10 καλύτερα παιχνίδια ντετέκτιβ για να απελευθερώσετε τον εσωτερικό σας Sherlock [2023]

Είστε φαν του Σέρλοκ και θέλετε πάντα να ενεργείτε ως ντετέκτιβ; Αν ναι, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος για να βρείτε τα καλύτερα παιχνίδια ντετέκτιβ.

Τα παιχνίδια ντετέκτιβ είναι μια από τις αγαπημένες μορφές παιχνιδιών για άτομα διαφορετικών ηλικιακών ομάδων. Διαφορετικά βιβλία ντετέκτιβ, θρίλερ και σασπένς ή μυθιστορήματα έχουν εμπνεύσει πολλά παιχνίδια ντετέκτιβ.

Τα παιχνίδια μπορούν να ξεπεράσουν την απλή ψυχαγωγία όταν δοκιμάζουν τις δεξιότητες σκέψης και τη σχολαστικότητα μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα παιχνίδια ντετέκτιβ, τα οποία, όπως θα μπορούσατε να προβλέψετε, υπάρχουν σε διάφορες μορφές.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι είναι τα παιχνίδια ντετέκτιβ και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξετε σε ένα καλό παιχνίδι ντετέκτιβ. Θα συζητήσουμε επίσης μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια ντετέκτιβ για να απελευθερώσετε τον εσωτερικό σας Σέρλοκ.

Τι είναι τα παιχνίδια ντετέκτιβ;

Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών έχει το μερίδιο εξαιρετικών ντετέκτιβ και παιχνιδιών που μας έκαναν να αναλάβουμε δύσκολα καθήκοντα για να λύσουμε τα πιο φρικιαστικά και συναρπαστικά εγκλήματα, όπως ακριβώς υπάρχουν σε ταινίες, βιβλία και τηλεοπτικές σειρές.

Τα βιντεοπαιχνίδια που ταξινομούνται ως παιχνίδια ντετέκτιβ περιλαμβάνουν συνήθως εικονικούς ντετέκτιβ στο παιχνίδι ή την ιστορία τους, που προσομοιώνουν τη διαδικασία διερεύνησης υποθέσεων και σύλληψης εγκληματιών.

Το gameplay της πλειοψηφίας των παιχνιδιών ντετέκτιβ περιλαμβάνει μια ποικιλία σταδίων και χαρακτήρων. Όσοι απολαμβάνουν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, ειδικά όσοι είναι λάτρεις του είδους μυστηρίου και ντετέκτιβ, κυνηγούν παιχνίδια μυστηρίου.

Τι κάνει τα παιχνίδια ντετέκτιβ να διαφέρουν από άλλα παιχνίδια;

Αναμφίβολα, όλα τα παιχνίδια έχουν σκοπό να κρατούν τους χρήστες αφοσιωμένους και ψυχαγωγικούς. Όμως τα παιχνίδια ντετέκτιβ είναι παιχνίδια που όχι μόνο διασκεδάζουν τον παίκτη αλλά βοηθούν και στην αύξηση της ικανότητας σκέψης του ατόμου. Η αναπαραγωγή παιχνιδιών ντετέκτιβ αυξάνει επίσης το πηλίκο νοημοσύνης και τον χειρισμό της κατάστασης.

Επίσης, καθώς τα περισσότερα παιχνίδια βασίζονται σε μυθιστορήματα ή βιβλία, αυτά τα παιχνίδια βοηθούν τους χρήστες να αποκτήσουν μια γενική ιδέα για την πλοκή του βιβλίου με συναρπαστικό τρόπο. Μπορούμε να πάρουμε το παράδειγμα των παιχνιδιών ντετέκτιβ του Σέρλοκ Χολμς.

Αυτά τα παιχνίδια έχουν επίπεδα σύμφωνα με τους διαφορετικούς τόμους βιβλίων που δημοσιεύονται στη σειρά Σέρλοκ Χολμς. Ομοίως, πολλά άλλα παιχνίδια βασίζονται σε βιβλία, αυξάνοντας τη συγκίνηση του παιχνιδιού.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε στα καλά παιχνίδια ντετέκτιβ;

Με το γνήσιο στυλ της λογοτεχνίας εγκληματικής λογοτεχνίας με τις καλύτερες πωλήσεις, τα καλύτερα παιχνίδια ντετέκτιβ θα πρέπει να έχουν μια συναρπαστική ιστορία που σας παρασύρει στην αφήγησή τους με κόκκινες ρέγγες, εκπλήξεις και περιστροφές και σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με τους χαρακτήρες τους.

  Πώς να διαγράψετε όλα τα μηνύματα και τις συνομιλίες Kik

Ως λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων, θα το περίμενες αυτό, και αφού τα παιχνίδια αστυνομικών σάς επιτρέπουν να ασχοληθείτε με την πλοκή, η εμπειρία θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερη.

Ένα καλό παιχνίδι μυστηρίου θα πρέπει να σας τραβήξει, να σας δοκιμάσει μέσω του παιχνιδιού του, να σας κάνει να ασχοληθείτε με τους χαρακτήρες του και να σας φέρει πολλές εκπλήξεις, όπως ακριβώς κάνει ένα υπέροχο αστυνομικό μυθιστόρημα που γυρίζει σελίδα για να σας καθηλώσει από την αρχή.

Θανάσιμα Προαισθήματα

Το βιντεοπαιχνίδι Deadly Premonition δημιουργήθηκε από την Toybox Inc. και διανέμεται από την Aksys Games κατόπιν άδειας. Αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα παιχνίδια υπολογιστή, με εξωτερική επιρροή από την εμβληματική τηλεοπτική εκπομπή “Twin Peaks”.

Έχετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να εξετάσετε τοποθεσίες δολοφονίας και να ρωτήσετε ύποπτους σε αυτήν την ιστορία για έναν πράκτορα του FBI που παρακολουθεί έναν κατά συρροή δολοφόνο σε μια μικρή αμερικανική πόλη.

Μια μεγάλη γκάμα στοιχείων παιχνιδιού περιλαμβάνεται στο Deadly Premonition, δημιουργώντας ένα μοναδικό συνδυασμό περισσότερων από δράση σκοποβολής, οδήγηση και εκδρομή τρίτου προσώπου.

Αναπτύχθηκε από: Toybox Inc

Έκδοση: Aksys Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Δεκεμβρίου 2019

Πλατφόρμες: Aksys Game Store

Ο λύκος ανάμεσά μας

Το The Wolf Among Us συνδυάζει στοιχεία μύθων και παραμυθιών με τον σκληρό ρεαλισμό των αστυνομικών θρίλερ. Εμπνευσμένο από τη σειρά κόμικς παραμυθιού, αυτό το παιχνίδι διαδραματίζεται σε ένα βασίλειο που ονομάζεται Fabletown. Είναι το σπίτι πολλών φιγούρων από τη μυθολογία και τα παραμύθια.

Ο Bigby, ο πρώην Big Bad Wolf και σερίφης του Fabletown, ελέγχεται από παίκτες καθώς εξετάζει μια ανθρωποκτονία.

Οι παίκτες μπορούν να ασχοληθούν με τα NPC και να εντοπίσουν αντικείμενα που είναι απαραίτητα για την πλοκή. Οι επιλογές που γίνονται κατά τη διάρκεια του διαλόγου μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψη του Bigby και την πορεία του παιχνιδιού είτε με καλό είτε με κακό τρόπο.

Αναπτύχθηκε από: Telltales

Έκδοση: Telltales

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Νοεμβρίου 2014

Πλατφόρμες: Google Play Store και iOS,

Η εξαφάνιση του Ίθαν Κάρτερ

Το βιντεοπαιχνίδι τρόμου πρώτου προσώπου The Vanishing of Ethan Carter δοκιμάζει την ικανότητα του παίκτη για συμπεράσματα και έρευνα. Ένας ντετέκτιβ που ειδικεύεται στο υπερφυσικό, ο Paul Prospero, ελέγχεται από τους παίκτες. Η αντιπαράθεση μεταξύ της φυσικής ομορφιάς της περιοχής και της τρομακτικής αναζήτησης για την εύρεση του αγνοούμενου νεαρού πριν να είναι πολύ αργά είναι απόκοσμη και οδυνηρή.

Είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε ολόκληρη την απομονωμένη κοιλάδα, επιτρέποντάς σας να βουτήξετε βαθιά στα μυστικά του Red Creek και τι συνέβη με τον Ethan Carter. Σε αντίθεση με πολλά άλλα παιχνίδια ντετέκτιβ, το The Vanishing of Ethan Carter σάς επιτρέπει να βγάλετε τα συμπεράσματά σας από όλα τα γεγονότα που βρίσκετε.

Αναπτύχθηκε από: The Astronauts

Έκδοση: The Astronauts

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πλατφόρμες: Steam

Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

Εναπόκειται κυρίως σε εσάς να ψάξετε στη σκηνή για αποδεικτικά στοιχεία στα Εγκλήματα και Τιμωρίες του Σέρλοκ Χολμς, να συνδυάσετε τα πάντα και να εντοπίσετε τον ένοχο.

  Η διαχείριση εργασιών είναι εύκολη με αυτά τα 11 εργαλεία

Οι παίκτες κατευθύνουν τον Σέρλοκ μέσα από έξι συγκεκριμένες περιπτώσεις, όλες βασισμένες στις πρωτότυπες ιστορίες. Κάθε υπόθεση που αφορά μια ανθρωποκτονία, ένα έγκλημα ή έναν αγνοούμενο έχει μια συναρπαστική πλοκή.

Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεκατέσσερα ερευνητικά ταλέντα του Σέρλοκ για να εντοπίσουν ενδείξεις, να συνάγουν κίνητρα και να ρωτήσουν ύποπτους. Κάθε περίπτωση έχει επίσης πολλά πιθανά αποτελέσματα και οι αποφάσεις ενός παίκτη επηρεάζουν τη φήμη και το μέλλον του Σέρλοκ.

Αναπτύχθηκε από: Maximum games

Έκδοση: Maximum games

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πλατφόρμες: PS4, Xbox και Steam

LA Noire

Οι παίκτες στο LA Noire έχουν την πλήρη αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα αστυνομικό δράμα του Χόλιγουντ. Οι παίκτες παίρνουν τον έλεγχο του Κόουλ Φελπς καθώς σπάει θήκες και ανεβαίνει τη σκάλα του LAPD σε αυτό το σκηνικό του Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Δίνονται στους παίκτες μέρη για να αναζητήσουν υποδείξεις και ύποπτους να αμφισβητήσουν.

Αυτό το πολυτελές εγκληματικό δράμα, το οποίο αντλεί έμπνευση από την pulp ντετέκτιβ λογοτεχνία και το φιλμ νουάρ, είναι ένα αργό, μεθοδικό παιχνίδι αναζήτησης στοιχείων και ύποπτων ερωτήσεων που διαδραματίζεται σε ένα όμορφα πειστικό αντίγραφο.

Η πόλη χρησιμεύει ως μια περίπλοκη τοποθεσία για μια σειρά από συναρπαστικά διαδραστικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων φρικτών κατά συρροή δολοφονιών, κλοπών οχημάτων και εμπρησμών.

Αναπτύχθηκε από: Παιχνίδια Rockstar

Έκδοση: Rockstar games

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Νοεμβρίου 2017

Πλατφόρμες: Xbox, Steam και PS4

Δολοφονία στις Άλπεις

Ένα εντελώς διαδραστικό θρίλερ μυστηρίου με απίστευτα στοιχεία παιχνιδιού, το Murder in the Alps είναι ένα παιχνίδι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Μπορείτε να επιστρέψετε στο χρόνο στη δεκαετία του 1930, να λύσετε πολλά μυστήρια και να απολαύσετε την αυθεντική ατμόσφαιρα της εποχής.

Το παιχνίδι σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε χαρακτηριστικά περιβάλλοντα χρησιμοποιώντας γνωστές τεχνικές παιχνιδιού περιπέτειας για να λύσετε τις ανατροπές της αφήγησης του.

Χάρη σε ένα μοναδικό στοιχείο στο παιχνίδι, μπορείτε επίσης να συμπεράνετε, να αναδημιουργήσετε και να δοκιμάσετε τις υποθέσεις σας στον τόπο ενός εγκλήματος. Αυτό το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες.

Αναπτύχθηκε από: Nordcurrent

Έκδοση: Nordcurrent

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Ιουλίου 2018

Πλατφόρμες: Google Play Store, iOS και Microsoft Store

Disco Elysium

Στο Disco Elysium, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας βιαστική ψυχική κατάσταση για να απομακρυνθείτε δραστικά από την τροχιά ανά πάσα στιγμή, δίνοντας στη συμβατική αστυνομική εργασία μια μοναδική τροπή. Είναι ένα κακότεχνα δημιουργικό παιχνίδι RPG με αλληλεπιδράσεις που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη γλώσσα και μερικά από τα καλύτερα γραπτά που έχουμε δει ποτέ σε ένα παιχνίδι.

Ανάλογα με τις μπερδεμένες ιδιότητες της προσωπικότητας των χαρακτήρων σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ερμηνεύσετε καταστάσεις και να προωθήσετε την ιστορία.

Είναι ένα παιχνίδι ρόλων βασισμένο στην ιστορία που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον χαρακτήρα σας δίνοντάς του διαφορετικές ικανότητες, ρούχα και αξεσουάρ καθώς εργάζεστε για να λύσετε ένα φρικτό έγκλημα ενώ υποφέρετε από το χειρότερο hangover ποτέ.

  Σάρωση και μετατροπή εικόνων σε κείμενο

Αναπτύχθηκε από: Skyrocket Games

Έκδοση: Skyrocket Games

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Νοεμβρίου 2021

Πλατφόρμες: iOS, PS4 & 5, Steam και Xbox

Ντετέκτιβ Ιστορία: Η υπόθεση του Τζακ

Το διαδραστικό παιχνίδι ντετέκτιβ CSI Detective Story: Jack’s Case είναι η ιδανική συγχώνευση παραδοσιακών παιχνιδιών κρυφών αντικειμένων, παιχνιδιών κινηματογραφικών παραμυθιών και παζλ με εικόνες.

Μπορείτε να λάβετε μέρος σε ένα μαγικό ταξίδι περιπέτειας ντετέκτιβ όπου πρέπει να κυνηγήσετε κρυμμένα πράγματα, να εντοπίσετε όλες τις ενδείξεις, να λύσετε παζλ με εικόνες με κρυμμένα αντικείμενα, να λύσετε εγκλήματα και να ανακαλύψετε ποιος είναι ο δολοφόνος.

Η αφήγηση του Jack’s Case βασίζεται σε γεγονότα που συνέβησαν στη Φιλαδέλφεια πριν από πολλά χρόνια.

Αναπτύχθηκε από: Azur Interactive παιχνίδια

Έκδοση: Azur Interactive games

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31 Αυγούστου 2018

Πλατφόρμες: Google Play Store, iOS και Microsoft Store

MazM: Τζέκιλ και Χάιντ

Η περίεργη περίπτωση του Dr. Jekyll and Mr. Hyde του Robert Louis Stevenson ήταν η έμπνευση για το σκοτεινό χιουμοριστικό παιχνίδι περιπέτειας MazM: Jekyll and Hyde, στο οποίο θα προσεγγίσετε το μυστήριο από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Θα πάτε πίσω στον χρόνο στον 19ο αιώνα και θα δείτε το Λονδίνο μέσα από τα μάτια δύο χαρακτήρων: του κυρίου Χάιντ, ο οποίος έχει καταπονηθεί σωματικά και του κ. Ούτερσον, ενός δικηγόρου που ταξιδεύει στην ευθεία και στη στενή περιοχή αναζητώντας στοιχεία για να λύσει ένα φρικτό μυστήριο.

MazM: Ο Τζέκιλ και ο Χάιντ έχουν μια ζοφερή, καταπιεστική ατμόσφαιρα που δίνει στην πόλη μια αίσθηση μακάβριας και απόκοσμης. Το υπέροχο έργο τέχνης και το δυσοίωνο soundtrack κάνουν τα οδυνηρά στοιχεία του παιχνιδιού πολύ πιο δυνατά.

Αναπτύχθηκε από: CKF

Έκδοση: CKF

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Απριλίου 2020

Πλατφόρμες: Nintendo, Steam, Google Play Store και iOS

The Great Ace Attorney Chronicles

Το The Great Ace Attorney Chronicles είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε επειδή έχει μια εύχρηστη λειτουργία αφήγησης. Αυτό το ζευγάρι πρίκουελ του Ace Attorney, που διαδραματίζεται στην Ιαπωνία της εποχής Meiji και στο βικτοριανό Λονδίνο, κατατάσσεται ως ένα από τα παιχνίδια ντετέκτιβ στη λίστα μας που είναι τα πιο διασκεδαστικά.

Έχει μια ζωντανή, χιουμοριστική ιστορία, φανταστικά σχέδια χαρακτήρων και κινούμενα σχέδια, εκπληκτικές καταστάσεις και τεταμένες μάχες στο δικαστήριο.

Επίσης, κάνετε παρέα με τον «Herlock Sholmes», έναν ανίδεο ερευνητή που δεν είναι τόσο έξυπνος όσο νομίζει ότι είναι. Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών Ace Attorney είναι πολύ καταπληκτική για να την παραλείψετε. Από την έναρξή της το 2001, αυτή η σειρά ακολούθησε τα κατορθώματα πολλών δικηγόρων, συμπεριλαμβανομένων των Phoenix Wright και Apollo Justice, καθώς αναζητούν αποδείξεις για να καθαρίσουν τους πελάτες τους από φρικτά εγκλήματα.

Αναπτύχθηκε από: Capcom

Έκδοση: Capcom

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Ιουλίου 2021

Πλατφόρμες: Nintendo, PS4 & 5 και Steam

συμπέρασμα

Τα παιχνίδια ντετέκτιβ προορίζονται να είναι συναρπαστικά και να σπάνε τα νεύρα. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια διαθέσιμα στον ιστό που μπορείτε να παίξετε για να αφοσιωθείτε. Τα προαναφερθέντα παιχνίδια είναι μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα παιχνίδια ντετέκτιβ, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε μια συναρπαστική και εξαιρετική εμπειρία παιχνιδιού. Όχι μόνο αυτά τα παιχνίδια σας διασκεδάζουν, αλλά αυτά τα παιχνίδια βοηθούν επίσης να αυξήσετε το πηλίκο νοημοσύνης και τις ικανότητες σκέψης σας.