10 καλύτερα κλασικά παιχνίδια 2D που θα σας κάνουν να νοσταλγείτε [2023]

Σας λείπουν αυτά τα παλιά κλασικά παιχνίδια της δεκαετίας του ’90; Ήρθε η ώρα να επαναφέρετε αυτή τη νοσταλγία μέσα από αυτά τα κλασικά παιχνίδια 2D για να τα δοκιμάσετε.

Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών έχει εξελιχθεί πολύ με το χρόνο και την τεχνολογία. Θα είχατε παίξει πολλά νέα παιχνίδια με σύγχρονες δυνατότητες και νέες εμπειρίες. Αλλά και πάλι δεν μπορούν ποτέ να ταιριάζουν με τα vibes όπως παλιά κλασικά παιχνίδια.

Όντας παιδιά της δεκαετίας του ’90, όλοι έχουμε συγκεκριμένες αναμνήσεις συνδεδεμένες με τέτοια παιχνίδια και μπορεί επίσης να χάσετε αυτά τα παιχνίδια και εκείνη την εποχή.

Τώρα, το ερώτημα είναι πώς θα βρείτε ξανά αυτά τα κλασικά παιχνίδια. Σήμερα σε αυτό το ιστολόγιο, επιλέξαμε μερικά από τα καλύτερα κλασικά παιχνίδια 2D για εσάς. Μέσω αυτών, μπορείτε όχι μόνο να ξαναζήσετε την ευχάριστη στιγμή σας αλλά και να επιστρέψετε στην παιδική σας ηλικία ακόμα και σήμερα.

Τι είναι τα παιχνίδια 2D;

Τα 2D παιχνίδια αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ψυχαγωγίας από το 1958. Το πρώτο παιχνίδι 2D ήταν το Tennis για δύο και το γνωστό arcade classic Pong. Ποια είναι όμως η εξήγηση των 2D παιχνιδιών;

Όπως γνωρίζουμε, το «D» στα παιχνίδια 2D σημαίνει τις διαστάσεις. Ως εκ τούτου, αυτά τα παιχνίδια είναι σε δύο διαστάσεις, ή μπορείτε να πείτε ότι είναι επίπεδα στην οθόνη. Τα παιχνίδια 2D προσφέρουν περιορισμένες εικόνες και οδηγίες σε σύγκριση με τα παιχνίδια 3D.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να παίζουν απλά και διασκεδαστικά παιχνίδια. Επομένως, τα παιχνίδια 2D ταιριάζουν τέλεια και συνοδεύονται από απλά χειριστήρια και οδηγίες.

Καθώς τα παιχνίδια 3D και VR γίνονται δημοφιλή στους παίκτες, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα παιχνίδια 2D έχουν χάσει την αξία τους στην κοινότητα των παικτών. Η πραγματικότητα όμως είναι κάτι άλλο. Τα παιχνίδια 2D εξακολουθούν να είναι τόσο δημοφιλή όσο πριν λόγω της εκπληκτικής ευελιξίας και των χαρακτηριστικών τους.

Ο βασικός παράγοντας που κάνει τα παιχνίδια 2D να εξακολουθούν να είναι διάσημα μεταξύ των παικτών οφείλεται στα απλά χειριστήρια του, τα οποία κάνουν το παιχνίδι φιλικό για αρχάριους και συναρπαστικό για τους ειδικούς. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, γίνεται ευκολότερο για τα παιχνίδια 2D να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Εκτός από αυτό, τα παιχνίδια 2D αγαπούν επίσης τους προγραμματιστές παιχνιδιών, καθώς ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτών των παιχνιδιών δεν είναι απλώς ευκολότερος, λιγότερο χρονοβόρος και φθηνότερος από τα παιχνίδια 3D. Λοιπόν, εδώ έχουμε μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα κλασικά παιχνίδια 2D για να δοκιμάσετε.

Σελέστ

Το Celeste δεν είναι το παλιό κλασικό παιχνίδι, αλλά έχει πάρει μια θέση στη λίστα μας λόγω των ρετρό γραφικών και της ιστορίας του. Βασικά, στο παιχνίδι, παίζετε το ρόλο του κύριου χαρακτήρα που ονομάζεται Madeline και πηγαίνετε σε ένα ταξίδι στην κορυφή του βουνού Celeste.

Ακούγεται τόσο απλό, σωστά; Λοιπον ναι. Ως εκ τούτου, οι προγραμματιστές έχουν προσθέσει πολλές ανατροπές για να προσθέσουν λίγο μπαχαρικό στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, πρέπει να επιβιώσετε από τους εσωτερικούς της δαίμονες, να ξεπεράσετε πολλές προκλήσεις, να εξερευνήσετε το μυστήριο του βουνού και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

  4 δωρεάν εργαλεία για τη δημιουργία κινούμενων GIF υψηλής ποιότητας

Αυτό το παιχνίδι περιπέτειας για έναν παίκτη έχει μια τέλεια ιστορία αυτο-ανακάλυψης, υπέροχη μουσική υπόκρουση και απλά χειριστήρια. Συνολικά, αν θέλετε να αφήσετε χρόνο μόνοι σας τα Σαββατοκύριακα, δεν πρέπει να χάσετε το Celeste.

Εκδότης – Matt Makes Games Inc.

Κυκλοφόρησε – 25 Ιανουαρίου 2018

Πλατφόρμες – PC, PS4, Nintendo Switch

Cuphead

Όταν διαβάζετε το όνομα «Cuphead», η σκέψη που σας έρχεται για πρώτη φορά στο μυαλό είναι ότι θα ήταν ένα χαριτωμένο casual παιχνίδι. Το Cuphead είναι ένα κλασικό παιχνίδι δράσης εμπνευσμένο από κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 1930.

Οι προγραμματιστές έχουν ερευνήσει πολύ καλά την κλασική εποχή και έχουν παρουσιάσει το Cuphead μπροστά μας. Το παιχνίδι έχει τα πάντα όπως ακουαρέλα φόντο, ηχογραφήσεις τζαζ κ.λπ., για να μας θυμίζει τις παλιές κλασικές εποχές.

Ερχόμενοι στην ιστορία, το Cuphead είναι ένα παιχνίδι για έναν παίκτη και τοπικό co-op. Σε αυτό το παιχνίδι, πρέπει να ταξιδέψετε σε περίεργους κόσμους, να χρησιμοποιήσετε πολλά όπλα και να μάθετε δυνατές κινήσεις για επιβίωση. Το Cuphead μπορεί να σας προσφέρει μια vintage εμπειρία σε έναν μυστηριώδη κόσμο όπου πρέπει να βρείτε κρυμμένα μυστικά ενώ προσπαθείτε να πληρώσετε το χρέος σας.

Εκδότης – Studio MDHR Entertainment Inc.

Κυκλοφόρησε – 29 Σεπτεμβρίου 2017

Πλατφόρμες – PC, Xbox One, Nintendo Switch, PS4, Steam

Νεκρά κύτταρα

Το Dead Cells είναι ένα παιχνίδι απατεώνων, στο οποίο σας στέλνουν να εξερευνήσετε μεγάλα και συνεχώς μεταβαλλόμενα κάστρα ως φυλακισμένοι. Το Dead Cells είναι ένα τυπικό παιχνίδι επιβίωσης με εκπληκτικά γραφικά και συναρπαστική ιστορία.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι λίγο έξω από το κουτί. Όταν λέμε φυλακισμένος, βασικά, ελέγχεις ένα άμορφο πλάσμα που κατέχει ανθρώπινα πτώματα. Ως κύριος παίκτης του παιχνιδιού, μπορείτε να εξερευνήσετε ένα φανταστικό νησί γεμάτο τέρατα.

Ο βασικός στόχος του παίκτη είναι να σκοτώσει τον βασιλιά του νησιού ενώ επιβιώνει από άλλα τέρατα χρησιμοποιώντας όπλα όπως τόξα, σπαθιά κ.λπ. Συνολικά, τα Dead Cells αξίζει να κάνουν μια θέση στη λίστα σας αν βαριέστε να παίξετε με το ίδιο είδος των όπλων και της ιστορίας.

Εκδότης – Motion Twin, Playdigious

Κυκλοφόρησε – 7 Αυγούστου 2018

Πλατφόρμες – PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Hollow Knight

Θυμάστε αυτά τα κλασικά παιχνίδια κινουμένων σχεδίων με το χέρι; Ναι, φέραμε ένα παρόμοιο παιχνίδι για εσάς σήμερα. Το The Hollow Knight είναι ένα χαριτωμένο, μυστηριώδες vintage παιχνίδι που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε ένα αρχαίο βασίλειο κάτω από την πόλη που ξεθωριάζει.

Ως βασικός παίκτης, έχετε τον έλεγχο ενός αινιγματικού ιππότη που πρέπει να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει διάφορες προκλήσεις στο ταξίδι.

Το καλύτερο μέρος αυτού του παιχνιδιού είναι ότι είναι καλό για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 7 ετών. Επομένως, αν ψάχνετε για ένα παιχνίδι για το παιδί σας ή τον εαυτό σας, το Hollow Knight μπορεί να ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις σας.

Αν έχετε αμφιβολίες ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει πολλά επίπεδα ή δεν θα σας κρατήσει αφοσιωμένους, τότε κάνετε λάθος. Το παιχνίδι έχει πολλές προκλήσεις και τέρατα που πρέπει να αντιμετωπίσετε σύμφωνα με την πορεία σας στον χάρτη.

  Πώς να περιορίσετε ποιος μπορεί να απαντήσει στα tweet σας

Εκδότης – Team Cherry

Κυκλοφόρησε – 12 Ιουνίου 2018

Πλατφόρμες – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Το Ori and the Will of the Wisps

Το Ori and the Will of the Wisps είναι ένα παιχνίδι συνέχειας του πολύ γνωστού Ori and the Blind Forest. Σε αυτό το παιχνίδι για έναν παίκτη, έχετε τον έλεγχο του Ori, ο οποίος είναι ένα λευκό πνεύμα φύλακα. Οι δυνάμεις του Ori είναι τόσο απλές όσο τα κοινά παιχνίδια 2D, όπως το άλμα, η αναρρίχηση, η ολίσθηση και η κολύμβηση.

Το Ori and the Will of the Wisps είναι ένα κλασικό και συναρπαστικό παιχνίδι. Είναι ο τέλειος συνδυασμός περιπέτειας και παζλ. Το παιχνίδι σάς επιτρέπει να εξερευνήσετε νέα μέρη στο χάρτη ενώ αναβαθμίζετε και συλλέγετε αντικείμενα.

Το παιχνίδι μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι πολύ πιο περίπλοκο και συναρπαστικό λόγω της μοναδικής ιστορίας του.

Προγραμματιστής – Moon Studios

Κυκλοφορία – 11 Μαρτίου 2020

Πλατφόρμες – PC, Xbox One, Nintendo Switch

Rayman Legends

Το Rayman Legends είναι ένα παιχνίδι που εκδίδεται από ένα γνωστό όνομα από τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών που ονομάζεται UbiSoft. Είναι το 5ο παιχνίδι τίτλου στη σειρά Rayman. Εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με το Rayman Origins ή άλλα παιχνίδια σειράς, τότε δεν χρειάζεται να σκεφτείτε δύο φορές πριν επενδύσετε τα χρήματα και τον χρόνο σας σε αυτό το παιχνίδι.

Το Rayman Legends είναι ένα παιχνίδι για πολλούς παίκτες. Μπορείτε να συνεργαστείτε με τέσσερις φίλους και να περάσετε από διάφορα επίπεδα περιπέτειας. Το παιχνίδι αποτελείται από νομίσματα εντός παιχνιδιού όπως τα Lums και τα Teenies για να ξεκλειδώσετε νέους κόσμους και χαρακτήρες για να εξερευνήσετε το παιχνίδι περαιτέρω.

Το παιχνίδι έχει επίσης ενσωματωμένο βαθμολογικό πίνακα. μπορείτε να ξεκλειδώσετε περισσότερες προκλήσεις και να κάνετε το παιχνίδι ακόμα πιο συναρπαστικό.

Εκδότης – UbiSoft

Κυκλοφόρησε – 22 Φεβρουαρίου 2018

Πλατφόρμες – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

Απατεώνων κληρονομιά

Σε ποιον δεν αρέσει ένα μακροχρόνιο παιχνίδι; Σαν να επενδύεις ​​σε ένα παιχνίδι και να παραμένεις προσκολλημένος σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ψάχνεις παιχνίδι λόγω της ευελιξίας και της εκπληκτικής ιστορίας του. Μπορείτε να τα βρείτε όλα σε αυτό το παιχνίδι. Το Rogue Legacy είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να εξερευνήσετε ένα μπουντρούμι και να νικήσετε 4 αφεντικά σε 4 μοναδικά περιβάλλοντα.

Κάθε περιβάλλον έρχεται με διαφορετικές προκλήσεις. Ωστόσο, ως βασικός παίκτης, μπορείτε να πηδήξετε και να κόψετε με ένα σπαθί και άλλες πρόσθετες δυνάμεις. Το Rogue Legacy είναι λίγο μοναδικό όταν ο χαρακτήρας πεθαίνει.

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, όταν ο πρωταγωνιστής χάνει, ο παίκτης αποκτά τον έλεγχο τριών τυχαίων κληρονόμων, από τους οποίους μπορούν να επιλέξουν οι παίκτες. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό γιατί αυτοί οι κληρονόμοι έχουν ειδικές ικανότητες και αναπηρίες όπως η αχρωματοψία, η ΔΕΠΥ και ο νανισμός.

Έτσι, μπορείτε να θεωρήσετε ότι το Rogue Legacy σας επιτρέπει να συνεχίσετε το παιχνίδι από μια εντελώς νέα προοπτική. Αυτός είναι ο λόγος που το Rogue Legacy είναι ένα μακροχρόνιο παιχνίδι που δεν πρέπει να χάσετε.

Εκδότης – Cellar Door Games

Κυκλοφόρησε – 6 Νοεμβρίου 2018

Πλατφόρμες – PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One

  Ansible για αρχάριους – Ansible Basics και πώς λειτουργεί

Mega Man

Αν το gaming είναι στο αίμα σου, τότε σίγουρα, θα γνώριζες το όνομα Mega Man. Αυτό το παιχνίδι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο το 1987 και σύντομα αυτό το franchise επεκτάθηκε σε πάνω από 50 παιχνίδια σε πολλές πλατφόρμες.

Σήμερα, φέραμε ένα από τα παιχνίδια αυτής της σειράς που ονομάζεται Mega Man ZX. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη σειρά για την καλύτερη εμπειρία.

Η ιστορία του Mega Man περιστρέφεται γύρω από νέα ρομποτικά συστήματα. Ο βασικός χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι ο πρωταγωνιστής, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει αρχαία αντικείμενα που ονομάζονται Biometals από τα κακά ρομπότ και τα ψευδοροειδή.

Το καλύτερο μέρος του παιχνιδιού είναι ότι μπορείτε να διαχειριστείτε το επίπεδο δυσκολίας. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αυξήσετε τη δυσκολία σύμφωνα με την πείρα και τις προτιμήσεις σας.

Εκδότης – Capcom

Κυκλοφόρησε – 22 Ιουνίου 2007

Πλατφόρμες – Nintendo DS

Ο Κόσμος Σπέλουνκ

Θυμάστε τον κύριο Μάριο; Αλήθεια, ποιος δεν τον θυμάται; Έτσι, το επόμενο παιχνίδι μοιάζει με τον Mr. Mario και θα σας στείλει εύκολα σε παλιές αναμνήσεις. Το Spelunky World είναι ένα παιχνίδι δράσης-arcade που σας δίνει τον έλεγχο ενός τυχοδιώκτη που είναι γνωστός ως spelunker.

Λοιπόν, η ιστορία του παιχνιδιού είναι αρκετά απλή, στην οποία πρέπει να πάτε σε ένα κυνήγι θησαυρού εξερευνώντας σήραγγες και επιζώντες παγίδες και εχθρούς.

Καθώς η ιστορία είναι απλή, οι δυνάμεις του τυχοδιώκτη είναι οι ίδιες. Το spelunker μπορεί να πηδήξει πάνω σε εχθρούς, να μαζέψει αντικείμενα και να τα πετάξει για να επιτεθεί στους εχθρούς, ενώ παίρνετε επίσης βόμβες και σχοινιά για να σώσετε τον εαυτό σας στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι προσφέρει πολλά επίπεδα και περιβάλλοντα με βάση τη δυσκολία του παιχνιδιού. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το Steam.

Εκδότης – Mossmouth, LLC, Microsoft Studios

Κυκλοφόρησε – 26 Αυγούστου 2021

Πλατφόρμες – PC, PS4, Xbox 360, Switch

Playdead Limbo

Το Limbo είναι ένα ασπρόμαυρο παιχνίδι με vintage φίλτρα όπως φιλμ, φωτισμός κ.λπ. Επιπλέον, η μουσική υπόκρουση του παιχνιδιού δικαιολογεί πολύ καλά τα γραφικά. Ο παίκτης έχει τον έλεγχο ενός αγοριού που μπορεί να τρέξει προς δύο κατευθύνσεις, να πηδήξει, να ανέβει σε σκάλες και πολλά άλλα.

Το Limbo είναι ένας τέλειος συνδυασμός παιχνιδιών θρίλερ και παζλ. Ο παίκτης πρέπει να αντιμετωπίσει περιβαλλοντικούς και φυσικούς θανάσιμους κινδύνους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτοί οι κίνδυνοι μπορεί να περιλαμβάνουν παγίδες αρκούδας, θανατηφόρα τέρατα, σκουλήκια και άλλα.

Ωστόσο, το ανακουφιστικό σημείο του παιχνιδιού είναι ότι προσφέρουν σημεία ελέγχου. Επομένως, ακόμα κι αν χάσετε στη μέση, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε ξανά ολόκληρο το παιχνίδι. Αποκτήστε το Limbo τώρα από το Steam.

Εκδότης – Playdead, Microsoft Game Studios

Κυκλοφορία – 28 Ιουνίου 2018

Πλατφόρμες – PC, PS4, Nintendo Switch

συμπέρασμα

Εκατομμύρια παιχνίδια είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε παιχνίδι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Επομένως, έχοντας αυτό υπόψη, προσθέσαμε παιχνίδια από διάφορα είδη με διαφορετικές ιστορίες σε αυτό το ιστολόγιο. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε να πάτε σπίτι με μερικά εξαιρετικά, κλασικά παιχνίδια για να δοκιμάσετε από αυτό το ιστολόγιο.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια AAA που αγαπήθηκαν από ολόκληρη την κοινότητα τυχερών παιχνιδιών.