10 καλύτερα εργαλεία αυτοματισμού δικτύου για καλύτερη απόδοση

Δείτε τα ισχυρά εργαλεία αυτοματισμού δικτύου για βελτιωμένη απόδοση και καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Οι σύγχρονες υποδομές πληροφορικής απαιτούν αυτοματοποίηση για επιτυχία, και ισχύει επίσης για τη διαχείριση δικτύου. Ο αυτοματισμός δικτύου όχι μόνο διευκολύνει τη διαχείριση αλλά και εξοικονομεί χρήματα καθώς αυξάνετε.

Οι οργανισμοί πρέπει να χρησιμοποιούν αξιόπιστες εφαρμογές για αυτοματοποίηση δικτύου. Θα πρέπει επίσης να έχουν ξεκάθαρη ιδέα για τη διαδικασία εργασίας του αυτοματισμού και χρήσιμα χαρακτηριστικά των εφαρμογών.

Διαβάστε μέχρι το τέλος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αυτοματοποίηση δικτύου.

Τι είναι ο Αυτοματισμός Δικτύου;

Ο αυτοματισμός δικτύου σημαίνει τη χρήση εφαρμογών λογισμικού για την αυτόματη διαχείριση των διαδικασιών όπως η διαμόρφωση, η δοκιμή, η ανάπτυξη και η λειτουργία συσκευών δικτύου. Οι συσκευές μπορεί να είναι φυσικές ή εικονικές.

Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις, οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του δικτύου τους με αυτό. Η τεχνολογία μειώνει επίσης το ανθρώπινο λάθος και το λειτουργικό κόστος που σχετίζεται με τη μη αυτόματη διαχείριση. Αυτός ο αυτοματισμός βοηθά τους διαχειριστές και τους μηχανικούς δικτύου να χαρτογραφούν, να διαμορφώνουν και να ανακαλύπτουν αποτελεσματικά συσκευές.

Μπορεί επίσης να διαμορφώσει και να παρέχει δικτυακή υποδομή και σας βοηθά στον προγραμματισμό για την επέκταση του δικτύου. Αυτή η διαδικασία αυτοματισμού θα μπορούσε να βασίζεται σε σενάρια ή σε λογισμικό. Τα σχετικά εργαλεία αυτοματισμού δικτύου μπορούν να εξαλείψουν σχεδόν όλες τις μη αυτόματες εργασίες.

Πώς λειτουργεί ο Αυτοματισμός Δικτύου;

Για αυτοματισμό δικτύου, πρέπει να εκτελέσετε προγραμματιζόμενη λογική στη διεπαφή γραμμής εντολών (CLI) των συσκευών. Έτσι, οι κόμβοι μπορούν να εκτελέσουν αυτόματα ενέργειες όπως φιλτράρισμα δικτύου, έλεγχος εύρους ζώνης και έλεγχος θύρας.

Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η ανικανότητά της να κλιμακωθεί. Για καλύτερα αποτελέσματα, οι περισσότερες σύγχρονες υποδομές δικτύωσης διαθέτουν έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου για τη σύνδεση και τη διαχείριση όλων των συσκευών δικτύωσης.

Επίσης, τα εργαλεία και οι λύσεις αυτοματισμού μπορούν να αυτοματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες εργασίες δικτύωσης. Επιπλέον, η χρήση και ανάλυση εύρους ζώνης, η διαχείριση αποθέματος δικτύου, η δυναμική παροχή, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, η αλλαγή διαμορφώσεων και ο έλεγχος σημείων πρόσβασης είναι επίσης δυνατές με τις λύσεις.

Εργαλείο αυτοματισμού δικτύου και πώς λειτουργεί

Το λογισμικό αυτοματισμού δικτύου είναι η λύση που υποστηρίζει τη διαδικασία αυτοματισμού δικτύου. Μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν σημαντική ανάπτυξη με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Με το κατάλληλο εργαλείο, ένας οργανισμός μπορεί να επιτύχει ιδανική απόδοση δικτύου και να αυτοματοποιήσει κρίσιμες λειτουργίες, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συμμόρφωση, παρακολούθηση και διαχείριση. Με όλα αυτά, παρέχει βελτιωμένη παραγωγικότητα και αξιοπιστία.

Τα εργαλεία αυτοματισμού δικτύου εντοπίζουν την πιο αποτελεσματική προσέγγιση για τη διαχείριση ενός δικτύου μέσω χαρτογράφησης, διαμόρφωσης και παροχής. Οι λύσεις αυτοματισμού που βασίζονται σε API μπορούν να διαμορφώσουν κάθε συσκευή δικτύου μέσω άμεσης επίκλησης ή χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού όπως Python, Java και Go.

Αυτές οι πλατφόρμες παρακολουθούν τους πόρους του δικτύου κατά την παροχή και επαληθεύουν εάν ένα δίκτυο μπορεί να χειριστεί ένα αίτημα διαμόρφωσης.

  Πώς (και γιατί!) Να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για το WordPress;

Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα Εργαλείο Αυτοματισμού Δικτύου

#1. Υποστήριξη ενός ή πολλαπλών προμηθευτών

Τα εργαλεία μπορεί να είναι συγκεκριμένα για τον προμηθευτή ή μπορεί να είναι συμβατά με όλες τις πλατφόρμες δικτύωσης. Ως πελάτες, οι οργανισμοί πρέπει να επιλέξουν το εργαλείο που ταιριάζει στις παρούσες και μελλοντικές τους ανάγκες.

#2. Υποστήριξη πλατφόρμας

Ενώ τα παραδοσιακά εργαλεία αυτοματισμού λειτουργούν μόνο εντός των εγκαταστάσεων, πολλές εταιρείες θέλουν να επιλέξουν ένα εργαλείο SaaS για γρήγορη ανάπτυξη και συνεχείς ενημερώσεις. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά τα μοντέλα ή ίσως θέλετε να δοκιμάσετε τα υβριδικά εργαλεία.

#3. Ασφάλεια και Συμμόρφωση🛡️

Το σύγχρονο σενάριο απαιτεί να συνδυάσετε τις λειτουργίες πληροφορικής και ασφάλειας. Ως εκ τούτου, τα εργαλεία αυτοματισμού δικτύου σας πρέπει να διασφαλίζουν ισχυρή ασφάλεια δεδομένων έναντι όλων των πιθανών απειλών και να δείχνουν ότι πληρούν τους κανονισμούς συμμόρφωσης.

#4. Ενορχήστρωση

Συχνά, οι εταιρείες πρέπει να αλλάζουν άλλα στοιχεία υποδομής, όπως ρυθμίσεις τείχους προστασίας, όταν αλλάζουν τις συσκευές δικτύου. Για το λόγο αυτό, το λογισμικό αυτοματισμού θα πρέπει να έχει δυνατότητες ενορχήστρωσης ώστε να μπορεί να ενεργοποιήσει άλλα πλαίσια αυτοματισμού για να αλλάξουν συσκευές.

#5. API

Το εργαλείο αυτοματισμού δικτύου σας θα πρέπει να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, ενδέχεται να μην λάβετε όλες τις δυνατότητες στο API. Κατά την επιλογή ενός εργαλείου, δεν πρέπει να αγνοήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

#6. Αναφορά

Εάν το λογισμικό σας διαθέτει τη δυνατότητα αναφοράς, μπορεί να σας παρέχει ορατότητα σε κάθε φάση του κύκλου ζωής του δικτύου.

Τώρα που μάθατε για τις κορυφαίες δυνατότητες ενός εργαλείου αυτοματισμού δικτύου, ακολουθούν ορισμένες εφαρμογές όπου μπορείτε να τις αποκτήσετε. Μπορεί να μην βρείτε όλες τις δυνατότητες σε μία λύση και να χρειαστεί να εντοπίσετε ποια προσφέρει τη μέγιστη τιμή σε σχέση με το μοντέλο τιμολόγησης.

SolarWinds

Η SolarWinds προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση που μπορεί να διαχειριστεί, να παρακολουθεί και να ενσωματώσει το σύστημα αυτοματισμού δικτύου ακόμα και σε ένα μεγάλο ή πολύπλοκο περιβάλλον.

Παρακολουθεί την απόδοση του δικτύου σας ενώ μειώνει τις διακοπές δικτύου και εντοπίζει προβλήματα απόδοσης για γρήγορη λύση. Το λογισμικό μπορεί να αναλύσει την κυκλοφορία και το εύρος ζώνης, ώστε να μπορείτε να συλλέγετε αναλυτικά δεδομένα για βέλτιστη απόδοση.

Χρησιμοποιώντας το SolarWinds, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τις διαμορφώσεις συσκευών δικτύου για τυχόν χειροκίνητα ή αυτοματοποιημένα σφάλματα. Εξασφαλίζει επίσης υψηλή διαθεσιμότητα έναντι σφαλμάτων λειτουργικού συστήματος, αποτυχιών εφαρμογών και προβλημάτων διαθεσιμότητας βάσης δεδομένων.

Επιπλέον, λαμβάνετε λειτουργίες όπως διαχείριση διευθύνσεων IP, παρακολούθηση απόδοσης WAN, παρακολούθηση χωρητικότητας διακόπτη και παρακολούθηση συσκευής τελικού σημείου από αυτό το λογισμικό.

Δυναμικό

Η Itential είναι μια λύση αυτοματισμού δικτύου που είναι ιδανική για τη μετατροπή των χειροκίνητων διεργασιών σας σε αυτοματισμό αυτοεξυπηρέτησης και ενορχήστρωση. Αυτή η κορυφαία πλατφόρμα για τις ομάδες NetDevOps προσφέρει υποστήριξη για υποδομές δικτύου και cloud.

Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τις χειροκίνητες λειτουργίες και να κάνουν τη διαχείριση του δικτύου πιο απλή ακόμα και από την πρώτη ημέρα της ανάπτυξης. Η εφαρμογή συνοδεύεται από ένα API χαμηλού κώδικα που βοηθά τις εταιρείες να διαχειρίζονται και να διαμορφώνουν τα υβριδικά τους δίκτυα cloud.

Το Itential διαθέτει επίσης προκατασκευασμένες ενσωματώσεις και ροές εργασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να υιοθετήσετε γρήγορα την αυτοματοποίηση δικτύου. Η λύση είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να αυτοματοποιήσετε οποιοδήποτε δίκτυο.

  Πώς αποσυνδέετε έναν λογαριασμό Call of Duty

Micro Focus

Το Micro Focus επιτρέπει την αυτοματοποιημένη διαμόρφωση και συμμόρφωση με την ασφάλεια για τις εταιρείες με ευκολία. Διευκολύνει επίσης τη μείωση του κόστους αυτοματοποιώντας χρονοβόρες χειροκίνητες εργασίες που σχετίζονται με τη συμμόρφωση και τη διαμόρφωση.

Οι οργανισμοί μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια του δικτύου εντοπίζοντας τρωτά σημεία ασφαλείας και διορθώνοντάς τα προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε βλάβη. Σας προσφέρει επίσης προληπτική επιβολή πολιτικής και εκθέσεις σχετικά με τον έλεγχο και τη συμμόρφωση. Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την επιτυχία των απαιτήσεων ελέγχου και συμμόρφωσης.

Εκτός από αυτά, το Micro Focus αποτρέπει τις ασυνέπειες και τις εσφαλμένες διαμορφώσεις που τελικά αυξάνουν τη σταθερότητα του δικτύου και το χρόνο λειτουργίας. Σας επιτρέπει επίσης να μάθετε εάν τα ζητήματα απόδοσης σχετίζονται χρησιμοποιώντας τις αλλαγές διαμόρφωσης.

BMC TrueSight

Το BMC TrueSight είναι η πλατφόρμα για ευέλικτους οργανισμούς που διευκολύνει γρήγορες, επεκτάσιμες και ασφαλείς αλλαγές δικτύου. Εκτός από τη διαχείριση ευπάθειας, αυξάνει την ευελιξία, επιταχύνει τις αλλαγές διαμόρφωσης δικτύου, βελτιώνει την ασφάλεια και μειώνει το κόστος.

Αποκτάτε βελτιωμένη ορατότητα με αυτήν την πλατφόρμα που σας δίνει τη δυνατότητα να απαντάτε σε απειλές σε όλες τις συσκευές δικτύου. Οι αυτοματοποιημένες δυνατότητες επαναφοράς και παρακολούθησης αλλαγών είναι ιδανικές για εξαιρετικά γρήγορη διαμόρφωση.

Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν νέες συσκευές δικτύου (φυσικές ή εικονικές) και να πραγματοποιήσουν έλεγχο συμμόρφωσης.

Fortra

Τα θέματα δικτύου είναι οι πραγματικότητες που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Αλλά μπορείτε να τα διορθώσετε γρήγορα μέσω των προϊόντων παρακολούθησης και αυτοματισμού δικτύου της Fortra. Αυτή η λύση μπορεί να δημιουργήσει αρχεία καταγραφής, να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων, να επαναφέρει αποτυχημένες υπηρεσίες, να διαμορφώσει δίκτυα, να επαναδιαμορφώσει τις ρυθμίσεις της συσκευής, να πραγματοποιήσει παροχή και να στείλει αναφορές.

Το λογισμικό χαρτογράφησης δικτύου σάς επιτρέπει να οπτικοποιείτε γρήγορα το δίκτυό σας και να επιλύετε τυχόν προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν. Μπορείτε επίσης να το εξατομικεύσετε σύμφωνα με το πραγματικό δίκτυο. Η σουίτα διαθέτει επίσης ένα ευέλικτο εργαλείο παρακολούθησης δικτύου που βασίζεται σε IP για την παρακολούθηση της απόδοσης του δικτύου.

Επίσης, υπάρχει ένα εργαλείο διαχείρισης δικτύου για τη διαχείριση και την κατάρτιση σχεδίων για την υποδομή πληροφορικής σας.

Αρκευθος

Εάν θέλετε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των πελατών που αναμένουν ευέλικτη, αξιόπιστη και ασφαλή υπηρεσία δικτύου, η Juniper μπορεί να σας βοηθήσει. Με τη βοήθειά του, οι οργανισμοί μπορούν να δουν λιγότερα ανθρώπινα λάθη και να επιτύχουν ένα προβλέψιμο και βιώσιμο δίκτυο.

Αυτή η λύση προσφέρει μια αυτοματοποιημένη προσέγγιση για απλοποιημένα δίκτυα πολλών προμηθευτών με τη γκάμα προϊόντων αυτοματισμού. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνετε σίγουρη ποιοτική εξυπηρέτηση σε όλες τις καθημερινές λειτουργίες.

Χρησιμοποιώντας το Juniper Automation, μπορείτε να είστε μπροστά από τις ανάγκες της επιχείρησής σας σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής. Επιπλέον, σας βοηθά να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα των χρηστών και να επιτύχετε την ικανοποίηση του τελικού χρήστη. Αυτή η πλήρης σουίτα αυτοματισμού είναι σε θέση να διαχειρίζεται τις υπηρεσίες WAN και Wi-Fi, ενώ προσφέρει ευκολία στη χρήση, διασφάλιση και οικονομική αποδοτικότητα.

Motadata

Με το Motadata, οι οργανισμοί μπορούν να κάνουν τα δίκτυά τους αξιόπιστα, έξυπνα, ασφαλή και συμβατά ταυτόχρονα.

Αυτό το εργαλείο αυτοματισμού δικτύου που υποστηρίζεται από AI συνοδεύεται από μια ενοποιημένη πλατφόρμα για να σας βοηθήσει να οπτικοποιήσετε τη διανομή συσκευών, τα πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας, τα αποτυχημένα αντίγραφα ασφαλείας, τις τάσεις αποτυχίας και πολλά άλλα. Δημιουργεί επίσης αναφορές σε μορφή PDF και CSV.

  Ο απόλυτος οδηγός για τη σχεδίαση δικτύου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Motadata για την ανάπτυξη διαμορφώσεων, τον εντοπισμό εκτελέσιμων αλλαγών, την πραγματοποίηση ελέγχων και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Σας παρέχει επίσης ειδοποιήσεις για αλλαγές διαμόρφωσης. Η εφαρμογή υποστηρίζει την ενοποίηση με προμηθευτές συσκευών δικτύου όπως HP, Cisco, Juniper, Brocade, D-Link κ.λπ.

Αποφασίζω

Χρειάζεται να ασχοληθείτε με τη δοκιμή δικτύου, την παροχή, την επίλυση συμβάντων και διάφορα ζητήματα διαμόρφωσης; Το Resolve σάς βοηθά να αυτοματοποιήσετε τα πάντα από τα πιο σύνθετα δίκτυα με προληπτικές δοκιμές δικτύου.

Σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε εκατοντάδες μη αυτόματες ώρες και να επιλύσετε άμεσα ζητήματα απόδοσης δικτύου και συνδεσιμότητας. Επομένως, αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να επηρεάσουν την επιχείρησή σας. Μιλώντας για την επίλυση περιστατικών, μπορείτε να το πετύχετε πολλές φορές πιο γρήγορα, και αυτό με χαμηλότερο κόστος.

Το ξεκίνημα με το Resolve είναι γρήγορο και εύκολο. Επιπλέον, οι οργανισμοί μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν καθώς κλιμακώνουν την υποδομή του δικτύου.

Red Hat Ansible

Η μακρά και πολύπλοκη διαδικασία αυτοματισμού δικτύου συχνά προκαλεί καθυστερήσεις στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού. Η Red Hat Ansible προσφέρει μια πλατφόρμα αυτοματισμού που σας βοηθά να διαχειριστείτε πολύπλοκες αναπτύξεις δικτύου σε περιβάλλοντα που τροφοδοτούνται από Ansible.

Αυτό το απλό πλαίσιο αυτοματισμού επιτρέπει στους διαχειριστές δικτύου να επικοινωνούν εύκολα με τον υπόλοιπο οργανισμό. Επίσης, λαμβάνετε εγγενή υποστήριξη για συσκευές που λειτουργούν σε παλαιού τύπου και ανοιχτή υποδομή δικτύου.

Χρησιμοποιώντας το Red Hat Ansible, μπορείτε να διαχειριστείτε τον ολιστικό φόρτο εργασίας της εφαρμογής, συμπεριλαμβάνοντας συσκευές και συστήματα δικτύου στη στρατηγική αυτοματισμού του οργανισμού.

Τα πρόσθετα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν ένα ισχυρό και χωρίς πράκτορες πλαίσιο αυτοματισμού, βιβλίο αναπαραγωγής που δημιουργείται από την κοινότητα και τον προμηθευτή και τη δυνατότητα χρήσης ενός μοντέλου δεδομένων που λειτουργεί με ετερογενείς συσκευές δικτύου.

Micetro

Το Micetro είναι μια άλλη λύση που διευκολύνει την ενοποιημένη αυτοματοποίηση δικτύου. Αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τα διάφορα δίκτυά σας και να εξάγετε δεδομένα όταν χρειάζεται. Επίσης, συνοδεύεται από ένα ισχυρό API που μπορεί να ενσωματώσει πολλές πλατφόρμες και υπηρεσίες χωρίς κόπο.

Αυτό το εργαλείο που βασίζεται σε API μπορεί να προστατεύσει το δίκτυό σας στο μέλλον με τα ισχυρά και σύγχρονα χαρακτηριστικά του. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη λύση επικάλυψης, οι οργανισμοί μπορούν να διατηρήσουν τα δεδομένα δικτύου τους on-premise ή να τα μετεγκαταστήσουν σε διάφορες πλατφόρμες cloud, όπως το Azure, το AWS, το NS1 και το Akamai Fast DNS.

Το Micetro σάς επιτρέπει επίσης να επιλέξετε τη μέθοδο επικοινωνίας από JSON RPC, SOAP και REST.

συμπέρασμα

Τα εξαιρετικά ψηφιοποιημένα επιχειρηματικά περιβάλλοντα πρέπει να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες και, ως εκ τούτου, η λογική αυτοματοποίηση δικτύου είναι απαραίτητη για αυτά. Ο αυτοματισμός πρέπει να προγραμματιστεί σωστά και χρειάζεται το σωστό λογισμικό για να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Οι λύσεις αυτοματισμού θα πρέπει επίσης να επικεντρώνονται στην ασφάλεια και τη συμμόρφωση για να παραμείνουν ασφαλείς έναντι απειλών και τρωτών σημείων. Οι εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω είναι ισχυρές και δημοφιλείς, αλλά μπορείτε να τις συγκρίνετε με τις ανάγκες της επιχείρησής σας για να επιλέξετε το σωστό εργαλείο.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε σχετικά με το λογισμικό αυτοματοποίησης εργασιών και τις πλατφόρμες αυτοματισμού ροής εργασιών.