10 εύχρηστα εργαλεία για τη μετατροπή JSON σε Excel

Η μη αυτόματη μετατροπή JSON σε Excel μπορεί να είναι μια κουραστική διαδικασία. Μην ανησυχείς. μερικά εξαιρετικά εργαλεία θα κάνουν τη δουλειά εύκολη για εσάς.

Τα αρχεία JSON δεν είναι απλώς αρχεία κειμένου με πολλούς αριθμούς και συμβολοσειρές, αλλά είναι δομές δεδομένων που αποτελούνται από αντικείμενα και πίνακες για να διατηρήσουν τη σειρά με την οποία εισήχθησαν.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε γρήγορα τις δομές δεδομένων JSON σε ένα χρησιμοποιήσιμο έγγραφο του Excel. Αυτά τα εργαλεία είναι ιδανικά για τη σάρωση ενός αρχείου JSON και τη μετατροπή του σε ένα φύλλο Excel που μπορεί να χειριστεί.

Τι είναι ένα αρχείο JSON;

Το JSON είναι ένα αρκτικόλεξο για το JavaScript Object Notation. Είναι μια μορφή ανταλλαγής δεδομένων που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μεταφορά δεδομένων μέσω του Διαδικτύου. Τα αρχεία JSON είναι αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες για ένα αντικείμενο ή μια σειρά αντικειμένων και ορίζουν κάθε στοιχείο ως ένα ζεύγος ονόματος-τιμής. Επομένως, τα αρχεία JSON χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ εφαρμογών.

Γιατί θέλετε να μετατρέψετε το JSON σε Excel;

Η αποθήκευση, η προβολή και η κατανόηση δεδομένων είναι καλύτερα σε μορφή Excel. Το Excel διαθέτει πολλές δυνατότητες για την εκτέλεση λεπτομερών αναλύσεων. Διαθέτει προηγμένες λειτουργίες που σας επιτρέπουν να εξάγετε μέρος των δεδομένων που χρειάζεστε. Εάν έχετε ένα τεράστιο αρχείο JSON και θέλετε να εκτελέσετε ορισμένες λειτουργίες σε αυτό, διευκολύνετε πολύ τη μετατροπή του σε Excel, την εκτέλεση των απαιτούμενων λειτουργιών και εξαγωγών και τη μετατροπή τους σε JSON.

Πόσο χρήσιμο είναι η αποθήκευση και η μετάδοση αντικειμένων δεδομένων σε JSON;

Οι δομές δεδομένων του JSON είναι ένας εξαιρετικός τρόπος αποθήκευσης και μετάδοσης αντικειμένων δεδομένων. Δεν είναι μόνο οι συμβολοσειρές και οι αριθμοί που τα κάνουν τόσο χρήσιμα, αλλά η σειρά με την οποία εισήχθησαν διατηρείται για μεταγενέστερη ανάλυση, επομένως εάν έχετε πολλά δεδομένα που θέλετε να παρακολουθήσετε, η χρήση ενός αρχείου JSON είναι εύκολος τρόπος να θυμάστε τι σημαίνουν όλα αυτά.

Με ένα αρχείο JSON, μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις λειτουργίες ταυτόχρονα με τη δομή που βασίζεται σε αντικείμενα. Η σειρά με την οποία παρατίθενται βοηθά στη διατήρηση της αντίστοιχης προτεραιότητάς τους. Ακολουθεί ένα παράδειγμα αντικειμένου JSON Nested όπου το αντικείμενο JSON έχει άλλο αντικείμενο:

Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

{ 
   "firstName": "Ruby",  
   "lastName": "Jaiswal",  
   "age": 27, 
   "address" : { 
     "streetAddress": "Plot-6, Ram Nagar", 
     "city": "New Delhi", 
     "state": "Delhi", 
     "postalCode": "110056" 
   } 
 } 

Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για τη μετατροπή JSON σε Excel.

  Επιδιόρθωση εντολής απέτυχε με κωδικό σφάλματος 1 Πληροφορίες αυγού Python

Εργαλεία μετατροπής

Εργαλεία μετατροπής είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους μετατροπής αρχείων JSON σε φύλλα Excel επειδή έχει υψηλό ποσοστό μετατροπών, εξαιρετικές κριτικές και χαμηλή τιμή. Είναι επίσης απλό στη χρήση και δεν απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού ή σεναρίου. Αυτό το εργαλείο προσφέρει δύο μεθόδους μετατροπής: τη χρήση του Downloader ή τη χρήση του Uploader.

Η επιλογή Uploader σάς επιτρέπει να ανεβάσετε το αρχείο σας από τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να αφήσετε την εφαρμογή να το μετατρέψει για εσάς. Αντίθετα, η επιλογή Downloader σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση και να επεξεργαστείτε το αρχείο σας προτού μετατραπεί σε έγγραφο Excel.

Απλώς σύρετε και αποθέστε το αρχείο σας, επιλέξτε τον τύπο της μορφής excel (XLSX Excel 2007+, XLS Excel 97-2007) και κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση μετατροπής. Για μη εγγεγραμμένους χρήστες, υπάρχει περιορισμός μεγέθους αρχείου 10 MB και δέκα μετατροπές την ημέρα. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν αρχεία μεγέθους αρχείου έως και 20 MB και να πραγματοποιούν 30 μετατροπές την ημέρα.

Μετατροπή CSV

Μετατροπή CSV σας βοηθά να μετατρέψετε το αρχείο JSON σε έγγραφο Excel ή CSV. Θα δημιουργήσει ένα έγγραφο Excel με βάση τις πληροφορίες που εισάγετε στο αρχείο JSON και θα αποθηκευτεί ως νέο βιβλίο εργασίας που ονομάζεται “FileName.xlsx”. Αυτό το εργαλείο προσφέρει μια εύχρηστη διεπαφή που καθορίζει αποτελεσματικά ποια πεδία θέλετε να εισαγάγετε και να εξαγάγετε από τα δεδομένα JSON, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Μετατρέπει αρχεία με υψηλό ποσοστό μετατροπών και περιλαμβάνει προηγμένες επιλογές, όπως ταξινόμηση στηλών μετά τη μετατροπή, προεπισκόπηση αρχείων JSON πριν από τη μετατροπή τους, φιλτράρισμα κειμένου με βάση κανονικές εκφράσεις κ.λπ. Η είσοδος JSON μπορεί να είναι μια σειρά αντικειμένων ή ένα μεμονωμένο αντικείμενο ονόματος/ ζεύγη τιμών ή μορφή JSONLines/MongoDb με κάθε εγγραφή JSON σε ξεχωριστές γραμμές.

Μια εναλλακτική επιλογή για τη μετατροπή αρχείων JSON είναι το JSON Tool. Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο σάς επιτρέπει να μετατρέψετε το JSON σε Excel χωρίς προβλήματα! Αυτό το εργαλείο είναι απλό στη χρήση και απαιτεί μόνο μερικά κλικ. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του προγράμματος δωρεάν κάνοντας κλικ στο κουμπί «Λήψη» στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Το εργαλείο JSON σε Excel σάς επιτρέπει να μετατρέπετε δεδομένα JSON γρήγορα και εύκολα, διευκολύνοντας την οπτικοποίηση δεδομένων. Η συσκευή διασχίζει έξυπνα ολόκληρο το αντικείμενο JSON από τον ριζικό κόμβο του, μετατρέποντας κάθε στοιχείο ένα προς ένα σε αρχείο Excel με μια οικονομική μέθοδο.

  Τα 10 καλύτερα πρόσθετα για ταινίες 3D στο Kodi

Σε περίπτωση λανθασμένης μετατροπής ή προβλήματος με τη μορφή του αρχείου εξόδου σας, μπορείτε να τους ζητήσετε να το επεξεργαστούν ξανά για εσάς! Ας υποθέσουμε ότι η είσοδος σας αποτελείται από αντικείμενα ή πίνακες εκτός από τιμές συμβολοσειρών που δεν αναμένονται σε μια λίστα πίνακα (επειδή δεν μπορούν να μετατραπούν), όπως παρουσίες ημερομηνίας-ώρας κ.λπ. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτά τα στοιχεία μεταφράζονται ξανά σε μια συμβολοσειρά. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι όποια στοιχεία εισροών παρέχετε μπορούν να μετατραπούν σε αυτήν την θήκη!

Aspose

Aspose είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για τη μετατροπή εγγράφων JSON σε Excel σε μορφή XLSX ή CSV. Διαθέτει διάφορες δυνατότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες κατά τη μετατροπή, όπως ταχύτητα μετατροπής, μορφοποίηση ημερομηνίας και ώρας, μορφοποίηση κελιών, εξαγωγή HTML και αντιγραφή κελιών από ένα φύλλο σε άλλο.

Μετατρέψτε γρήγορα πολλά αρχεία JSON στην επιθυμητή μορφή – PDF, XLSX, DOCX, PPTX, ODS και άλλα. Ανεβάστε αρχεία κατ’ απαίτηση με μέγιστο αριθμό 10 μετατροπών ταυτόχρονα!

CDKM

CDKM είναι ένας δωρεάν ιστότοπος που θα μετατρέπει αρχεία JSON σε έγγραφα Excel. Μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του αρχείου JSON σας ή να το ανεβάσετε απευθείας από τον τοπικό σας υπολογιστή και θα μπορείτε να κάνετε λήψη ενός αρχείου κειμένου ή ενός εγγράφου Excel. Αυτός ο ιστότοπος έχει πολλές άλλες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων μορφών εξόδου όπως CSV, XML και HTML.

Σύγκριση κειμένου

Σύγκριση κειμένου είναι ένα εργαλείο που συγκρίνει δύο χορδές. Εάν εισαγάγετε δύο διαφορετικά αρχεία JSON, θα σας πει πόσο παρόμοια είναι. Οι τύποι δεδομένων και για τα δύο αρχεία πρέπει να είναι ίδιοι και ο αριθμός των αντικειμένων σε κάθε αρχείο πρέπει να είναι ίσος.

Είναι δωρεάν διαδικτυακό λογισμικό που μπορεί να προβάλει και να μετατρέψει ένα αρχείο JSON σε έγγραφο Excel. Μπορείτε να εισαγάγετε JSON στην περιοχή κειμένου εισαγωγής ή να ανεβάσετε ένα αρχείο. Στη συνέχεια, εάν θέλετε να προχωρήσετε και να μετατρέψετε το αρχείο σας σε έγγραφο Excel, επιλέξτε επιλογές ανάλυσης.

Κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση εξόδου για να κάνετε προεπισκόπηση του αρχείου JSON πριν το μετατρέψετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε πώς θα εμφανίζεται το προϊόν. Κάντε λήψη κατά τη λήψη για να λάβετε το αρχείο excel σας.

Aconvert

Aconvert είναι δωρεάν διαδικτυακό λογισμικό που μπορεί να προβάλει και να μετατρέψει ένα αρχείο JSON σε έγγραφο Excel. Ακολουθούν τα βήματα για τη μετατροπή αρχείων JSON σε excel μέσω Aconvert-

 • Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή αρχείων” για να επιλέξετε πολλά αρχεία στον υπολογιστή σας ή κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο κουμπί για να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό αρχείο από το URL, το Google Drive ή το Dropbox.
 • Μετατροπή αρχείων προορισμού από συγκεκριμένες μορφές εγγράφων: υποστηρίζεται από DOCX, XLSX και ODP. Για παράδειγμα, μπορεί να μετατρέψει το DOC σε DOCX, αλλά δεν μπορεί να μετατρέψει το ODT σε PPT.
 • Επιλέξτε μια μορφή εγγράφου προορισμού κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.
 • Κάντε κλικ στο “Μετατροπή τώρα!” κουμπί για να ξεκινήσει η μαζική μετατροπή.
  Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Match

TableConvert

TableConvert είναι ο απλούστερος τρόπος για να μετατρέψετε το αρχείο JSON σε Excel. Χρεώνει μια μικρή χρέωση για τις υπηρεσίες του, αλλά είναι εύκολο στη χρήση και κάνει εξαιρετική δουλειά μετατρέποντας το αρχείο σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο σύνδεσμος ανοίγει το TableConvert, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ιστότοπο για γρήγορη μετατροπή. Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ο TableConvert, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολος στη χρήση και κάνει εξαιρετική δουλειά επιλέγοντας ποια κελιά στο έγγραφό σας θα επηρεαστούν από τα δεδομένα από το αρχείο JSON σας.

Αυτός ο ιστότοπος μετατρέπει αρχεία JSON σε έγγραφα Excel με ευκολία και ταχύτητα, επειδή χρησιμοποιεί XSLT (μετασχηματισμός φύλλου στυλ XML). Εάν θέλετε κάτι που δεν είναι τόσο απλό στη χρήση ή δεν μετατρέπει τα δεδομένα σας με τον ίδιο τρόπο, αυτή είναι η λύση για εσάς γιατί μετατρέπει τις πληροφορίες σας γρήγορα!

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο Μεταφόρτωση ή Επικόλληση του συνδέσμου ή των δεδομένων σας σε ένα μόνο αρχείο. Μόλις τελειώσετε, μεταβείτε στο Βήμα 2, όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε ηλεκτρονικά όπως απαιτείται στο Πρόγραμμα επεξεργασίας πίνακα. μόλις ολοκληρωθεί, ήρθε η ώρα για το βήμα 3! Οι καρτέλες διαχωρίζουν το Excel που δημιουργείται – αντιγράψτε και επικολλήστε στο Microsoft Excel ή πραγματοποιήστε λήψη ως αρχείο XLS από το αναπτυσσόμενο μενού στο κάτω μέρος της σελίδας.

BeautifyTools Ο μετατροπέας Excel σε JSON σας διευκολύνει να μετατρέψετε οποιοδήποτε αρχείο JSON σε υπολογιστικό φύλλο Excel με λίγα μόνο κλικ! Προσφέρουν τρία πακέτα που κυμαίνονται από 9,99 $ – 19,99 $ και στη συνέχεια πρόσθετα για τις ανάγκες μετατροπής σας.

CoolUtils

CoolUtils ο ιστότοπος θα μετατρέψει ένα αρχείο JSON σε έγγραφο Excel. Είναι εύκολο στη χρήση και δεν απαιτεί γνώσεις κωδικοποίησης.

Ανακεφαλαίωση!

Το JSON είναι μια μορφή ανταλλαγής δεδομένων που προσφέρει έναν απλό, γρήγορο και ισχυρό τρόπο αποθήκευσης δομημένων δεδομένων. Είναι ιδανικό για μεγάλες ποσότητες δεδομένων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σενάρια, όπως η μετάβαση από τη μια βάση δεδομένων στην άλλη.

Το Excel είναι ευρέως διαδεδομένο μεταξύ των χρηστών λόγω της εκπληκτικής διεπαφής του και της ευκολίας χρήσης για καθημερινές χρήσεις. Τα παραπάνω εύχρηστα εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τα αρχεία JSON σας σε υπολογιστικό φύλλο Excel. Αυτά τα εργαλεία θα κάνουν τη σκληρή δουλειά για να εστιάσετε σε αυτό που είναι σημαντικό – το αποτέλεσμα!

Μπορείτε επίσης να δείτε πώς να μετατρέψετε αρχεία YAML σε JSON.