10 Εφαρμογές εκπαίδευσης αυτιών για αναγνώριση μουσικών νότων [2023]

Η ζωή κάθε μουσικού είναι συνδεδεμένη με νότες διαφορετικών οργάνων και φωνητικών. Εδώ είμαστε με μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές εκπαίδευσης αυτιών για να γίνουμε καλύτεροι στον εντοπισμό σημειώσεων.

Η μουσική είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Εάν είστε μουσικός, είναι απαραίτητο να βελτιώσετε τις ακουστικές σας δεξιότητες για να γίνετε μέρος του λόγου για να αγαπήσετε τη μουσική.

Όταν αναφέρουμε τη βελτίωση των μουσικών δεξιοτήτων, πιθανότατα θα είχατε μαντέψει τη βελτίωση των φωνητικών ή οργανικών δεξιοτήτων. Αλλά σήμερα, μιλάμε για προπόνηση αυτιών. Τι μπορεί να είναι καλύτερο από το να έχετε τα απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσετε τις μουσικές σας δεξιότητες στο τηλέφωνό σας; Για να γίνει αυτό δυνατό, θα συζητήσουμε τις καλύτερες εφαρμογές εκπαίδευσης αυτιών που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη στιγμή.

Τι είναι το Ear Training;

Εάν είστε μουσικός ή DJ, θα έχετε ακούσει για την εκπαίδευση των αυτιών και γιατί είναι απαραίτητη. Αλλά μην ανησυχείτε εάν είστε νέοι σε αυτήν την πρακτική. Ας καταλάβουμε εν συντομία τι είναι η προπόνηση αυτιών, γιατί είναι ευεργετική και για ποιον.

Όταν μιλάμε για προπόνηση αυτιών, οι περισσότεροι το παρεξηγούν με την ακουστική τους δύναμη. Η προπόνηση αυτιών δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς ακούς. είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Επιπλέον, η προπόνηση των αυτιών δεν είναι και τόσο απλή, αν την πάρετε ελαφρά και γρήγορα.

Η προπόνηση αυτιών, γνωστή ως ακουστικές δεξιότητες, είναι μια τυπική πρακτική που σχετίζεται με τη μουσική κατά την οποία οι μουσικοί μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τόνους, μελωδίες, συγχορδίες, ρυθμούς, διαστήματα, σολφέζ και βασικά και βασικά στοιχεία της μουσικής απλώς ακούγοντας τα. Διαβάζοντας τον ορισμό, θα καταλάβατε ήδη πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η προπόνηση αυτιών.

Η εκπαίδευση αυτιών δεν περιορίζεται μόνο στους μουσικούς. Είναι επίσης επωφελές για ηχολήπτες, παραγωγούς και DJs. Όσο καλύτερες είναι οι δεξιότητες ακρόασης και κατανόησης της μουσικής σας, τόσο καλύτερα μπορείτε να συνδυάσετε μουσική, να μάθετε θεωρία της μουσικής και να γράψετε τραγούδια.

Γιατί είναι απαραίτητο το Ear Training και ποια είναι τα οφέλη του;

Εάν ανυπομονείτε να χτίσετε μια καριέρα στη μουσική βιομηχανία ή θέλετε να αποκτήσετε τεχνογνωσία στις μουσικές σας δεξιότητες, τότε η εκπαίδευση των αυτιών είναι μια βασική θεμελιώδης δεξιότητα που πρέπει να έχετε για να πετύχετε τον στόχο σας.

Η προπόνηση αυτιών είναι μια πρακτική που δεν θα μετανιώσετε ποτέ, καθώς βελτιώνει την κατανόησή σας για την υπάρχουσα θεωρία της μουσικής. Σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε νέα μουσική και τραγούδια μόνοι σας. Μερικά άλλα ζωτικά οφέλη της προπόνησης αυτιών συζητούνται παρακάτω.

Ακούστε καλύτερα

Όπως είπαμε προηγουμένως, η προπόνηση αυτιών έχει να κάνει με την κατανόηση και την αναγνώριση των μουσικών συγχορδιών, των ρυθμών και πολλά άλλα με το να τα ακούς. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνει τις ακουστικές σας δεξιότητες και σας επιτρέπει να βιώσετε τη μουσική πιο βαθιά.

Εξοικειωθείτε με τη μουσική

Όλοι ακούμε μουσική, αλλά η προπόνηση αυτιών σάς βοηθά να εξοικειωθείτε με τους ρυθμούς, τις φωνές και άλλα στοιχεία της μουσικής. Μέσω αυτού, το αυτί σας εξοικειώνεται περισσότερο με τις λεπτομέρειες της μουσικής και σας επιτρέπει να γνωρίζετε τη μουσική με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Γίνετε πιο δημιουργικοί

Όσο περισσότερη μουσική ακούτε και καταλαβαίνετε, τόσο καλύτερο γίνεται το μουσικό σας λεξιλόγιο. Καθώς βελτιώνετε συνεχώς το λεξιλόγιό σας, μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί με τη μουσική. Πρέπει να τα πας καλά με τα βασικά του.

  9 Καλύτερες Γεννήτριες Εισαγωγής Blog για Συγγραφείς

Δεν χρειάζεται να βασιστείτε σε γραπτή πηγή

Το καλύτερο μέρος της προπόνησης αυτιών είναι ότι μόλις πετύχετε καλό σε αυτό, δεν χρειάζεται να βασίζεστε πάντα σε γραπτές πηγές. Δεν χρειάζεται να σημειώνετε τα πάντα εάν μπορείτε να καταλάβετε τον τόνο και τη συγχορδία ακούγοντάς τα. Μπορείτε να εξασκηθείτε και να παίξετε μουσική απευθείας με τις δεξιότητες και το όργανό σας στο ακουστικό.

Γίνετε ευέλικτοι

Όταν εξοικειωθείτε με όλους τους βασικούς κανόνες και όρους της μουσικής, μπορείτε να δοκιμάσετε γρήγορα νέα στοιχεία και είδη. Μπορείτε να πειραματιστείτε με μουσικά στοιχεία όπως συγχορδίες και όργανα για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τώρα, ας φτάσουμε στη λίστα και εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές εκπαίδευσης αυτιών που πρέπει να δοκιμάσετε για να βελτιώσετε τις ακουστικές σας δεξιότητες.

Ολοκληρωμένο Ear Trainer

Το Complete Ear Trainer είναι η πιο αγαπημένη εφαρμογή εκπαίδευσης αυτιών στην αγορά αυτή τη στιγμή. Θα έχετε ακούσει για αυτό το όνομα εάν είστε ήδη εξοικειωμένοι με το λογισμικό και τις εφαρμογές εκπαίδευσης αυτιών. Το Complete Ear Trainer είναι μια εφαρμογή με πολυάριθμες ζωτικής σημασίας λειτουργίες για να σας βοηθήσει με τις ακουστικές σας δεξιότητες.

Το Complete Ear Trainer περιλαμβάνει περισσότερες από 150 προοδευτικές ασκήσεις οργανωμένες σε 28 κεφάλαια. Αυτή η εφαρμογή θεωρείται μία από τις καλύτερες εφαρμογές που εστιάζουν στη μουσική, προσφέροντας έως και 36 τύπους συγχορδιών, 28 τύπους κλίμακας, 24 διαστήματα και πολλά άλλα.

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες – εύκολη, μεσαία και σύνθετη. Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία σύμφωνα με τις ικανότητές του. Το καλύτερο μέρος είναι ότι είναι φιλικό για αρχάριους, οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε ακόμα κι αν δεν ξέρετε πώς να διαβάζετε μουσική. Αυτή η εφαρμογή διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε ένα κεφάλαιο από κάθε λειτουργία, ενώ πρέπει να κάνετε αγορές εντός εφαρμογής για την πλήρη έκδοση.

Λήψη – Android και iOS

Λειτουργικό προπονητή αυτιών

Αναρωτιέστε μερικές φορές πώς οι άνθρωποι μεταγράφουν τη μουσική ακούγοντάς την; Αυτή η εφαρμογή είναι εδώ για να σας βοηθήσει με αυτήν. Οποιοσδήποτε μπορεί να μεταγράψει ή να παίξει μουσική από το αυτί, εάν έχει καλές ακουστικές δεξιότητες. Το Functional Ear Trainer μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις ακουστικές σας δεξιότητες με ευκολία. Είναι μια εφαρμογή εμπνευσμένη από τη μέθοδο εκπαίδευσης αυτιών Alain που σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε γρήγορα τους τόνους.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του Functional Ear Trainer και άλλων παρόμοιων εφαρμογών είναι ότι σας διδάσκει να διακρίνετε διαφορετικούς ήχους στη μουσική. Ανεξάρτητα από την ηλικία, η εφαρμογή είναι αρκετά καλή για να ξεκινήσει το ταξίδι εκπαίδευσης αυτιών. Άλλες εφαρμογές μπορεί να σας απογοητεύσουν, αλλά αυτή η εφαρμογή είναι αρκετά δημιουργική για να σας κρατά αφοσιωμένους και ενθουσιασμένους κατά τη διαδικασία εκμάθησής σας. Το Functional Ear Trainer είναι δωρεάν για λήψη, αλλά αποτελείται από αγορές εντός εφαρμογής για καλύτερες δυνατότητες.

Λήψη – Android και iOS

Δάσκαλος Μουσικής

Η επόμενη εφαρμογή στη λίστα μας είναι για άτομα που ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι από την αρχή. Το Music Tutor είναι μια φανταστική εφαρμογή εάν είστε εντελώς νέος στον κόσμο της μουσικής, δεν ξέρετε πώς να διαβάζετε παρτιτούρες, να αναγνωρίζετε μουσικές νότες κ.λπ. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με όλα τα βασικά στοιχεία γρήγορα.

Χρησιμοποιώντας το Music Tutor, λαμβάνετε έναν δωρεάν δάσκαλο απευθείας στο τηλέφωνό σας. Θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ταχύτητα και την ακρίβειά σας στην ανάγνωση της παρτιτούρας. Από τον εντοπισμό μουσικών νότων μέχρι την εξάσκηση των ακουστικών δεξιοτήτων, μπορείτε να βασιστείτε στο Music Tutor χωρίς ανησυχία. Η εφαρμογή προσφέρει συνεδρίες εξάσκησης με διαφορετικούς χρονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των πρίμα μπάσου ή των κλειδιών alto, με επιλογές διάρκειας 1, 5 ή 10 λεπτών.

Το Music Tutor σάς επιτρέπει να ελέγξετε τα λάθη σας και να συγκρίνετε την πρόοδό σας. Αυτό που κάνει αυτή την εφαρμογή πιο βολική για αρχάριους και προχωρημένους μαθητές είναι ότι προσφέρει επίσης την επιλογή να ορίσετε το εύρος για εξάσκηση. Το Music Tutor περιλαμβάνει επίσης αγορές εντός εφαρμογής για πρόσθετες λειτουργίες.

  8 Καλύτερο λογισμικό σχεδίασης για ομάδες

Λήψη – Android και iOS

MyEar Training – Εφαρμογή Ear Training

Η εξοικείωση με τα αυτιά όχι μόνο βελτιώνει τις μουσικές σας δεξιότητες, αλλά φέρνει και περισσότερη εμπιστοσύνη σε εσάς. Εάν είστε ενδιάμεσος μαθητής, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε το MyEar Training. Η εφαρμογή είναι πραγματικά καλή για να κατακτήσετε τη μουσική θεωρία πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Από την προετοιμασία για μια εντατική σχολική εξέταση μέχρι την εξάσκηση της έμπειρης μουσικής, το MyEar Training μπορεί να σας βοηθήσει με τα πάντα. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει 100+ ακουστικές ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων βασικών διαστημάτων και συγχορδιών σε προηγμένες αναστροφές έβδομης χορδής, λειτουργίες εξωτικής κλίμακας και πολλά άλλα.

Επομένως, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αν ψάχνετε για ένα απλό πλήρες πακέτο εφαρμογών εκπαίδευσης αυτιών, τότε η εφαρμογή MyEar Training μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις απαιτήσεις σας. Η εφαρμογή MyEar Training προσφέρει πολλές άλλες βασικές ασκήσεις, όπως προπόνηση χορδών, προπόνηση ζυγαριάς, εκπαίδευση μελωδιών, ασκήσεις τραγουδιού και πολλά άλλα. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιείται ευρέως από τα σχολεία για την ανάθεση ασκήσεων σε μαθητές και αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να κατανοήσουμε τα οφέλη της.

Λήψη – Android και iOS

Τέλειο αυτί

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τη λίστα, θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότερες εφαρμογές είναι για συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και λιγότερες για άτομα που ενδιαφέρονται να τραγουδήσουν. Επομένως, για να ολοκληρώσουμε αυτό το μέρος, η επόμενη εφαρμογή μας είναι το Perfect Ear. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της εφαρμογής θα σας υπενθυμίσουν ένα σχολείο που είναι εντελώς δωρεάν και διασκεδαστικό να μαθαίνεις.

Σε αντίθεση με παρόμοιες εφαρμογές, το Perfect Ear αποτελείται από μαθήματα αρχαρίων και θεωρητικά άρθρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν αυτήν τη μοναδική εφαρμογή μουσικής εκπαίδευσης που χρειάζεστε. Οι περισσότερες εφαρμογές προπόνησης αυτιών έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως ασκήσεις προπόνησης αυτιών, ασκήσεις ρυθμού και πολλά άλλα, όπως και το Perfect ear.

Εκτός από αυτές τις ομοιότητες, το Perfect Ear ξεχωρίζει σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, όπως προσαρμόσιμες ασκήσεις, εκπαιδευτικό ανάγνωσης όρασης και εκπαιδευτικό τραγουδιού νότων. Εάν έχετε μπερδεμένα συναισθήματα και ξεκινάτε από το μηδέν, πρέπει να έχετε αυτήν την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.

Λήψη – Android και iOS

Εφαρμογή εκπαίδευσης αυτιών πιάνου

Η επόμενη εφαρμογή που έχουμε είναι η εφαρμογή Piano Ear Training, η οποία είναι προτιμότερη τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους μαθητές. Σε ποιον δεν αρέσουν οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο καθένας να μπορεί να τις προσαρμόσει ανάλογα με τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις του; Το Piano Ear Training δικαιολογεί αυτά τα χαρακτηριστικά με ακρίβεια.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν χωρίσει τις ασκήσεις σε διάφορα επίπεδα, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αισθάνεται άνετα με την εφαρμογή, ανεξάρτητα από την εμπειρία του. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να εξατομικεύσετε ασκήσεις προπόνησης, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε συγκεκριμένες εργασίες όπως συγχορδίες, διαστήματα κ.λπ.

Το Piano Ear Training διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή με μαθήματα, ώστε να αξιοποιείτε στο έπακρο και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας ταυτόχρονα. Διαβάζοντας το όνομα, θα είχατε ήδη μαντέψει ότι αυτή η εφαρμογή θα βελτιώσει τις δεξιότητές σας στα μουσικά όργανα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τις ακουστικές σας δεξιότητες.

Λήψη – Android και iOS

Βοηθός Μουσικής Θεωρίας

Πριν εισέλθετε στον τομέα της πρακτικής, η γνώση της θεωρίας είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το τι σπουδάζετε και τι κάνετε. Ως εκ τούτου, για να σας βοηθήσουμε με θεωρητικές γνώσεις στη μουσική, έχουμε μια φανταστική εφαρμογή για εσάς: Music Theory Helper.

  Προεπιλεγμένη διαχείριση διεύθυνσης IP και κωδικών πρόσβασης δρομολογητή

Αυτή η εφαρμογή παίζει τέλεια το ρόλο του δασκάλου της μουσικής σας καθώς περιλαμβάνει πολλά βασικά εργαλεία για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Όταν διαβάζετε το όνομα της εφαρμογής, το πρώτο πράγμα που λαμβάνετε είναι ότι μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες διαφάνειες με λέξεις, αλλά αυτό δεν είναι το γεγονός.

Εκτός από θεωρητικές γνώσεις σχετικά με όλα τα βασικά στοιχεία της μουσικής, όπως διαστήματα, συγχορδίες, τιμές νότες, κλίμακες, οκτάβες κ.λπ., η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης εργαλεία όπως το πρόγραμμα δημιουργίας συγχορδιών, το πρόγραμμα δημιουργίας κλίμακας, το εργαλείο δημιουργίας mod κ.λπ., που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε και να ακούσετε παραδείγματα. Καθώς βρίσκεται στη λίστα των εφαρμογών εκπαίδευσης αυτιών, υπάρχει αμφιβολία ότι θα είχε αυτά τα χαρακτηριστικά. Το Music Theory Helper περιλαμβάνει όλες τις βασικές ασκήσεις για να βελτιώσετε πλήρως τις μουσικές σας δεξιότητες.

Λήψη – Android

Earpeggio

Ας υποθέσουμε ότι είστε ήδη εξοικειωμένοι με την εκπαίδευση των αυτιών και αναζητάτε μια εφαρμογή που μπορεί να είναι συμβατή με την εμπειρία σας και σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τον εαυτό σας. αυτή η εφαρμογή μπορεί πιθανότατα να ταιριάζει στις απαιτήσεις σας. Το Earpeggio είναι μια εφαρμογή iOS που προσφέρει διαφορετικά είδη ασκήσεων και δοκιμών για εσάς εντελώς δωρεάν.

Το Earpeggio αποτελείται από 10 διαφορετικές ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης διαστημάτων, της αναγνώρισης συγχορδιών, της υπαγόρευσης μελωδίας, της υπαγόρευσης ρυθμού και άλλων. Επιπλέον, μόλις ολοκληρώσετε όλες τις ασκήσεις ή ενώ ολοκληρώνετε τις ασκήσεις, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε τεστ για να ελέγξετε τις δεξιότητές σας. Η εφαρμογή περιλαμβάνει ευρείες στατιστικές, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την πρόοδό σας ταυτόχρονα.

Λήψη – iOS

The Ear Gym

Εάν είστε αρχάριος και θέλετε να δοκιμάσετε την προπόνηση αυτιών σε διάφορες πτυχές σε μία μόνο εφαρμογή, τότε μεταβείτε απευθείας στο Google Play Store και κατεβάστε το “The Ear Gym”. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η εφαρμογή εκπαίδευσης αυτιών περιέχει διάφορες ασκήσεις.

Καθώς οι περισσότερες άλλες εφαρμογές περιορίζονται μόνο σε συγχορδίες και διαστήματα, αυτή η εφαρμογή είναι εντελώς ασυνήθιστη και περιλαμβάνει διαστήματα, κλίμακες, συγχορδίες και αρμονία. Η εφαρμογή προσφέρει περισσότερες από 40 κλίμακες και 29 διαστήματα. Επομένως, μπορείτε να μάθετε την αρμονία μέσω ανάλυσης, αναγνώρισης ρυθμού και συγχορδιών.

Και όσον αφορά τις ασκήσεις, το The Ear Gym έχει πολλές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε σε διάφορες πτυχές. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν το διάλειμμα, το ρυθμό, την ανάγνωση με κλειδί και πολλά άλλα.

Λήψη – Android

Εκπαίδευση ήχου

Εδώ έχουμε μια εφαρμογή που είναι πιο χρήσιμη και προτείνεται για ηχολήπτες και μουσικούς παραγωγούς. Η δημιουργία ενός καλού τραγουδιού δεν είναι εύκολη, και ο καθένας έχει διαφορετικά καθήκοντα για να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Λοιπόν, πώς μπορεί η εκπαίδευση να είναι ίδια εάν τα καθήκοντα είναι διαφορετικά;

Λοιπόν, εδώ είναι η εφαρμογή Audio Training που έχει κατασκευαστεί ειδικά για μηχανικούς ήχου. Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές στη λίστα μας, αυτή η εφαρμογή εστιάζει στην εξισορρόπηση και τη συχνότητα της μουσικής. Η εφαρμογή Audio Training περιέχει εκπαίδευση όπως η εκπαίδευση σε σχόλια, η εκπαίδευση εξισορρόπησης, οι επιλογές εύρους ζώνης κ.λπ. Συνολικά, εάν ανυπομονείτε να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως μηχανικός ήχου, η Εκπαίδευση ήχου μπορεί να είναι η αρχική σας αρχή.

Λήψη – Android

συμπέρασμα

Αν μόνο το να ακούς μουσική μπορούσε να κάνει κάποιον μουσικό, τότε ολόκληρος ο κόσμος θα τραγουδούσε μελωδία, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Επομένως, για να κυριαρχήσετε σε κάτι, πρέπει να έχετε κάτι περισσότερο από άλλα. Η προπόνηση αυτιών μπορεί να σας βοηθήσει στην περίπτωση της μουσικής. Σε αυτό το άρθρο, καλύψαμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές στο τηλέφωνό σας για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην εκπαίδευση των αυτιών ενώ ταξιδεύετε, κάθεστε σε μια καφετέρια κ.λπ.

Στη συνέχεια, ελέγξτε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης πιάνου.