάν εργαλείο δοκιμών και έρχεται ως κόσμημα Ruby.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο gemfile ως:

gem ‘rspec’, ‘~> 3.12’

Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να το εγκαταστήσετε.

gem install rspec

Capybara

Το Capybara είναι ένα πλαίσιο δοκιμών Ruby που δοκιμάζει τη λειτουργικότητα μιας εφαρμογής Ιστού προσομοιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολο να ξεκινήσετε: Εάν εργάζεστε με εφαρμογές Rails και Rack, δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε τίποτα, καθώς το Capybara λειτουργεί ως έχει.
 • Λειτουργεί με διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Capybara με καθαρά προγράμματα οδήγησης Ruby, Selenium ή Webkit.
 • Ισχυρές δυνατότητες συγχρονισμού: Οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να περιμένουν τη μη αυτόματη εκτέλεση των ασύγχρονων διεργασιών.
 • Διαισθητικό API: Το API του μιμείται την κανονική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι πελάτες.
 • Εύκολη ενσωμάτωση με άλλα πλαίσια δοκιμής: Μπορείτε να συνδέσετε το Capybara με τα RSpec, Test::Unit και άλλα πλαίσια δοκιμής.
  Πώς να χωρίσετε την οθόνη στο iPhone

Το Capybara είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα συσκευασμένη ως κόσμημα Ruby.

Συμπεριλάβετε το στο gemfile ως?

στολίδι ‘capybara’, ‘~> 3,38’

Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να εγκαταστήσετε το στολίδι.

στολίδι εγκατάσταση capybara

Αγγούρι

Το Cucumber είναι ένα πλαίσιο δοκιμών που υποστηρίζει την ανάπτυξη Ruby με γνώμονα τη συμπεριφορά. Η εργαλειοθήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ruby και στο πλαίσιο Ruby on Rails. Όλα τα σενάρια στο Cucumber είναι γραμμένα με σύνταξη Gherkin.

Χαρακτηριστικά

 • Απλή σύνταξη: Το κείμενο Gherkin διατίθεται σε μορφή απλού κειμένου, καθιστώντας το κατανοητό ακόμη και για μη τεχνικούς.
 • Επεκτάσιμο: Μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα του Cucumber χρησιμοποιώντας διάφορα πρόσθετα.
 • Ενσωματώνεται με άλλα εργαλεία δοκιμών: Μπορείτε να ενσωματώσετε το Cucumber με πλαίσια δοκιμών όπως το RSpec και το Capybara για να επεκτείνετε τις γευστικές σας θήκες.
 • Υποστήριξη για συνεχή ενοποίηση: Μπορείτε να ενσωματώσετε το Cucumber με εργαλεία όπως το CircleCI και το Jenkins.

Το αγγούρι υπάρχει ως διαμάντι και είναι δωρεάν για χρήση.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο gemfile ως:

στολίδι ‘αγγούρι’, ‘~> 8,0’

Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να την εγκαταστήσετε στην εφαρμογή σας.

στολίδι εγκατάσταση αγγούρι

Shoulda Matchers

Το Shoulda Matchs είναι ένα πλαίσιο δοκιμών που προσφέρει one-liners συμβατά με Minitest και RSpec που δοκιμάζουν τη λειτουργικότητα μιας εφαρμογής Ruby on Rails.

Χαρακτηριστικά

 • Απλό: Οι δοκιμές στο Shoulda Matchs είναι απλώς one-liners. Εάν αυτά τα τεστ γράφονταν χειροκίνητα, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος.
 • Έχει ορισμένες υπάρχουσες αντιστοιχίσεις: Πάνω από 30 υπάρχουσες αντιστοιχίσεις που αναπτύχθηκαν με την πάροδο του χρόνου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή της εφαρμογής σας.
 • Ενσωματώνεται με άλλα πλαίσια: Η λειτουργική δοκιμή είναι μόνο ένα μέρος της διαδικασίας δοκιμής. Αυτό το πλαίσιο δοκιμών ενσωματώνεται με πλαίσια όπως το RSpec και το Minitest για πλήρη δοκιμή.
 • Χρήσιμα μηνύματα σφάλματος: Η βιβλιοθήκη δοκιμών καθορίζει τα σφάλματα για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να αναλάβουν δράση.

Το Shoulder Matchs είναι δωρεάν και έρχεται ως κόσμημα Ruby.

Μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο gemfile σας ως:

gem ‘shoulda-matchs’, ‘~> 5,3’

Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να την εγκαταστήσετε στην εφαρμογή σας.

στολίδι εγκατάσταση shoulda-match

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα πλαίσιο δοκιμών ανάπτυξης υψηλού επιπέδου που βασίζεται στη συμπεριφορά. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα Gherkin για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να ορίσουν εκτελέσιμες προδιαγραφές για τις εφαρμογές τους.

Χαρακτηριστικά

 • Συνοδεύεται από γεννήτριες δεδομένων: Το πλαίσιο έχει ενσωματωμένες μεθόδους δημιουργίας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε δοκιμαστικές περιπτώσεις για την εφαρμογή σας.
 • Ενσωματώνεται με άλλα πλαίσια δοκιμών: Μπορείτε να ενσωματώσετε το σπανάκι με τη σουίτα δοκιμών RSpec.
 • Βήμα επαναχρησιμοποίησης: Μπορείτε να ορίσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε ένα βήμα στις δοκιμές σας σε όλη την εφαρμογή σας.

Το σπανάκι συσκευάζεται ως διαμάντι.

Μπορείτε να το προσθέσετε στο gemfile ως:

  Τι είναι η επιτάχυνση υλικού και πρέπει να τη χρησιμοποιείτε;

στολίδι ‘σπανάκι’, ‘~> 0.10.1’

Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να εγκαταστήσετε το Spinach στην εφαρμογή σας.

gem install σπανάκι -v 0.10.1

Ολμοβόλο

Το Howitzer είναι ένα πλαίσιο δοκιμής Ruby αποδοχής για εφαρμογές web. Οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί QA λατρεύουν αυτό το πλαίσιο καθώς είναι γρήγορο στη δημιουργία μιας υποδομής ανάπτυξης.

Χαρακτηριστικά

 • Ενσωματώνεται με εργαλεία CI/CD: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Howitizer με το CircleCI και το Jenkins για να δοκιμάσετε την εφαρμογή σας κατά τη διαδικασία κατασκευής.
 • Cross-platform: Αυτό το εργαλείο υποστηρίζει τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, όπως Chrome, Internet Explorer, Safari και Firefox.
 • Επιτρέπει τη διαίρεση: Όταν χρησιμοποιείτε το Howitzer, μπορείτε να χωρίσετε τον κώδικά σας σε μικρά κομμάτια για σκοπούς δοκιμής.

Το Howitzer είναι συσκευασμένο ως κόσμημα Ruby.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε το Howitzer στο gemfile σας ως:

στολίδι ‘howitzer’, ‘~> 2,6’, ‘>= 2,6,1’

Αυτός είναι ο τρόπος εγκατάστασης στην εφαρμογή σας.

gem install howitzer

RSpec Clone

Το RSpec Clone είναι ένα μινιμαλιστικό πλαίσιο που επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν εκτελέσιμα παραδείγματα του κώδικα συμπεριφοράς τους. Το RSpec εμπνέει αυτό το εργαλείο.

Χαρακτηριστικά

 • Απλό: Αυτό το πλαίσιο συνοδεύεται από τη γλώσσα του για συγκεκριμένο τομέα που μιμείται κανονικές συνομιλίες.
 • Επιτρέπει την ομαδοποίηση δοκιμαστικών περιπτώσεων: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενότητες περιγραφής και περιβάλλοντος για να ομαδοποιήσετε ομάδες παραδειγμάτων.

Ο κλώνος RSpec είναι ένα στολίδι Ruby.

Μπορείτε να το προσθέσετε στο gemfile σας ως:

gem ‘r_spec-clone’, ‘~> 1,7’

Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να το εγκαταστήσετε.

gem install r_spec-clone

Γογγύλι

Το Turnip είναι ένα πλαίσιο δοκιμής αποδοχής. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του RSpec και του Gherkin για να εκτελέσει τη δοκιμή του.

Χαρακτηριστικά

 • Υποστηρίζει δοκιμές τόσο από την πλευρά του διακομιστή όσο και από την πλευρά του πελάτη: Αυτό το πλαίσιο μπορεί να εκτελεί δοκιμές από άκρο σε άκρο.
 • Ομαδοποίηση δοκιμών: Αυτό το πλαίσιο ενσωματώνεται με τη σουίτα δοκιμών RSpec, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δηλώνουν περιβάλλοντα κειμένου και ομάδες.
 • Mocks: Μετά την ενσωμάτωση με το RSpec, το Turnip αποκτά πρόσβαση στο διαμάντι rspec-mocks. Τα mocks, στη δοκιμή, είναι αντικείμενα που προσομοιώνουν τη συμπεριφορά πραγματικών αντικειμένων.

Το γογγύλι είναι ένα ρουμπίνι στολίδι.

Μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο gemfile ως:

στολίδι ‘turnip’, ‘~> 4,4’

Εγκαταστήστε το στολίδι χρησιμοποιώντας αυτήν την εντολή.

στολίδι εγκατάσταση γογγύλι

συμπέρασμα

Η ανάγκη για δοκιμή εφαρμογών Ruby δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά. Η γνώση των παραπάνω πλαισίων δοκιμών θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη διαδικασία ανάπτυξης εάν είστε προγραμματιστής της Ruby ή σκοπεύετε να γίνετε. Ο καθορισμός του τι θέλετε να επιτύχετε με τις δοκιμές είναι το πρώτο βήμα προς την επιλογή του ιδανικού πλαισίου δοκιμών Ruby της εφαρμογής σας.

Ελέγξτε μερικά από τα καλύτερα πλαίσια Ruby για να δημιουργήσετε την επόμενη εφαρμογή Ιστού σας.