10 καλύτερα παιχνίδια Dungeon Crawler για να ξεκινήσετε μια γεμάτη δράση αποστολή

Τα Dungeon Crawler Games είναι διάσημα στους λάτρεις των RPG, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, γιατί να μην εξερευνήσετε μερικά από τα καλύτερα που μπορείτε να δοκιμάσετε;

Όταν παρατήρησα την αυξανόμενη εμμονή του ξαδέρφου μου με τα βιντεοπαιχνίδια, ιδιαίτερα τα ερπυστριοφόρα μπουντρούμια, μου κίνησε το ενδιαφέρον και ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτά. Αν και είχα διστάσει να δοκιμάσω παιχνίδια dungeon-crawler, ο εθισμός της ξαδέρφης μου με ενέπνευσε να τα δοκιμάσω.

Ως αποτέλεσμα, εξερεύνησα πολλά παιχνίδια dungeon-crawler και διάλεξα μερικά από τα καλύτερα που πρέπει να δοκιμάσετε για κάθε λάτρη των παιχνιδιών RPG. Είστε περίεργοι να μάθετε γιατί προτείνω αυτά τα παιχνίδια ειδικά για τους λάτρεις των RPG; Συνέχισε να διαβάζεις μέχρι το τέλος!

Τι είναι το Dungeon Crawlers;

Τα Dungeon crawlers είναι τυπικά παιχνίδια φαντασίας που κάνουν τον παίκτη ήρωα του παιχνιδιού και βιώνει περιπέτειες εξερεύνησης ενός μπουντρούμι, μάχης με εχθρούς, ενημέρωσης χαρακτήρων και ολοκλήρωσης της καθορισμένης αποστολής — αναμφίβολα γιατί τα dungeon crawlers χαρακτηρίζονται ως υπο-είδος του RPG.

Το κοινό λατρεύει ευρέως τα παιχνίδια dungeon-crawler λόγω του τέλειου συνδυασμού ιστορίας και συγκίνησης. Τα παιχνίδια αυτού του είδους κάνουν τους παίκτες να μένουν στην οθόνη λόγω των ενσωματωμένων στοιχείων του power pack.

Σημασία στρατηγικής και τακτικής στο Dungeon Crawlers

Τα παιχνίδια Dungeon Crawler είναι ελλιπή χωρίς στρατηγικές και τακτικές δεξιότητες. Αυτά τα παιχνίδια έχουν αστραφτερά στοιχεία που κρατούν το μυαλό των παικτών ενεργό και γρήγορο. Τα κρίσιμα στοιχεία του παιχνιδιού dungeon crawlers περιλαμβάνουν:

  • Adventure – Dungeon crawlers είναι ένα άλλο όνομα για ένα παιχνίδι δράσης-περιπέτειας. Αυτά τα παιχνίδια έχουν μοναδικές ιστορίες με θέματα όπως μάγοι, ζόμπι, ξωτικά, νάνοι, κ.λπ. Τα ερπυστριοφόρα μπουντρούμια έχουν απρόβλεπτες πλοκές παιχνιδιών, κάτι που τους κάνει πιο περιπετειώδεις.
  • Ο κύριος χαρακτήρας – Τα παιχνίδια είναι ελλιπή χωρίς τον κύριο χαρακτήρα. Οι ανιχνευτές Dungeon επιτρέπουν στους παίκτες να επιλέξουν χαρακτήρες περιπέτειας στην αρχή με διαφορετικές ιδιότητες. Η επιλογή ενός υποδειγματικού χαρακτήρα με τις κατάλληλες ικανότητες δεν είναι παιχνιδάκι, καθώς το παιχνίδι είναι απρόβλεπτο.
  • Enemy creatures – Εάν ένα παιχνίδι έχει διαφορετικό θέμα, θα έχει και διαφορετικούς εχθρούς. Τα παιχνίδια Dungeon crawlers έχουν παράξενα εχθρικά πλάσματα. Αυτά τα πλάσματα είναι ανατριχιαστικά στην όψη και ακόμη και δύσκολα να παλέψουν για την πρόοδο.
  • Λάφυρα και εξοπλισμός – Εάν αντιμετωπίζετε τόσους πολλούς κινδύνους σε όλο το παιχνίδι, είναι απαραίτητο να λάβετε ανταμοιβές για αυτό. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και τα παιχνίδια dungeon crawlers περιλαμβάνουν αυτό. Μπορείτε να λεηλατήσετε και να κερδίσετε εξοπλισμό νικώντας εχθρούς, λύνοντας παζλ και πολλά άλλα.
  • Παζλ και δοκιμές – Τα παιχνίδια Dungeon crawlers είναι γεμάτα με παζλ και δοκιμές. Ο παίκτης λύνει αυτούς τους γρίφους και δοκιμάζει γρήγορα για να προχωρήσει στο παιχνίδι και να κερδίσει λάφυρα ή εξοπλισμό.

Οι ανιχνευτές Dungeon περιλαμβάνουν πολλά άλλα στοιχεία. Ωστόσο, η εισαγωγή αυτών των στοιχείων του παιχνιδιού μπορεί να υποδείξει πόσο βασικές είναι οι στρατηγικές και τακτικές δεξιότητες στα μπουντρούμια ερπυστριοφόρα. Είτε πρόκειται για την επιλογή χαρακτήρων, την επίλυση γρίφων ή τη λήψη αποφάσεων, η κατοχή τακτικών και στρατηγικών δεξιοτήτων είναι απαραίτητη στα παιχνίδια dungeon. Καθώς λαμβάνονται οι αποφάσεις, ο παίκτης επηρεάζει τις επερχόμενες προκλήσεις σε αυτά τα παιχνίδια.

Τα Dungeon crawlers είναι παιχνίδια που μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να τρελαθούν. Ειδικά εκείνα τα παιδιά και οι ενήλικες που απολαμβάνουν θέματα φαντασίας. Λοιπόν, εδώ είναι τα κορυφαία παιχνίδια ανίχνευσης dungeon που χρειάζεστε για την εμπειρία παιχνιδιού σας.

  Πώς αποσυνδέετε έναν λογαριασμό Call of Duty

Baldur’s Gate II: Enhanced Edition

Το Baldur’s Gate II μπερδεύεται πάντα μεταξύ του Shadow of Amm και της βελτιωμένης έκδοσης. Μιλάω για το Baldur’s Gate II: Enhanced Edition, μια remastered έκδοση του Shadows Amm και μια επέκταση του Baldur’s Gate II: Throne of Bhaal.

Η βελτιωμένη έκδοση διαθέτει το ίδιο gameplay με το Shadows of Amm, με καλύτερη ανάλυση, συμβατότητα με διαφορετικές πλατφόρμες και μερικές αλλαγές στους χαρακτήρες και την ιστορία. Ως εκ τούτου, αυτό είναι ένα προηγμένο παιχνίδι ρόλων dungeons and dragons.

Η κύρια αποστολή του παιχνιδιού προσφέρει 50 έως 60 ώρες παιχνιδιού, ενώ περιλαμβάνει όλες τις δευτερεύουσες αποστολές και μπορεί να φτάσει τις 300 ώρες. Το παιχνίδι επιτρέπει στον παίκτη να ελέγχει έως και 6 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός πρωταγωνιστή.

Το Baldur’s Gate II: Enhanced Edition επιτρέπει στον παίκτη να προσαρμόσει τον χαρακτήρα ή να επιλέξει τον υπάρχοντα χαρακτήρα. Το Baldur’s Gate II διαδραματίζεται το έτος 1369 DR, όπου ο παίκτης πρέπει να παλέψει με κουκουλοφόρους μάγους, τους κλέφτες σκιών.

Κυκλοφορία – Νοέμβριος 2013

Είδος – Παιχνίδι ρόλων δράσης

Προγραμματιστής/Εκδότης – Atari, Beamdog

Πλατφόρμες – PC, PS 4, Nintendo Switch, Xbox One

Παιδιά της Μόρτα

Τα παιχνίδια μπουντρούμι με στοιχεία που μοιάζουν με απατεώνες είναι το cherry on the cake, και το Children of Morta είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού. Το Children of Morta είναι ένα βιντεοπαιχνίδι δράσης με ρόλους. Το παιχνίδι ακολουθεί την ιστορία της οικογένειας Bergson, που είναι οι θεματοφύλακες του Mount Morta.

Το παιχνίδι έχει συνολικά επτά χαρακτήρες με δυνατότητα αναπαραγωγής που είναι μέλη της οικογένειας της οικογένειας Bergson. Ο παίκτης παίρνει τον έλεγχο ενός από αυτούς τους χαρακτήρες και άλλοι χαρακτήρες ξεκλειδώνονται τελικά με επιτεύγματα.

Ο πρωταρχικός στόχος του παίκτη είναι να διασχίσει πολλά μπουντρούμια μέσα στα σπήλαια του Mount Morta, κάτι που ως αποτέλεσμα θα βοηθήσει τον παίκτη να καθαρίσει διάφορους εχθρούς και αφεντικά. Το Children of Morta είναι ένα μοντέρνο παιχνίδι με μια πινελιά κλασικών θεμάτων.

Κυκλοφορία – Σεπτέμβριος 2019

Είδος – Roguelike, Action Role playing

Προγραμματιστής/ Εκδότης – 11Bit Studios

Πλατφόρμες – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Κρύπτη του Νεκροχορευτή

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κανένα βιντεοπαιχνίδι σε ρυθμό απατεώνων; Αν όχι, τότε το Crypt of the NecroDancer μπορεί να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία σε αυτό το είδος. Το Crypt of the NecroDancer είναι ένα μείγμα απατεώνων εξερεύνησης μπουντρούμι και παιχνιδιού ρυθμού που ταιριάζουν με ρυθμό σε ένα πρωτότυπο soundtrack.

Το Crypt of the NecroDancer κρατά τον παίκτη εξαιρετικά ενεργό. Καθώς ο παίκτης χρειάζεται να μετακινήσει το σετ χαρακτήρων στον ρυθμό του τραγουδιού, επηρεάζεται αν χάσει κανένα ρυθμό. Επομένως ο παίκτης πρέπει να μάθει ρυθμικά μοτίβα που ακολουθούν διάφορα πλάσματα.

Ο παίκτης του παιχνιδιού παίρνει τον έλεγχο ενός επιλεγμένου χαρακτήρα για να εξερευνήσει πολλά επίπεδα του μπουντρούμι. Ο παίκτης πρέπει να κινηθεί και να εκτελέσει τη δράση στον ρυθμό της μουσικής ενώ σώζεται και επιτίθεται στα εχθρικά πλάσματα.

Οι εχθροί ρίχνουν νομίσματα όταν σκοτώνονται, τα οποία πολλαπλασιάζονται αν δεν χάσετε κανένα ρυθμό. Η κρύπτη του NecroDancer είναι γεμάτη με πολλές ανταμοιβές και εξοπλισμό, που κρατά το παιχνίδι συναρπαστικό και προκλητικό.

Κυκλοφορία – Απρίλιος 2015

Είδος – Roguelike, Rhythm

Προγραμματιστής/ Εκδότης – Brace Yourself Games

Πλατφόρμες – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Το πιο σκοτεινό μπουντρούμι

Το Darkest Dungeon είναι ένα άλλο δημοφιλές παιχνίδι ρόλων που μοιάζει με απατεώνα με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Ο παίκτης στο παιχνίδι πρέπει να διαχειριστεί έναν κατάλογο ηρώων και να εξερευνήσει τα μπουντρούμια κάτω από μια γοτθική έπαυλη.

  The Beginners Guide To The i3 Window Manager

Το κύριο χαρακτηριστικό του Darkest Dungeon είναι το επίπεδο άγχους κάθε ήρωα, το οποίο αυξάνεται περαιτέρω με την εξερεύνηση και τη μάχη. Ως εκ τούτου, ο παίκτης πρέπει να φροντίζει το επίπεδο άγχους των χαρακτήρων όσο και εκείνοι τον εαυτό τους.

Εκτός από τη μοναδική ιδέα παιχνιδιού, το σκοτεινό μπουντρούμι προσφέρει μια μοναδική ιστορία. Σε αυτό το παιχνίδι, ο παίκτης βιώνει την ιστορία και τις πράξεις των προγόνων, μάχεται με πνεύματα και πολλά άλλα. Το Darkest Dungeon είναι ένα τυπικό παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο που πρέπει να το παρατηρήσετε και να το απολαύσετε σαν τρελό.

Κυκλοφορία – Ιανουάριος 2016

Είδος – Παιχνίδι ρόλων

Προγραμματιστής/ Εκδότης – Red Hook Studios

Πλατφόρμες – PC, PS4, PS Vita, Nintendo Switch, Xbox One

Darksiders Genesis

Δοκιμάστε το Darksiders Genesis με τον φίλο ή τον συνεργάτη σας αν προτιμάτε παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Μεταξύ πολλών παιχνιδιών που μοιάζουν με απατεώνες, το Darksiders μπορεί να σας κάνει να εθιστείτε εύκολα σε αυτό μέσω του είδους hack-and-slash.

Αυτό το παιχνίδι παίζεται σε μια προοπτική από πάνω προς τα κάτω, όπου ο παίκτης έχει τον έλεγχο δύο χαρακτήρων που ονομάζονται Strife και War. Ο πρωταρχικός στόχος του παίκτη είναι να πολεμήσει ενάντια σε τέσσερις Ιππείς που βλάπτουν την ανθρωπότητα και διαδίδουν το κακό.

Ο παίκτης μπορεί να σώσει τον κόσμο με τη βοήθεια αυτών των δύο χαρακτήρων, στους οποίους και οι δύο χαρακτήρες έχουν διαφορετικές ικανότητες και όπλα για να πολεμήσουν. Επιπλέον, ο παίκτης μπορεί να ελέγχει τους χαρακτήρες και να εναλλάσσεται μεταξύ τους ανά πάσα στιγμή ή μπορεί να παίξει το παιχνίδι με τον φίλο του σε λειτουργία co-op. Το Darksiders Genesis έχει μια σκοτεινή ιστορία και πλοκή για τους παίκτες. Αν αγαπάτε τις φαντασιώσεις, πρέπει να το δοκιμάσετε.

Κυκλοφορία – Δεκέμβριος 2019

Είδος – Παιχνίδι ρόλων δράσης, hack-and-slash

Προγραμματιστής/ Εκδότης – Airship Syndicate

Πλατφόρμες – Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC

Diablo III

Αυτή η λίστα περιέχει πολλά παιχνίδια που μοιάζουν με απατεώνες και απατεώνες, αλλά το Diablo III ξεχωρίζει. Το Diablo III είναι η τρίτη δόση της διάσημης σειράς παιχνιδιών Diablo. Το χαρακτήρισα έξω από το κουτί λόγω της σκοτεινής ιστορίας και του παιχνιδιού.

Όσον αφορά το gameplay, το Diablo III συνεχίζει την παράδοση ή τα στοιχεία του Diablo και του Diablo II. Ωστόσο, το Diablo III είναι ένα γρήγορο παιχνίδι ρόλων με μάχη σε πραγματικό χρόνο και ισομετρική μηχανή γραφικών.

Το παιχνίδι αποτελείται από κλασικά στοιχεία σκοτεινής φαντασίας. Ο ρόλος του παίκτη παίζει τον πρωταρχικό χαρακτήρα στο παιχνίδι, στόχος του οποίου είναι να σώσει τον κόσμο του Sanctuary από τις κακές δυνάμεις της κόλασης. Το Diablo III είναι ένα φανταστικό παιχνίδι στην κορυφή, γεμάτο μαγεία και συνωμοσίες.

Κυκλοφορία – Μάιος 2012

Είδος – Παιχνίδι ρόλων δράσης, hack-and-slash

Προγραμματιστής/ Εκδότης – Blizzard Entertainment

Πλατφόρμες – PC, PS3, PS 4, Xbox One, Nintendo Switch

Νόιτα

Το Notia είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι rogue-lite σε έναν κόσμο όπου κάθε pixel προσομοιώνεται φυσικά. Ο παίκτης ελέγχει έναν μάγο που κάνει ξόρκια και δημιουργεί τον εαυτό του για να νικήσει τους εχθρούς. Αυτό το παιχνίδι οδηγεί τον παίκτη σε ένα μέρος σε έναν κόσμο 2D όπου ο παίκτης πρέπει να πολεμήσει με μυθολογικά πλάσματα.

Το Noita είναι ένα βιντεοπαιχνίδι για έναν παίκτη με μοναδική ιδέα. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε έναν μαγικό κόσμο όπου ανακαλύπτετε νέα περιβάλλοντα καθώς εξερευνάτε περισσότερο. Το Noita είναι ένα άλλο όνομα για ένα μυστηριώδες παιχνίδι με λίγη δράση.

  Η ιστορία του Caps Lock: Γιατί υπάρχει το κλειδί Caps Lock;

Κυκλοφορία – Οκτώβριος 2020

Είδος – Rogue-lite

Προγραμματιστής/ Εκδότης – Nolla Games

Πλατφόρμες – Steam

Μονοπάτι της Εξορίας

Το Path of Exile είναι ένα παιχνίδι δράσης ρόλων στον σκοτεινό κόσμο της φαντασίας. Ο παίκτης ελέγχει μια εξορία επιλέγοντας από επτά κατηγορίες χαρακτήρων: Marauder, Duelist, Ranger, Shadow κ.λπ.

Μέσω της βοήθειας του πρωτεύοντος χαρακτήρα, ο παίκτης εξερευνά μεγάλους εξωτερικούς χώρους και μπουντρούμια. Ο παίκτης πρέπει αρχικά να πολεμήσει με τέρατα και να εκπληρώσει αποστολές από χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες για να πάρει πόντους εμπειρίας και εξοπλισμό.

Το Path of Exile προσφέρει πολλούς τρόπους παιχνιδιού ή πρωταθλήματα, όπως τυπικό, σκληροπυρηνικό, σόλο αυτο-ανακάλυψη κ.λπ. Το παιχνίδι έχει μια ατελείωτη περιπέτεια που μπορείτε να απολαύσετε ακόμη και με τους φίλους σας μέσω της λειτουργίας πολλών παικτών.

Κυκλοφορία – Οκτώβριος 2013

Είδος – Παιχνίδι ρόλων δράσης

Προγραμματιστής/ Εκδότης – Grinding Gear Games

Πλατφόρμες – PS4, Xbox One και Steam

Slay the Spire

Αυτό το παιχνίδι είναι ένας τέλειος συνδυασμός καταστρώματος και ενός παιχνιδιού που μοιάζει με απατεώνες. Εδώ μιλάω για το Slay the Spire. Αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά τον Ιανουάριο του 2019 και σύντομα θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια καταστρώματος που μοιάζουν με απατεώνες.

Στην αρχή του παιχνιδιού, ο παίκτης επιλέγει έναν από τους τέσσερις χαρακτήρες. Κάθε χαρακτήρας έχει μια αρχική ποσότητα υγείας, χρυσό, μια μοναδική ικανότητα και μια τράπουλα με βασικές κάρτες επίθεσης και άμυνας. Ο πρωταρχικός στόχος του παίκτη είναι να διασχίσει πολλά επίπεδα ενός κώνου για να νικήσει το αφεντικό στο τελικό επίπεδο.

Το να φτάσετε στο τελικό αφεντικό είναι πιο περίπλοκο. Ο παίκτης πρέπει να πολεμήσει με διάφορους εχθρούς και πλάσματα για να κερδίσει ανταμοιβές, να αναβαθμίσει κάρτες και πολλά άλλα. Σε αυτό το παιχνίδι τράπουλας για έναν παίκτη, ο παίκτης μπορεί να παίξει οποιονδήποτε συνδυασμό φύλλων, αρκεί να έχει την ενέργεια να πληρώσει. Το Slay the Spire είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που μπορεί ταυτόχρονα να σας αφήσει περίεργους και ενθουσιασμένους.

Κυκλοφορία – Ιανουάριος 2019

Είδος – Κατασκευή καταστρώματος με απατεώνες

Προγραμματιστής/ Εκδότης – MegaCrit

Πλατφόρμες – PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Wizard of Legend

Σε ποιον δεν αρέσει ένα παιχνίδι με απλή ιστορία με πολλές προκλήσεις; Το Wizard of Legend είναι το ίδιο. Αυτό το indie παιχνίδι που μοιάζει με απατεώνα έγινε γρήγορα δημοφιλές μεταξύ των παικτών λόγω των συναρπαστικών γραφικών και της ιστορίας του.

Το Wizard of Legend είναι ένα από πάνω προς τα κάτω 2D παιχνίδι που μοιάζει με απατεώνες. Ο παίκτης στο παιχνίδι ελέγχει έναν μάγο και προσπαθεί να διασχίσει ένα μπουντρούμι 10 ορόφων που δημιουργείται διαδικαστικά. Ωστόσο, ο πρωταρχικός στόχος του παίκτη είναι να κερδίσει τον ίδιο τίτλο με το όνομα.

Είναι εύκολο; Λοιπόν όχι. Ο παίκτης πρέπει να χρησιμοποιήσει διάφορα ξόρκια για να νικήσει όχλους. Επιπλέον, για να πάρει τον τίτλο “Wizard of Legend”, ο παίκτης πρέπει να νικήσει τρία μεγάλα αφεντικά και ένα τελικό αφεντικό. Το Wizard of Legend είναι ένα άλλο διαδραστικό παιχνίδι με πολλά διαδραστικά στοιχεία και λειτουργίες.

Κυκλοφορία – Μάιος 2018

Είδος – Roguelike, ερπυστριοφόρος μπουντρούμι

Προγραμματιστής/ Εκδότης – Humble Bundle

Πλατφόρμες – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Τυλίγοντας

Τα παιχνίδια Dungeon είναι διασκεδαστικά. Χαίρομαι που ο ξάδερφός μου με εξοικείωσε με αυτό το είδος και με βοήθησε να αποκτήσω μια καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού. Ανεξάρτητα από το είδος που σας αρέσει, θα λατρέψετε να εξερευνήσετε αυτά τα παιχνίδια μπουντρούμι. Ξεκινήστε τώρα για να βρείτε το καλύτερο που ταιριάζει στα γούστα σας!

Στη συνέχεια, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια οικοδόμησης πόλεων.