10 εφαρμογές μαγειρικής για να δοκιμάσετε εύκολα νέες συνταγές στο σπίτι

Σας ενδιαφέρει επίσης να δοκιμάσετε νέες συνταγές στο σπίτι; Δείτε αυτές τις εξαιρετικές εφαρμογές μαγειρικής για να εμπλουτίσετε τις οικιακές σας συνταγές.

Η μαγειρική είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, είτε την παίρνετε για τα προς το ζην είτε για χόμπι. Εκτός από αυτό, η μαγειρική θεωρείται το καλύτερο χόμπι. Πολλοί προτιμούν το μαγείρεμα όταν είναι αγχωμένοι, μόνοι ή θέλουν να περάσουν χρόνο μόνοι.

Αλλά το να μαγειρεύετε τα ίδια πράγματα καθημερινά μπορεί να είναι επίσης κουραστικό και απογοητευτικό. Επομένως, για να κάνουμε το γεύμα σας πιο συναρπαστικό και νόστιμο, φέραμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές μαγειρικής που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη στιγμή για να μαθαίνετε νέες συνταγές κάθε μέρα.

Τι είναι αυτό που κάνει δύσκολη τη δοκιμή μιας νέας συνταγής;

Το μαγείρεμα δεν είναι τόσο δύσκολο ή τόσο εύκολο. Είναι επίσης ένα συγκεκριμένο είδος δεξιότητας που δεν μπορεί να προσεγγιστεί τόσο εύκολα. Θα είχατε παρατηρήσει ότι το μαγείρεμα των καθημερινών βασικών γευμάτων δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά κάθε φορά που σκέφτεστε να δοκιμάσετε ένα νέο πιάτο, είτε χάνετε την αυτοπεποίθησή σας είτε ανησυχείτε μήπως χαλάσετε το γεύμα.

Το μαγείρεμα ενός πιάτου δεν είναι ένα λεπτό έργο. Επιπλέον, εάν δοκιμάζετε μια νέα συνταγή, μπορεί να χρειαστείτε ακόμη περισσότερο χρόνο συγκριτικά. Εκτός από αυτό, ο πιο σημαντικός λόγος πίσω από τον φόβο να μην δοκιμάσετε νέες συνταγές είναι η αδυναμία μέτρησης και κατανόησης της σωστής αναλογίας κάθε συστατικού και η έλλειψη υπομονής.

Πώς μπορούν οι εφαρμογές μαγειρικής να βοηθήσουν στην προετοιμασία νέων πιάτων με ευκολία;

Καθώς όλα είναι ψηφιοποιημένα, ακόμη και τα βιβλία συνταγών αντικαθίστανται από βίντεο και εφαρμογές μαγειρικής στο YouTube. Ο βασικός λόγος πίσω από την υιοθέτηση των εφαρμογών μαγειρικής είναι ότι αυτές οι εφαρμογές διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν την εμπειρία μαγειρικής ευχάριστη και δημιουργική.

Όταν μιλάμε για εφαρμογές μαγειρικής, η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος είναι ότι μπορεί να παρέχει πολλές συνταγές, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Αυτές οι εφαρμογές μαγειρικής όχι μόνο συνοδεύονται από διαφορετικές συνταγές, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να κατηγοριοποιήσετε αυτές τις συνταγές με βάση τα συστατικά που έχετε, να διαβάσετε κριτικές άλλων, να παρέχετε οδηγίες και βίντεο βήμα προς βήμα, να δημιουργήσετε μια συλλογή από τις αγαπημένες σας συνταγές και πολλά άλλα.

Όλα αυτά ακούγονται ενδιαφέροντα, έτσι δεν είναι; Έτσι, σίγουρα αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε διαφορετικές εφαρμογές μαγειρικής.

Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές μαγειρικής διαθέσιμες στην αγορά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκουμε μια εφαρμογή που αναδεικνύει τέλεια τις καλύτερες συνταγές, με εύκολες οδηγίες και καινοτόμες λειτουργίες. Δεν είναι εύκολο; Επομένως, για να κάνετε την μαγειρική σας εμπειρία ακόμα καλύτερη και ευκολότερη, ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές μαγειρικής που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Σύρμα

Η μαγειρική δεν είναι μόνο η προσθήκη διαφορετικών συστατικών για τη δημιουργία ενός πιάτου. Πρέπει να το σχεδιάσετε, να αναζητήσετε συνταγές και να ελέγξετε όλα τα απαραίτητα συστατικά. Αυτά τα βήματα μπορεί να φαίνονται εύκολα, αλλά δεν είναι. Επομένως, για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε όλα αυτά ταξινομημένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Whisk.

Το Whisk είναι μια διάσημη εφαρμογή μαγειρικής που μπορεί να κάνει την ταραχώδη μαγειρική σας εμπειρία εύκολη και καλά οργανωμένη. Η εφαρμογή έρχεται με μοναδικά χαρακτηριστικά. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια συλλογή συνταγών από διάφορους ιστότοπους, επομένως δεν χρειάζεται πλέον να σημειώνετε ή να τραβάτε στιγμιότυπα οθόνης διαφορετικών συνταγών στο διαδίκτυο. Μπορείτε εύκολα να τα μεταφέρετε σε αυτήν την εφαρμογή.

  Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο Amazon

Εκτός από αυτό, το Whisk σάς επιτρέπει επίσης να προγραμματίζετε το γεύμα σας για τις επόμενες ημέρες, να δημιουργείτε λίστες με είδη παντοπωλείου σύμφωνα με τη συνταγή που έχετε επιλέξει και να αγοράζετε συστατικά απευθείας από την εφαρμογή, καθώς έχει συνεργαστεί με ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Walmart, η Amazon και άλλα. Εάν έχετε σύγχυση σχετικά με το τι να μαγειρέψετε, πώς να μαγειρέψετε, έχετε υλικά και τι πρέπει να αγοράσετε, τότε αυτή η εφαρμογή ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις σας.

Πλατφόρμες – Android, iOS

Γευστικός

Θέλετε να δοκιμάσετε νέο νόστιμο φαγητό αλλά μπερδεμένοι; Τότε το Tasty App μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό με ευκολία. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και να αποθηκεύσετε περισσότερες από 3000 συνταγές με βάση τα συστατικά που έχετε, την ημέρα της εβδομάδας και το φεστιβάλ.

Το Tasty είναι ένας φιλικός προπονητής μαγειρικής που προσφέρει πάνω από 3000 συνταγές χειλιών στη συσκευή σας. Είτε σας αρέσει να διαβάζετε είτε να παρακολουθείτε τις οδηγίες, το Tasty προσφέρει βήμα-βήμα γραπτούς και βίντεο οδηγούς. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή παρέχει ένα μοναδικό εργαλείο αναζήτησης που σας επιτρέπει να βρείτε νέες συνταγές με βάση τα συστατικά, τη διάθεσή σας, την κουζίνα σας κ.λπ.

Επιπλέον, το καλύτερο μέρος αυτής της εφαρμογής είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε διάφορα φίλτρα ενώ επιλέγετε μια συνταγή. Αυτά τα φίλτρα περιλαμβάνουν χορτοφαγικά, χαμηλών υδατανθράκων, βίγκαν, χωρίς γλουτένη, ταχύτητα και πολλά άλλα. Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την εφαρμογή σύμφωνα με τη διάθεση και τις απαιτήσεις σας.

Πλατφόρμες – Android, iOS

SideChef

Ο προγραμματισμός και η σκέψη ενός νέου γεύματος κάθε μέρα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Επιπλέον, η εύρεση μιας συνταγής που ταιριάζει στον προϋπολογισμό, τη διατροφή και τα συστατικά σας είναι ακόμα πιο δύσκολη. Ωστόσο, το SideChef έχει κάνει αυτήν την καθημερινή εργασία εύκολη μέσω των χαρακτηριστικών πολλαπλών εργασιών του.

Το SideChef είναι μια εφαρμογή μαγειρικής με 18.000 συνταγές που μπορούν να φιλτραριστούν ανάλογα με τα συστατικά, τη διατροφή, τις αλλεργίες και τις διατροφικές σας προτιμήσεις. Είτε θέλετε μια γρήγορη συνταγή για σνακ είτε θέλετε να μαγειρέψετε ένα απολαυστικό δείπνο, το SideChef μπορεί να σας προσφέρει όλα.

Το SideChef είναι μια εφαρμογή φιλική προς τους αρχάριους, καθώς ακόμη και ο οδηγός βήμα προς βήμα συνταγών περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο όπου χρειάζεται. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε συστατικά απευθείας στην εφαρμογή μέσω Walmart και Amazon φρέσκα (μόνο για τις ΗΠΑ)

Πλατφόρμες – Android, iOS

Δίκτυο Τροφίμων

Εάν είστε αρχάριος και έχετε βαρεθεί τα βίντεο μαγειρικής και τις διαδικτυακές συνταγές στο YouTube, τότε το Food Network μπορεί να γίνει ο νέος σας συνεργάτης μαγειρικής από τώρα. Από την ανάγνωση συνταγών έως την εκμάθηση από MasterChefs από όλο τον κόσμο, το Food Network μπορεί να συνδεθεί με όλα σε μία μόνο εφαρμογή.

Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε την αυτοπεποίθηση είναι μαθαίνοντας από ένα άλλο άτομο με αυτοπεποίθηση. Το Food Network είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε μαθήματα μαγειρικής από βραβευμένους σεφ εστιατορίων, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής και πολλά άλλα. Αυτή η εφαρμογή δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης καταστήματα εντός εφαρμογής για να αγοράσετε υλικά, να δημιουργήσετε λίστες με είδη παντοπωλείου, να προγραμματίσετε γεύματα και πολλά άλλα.

  Οι 6 καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης καρδιακών παλμών για το Apple Watch σας

Το Food Network έχει περισσότερες από 5 εκατομμύρια λήψεις καθώς προσφέρει περισσότερες από 80.000 συνταγές. Επιπλέον, αυτές οι συνταγές ενσωματώνονται με γρήγορες συμβουλές και κόλπα από επαγγελματίες σεφ για να κάνουν την μαγειρική σας εμπειρία πιο ευέλικτη και διασκεδαστική.

Πλατφόρμες – Android, iOS

Νοστιμότατο

Έχετε μια καλά προγραμματισμένη εβδομάδα; Τότε γιατί να μην προγραμματίσετε ένα πρόγραμμα γευμάτων; Το Yummly είναι μια εφαρμογή μαγειρικής όπου μπορείτε να προγραμματίζετε τα γεύματά σας και να βρίσκετε νέες συνταγές κάθε μέρα στα χέρια σας.

Το Yummly είναι μια εφαρμογή που μπορεί εύκολα να εξατομικευτεί με βάση την αλλεργία και τη διατροφή σας. Μόλις ορίσετε μια δίαιτα, το Yummly φέρνει νέες συνταγές για εσάς τακτικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Επιπλέον, το Yummly είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη για αρχάριους, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων τύπων γευμάτων.

Θέλετε να μαγειρέψετε κάτι σε λιγότερο από ένα λεπτό αλλά δεν ξέρετε τι; Τότε το Yummly μπορεί να σας σώσει παρέχοντας πολλές τέλειες συνταγές γευμάτων. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αναζητάτε συνταγές ανά συστατικά. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πράγματα που βρίσκονται στην κουζίνα σας. Το Yummly έχει πάνω από 2 εκατομμύρια συνταγές, συμπεριλαμβανομένων των χορτοφαγικών, της κουζίνας και άλλων. Μπορείτε εύκολα να πατήσετε το κουμπί «Yum» και να το αποθηκεύσετε για το βιβλίο μαγειρικής σας.

Πλατφόρμες – Android, iOS

Ιστορίες Κουζίνας

Το πιο δύσκολο μέρος της εύρεσης μιας συνταγής είναι ότι είναι πολύ περίπλοκη, πολύ χρονοβόρα ή μπορεί να μην έχετε όλα τα απαραίτητα συστατικά. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Kitchen Stories για να βρείτε μια τέλεια και απολαυστική συνταγή που ταιριάζει στο χρόνο, τα συστατικά και τις δεξιότητές σας, εφαρμογή. Αυτή είναι μια εφαρμογή φιλική προς τους αρχάριους που μπορεί να παρακολουθεί όλες τις αγαπημένες σας συνταγές, να φέρει συνταγές σύμφωνα με το γούστο σας και πολλά άλλα.

Το Kitchen Stories έχει τη δική του κοινότητα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου μπορείτε να αναδείξετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες ανεβάζοντας τις συνταγές μαγειρικής σας με άλλους σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης χιλιάδες συνταγές, συμβουλές και αναρτήσεις ιστολογίου για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του χρήστη.

Μπορείτε εύκολα να βασιστείτε στις Ιστορίες Κουζίνας ακόμα κι αν είστε αρχάριοι, καθώς οι περισσότερες από αυτές τις συνταγές περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά βίντεο και εικόνες για μια αβίαστη εμπειρία. Από τον προγραμματισμό σνακ για πάρτι με γατάκια μέχρι μεγάλα δείπνα, μπορείτε να βρείτε διάφορες συνταγές με βάση το επίπεδο δυσκολίας.

Πλατφόρμες – Android, iOS

NYT Μαγειρική

Δεν αρέσουν σε όλους οι περίπλοκες ή πάρα πολλές ενσωματωμένες εφαρμογές. Έχοντας αυτό υπόψη, έχουμε μια απλή εφαρμογή στη λίστα μας. Το NYT Cooking είναι μια βασική εφαρμογή μαγειρικής με πολλές συνταγές και εικόνες που το κάνουν κομψό και εύκολο στην κατανόηση.

Η εφαρμογή NYT Cooking φέρνει πάνω από 19.000 συνταγές από τους New York Times. Η εφαρμογή διαθέτει όμορφη φωτογραφία για να την κάνει ακόμα πιο ελκυστική για τους χρήστες. Οι συνταγές σε αυτήν την εφαρμογή είναι ομαλές και γρήγορες. Ωστόσο, η εφαρμογή έχει οδηγίες βήμα προς βήμα και εικόνες για να καθοδηγήσει τους χρήστες.

Καθώς η εφαρμογή έχει πάρα πολλές συνταγές, μπορεί να είναι αρκετά ταραχώδες να βρείτε ξανά την παλιά. Επομένως, η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να αναζητάτε και να αποθηκεύετε συνταγές για μελλοντική αναφορά. Παρόλο που αυτή η εφαρμογή δεν περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες, πολλοί εξακολουθούν να την προτιμούν λόγω της βασικής διεπαφής χρήστη της.

  Γιατί ορισμένα πληκτρολόγια έχουν πολλά σύμβολα σε ορισμένα πλήκτρα;

Πλατφόρμες – Android, iOS

Μαγειρική

Το να παίρνεις συνταγές από επαγγελματίες είναι διασκεδαστικό και καλό. Αλλά το να λαμβάνουμε συνταγές, συμβουλές και κόλπα από άτομα παρόμοια με εμάς είναι ακόμα πιο ελκυστικό και υπέροχο. Καθώς οι επαγγελματίες έχουν πάντα μια πινελιά master στις συνταγές τους, ενώ από την άλλη, όταν παίρνουμε συμβουλές από παρόμοια άτομα σαν εμάς, γίνεται ακόμα πιο εύκολο και πιο σχετικό να το κάνουμε. Αυτό κάνει το Cookpad.

Το Cookpad είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή κοινότητας μαγειρικής που σας επιτρέπει να μοιράζεστε και να διαβάζετε συνταγές από διαφορετικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μέσω αυτής της εφαρμογής, μπορείτε να συνδεθείτε με τον πολιτισμό και το μοναδικό φαγητό. Επιπλέον, ακόμη και το Cookpad επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν από τόνους συνταγών που βασίζονται σε γαλακτοκομικά, γλουτένη, χορτοφαγικά και άλλα. Καθώς όλες αυτές οι συνταγές προέρχονται από οικιακούς μάγειρες, μπορείτε εύκολα να βρείτε το ένα ή το άλλο νέο πιάτο που μπορεί να μαγειρευτεί με τα καθημερινά διαθέσιμα υλικά σας.

Πλατφόρμες – Android, iOS

Επικούριος

Εάν είστε ήδη επιδέξιος οικιακός μάγειρας και θέλετε να φέρετε περισσότερη ποικιλία στο τραπέζι σας, τότε το Epicurious είναι εδώ για εσάς. Αυτή η εφαρμογή iOS σάς επιτρέπει να περιηγείστε σε συνταγές από μεγάλα ονόματα τομέων μαγειρικής όπως HarperCollins, Appetit και άλλα.

Με το Epicurious, μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερες από 50.000 συνταγές στο ακουστικό σας. Η εφαρμογή είναι ενσωματωμένη με προηγμένες λειτουργίες όπου μπορείτε να αναζητήσετε συνταγές που βασίζονται σε γεύματα, περιστάσεις, συστατικά, δίαιτες και πολλά άλλα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε τις αγαπημένες σας συνταγές με τους φίλους σας στην εφαρμογή Epicurious.

Όσον αφορά την εξατομίκευση, η εφαρμογή Epicurious δεν απογοητεύει τον χρήστη της. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να εξατομικεύσετε τις ρυθμίσεις και τις προτάσεις με βάση το γούστο σας. Λόγω της δυνατότητας προσαρμογής του, μπορείτε να προσαρμόσετε την εμπειρία σας στο Epicurious ανά πάσα στιγμή.

Πλατφόρμες – iOS

Γεύμα

Το να τονίζουμε τι να μαγειρέψουμε μετά από μια κουραστική μέρα είναι η ιστορία όλων. Αλλά με τη βοήθεια του Mealime, μπορείτε να διευκολύνετε αυτό το έργο. Το Mealime είναι μια εφαρμογή μαγειρικής που σας επιτρέπει να οργανώσετε τις μαγειρικές σας εργασίες. Είτε πρόκειται για γεύματα είτε για παντοπωλεία, τα πάντα μπορούν να αντιμετωπιστούν εδώ.

Το Mealime είναι μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη εφαρμογή που σας επιτρέπει να βρείτε συνταγές με βάση τις προκαταρκτικές πληροφορίες που δίνετε στην εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε τον αριθμό των μερίδων, τις αλλεργίες σας, τον τύπο μενού και πολλά άλλα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει αυτή την εφαρμογή να ξεχωρίζει είναι ότι δείχνει τη διατροφική αξία της συνταγής. Έτσι, εάν είστε ενήμεροι για την υγεία σας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το Mealime.

Το Mealime συνοδεύεται από πολλές συνταγές και μπορείτε επίσης να αγοράσετε το παντοπωλείο σας απευθείας στην εφαρμογή. Υιοθετώντας το Mealime ως συνεργάτη μαγειρικής σας, μπορείτε εύκολα να μειώσετε το καθημερινό σας βάρος μέσα σε λίγα λεπτά.

Πλατφόρμες – Android, iOS

συμπέρασμα

Το μαγείρεμα μπορεί να είναι εύκολο και περίπλοκο ανάλογα με τις ικανότητες και την εμπειρία του καθενός. Μερικές φορές πιστεύουμε ότι το να μαγειρεύεις καθημερινά πιάτα και να δοκιμάζεις νέες συνταγές είναι το ίδιο, αλλά τελικά, δεν είναι τόσο απλό.

Εκεί έρχονται να σώσουν αυτές οι εφαρμογές μαγειρικής, καθώς δεν περιορίζονται μόνο στα λόγια. Φέρνουν εύκολους οδηγούς βήμα προς βήμα με εικόνες και πολλές πρόσθετες λειτουργίες. Οι προηγμένες λειτουργίες αυτών των εφαρμογών μαγειρικής μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε νέες συνταγές, ακόμη και με περιορισμένους πόρους και συστατικά.

Μπορείτε επίσης να δείτε αυτές τις εφαρμογές προγραμματισμού γευμάτων.