10 καλύτερα εργαλεία δοκιμής WebSocket για την αντιμετώπιση προβλημάτων επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο

Οι διακομιστές WebSocket προτιμώνται για συνδέσεις σε πραγματικό χρόνο, ενώ ξεπερνούν τους περιορισμούς του HTTP.

Λαμβάνετε αξιοπιστία και αμφίδρομη επικοινωνία για τη δημιουργία εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, πριν το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να το δοκιμάσετε και να το αντιμετωπίσετε.

Επιτρέψτε μου να τονίσω γιατί η δοκιμή του WebSocket και των εργαλείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι απαραίτητη εδώ.

Γιατί είναι απαραίτητη η δοκιμή WebSocket;

Ένα WebSocket API δημιουργεί και διαχειρίζεται συνδέσεις WebSocket στον διακομιστή.

Έτσι, εάν δοκιμάσετε το API, θα γνωρίσετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειραψίας (ή της σύνδεσης). Γι’ αυτό απαιτείται δοκιμή WebSocket – για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων με τη σύνδεση και τη διερεύνηση του τρόπου επίλυσής τους.

Τεχνικά, μερικά πράγματα πρέπει να επαληθευτούν κατά τη δοκιμή WebSocket. Μερικά από αυτά είναι:

 • Κωδικοί κατάστασης
 • Μέθοδοι
 • Αίτημα και απάντηση
 • Χρονισμοί απόκρισης
 • Εκτέλεση
 • Ασφάλεια
 • Επαγγελματική λογική

Για παράδειγμα, ο χρόνος απόκρισης μπορεί να έχει σημασία για την περίπτωση χρήσης ή την ανάπτυξή σας. με τις δοκιμές, μαθαίνεις γι’ αυτό και βρίσκεις τρόπους να βελτιώσεις την κατάσταση.

Ομοίως, η ασφάλεια του WebSocket μπορεί επίσης να δοκιμαστεί ελέγχοντας την ευπάθεια της σύνδεσης. Εάν μπορείτε να υποκλέψετε τον σύνδεσμο και να αλλάξετε το μήνυμα, θα μπορείτε να γνωρίζετε τα προβλήματα.

Φυσικά, όλα αυτά είναι δυνατά με τη βοήθεια εργαλείων δοκιμών. Με το κατάλληλο εργαλείο, μπορείτε να δοκιμάσετε διεξοδικά τα WebSocket API και τις λειτουργίες τους πριν τα αναπτύξετε.

Οφέλη από τη δοκιμή WebSocket

Ο σκοπός της δοκιμής WebSocket ήδη προσφέρει τα πλεονεκτήματα που αποκομίζετε με αυτήν. Για να τονίσω ξεχωριστά, επιτρέψτε μου να τα αναφέρω εν συντομία.

#1. Βελτίωση της Ασφάλειας

Είτε πρόκειται για WebSocket είτε για οτιδήποτε άλλο, οι συνδέσεις πρέπει να είναι πάντα ασφαλείς. Για παράδειγμα, το πρωτόκολλο WebSocket δεν χειρίζεται εξουσιοδοτήσεις, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί σε επίπεδο εφαρμογής για να διατηρούνται τα πράγματα ασφαλή. Και, όταν δοκιμάζετε τις συνδέσεις, γνωρίζετε περισσότερα για τις υλοποιήσεις.

#2. Βελτίωση της απόδοσης

Ενώ δοκιμάζετε για τα πάντα, η απόδοση έχει επίσης σημασία. Μπορείτε να σκεφτείτε να πάρετε την πρωτοβουλία να βελτιώσετε την απόδοσή σας σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών. Θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα εάν μπορείτε να ρυθμίσετε καλύτερα τον διακομιστή.

  10 αγορές Cardano NFT (CNFT) από τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε

Ομοίως, ο εντοπισμός σφαλμάτων της σύνδεσης θα σας προσφέρει καλύτερες πληροφορίες για το πόσο αξιόπιστη είναι και πόσο καλά διατηρείται. Η αξιοπιστία είναι απίστευτα σημαντική για την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο. τόσο καλύτερα αν μπορείτε να το βελτιώσετε με δοκιμές.

Θα πρέπει πάντα να επιλέγετε καλούς διακομιστές WebSocket για να εξασφαλίσετε την καλύτερη αξιοπιστία.

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της δοκιμής WebSocket API είναι ο έλεγχος της επιχειρηματικής λογικής.

Σημαίνει ότι οι περιπτώσεις δοκιμής δείχνουν ότι ακολουθεί την τεκμηρίωση, τη σχεδίαση και την αναμενόμενη συμπεριφορά της διαδικτυακής εφαρμογής. Αυτό διασφαλίζει ότι το WebSocket δεν δέχεται μη έγκυρα δεδομένα.

Προκλήσεις του WebSocket Testing

Η πιο συνηθισμένη πρόκληση που αντιμετωπίζει η δοκιμή τεχνολογίας WebSocket είναι η ασυμβατότητα του προγράμματος περιήγησης.

Ναι, ορισμένα προγράμματα περιήγησης δεν υποστηρίζουν την επικοινωνία WebSocket και όταν συμβεί αυτό, η εφαρμογή θα επιστρέψει σε διαφορετική τεχνική (μακροσκελή ψηφοφορία). Έτσι, αυτό προσθέτει λίγη πολυπλοκότητα στους δοκιμαστές που πρέπει να έχουν υπόψη τους σχετικά με τη συμβατότητα των προγραμμάτων περιήγησης και τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή χειρίζεται την κατάσταση.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορισμένα εργαλεία δοκιμής προγράμματος περιήγησης που βασίζονται σε σύννεφο για να λάβετε βοήθεια με τη δοκιμή εφαρμογών.

Μια άλλη πρόκληση περιλαμβάνει ζητήματα υλικού, τα οποία αναφέρονται στην κατάσταση όπου πρέπει να έχετε πολλούς διακομιστές για να διαχειριστείτε το φορτίο που προωθείται από τις συνδέσεις WebSocket. Εάν δεν έχετε αρκετούς διακομιστές, η σύνδεση θα κλείσει, επηρεάζοντας την απόδοση.

Για να μην ξεχνάμε, είναι δύσκολο να συλλέγουμε χρόνους απόκρισης κατά τη φάση δοκιμής για ασύγχρονες κλήσεις.

Οι ασύγχρονες κλήσεις αναφέρονται στην κατάσταση όπου η επικοινωνία διακομιστή θα εξαρτηθεί από το πώς/πότε αλληλεπιδρά ο χρήστης. Συχνά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε χρειάζεται για να ληφθεί το μήνυμα στον πελάτη, σύμφωνα με την ενέργεια του χρήστη.

Για να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, χρειαζόμαστε το καλύτερο εργαλείο δοκιμών που μας παρέχει αρκετές πληροφορίες συγκρίσιμες με τον πραγματικό κόσμο και εξοπλίζει τους προγραμματιστές για κάθε είδους σενάρια.

Εδώ, ας αναφέρουμε μερικά εξαιρετικά εργαλεία δοκιμής WebSocket μαζί με τα βασικά χαρακτηριστικά τους για να τα δοκιμάσετε.

Πρίζα πίτας

Το Pie Socket προσφέρει διαχειριζόμενο WebSocket, που χρησιμοποιείται από διάφορες μάρκες. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Δοκιμαστής PieSocket WebSocket. Μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του socket.io για να συνδεθείτε και να δοκιμάσετε ή να εγκαταστήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησής του για να δοκιμάσετε ένα μη ασφαλές WebSocket.

  Bit Rot: Πώς οι σκληροί δίσκοι και οι SSD πεθαίνουν με την πάροδο του χρόνου

Χαρακτηριστικά:

 • Υποστηρίζει ανασφαλή διακομιστή WebSocket
 • Υποστήριξη δοκιμών Socket.IO
 • Διαθέσιμη επέκταση προγράμματος περιήγησης
 • Απλό και γρήγορο

Ως εργαλείο δοκιμών WebSocket που βασίζεται στον ιστό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εξοικονομήσετε χρόνο και να λάβετε γρήγορες πληροφορίες. Ωστόσο, ενδέχεται να μην ταιριάζει σε όλα τα είδη δοκιμαστικών περιπτώσεων χρήσης.

Αυπνία

Αυπνία παρέχει μια φιλική προς τους προγραμματιστές πλατφόρμα με αυτοματισμό και υποστήριξη προσθηκών για ταχύτερη δοκιμή των API.

Δοκιμάστε αποτελεσματικά τα WebSocket API για να τα ενσωματώσετε το συντομότερο δυνατό στις εφαρμογές σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν με την πρόσβαση βασικών εργαλείων και τη δυνατότητα συνεργασίας για ένα έργο.

Χαρακτηριστικά:

 • Υποστηρίζει πολλαπλά πρωτόκολλα
 • Συνεργασία
 • Καλό UI

Πρέπει να επιλέξετε τα επί πληρωμή του σχέδια για κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και περισσότερη υποστήριξη έργων cloud.

Ταχυδρόμος

Ταχυδρόμος είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα API για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να δοκιμάσετε API. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα που σχετίζονται με τα API, από την τεκμηρίωση έως τις περιπτώσεις δοκιμής.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο αίτημα WebSocket ή να ανοίξετε ένα αίτημα Socket.IO. Ο Postman παρέχει ένα πάνελ ιστού για να δοκιμάσετε τα πράγματα, αλλά συνιστάται η χρήση του πράκτορα επιτραπέζιου υπολογιστή του για την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Χαρακτηριστικά:

 • Ο πίνακας ιστού και η εφαρμογή επιφάνειας εργασίας για αποτελεσματικές δοκιμές
 • Εύκολο στη χρήση και κατανόηση
 • Καλή τεκμηρίωση

Είτε χρειάζεται να επεξεργαστείτε μηνύματα, να επιλέξετε πρωτόκολλα, να διαμορφώσετε κεφαλίδες και να διορθώσετε προβλήματα με τη σύνδεση WebSocket, το αρχείο καταγραφής σάς εμφανίζει όλες τις βασικές πληροφορίες για να σας επιτρέψει να δοκιμάσετε γρήγορα. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε αυτό τεκμηρίωση να τα ξέρεις όλα.

Autobahn WebSocket

Autobahn είναι μια πλήρως ανοιχτού κώδικα δοκιμαστική σουίτα για την αυτοματοποίηση των υλοποιήσεων πελάτη/διακομιστή του πρωτοκόλλου WebSocket.

Χαρακτηριστικά:

 • Αυτοματοποιημένη σουίτα δοκιμών
 • Ανοιχτή πηγή

Περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία, τον έλεγχο συμμόρφωσης και τη δοκιμή απόδοσης/ορίου. Μπορείτε να το περιστρέψετε σε μια εικόνα Docker και να το χρησιμοποιήσετε για τη δοκιμή πελατών και διακομιστών WebSocket.

απικ

απικ είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λύση δοκιμής API. Σας βοηθά με το σχεδιασμό των API σας και τη δοκιμή των API.

Χαρακτηριστικά:

 • Δωρεάν και ανοιχτού κώδικα
 • Πλούσιο σε χαρακτηριστικά

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τεκμηρίωση API και αναφορές δοκιμών για κοινή χρήση με οποιονδήποτε. Επιπλέον, λαμβάνετε μια λειτουργία προσομοιωτή API για να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε/μιμηθείτε τις απαντήσεις με βάση τον σχεδιασμό του API σας.

PortSwigger

Θυμάστε ότι ανέφερα τη βελτίωση της πτυχής της ασφάλειας των πραγμάτων ως μέρος των πλεονεκτημάτων δοκιμών;

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας PS4 SMITE σε υπολογιστή;

PortSwigger’s Burp Σουίτα επικεντρώνεται στις δοκιμές ασφάλειας ιστού και υποστηρίζει το WebSockets ως μέρος της προσφοράς του. Μπορείτε να αναλύσετε τις απαντήσεις, να τροποποιήσετε/ελέγξετε τα μηνύματα και να αποκλείσετε τυχόν ευπάθειες σαρώνοντας το WebSocket API.

Χαρακτηριστικά:

Σε αντίθεση με άλλα εργαλεία παραπάνω, μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν μόνο ζητώντας μια δοκιμή ή αγοράζοντας το για να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες.

Κ6

Όπως το τελευταίο εργαλείο, Κ6 είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο που εστιάζει στη δοκιμή φορτίου και στον εντοπισμό ζητημάτων απόδοσης.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, μία από τις προκλήσεις για τη δοκιμή WebSocket περιλαμβάνει περιορισμούς υλικού, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης διακομιστών για τη διαχείριση του φορτίου που απαιτείται για τις συνδέσεις WebSocket.

Έτσι, με το K6, δοκιμάζετε την απόδοση, βρίσκετε τα προβλήματα αξιοπιστίας και τα διορθώνετε πριν εμφανιστούν.

Χαρακτηριστικά:

 • Βοηθά στη διερεύνηση ζητημάτων απόδοσης και στη βελτίωσή τους.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε στο τοπικό σας σύστημα ή στο cloud χρησιμοποιώντας το ίδιο σενάριο.

Apidog

Apidog είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα δοκιμών API με εργαλειοθήκη προγραμματιστών και αυτοματοποιημένα εργαλεία για τη δημιουργία τεκμηρίωσης, αναφορών και ψευδών δεδομένων για τη λήψη πληροφοριών.

Μπορείτε να σχεδιάσετε και να ξεκινήσετε τα αιτήματα WebSocket χωρίς καμία ταλαιπωρία. Είναι επίσης συμβατό με σενάρια Postman, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε, να δοκιμάσετε και να σχεδιάσετε χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εργαλείων εάν χρειάζεται.

Το Apidog είναι ελεύθερο να ξεκινήσει με όρια αποθήκευσης για όλες τις βασικές λειτουργίες. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, είχε σχέδια να εισαγάγει πληρωμένες βαθμίδες με εκτεταμένες δυνατότητες. μπορείτε να το επιλέξετε αν το βρείτε.

Χαρακτηριστικά:

 • Δωρεάν για να ξεκινήσετε
 • Συμβατό με ταχυδρόμος

Εκτός από όλα αυτά τα εργαλεία, υπάρχουν μερικά εργαλεία που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης και δεν χρειάζεται να εγγραφείτε ή να πληρώσετε για τίποτα.

Αυτά δεν είναι τα συνήθη εργαλεία δοκιμών που βοηθούν τους προγραμματιστές με τα βασικά, αλλά μόνο ένα μέρος. Έτσι μπορείτε να το δοκιμάσετε.

WebSocket King

WebSocket King είναι κάπως παρόμοιο με το εργαλείο web του PieSocket. Πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του WebSocket και να ελέγξετε την έξοδο για όλα τα απεσταλμένα/ληφθέντα μηνύματα.

Δεν υποστηρίζει συνδέσεις Socket.IO. Έτσι, θα περιοριστείτε στις ακατέργαστες ανασφαλείς συνδέσεις.

Δοκιμή WebSockets

Δοκιμή WebSockets είναι ένα εργαλείο που βασίζεται στον ιστό για να ελέγξετε εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας υποστηρίζει το πρωτόκολλο και μερικές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης διακομιστή μεσολάβησης και του αριθμού έκδοσης πρωτοκόλλου.

Η δοκιμή WebSocket είναι απαραίτητη

Με το κατάλληλο εργαλείο δοκιμών, θα έχετε όλα τα απαραίτητα για να έχετε αξιόπιστες, ασφαλείς, γρήγορες συνδέσεις WebSocket.

Φυσικά, το εργαλείο που χρειάζεστε θα διαφέρει ανάλογα με τις περιπτώσεις χρήσης σας. Επομένως, μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τους διακομιστές WebSocket για αξιόπιστες εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο.