10 εφαρμογές/εργαλεία για να δοκιμάσετε τα νέα σας ακουστικά

Οι εφαρμογές δοκιμής ακουστικών βοηθούν στον έλεγχο των ακουστικών σας για σημαντικές παραμέτρους ήχου.

Μπορεί να θέλετε να αναβαθμίσετε το τρέχον ζευγάρι ακουστικών σας. Ή μπορεί να είναι πιθανό να θέλετε να κάνετε την πρώτη σας αγορά ακουστικών.

Αναμφίβολα, θα πρέπει να μάθετε ποιο ζευγάρι ακουστικών είναι καλύτερο για εσάς. Η απάντηση δεν μπορεί ποτέ να είναι ξεκάθαρη αν ρωτήσετε κάποιον πώς επιλέγει τα καλύτερα ακουστικά με την καλύτερη ποιότητα ήχου.

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι λίγο περίπλοκη και υποκειμενική ερώτηση. Η επιλογή των ακουστικών τις περισσότερες φορές γίνεται με βάση προσωπικές προτιμήσεις.

Αυτές οι προτιμήσεις περιλαμβάνουν προσωπικές εμπειρίες, προσδοκίες, απαιτήσεις ποιότητας ήχου και, το πιο σημαντικό, πώς συντονίζονται τα αυτιά σας.

Όταν όλα αυτά τα πράγματα βρίσκονται στα ακουστικά, γίνεται το αγαπημένο σας. Και αυτή μπορεί να είναι η πολύ προσωπική σας άποψη γιατί πολλοί άλλοι μπορεί να απορρίψουν την αγαπημένη σας.

Ωστόσο, για να κάνετε μια αγορά, θα πρέπει να έχετε κριτήρια για να διαφοροποιήσετε πολλά προϊόντα. Αυτά τα κριτήρια σας βοηθούν να φτάσετε στο καλύτερο προϊόν για τον εαυτό σας. Κατά την αγορά ακουστικών, επίσης, ισχύει αυτός ο κανόνας.

Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές καλές εφαρμογές/εργαλεία δοκιμής ακουστικών που σας βοηθούν να δοκιμάσετε διάφορες επιλογές. Θα συζητήσουμε αυτές τις εφαρμογές/εργαλεία σε αυτήν την ανάρτηση. Αλλά προτού δοκιμάσετε αυτές τις εφαρμογές/εργαλεία, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τι πρέπει να δοκιμάσετε σε ένα ακουστικό. Ας τα εξερευνήσουμε.

Πράγματα που πρέπει να ελέγξετε κατά τη δοκιμή ακουστικών

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να αξιολογήσετε κατά την εκτέλεση μιας δοκιμής ακουστικών. Πρέπει να τονίσετε αυτά τα χαρακτηριστικά όταν ακούτε τη δοκιμαστική μουσική στα ακουστικά. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Μπάσα: Τα μπάσα είναι το ελάχιστο εύρος συχνοτήτων που ακούγονται. Συνήθως βρίσκεται μεταξύ 60-250Hz. Ο ήχος πρέπει να έχει καθαρότητα, ζεστασιά, πληρότητα, ταχύτητα και έλεγχο.
  • Sub-bass: Είναι το χαμηλότερο άκρο της ακουστικής συχνότητας που βρίσκεται μεταξύ σχεδόν 20 – 60Hz.
  • Midrange: Είναι το κεντρικό τμήμα του φάσματος του ήχου που είναι επίσης γνωστό ως Mids. Οι περισσότερες από τις αναπαραγωγές βρίσκονται σε μεσαίες συχνότητες. Το εύρος για αυτό είναι 250 Hz και 3kHz.
  • Πρίμα: Είναι το ανώτερο τμήμα της συχνότητας του ήχου. Βρίσκεται μεταξύ 5000-20000 Hz. Θα πρέπει να είναι καθαρό, αποφασιστικό, γλυκό, ευάερο, λεπτό και ευδιάκριτο.
  • Χρόνος και ρυθμός: Η αλληλεπίδραση μεταξύ των οργάνων πρέπει να ακούγεται τακτοποιημένη και ελεγχόμενη.
  • Dynamic Range: Είναι η αναλογία μεταξύ του πιο δυνατού σήματος και του πιο αθόρυβου σήματος.
  12 καλύτερες πλατφόρμες διαχείρισης SaaS για να μειώσετε το κόστος σας

Τώρα ας εξερευνήσουμε διάφορες εφαρμογές/εργαλεία δοκιμής ακουστικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αξιολογήσετε την ποιότητα ήχου των ακουστικών.

AudioCheck.net

Το AudioCheck.net είναι μια υπέροχη πλατφόρμα δοκιμής ακουστικών που σας επιτρέπει να βρείτε το καλύτερο ζευγάρι αξιολογώντας διαφορετικές πτυχές ήχου.

Με αυτήν την εφαρμογή web δοκιμής ακουστικών, μπορείτε να δοκιμάσετε την απόκριση συχνότητας, τη φασματική επιπεδότητα, το δυναμικό εύρος, την αντιστοίχιση προγραμμάτων οδήγησης, την καλωδίωση κ.λπ. Σας επιτρέπει επίσης να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή εισαγωγής ακουστικών. Εκτός από αυτό, μπορείτε να κάνετε εύκολα διφωνικές δοκιμές, καθώς και δοκιμές αρμονικής παραμόρφωσης.

Headphonetest.net

Ελέγξτε την ποιότητα ήχου του ζεύγους ακουστικών που εξετάζετε με τη δοκιμή ακουστικών. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε διάφορα χαρακτηριστικά των ακουστικών. Αυτά περιλαμβάνουν τα μπάσα, τα πρίμα, την ποιότητα ήχου, τη δοκιμή αριστερά και δεξιά, δοκιμή προγράμματος οδήγησης και ήχο 8D.

Η αξιολόγηση των ακουστικών για όλες αυτές τις λειτουργίες θα σας επιτρέψει να έχετε το καλύτερο σετ για εσάς.

  Βρείτε φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού ειδικά για παιχνίδια, προγραμματισμό ή γενική χρήση

WebCamMicTest

Το WebCamMicTest είναι μια διαδικτυακή δοκιμή ακουστικών που βασίζεται στο web που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τα ακουστικά σας για τρεις τύπους ήχου. Αυτά είναι τα Smooth Funk, Deep Bass Music και Symphonic Music.

Αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει επίσης να παίζετε μεμονωμένα αριστερά ή δεξιά αυτιά ακουστικών. Αυτό σας επιτρέπει να δοκιμάσετε κατάλληλα και τις δύο πλευρές των ακουστικών. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε δοκιμές ρυθμίζοντας διαφορετικές συχνότητες.

Αριστερά Δεξιά – Δοκιμή στερεοφωνικού ήχου

Left Right – Stereo Test είναι μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε γρήγορα τα ακουστικά σας μέσω της συσκευής σας Android. Αυτό σας επιτρέπει να προσδιορίσετε αμέσως ποιο είναι το αριστερό και ποιο το δεξί ακουστικό.

Πρέπει να συνδέσετε το ζευγάρι των ακουστικών σας στη συσκευή σας και να ανοίξετε αυτήν την εφαρμογή. Ένα μόνο κλικ θα σας επιτρέψει να αναγνωρίσετε τις πλευρές των ακουστικών σας.

Απόλυτο τεστ αυτιών/ακουστικών

Η Adota παρουσιάζει αυτήν την εφαρμογή Ultimate Ear/Headphone Test για συσκευές Android. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε τα ακουστικά ή τα ακουστικά σας αποτελεσματικά και εύκολα.

Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να κάνετε τα ακουστικά σας μέσω μιας σειράς δοκιμών για να προσδιορίσετε την ποιότητα του ήχου. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να δοκιμάσει τον ήχο σε υψηλές, χαμηλές και χρυσές συχνότητες. Σας επιτρέπει επίσης να πραγματοποιήσετε στερεοφωνικό έλεγχο καθώς και διφωνικό έλεγχο.

Ακουστικά Test+

Το Earphones Test+ είναι μια άλλη εξαιρετική εφαρμογή Android για να πραγματοποιήσετε τη δοκιμή των ακουστικών σας. Με αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε όχι μόνο τα ακουστικά σας αλλά και τα ηχεία σας. Υπάρχουν διαφορετικές δυνατότητες ποιότητας που μπορείτε να επαληθεύσετε σε αυτήν την εφαρμογή για τα ακουστικά που εξετάζετε.

Μπορεί να ελέγξει πιστότητα, κανάλια αριστερά-δεξιά, δυναμική, συμβατότητα, γραμμικότητα κ.λπ. Αυτές οι δοκιμές σάς επιτρέπουν να πραγματοποιήσετε γρήγορα μια σαφή σύγκριση μεταξύ πολλών συνόλων. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να πάρετε τη σωστή απόφαση.

  Πώς να διορθώσετε το κανάλι ιστορικού Roku που δεν λειτουργεί

Ελεγκτής ήχου

Το Audio Tester είναι μια εφαρμογή δοκιμής ακουστικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε διάφορες συσκευές ήχου χρησιμοποιώντας το smartphone σας.

Με αυτήν την εφαρμογή δοκιμής ακουστικών, μπορείτε να δοκιμάσετε τρεις παραμέτρους. Αυτά περιλαμβάνουν τη δοκιμή στερεοφωνικού, τη δοκιμή συχνότητας και τη δοκιμή καθυστέρησης. Όλες αυτές οι παράμετροι σάς επιτρέπουν να προσδιορίσετε την απόδοση ενός ακουστικού.

SoundID: Ακουστικά Sound Cool

Το SoundID σάς επιτρέπει να ακολουθείτε απλά βήματα για να προσδιορίσετε την απόδοση των ακουστικών και την ποιότητα ήχου. Έρχεται με μεγάλο αριθμό προφίλ για διάφορα δημοφιλή μοντέλα ακουστικών.

Με τη δημιουργία του προφίλ σας στο SoundID, μπορείτε να ολοκληρώσετε την προτίμηση γρήγορου ήχου.

Έλεγχος ακουστικών

Το Headphone Check from Citrus Apps είναι μια καταπληκτική εφαρμογή δοκιμής ακουστικών σχεδιασμένη για iPhone. Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη εφαρμογή για να δοκιμάσετε τα ακουστικά σας. Είναι εντελώς δωρεάν για εγκατάσταση και χρήση.

Σας επιτρέπει να επιλέξετε από πολλές επιλογές δοκιμαστικού ήχου. Τα 4 διαθέσιμα είναι:

  • Φωνή (Προεπιλογή)
  • Τόνος 250 Hz
  • Τόνος 440 Hz
  • Τόνος 1kHz

Με αυτό, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα φόντου της διεπαφής και να αυξήσετε ή να μειώσετε τον όγκο δοκιμής.

Στερεοφωνικό ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΞΙΑ (L/R) Δοκιμή

Το Stereo LEFT RIGHT (L/R) Test είναι μια γρήγορη εφαρμογή δοκιμής ακουστικών για συσκευές iPhone ή iOS. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τα ηχεία σας εκτός από τα ακουστικά, τα ακουστικά ή τα ακουστικά.

Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να πραγματοποιήσετε δοκιμές στερεοφωνικών δοκιμών αριστερά και δεξιά των ακουστικών σας. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι και οι δύο πλευρές των ακουστικών σας λειτουργούν τέλεια.

Τελικές Λέξεις

Λοιπόν, έχετε υπό εξέταση πολλά ακουστικά μεταξύ των οποίων θέλετε να κάνετε μια τελική επιλογή; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες αυτών των εφαρμογών και πλατφορμών δοκιμής ακουστικών και έτσι να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε το σωστό προϊόν.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε τα καλύτερα ασύρματα ακουστικά μεσαίας κατηγορίας για αγορά.