10 καλύτερα εργαλεία για να ξεθολώσετε εικόνες και να βελτιώσετε την ποιότητα των φωτογραφιών

Μια καλή φωτογραφία ορίζεται από τη λεπτότητα και την ευκρίνειά της. Φανταστείτε να τραβάτε μια γραφική φωτογραφία, αλλά καταλήγει να είναι θολή και ασαφής.

Δεν θα είναι μια κακή εμπειρία;

Λοιπόν, όλοι έχουμε βιώσει την εμπειρία της κακής φωτογραφίας. Οι θολές εικόνες προκαλούν τα μάτια και μπορεί να είναι απογοητευτικές για τους φωτογράφους.

Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα εργαλεία για να ξεθολώσετε τις εικόνες και να βελτιώσετε την ποιότητα της φωτογραφίας.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να ακονίσετε τις θολές εικόνες;

Τώρα το ερώτημα είναι – Μπορούν να γίνουν πιο ευκρινείς οι θολές εικόνες;

Η σύντομη απάντηση είναι – Ναι. Αλλά, εάν είναι πολύ θολό και ασαφές, δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από τη λήψη άλλης φωτογραφίας.

Πώς όμως διορθώνετε τις λιγότερο θολές εικόνες;

Για αυτό, υπάρχουν πολλά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών για την ευκρίνεια της εικόνας. Τα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας εστιάζουν στην ευκρίνεια της εικόνας αφαιρώντας τις απαλές άκρες της εικόνας.

Αυτά τα εργαλεία μπορούν να αυξήσουν τη διαύγεια ή την εστίαση διαγράφοντας τις τραχιές άκρες και δίνοντας μια κοκκώδη εμφάνιση στην εικόνα.

Αυτό που κάνει αυτά τα εργαλεία χρήσιμα είναι ότι δεν διακυβεύει την ποιότητα της εικόνας παρά την αφαίρεση των μαλακών άκρων. Αν και πολλά εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών ισχυρίζονται ότι διορθώνουν θολές εικόνες, μόνο μερικά από αυτά βγαίνουν στην κορυφή.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία για να ξεθολώσετε τις εικόνες και να βελτιώσετε την ποιότητα της εικόνας μέσα σε λίγα λεπτά.

Adobe Express

Το Adobe Express είναι ένα δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας εικόνων που προσφέρει ορισμένες βασικές δυνατότητες επεξεργασίας. Η βασική δυνατότητα αυτού του εργαλείου επιτρέπει στους χρήστες να περικόπτουν, να περικόπτουν, να αλλάζουν και να αλλάζουν μέγεθος εικόνων.

Το Adobe Express χρησιμοποιεί τη λειτουργία Βελτίωση για την ευκρίνεια των εικόνων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα βελτίωσης για να αφαιρέσετε τις άκρες και να οξύνετε τις εικόνες ανάλογα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη φωτεινότητα της εικόνας και να προσθέσετε κορεσμό και αντίθεση σε αυτές τις εικόνες.

Η δυνατότητα βελτίωσης συνοδεύεται από μια κλίμακα ακονίσματος. Ανάλογα με τη θαμπάδα της εικόνας, η ευκρίνεια μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί.

Χαρακτηριστικά:

 • Η Adobe προσφέρει περισσότερα από 2000 εργαλεία για την προσαρμογή των γραμματοσειρών.
 • Το εργαλείο είναι φιλικό τόσο στον ιστό όσο και σε κινητά.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορα άλλα εργαλεία για να τροποποιήσετε αρχεία PDF.
 • Μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε άλλους να συνεργαστούν στο έργο.

Το Adobe Express είναι για πάντα δωρεάν στη χρήση.

Fotor

Αν ψάχνετε για ένα από τα καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών που ξεθολώνουν τις εικόνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI, το Fotor είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Αυτό το εργαλείο θαμπώματος εικόνας με ένα κλικ δεν χρειάζεται εγγραφή.

Μόλις κάνετε κλικ σε μια μη θολή εικόνα, το εργαλείο θα προσαρμόσει αυτόματα τη φωτεινότητα, την αντίθεση και τον κορεσμό της εικόνας για να επαναφέρει την αρχική ομορφιά της εικόνας.

Καθώς κλιμακώνεστε προς τη θετική πλευρά της ευκρίνειας, η εικόνα θα γίνεται πιο ευκρινής και λιγότερο θολή. Ωστόσο, η αρνητική κλίμακα θα θολώσει περαιτέρω την εικόνα.

Για περαιτέρω βελτίωση της εικόνας, η λειτουργία «δομή» θα ξεθολώσει την εικόνα και θα φέρει περισσότερη λεπτότητα. Η επιλογή πριν και μετά εδώ κάνει αυτό το εργαλείο εξαιρετικά εύχρηστο.

Χαρακτηριστικά:

 • Το εργαλείο παρέχει μια φιλική προς το χρήστη εφαρμογή για κινητά iPhone και Android.
 • Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε την εικόνα σε πίνακα ζωγραφικής προσαρμόζοντας τα χρώματα και την ευκρίνεια.
 • Οι επεξεργασμένες εικόνες μπορούν να ληφθούν σε ποιότητα HD.
  Πώς να λάβετε οδηγίες οδήγησης στο Apple Watch σας

Το Fotor είναι δωρεάν για χρήση για ξεθάμπωμα των εικόνων. Ωστόσο, η αναβάθμιση ξεκινά από 2,67 $ το μήνα και 31,99 $ ανά έτος.

Canva

Το Canva, όπως οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε, είναι ένα από τα πιο εύκολα στη χρήση εργαλεία επεξεργασίας. Μπορείτε να ξεθολώσετε τις εικόνες χρησιμοποιώντας τα εργαλεία ρύθμισης και ευκρίνειας.

Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να ξεθολώσετε τις εικόνες χωρίς καμία φασαρία.

Ένα από τα σημαντικότερα USP του Canva είναι η εύκολη στη χρήση διεπαφή του. Για να ξεκαθαρίσετε την εικόνα, χρησιμοποιήστε την καρτέλα Διαύγεια και σύρετε το ρυθμιστικό Ξεθάμπωμα για να προσαρμόσετε την ευκρίνεια.

Εκτός από αυτό, το Canva διαθέτει συναρπαστικά χαρακτηριστικά όπως καρέ και γραφικά. Μπορείτε να περικόψετε, να περιστρέψετε, να προσαρμόσετε τα χρώματα, ακόμη και να αντικατοπτρίσετε τις εικόνες για βελτίωση.

Σας συνιστώ να αφαιρέσετε τα εικονοστοιχεία των εικόνων αλλάζοντας πρώτα το μέγεθος της φωτογραφίας και μετά προσαρμόζοντας τη διαύγεια.

Χαρακτηριστικά:

 • Μπορείτε να κάνετε λήψη εικόνων σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων JPG, PNG ή PDF.
 • Η Canva διαθέτει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με δωρεάν στοκ φωτογραφίες που δεν απαιτούν επεξεργασία.
 • Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών.

Η Canva προσφέρει μια δωρεάν έκδοση με περιορισμούς ή μπορείτε να ξεκινήσετε με μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών. Ωστόσο, η πληρωμένη συνδρομή στο Canva είναι η έκδοση Pro και το Canva Teams.

Το Canva Pro κοστίζει 12,99 $/μήνα, ενώ το πρόγραμμα Team κοστίζει 14,99 $/μήνα.

Picwish

Το PicWish είναι ένα εργαλείο αφαίρεσης θαμπώματος εικόνων με ένα κλικ που λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή και χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να ξεθολώσετε τις εικόνες. Αυτό το εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στο ρετούς και τη διόρθωση των εικόνων χωρίς εικονοστοιχεία δίνοντας ένα πιο ακριβές και καθαρό αποτέλεσμα.

Επίσης, αυτό το ισχυρό εργαλείο βοηθά στη βελτίωση φωτογραφιών χαμηλής ανάλυσης σε χρόνο μηδέν. Με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες από χαμηλής ανάλυσης σε HD.

Τι άλλο? Μπορείτε να αφαιρέσετε τα αντικείμενα φόντου και τους περισπασμούς από τις εικόνες με ένα μόνο κλικ. Το PicWish αφαιρεί επίσης υδατογραφήματα, χρονικές σημάνσεις και λογότυπα από τις εικόνες.

Χαρακτηριστικά:

 • Μπορείτε να ξεθολώσετε και να βελτιώσετε τις εικόνες μαζικά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία API τους.
 • Η έκδοση για υπολογιστή μπορεί να επεξεργαστεί 100 εικόνες σε μια παρτίδα ταυτόχρονα.
 • Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για web όσο και για Android.

Το PicWish είναι εντελώς δωρεάν για χρήση για μία μόνο εικόνα.

Pixelied

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν εργαλείο σχεδιασμού γραφικών, ιδανικό για τη δημιουργία δημιουργικών, βίντεο και GIF μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το Pixelied είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών που ξεθολώνει τις εικόνες και εκτελεί όλες τις εργασίες επεξεργασίας μέσα σε λίγα λεπτά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανεβάσετε το αρχείο εικόνας και να ξεκινήσετε να το ξεθάμπετε.

Το Pixelied είναι μια πλήρης σουίτα εργαλείων επεξεργασίας εικόνας με διάφορα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως βελτιωτικό εικόνας, λαμπρυντικό εικόνας, χαρακτηριστικά απόχρωσης και κορεσμού. Όπως το PicWish, το Pixelied αφαιρεί ανεπιθύμητες εικόνες από το φόντο και μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με άλλες εικόνες.

Εάν έχετε μια μεγάλη ομάδα σχεδιαστών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο εργασίας Pixelied για να συνεργαστείτε και να εργαστείτε μαζί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο προς τον χώρο εργασίας και μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε μαζί.

  Αξίζει να ξοδέψετε επιπλέον 200 £;

Χαρακτηριστικά:

 • Εκτός από το ξεθάμπωμα των εικόνων, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα των εικόνων και να προσδώσετε ευκρίνεια σε αυτές.
 • Το Pixelied προσφέρει επίσης ένα εργαλείο μετατροπής εικόνας για τη μετατροπή μιας εικόνας σε άλλη επιθυμητή μορφή όπως PNG, SVG, JPEG και άλλα.
 • Προσφέρει περισσότερα από 50 διαφορετικά φίλτρα για βελτίωση εικόνας.

Εκτός από το δωρεάν πρόγραμμα, το Pixelied προσφέρει δύο διαφορετικά προγράμματα τιμολόγησης. Το πρόγραμμα Pro ξεκινά από 4,9 $ ανά μήνα και το κόστος Pro plus ξεκινά από 8,25 $ ανά μήνα.

VanceAI

Είτε οφείλεται σε θάμπωμα φακού, απαλό θάμπωμα ή θόλωση κίνησης, το VanceAI είναι ένα τέλειο ελιξίριο για όλα τα προβλήματα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το Vance είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο εργαλείο AI που βελτιώνει και βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Είτε πρόκειται για θολό κείμενο, πορτρέτο, οριζόντιο προσανατολισμό ή στιγμιότυπο οθόνης, το VanceAI βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας σας προσδίδοντας ευκρίνεια σε αυτήν. Παρόμοια με το Piexlied, το VanceAI μπορεί να επεξεργαστεί και να ξεθολώσει τις εικόνες μαζικά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε το Vance για υπολογιστή και να επιλέξετε την επιλογή μαζικής εικόνας. voila, έγινε!

Χαρακτηριστικά:

 • Το VanceAI διαθέτει ενσωμάτωση API που αυτοματοποιεί την επεξεργασία εικόνας στην εφαρμογή σας.
 • Το εργαλείο είναι τέλειο για τη δημιουργία διαφόρων τύπων εικόνων για ηλεκτρονικό εμπόριο, εικόνες προϊόντων, anime κ.λπ.
 • Το Vance είναι επίσης διαθέσιμο για δωρεάν λήψη σε υπολογιστή και Android.

Ένα πράγμα που αξίζει να προσέξετε είναι ότι το Vance AI προσφέρει ένα μηνιαίο και ετήσιο πρόγραμμα συνδρομής. Εκτός από αυτό, παρέχει επίσης τιμολόγηση πληρωμής ανά συνδρομή.

Ενώ το μηνιαίο πρόγραμμα κοστίζει 39,9 $ ανά μήνα, το ετήσιο πρόγραμμα τιμολόγησης είναι 99,9 $. Μπορείτε επίσης να λάβετε την αναβάθμιση Lifetime στα 129,99 $.

Wondershare Pixcut

Το Pixcut είναι μια 100% αυτόματη ευκρίνεια εικόνας με τεχνολογία AI. Το Pixcut είναι τέλειο για σχεδιαστές, επαγγελματίες του μάρκετινγκ και φωτογράφους που υιοθετούν τεχνικές ωμής εικόνας.

Οι αλγόριθμοι του που βασίζονται στο AI επιτρέπουν στους χρήστες να ανεβάζουν εικόνες με ένα μόνο κλικ. Μπορείτε να ξεθολώσετε αμέσως τις εικόνες και να προσαρμόσετε την ευκρίνεια μέσα σε δευτερόλεπτα.

Το Pixcut είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνων που βασίζεται στο web, συμβατό με όλες τις συσκευές και λειτουργεί σε κάθε λειτουργικό σύστημα. Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Pixcut είναι ότι εξασφαλίζει κορυφαία κρυπτογράφηση.

Τα μεταφορτωμένα αρχεία θα διαγραφούν αυτόματα από τη βάση δεδομένων τους εντός 24 ωρών.

Χαρακτηριστικά:

 • Εκτός από Android και Windows, το Pixcut προσφέρει επίσης πρόσθετα για Figma και Shopify.
 • Υποστηρίζει διάφορες μορφές εικόνας, όπως PNG, JPG, JPEG, BMP και GIF.
 • Το Pixcut προσφέρει επίσης ένα API που ενσωματώνεται στην εφαρμογή σας χωρίς ούτε μια γραμμή κώδικα.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, το Pixcut είναι ελαφρώς πιο ακριβό από τα άλλα στη λίστα. Ενώ υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα, προσφέρει επίσης μηνιαία και pay-per-go συνδρομή.

Το μηνιαίο κόστος πίστωσης ξεκινά από 18,99 $, ενώ το πρόγραμμα τιμολόγησης pay-as-you-go ξεκινά από 49,99 $. Ωστόσο, το Wondershare χρησιμοποιεί το πιστωτικό σύστημα όπου 1 εικόνα κοστίζει 1 πίστωση. Και κάθε πίστωση κοστίζει 0,140 $/εικόνα. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε 50 μονάδες, θα κοστίσει 6,99 $.

Media.io

Το Media.io είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επεξεργασίας για τη δημιουργία ισχυρών εικόνων και βίντεο.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό εργαλείο για την αποθάμβωση εικόνων της Wondershare που χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να αφαιρέσει τις τραχιές άκρες, να ακονίσει τις γωνίες και να προσθέσει χρώματα στις εικόνες.

Αυτό το δωρεάν εργαλείο βελτιώνει τις εικόνες που κυμαίνονται από χρώματα έως πολύπλοκη εξισορρόπηση έκθεσης.

  Πώς να λάβετε τις χειρονομίες δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου Pixel σε οποιαδήποτε συσκευή [No Root]

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να σύρετε και να αποθέσετε την εικόνα ή να αποθέσετε μια διεύθυνση URL μιας ηλεκτρονικής εικόνας απευθείας στη διεπαφή. Αφού ανεβάσετε την εικόνα, κάντε κλικ στο «Συνέχεια» και θα λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε 5-10 δευτερόλεπτα.

Όχι μόνο οι εικόνες, μπορείτε επίσης να ξεθολώσετε τα κείμενα στις εικόνες. Αυτό είναι ένα τέλειο εργαλείο για προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου με κείμενο στο κουτί ή σε κουτιά.

Χαρακτηριστικά:

 • Η λειτουργία της μονάδας ευκρίνειας διορθώνει τις εικόνες εκτός εστίασης.
 • Εκτός από την επεξεργασία εικόνας, το Media.io προσφέρει επίσης ένα εργαλείο επεξεργασίας βίντεο και μετατροπέα.
 • Παρόμοια με το Pixcut, οι εικόνες είναι κρυπτογραφημένες και θα διαγραφούν μετά από 24 ώρες μεταφόρτωσης.

Το Media.io προσφέρει τόσο μηνιαίες όσο και ετήσιες συνδρομές τιμών. Ενώ υπάρχει ένα δωρεάν μηνιαίο πρόγραμμα, τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 9,99 $/μήνα και 19,99 $/μήνα. Ωστόσο, η ετήσια συνδρομή θα σας δώσει έκπτωση έως και 60%.

Remini

Το Remini είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο βελτίωσης φωτογραφιών και βίντεο που ξεθολώνει και επεξεργάζεται τα καρέ σε αρχεία βίντεο. Αυξάνει τις εικόνες αφαιρώντας τις επιπλέον άκρες και φέρνει καλύτερες λεπτομέρειες στα υπάρχοντα αρχεία.

Αυτό το εργαλείο βελτίωσης εικόνας AI διορθώνει τις φωτογραφίες εκτός εστίασης μετατρέποντάς τις σε υψηλής ευκρίνειας. Το Remini εντοπίζει τις ατέλειες στην εικόνα και εξαλείφει τους κόκκους από την εικόνα, αφήνοντας μια εικόνα υψηλής ποιότητας και ομαλή.

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε ασαφείς παλιές φωτογραφίες και να τις ζωντανέψετε χρησιμοποιώντας αυτό το διαδικτυακό εργαλείο AI. Το προηγμένο AI του προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και δημιουργεί μοτίβα για την παραγωγή εικόνων υψηλής ποιότητας.

Χαρακτηριστικά:

 • Μπορείτε να αυξήσετε την ανάλυση των εικόνων σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία βελτίωσης εικόνας.
 • Εκτός από τη διεπαφή ιστού, το Remini διαθέτει εφαρμογές για κινητά τόσο για Android όσο και για iPhone.
 • Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος και την κλίμακα των εικόνων χρησιμοποιώντας το κουμπί κλιμάκωσης.

Το Remini είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση.

TinyWoW

Το TinyWoW είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για επεξεργασία εικόνας και βίντεο. Επιπλέον, προσφέρει επίσης διάφορα εργαλεία γραφής. Μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία πολυμέσων από κινητό ή υπολογιστή, καθώς και να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για εισαγωγή εικόνων.

Ανάλογα με την τραχύτητα της εικόνας, μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση της ευκρίνειας (σε ποσοστό). Σε περίπτωση που η εικόνα είναι πολύ θολή, θα πρέπει να αυξήσετε την ισχύ της μεταφορτωμένης εικόνας.

Χαρακτηριστικά:

 • Το TinyWOW παρέχει μια γεννήτρια εικόνων AI, χρησιμοποιώντας την οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες AI με βάση την αναζήτηση.
 • Οι ευκρινείς εικόνες μπορούν να ληφθούν σε διάφορες μορφές όπως JPEG, PNG, SVG κ.λπ.
 • Οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν τις εικόνες και να βελτιώσουν την ανάλυση εικόνας έως και 2 φορές.

Τα μεταφορτωμένα και δημιουργημένα αρχεία εικόνας διαγράφονται αργότερα εντός 24 ωρών.

Τελικές Λέξεις

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τεράστιες επιλογές για να ξεθολώσετε τις εικόνες. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία ευκρίνειας εικόνας είναι ως επί το πλείστον δωρεάν, εκτός και αν έχετε μια απαίτηση μαζικής παραγωγής.

Κατά τη γνώμη μου, τα εργαλεία λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό στην ευκρίνεια και την αφαίρεση των θολών άκρων της εικόνας. Αλλά αν η εικόνα είναι ασταθής ή εντελώς τυφλή, δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί η εικόνα.

Κεράσι στην τούρτα! Η τεχνολογία βελτίωσης AI ολοκληρώνει τις εικασίες και διασφαλίζει ότι ακόμη και οι πιο θολές εικόνες επιτυγχάνουν λεπτότητα.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλύτερα εργαλεία για να αφαιρέσετε το φόντο από μια εικόνα.