10 καλύτερα φύλλα εξαπάτησης Vim για προγραμματιστές και Sysadmin

Το Vim (Vi IMproved) είναι ένας διάσημος και ισχυρός επεξεργαστής κειμένου που βασίζεται σε Unix που χρησιμοποιείται από πολλούς προγραμματιστές και sysadmin.

Αυτό το ανοιχτού κώδικα και δωρεάν εργαλείο έχει σχεδιαστεί ως ξεχωριστή εφαρμογή ή από μια διεπαφή γραμμής εντολών (CLI). Μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο παραγωγικοί ενώ εκτελείτε επεξεργασία κειμένου και κωδικοποίηση με χιλιάδες εντολές Vim εκεί έξω.

Ωστόσο, το πρόβλημα με το Vim είναι ότι είναι λίγο δύσκολο να το μάθεις με μια μεγάλη ποικιλία εντολών για απομνημόνευση και χρήση. Ως αποτέλεσμα, η σύνταξη ή η επεξεργασία αρχείων μπορεί να είναι δύσκολη στο Vim. Αλλά με μια ισχυρή λίστα εντολών σε ένα φύλλο εξαπάτησης του Vim δίπλα σας, γίνεται πιο εύκολο να εργαστείτε με το Vim.

Έχουμε επιμεληθεί τη λίστα με τα καλύτερα φύλλα εξαπάτησης Vim για να σας βοηθήσουμε να εξοικονομήσετε χρόνο, προσπάθεια και ενέργεια όταν εργάζεστε με την επεξεργασία κειμένου χρησιμοποιώντας το Vim.

Ας τα αναθεωρήσουμε! 👨‍💻

Vim.rtorr.com: Σκεφτείτε αυτό εάν ψάχνετε για ένα απλό και αβίαστο φύλλο εξαπάτησης Vim στο οποίο μπορείτε να ανατρέξετε όταν εκτελείτε επεξεργασία κειμένου. Έχουν επιμεληθεί εντολές Vim χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες, όπως καθολική, κίνηση δρομέα και λειτουργία εισαγωγής για εισαγωγή ή προσθήκη κειμένου. Διαθέτει επίσης εντολές για επεξεργασία, επισήμανση κειμένου, οπτικές εντολές, καταχωρήσεις, επισημάνσεις και θέσεις, μακροεντολές, αποκοπή και επικόλληση, εσοχή κειμένου, έξοδο, αναζήτηση και αντικατάσταση, καρτέλες, πολλαπλά αρχεία και άλλα.

cs.cmu.edu: Αυτό είναι ένα άλλο εξαιρετικό μέρος για να βρείτε εντολές Vim που συντίθενται σε ένα έγγραφο δύο σελίδων. Έχει πρακτικές ιδέες χρήσιμες για επιστήμονες υπολογιστών και άλλους επαγγελματίες που εργάζονται με επεξεργασία γραφικών που βασίζεται σε κείμενο. Εδώ, θα βρείτε εντολές Vim για πλοήγηση, εναλλαγή λειτουργίας, αντιγραφή/επικόλληση, επεξεργασία, αντικατάσταση και αναζήτηση. Επιπλέον, περιλαμβάνει μερικά εύχρηστα κόλπα και πολύτιμους πόρους που δεν είναι διαθέσιμοι στο Google.

  Χρησιμοποιήστε το Smart Lock ανίχνευσης στο σώμα για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στην τσέπη σας

Vimsheet.com: Από αρχάριους έως προχωρημένους, όλοι οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το cheat sheet Vim για επεξεργασία κειμένου. Έχει μια λίστα με χρήσιμες εντολές Vim που χρησιμοποιούνται συνήθως. Επιπλέον, ο δημιουργός έχει συμπεριλάβει επίσης ορισμένες οδηγίες για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Vim, καθώς είναι εύκολο χωρίς διαμόρφωση. Αυτό το φύλλο εξαπάτησης έχει διάφορες βασικές εντολές Vim για κίνηση του δρομέα, επεξεργασία κειμένου, τελεστές, σήμανση κειμένου, πρόχειρο, έξοδο και αναζήτηση/αντικατάσταση. Διαθέτει επίσης προηγμένες εντολές για κίνηση του δρομέα, αναζήτηση χαρακτήρων, οπτική λειτουργία, επεξεργασία κειμένου, καρτέλες αρχείων, οπτική λειτουργία, σημάδια και αντικείμενα κειμένου.

Phoenixnap.com: Αυτός ο ιστότοπος έχει σχεδόν κάθε εντολή Vim που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διάφορες εργασίες επεξεργασίας κειμένου. Είναι χρήσιμο όταν μετακινείστε μέσα σε ένα αρχείο με χαρακτήρες, μάρκες, λέξεις, γραμμές ή οθόνες. εισαγωγή κειμένου, επεξεργασία κειμένου, σήμανση κειμένου, αναζήτηση, έξοδος, αποθήκευση, εργασία με διαφορετικά αρχεία, σημάδια και άλματα, μακροεντολές και ενεργοποίηση συνδυασμών χρωμάτων στο Vim. Αυτό το φύλλο εξαπάτησης είναι δωρεάν για λήψη ή μπορείτε να το προσθέσετε σελιδοδείκτη για να το επισκεφτείτε ξανά όταν χρειάζεται.

CatsWhoCode: Εάν είστε αρχάριος, αυτό το φύλλο εξαπάτησης του Vim θα είναι πολύτιμο για να μπείτε στα βασικά του Vim και να χρησιμοποιήσετε εντολές για διαφορετικές εργασίες. Διαθέτει εντολές Vim για μετακίνηση μέσα σε αρχείο, αναζήτηση αρχείων, αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, αντικατάσταση, πεζοπορία, εξερευνητής αρχείων, ανάγνωση και εγγραφή αρχείων, αλληλεπίδραση με Unix, καρτέλες και Windows. στοίχιση, δείκτες, αυτόματη συμπλήρωση, διαίρεση παραθύρου, συντμήσεις, επισήμανση σύνταξης και εσοχή κειμένου. Έχουν αναπαραστήσει όλες τις πληροφορίες επαγγελματικά χρησιμοποιώντας δροσερά χρώματα και εύκολο στην παρακολούθηση κείμενο. Μπορείτε επίσης να βρείτε έναν πίνακα περιεχομένων για να βρείτε αυτό που ψάχνετε αμέσως.

  8 καλύτερα προγράμματα περιήγησης MIB για διαχείριση συσκευών SNMP το 2022

fprintf.net: Οι μινιμαλιστές που αναζητούν ένα χρήσιμο και απλό φύλλο εξαπάτησης του Vim μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτόν τον ιστότοπο για επεξεργασία κειμένου. Ο επιμελητής αντιπροσώπευσε τις εντολές Vim που είναι συσκευασμένες σε διάφορες κατηγορίες για να σας βοηθήσει να βρείτε την εντολή που αναζητάτε με μια ματιά. Διαθέτει εντολές Vim για έξοδο, επεξεργασία αρχείου, εισαγωγή κειμένου, εισαγωγή αρχείου, διαγραφή κειμένου, αλλαγή ή αντικατάσταση κειμένου, εκτέλεση αντικαταστάσεων, αντιγραφή και μετακίνηση κειμένου, αναίρεση/επαναφορά/επανάληψη, μετακίνηση, σήμανση , αναζήτηση, επιλογή κειμένου, αναστολή και άλλα.

GitHub: Επισκεφτείτε το GitHub για να βρείτε αυτό το υπέροχο φύλλο εξαπάτησης του Vim με χρήσιμες εντολές και περιγραφές. Έχει 8 πιρούνια και 41 αστέρια στο GitHub. Αυτό το φύλλο εξαπάτησης έχει εντολές που υποστηρίζονται στο VSCodeVim for Visual Studio Code από τη Microsoft. Ξεκινά με μια γρήγορη εισαγωγή στο Vim με εντολές, κινήσεις/ουσιαστικά, τροποποιητές και στόχους που θα σας βοηθήσουν να κωδικοποιήσετε. Έχει επίσης άλλες χρήσιμες εντολές Vim, μητρώα και χρήσιμες σημειώσεις.

Factorpad.com: Κάντε τη ζωή κωδικοποίησης σας λιγότερο συντριπτική και χρησιμοποιήστε αυτό το φύλλο εξαπάτησης Vim με 80 βασικές εντολές. Είναι χρήσιμο για αρχάριους και προχωρημένους κωδικοποιητές. Ο δημιουργός έχει δώσει μερικές πολύτιμες πληροφορίες για αρχάριους, εξηγώντας τις λειτουργίες Vim, τη δομή εντολών, την επεξεργασία, την αποκοπή/αντιγραφή/επικόλληση, την αναζήτηση και αντικατάσταση, τις καταχωρίσεις, τις καρτέλες και τη λειτουργία εντολών. Επιπλέον, έχουν συμπεριλάβει κάποιο σχετικό περιεχόμενο για να σας βοηθήσουν περισσότερο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε μια ψηφιακή κάμερα ως κάμερα web

QuickRef.ME: Αυτός ο ιστότοπος είναι μια πολύτιμη συλλογή γρήγορων αναφορών Vim που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε γρήγορα το πρόγραμμα επεξεργασίας Vim. Έχουν αναπαραστήσει τις πληροφορίες όμορφα με μερικά παραδείγματα, περιπτώσεις, χρήση και σχεδιασμό. Περιλαμβάνει διαγράμματα κίνησης και εντολές για κινήσεις, εισαγωγή, αποθήκευση και έξοδο, κανονική λειτουργία, αποκοπή και επικόλληση, οπτική λειτουργία, επανάληψη, μακροεντολές, τελεστές, αντικείμενα κειμένου, πολλαπλά αρχεία, αναζήτηση και αντικατάσταση, Vimdiff και άλλα.

Linuxhint: Αυτός ο ιστότοπος έχει μια λίστα με εντολές Vim που χρησιμοποιούνται συνήθως με τις λειτουργίες τους να παρουσιάζονται σε ένα σαφές, ευανάγνωστο πλαίσιο με λευκό φόντο και κεφαλίδες τονισμένες με κόκκινο χρώμα. Διαθέτει εντολές Vim για διαχείριση αρχείων, πλοήγηση, εναλλαγή λειτουργιών, εισαγωγή ή προσθήκη κειμένου, αναζήτηση και αντικατάσταση, αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, αναίρεση και επανάληψη, εργασία με διάφορα αρχεία, ρύθμιση αριθμών γραμμής και εντολές οπτικής λειτουργίας.

συμπέρασμα

Οι εντολές Vim διευκολύνουν πολύ την επεξεργασία κειμένου και σας εξοικονομούν χρόνο για να ανακαλέσετε μια εντολή ή να την αναζητήσετε στο Διαδίκτυο. Χρησιμοποιήστε τα φύλλα εξαπάτησης του Vim που μόλις συζητήσαμε για να αναφερθείτε σε αυτά κατά την επεξεργασία κειμένου για να επιταχύνετε την κωδικοποίηση και να αυξήσετε πολλαπλά την παραγωγικότητά σας.

Αποφύγετε αυτά τα 9 πράγματα στο βιογραφικό του προγραμματιστή ή του Sysadmin.

Ακολουθούν μερικές εντολές Linux που πρέπει να γνωρίζετε για ένα Sysadmin.