10 εφαρμογές για να ελέγξετε τη μακροπρόθεσμη υγεία της μπαταρίας Android

Θέλετε να μάθετε πώς να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας Android για να κάνετε το τηλέφωνό σας να διαρκέσει περισσότερο από το συνηθισμένο; Εχετε έρθει στο σωστό μέρος!

Ένας κατασκευαστής θεωρεί ότι η διάρκεια ζωής ενός smartphone ή tablet είναι από 3 έως 4 χρόνια. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν προσέχετε καλά την μπαταρία της συσκευής.

Για να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία με έξυπνο τρόπο που αυξάνει τη χρηστικότητά της, πρέπει να ελέγχετε περιοδικά την υγεία της μπαταρίας Android. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας απλές εφαρμογές Android. Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε την απόλυτη λίστα αξιόπιστων εφαρμογών.

Πώς υποβαθμίζεται η υγεία της μπαταρίας για Android με την πάροδο του χρόνου;

Οι μπαταρίες λιθίου του smartphone αποτελούνται από τα εξής:

 • Ένα μείγμα λιθίου και άλλου μετάλλου σχηματίζει την κάθοδο.
 • Ο γραφίτης σχηματίζει την άνοδο.
 • Ένας ειδικός ηλεκτρολύτης.

Όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας, η κάθοδος παίρνει θετικό φορτίο. Το ιόν μετάλλου λιθίου από την κάθοδο ταξιδεύει στην άνοδο, η οποία είναι αρνητικά φορτισμένη. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι το δυναμικό διαφοράς μεταξύ των θετικών ιόντων και της αρνητικής ανόδου.

Όταν αποσυνδέετε τον φορτιστή, τα ιόντα λιθίου ταξιδεύουν πολύ μακριά από την άνοδο και αφήνουν ένα στρώμα οξειδίου του λιθίου πάνω της. Όταν αυτός ο κύκλος συνεχίζεται για κάποιο χρονικό διάστημα, το στρώμα παχαίνει. Ως εκ τούτου, η μπαταρία του Android υποβαθμίζεται λόγω φθοράς και λανθασμένης χρήσης της μπαταρίας.

Πώς να μάθετε εάν η υγεία της μπαταρίας σας Android επιδεινώνεται

Συσκευές Samsung

Τα πιο πρόσφατα και προηγμένα smartphone της Samsung συνοδεύονται από έλεγχο υγείας της μπαταρίας. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργικότητα:

#1. Σύρετε προς τα κάτω το Notification Shade και πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις ή οδοντωτό τροχό.

#2. Θα ανοίξει μια λίστα επιλογών. Κάντε κύλιση στη λίστα μέχρι να βρείτε το Battery and Device Care.

#3. Μεταβείτε στην επιλογή Πρόσθετη φροντίδα στην επιλογή Φροντίδα μπαταρίας και συσκευής.

#4. Τώρα, πατήστε Διαγνωστικά.

#5. Η εφαρμογή Samsung Members θα ανοίξει. Βρείτε την Κατάσταση μπαταρίας και πατήστε σε αυτήν.

#6. Θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση που θα δείχνει την υγεία ή τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας ως Αδύναμη, Κανονική ή Καλή.

Άλλες συσκευές Android

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ενσωματωμένη εφαρμογή ή λειτουργία για να εντοπίσετε την υγεία της μπαταρίας. Πρέπει να καλέσετε *#*#4636#*#* από την εφαρμογή Τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει το μενού Δοκιμή. Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής, ενδέχεται να βρείτε ή όχι την επιλογή Πληροφορίες μπαταρίας.

Εάν βρείτε τις πληροφορίες Μπαταρία, πατήστε σε αυτές για να δείτε την κατάσταση της μπαταρίας. Εάν δεν το βρείτε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις εφαρμογές Android τρίτων κατασκευαστών που αναφέρονται παρακάτω σε αυτό το άρθρο.

Τρόποι για να αυξήσετε την υγεία της μπαταρίας Android

Πολλές καλές συνήθειες χρήσης smartphone θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας καλή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές όταν είναι δυνατόν:

 • Όταν μια μπαταρία αποφορτίζεται εντελώς, μερικά από τα ενεργειακά της κύτταρα πεθαίνουν. Ως εκ τούτου, πρέπει πάντα να διατηρείτε τη μπαταρία φορτισμένη πάνω από 15% ή περισσότερο για να διατηρείτε την μπαταρία υγιή.
 • Η υπερφόρτιση υποβαθμίζει επίσης τις ενεργειακές κυψέλες της μπαταρίας οποιουδήποτε smartphone. Προσπαθείτε πάντα να αποσυνδέετε το τροφοδοτικό όταν η φόρτιση της μπαταρίας φτάσει στο 100%.
 • Η γρήγορη φόρτιση είναι μια νέα ιδέα και μπορεί να μην είναι πάντα καλή για την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Εάν η μπαταρία της συσκευής δεν διαθέτει ενσωματωμένη γρήγορη φόρτιση, μην χρησιμοποιείτε προσαρμογέα γρήγορου φορτιστή ή πηγή τροφοδοσίας πάνω από την ονομαστική τιμή της μπαταρίας.
 • Αποφύγετε να σερφάρετε στο Διαδίκτυο ή να καλείτε όταν το τηλέφωνο φορτίζεται.
 • Τοποθετήστε το smartphone ή το tablet σε δροσερό και στεγνό περιβάλλον για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα τον προσαρμογέα και το καλώδιο φόρτισης που παρέχεται από τον κατασκευαστή για να φορτίζετε τη συσκευή σας.
 • Απαλλαγείτε από τη συνήθεια να κρατάτε το βύσμα φόρτισης συνδεδεμένο όλη τη νύχτα.
  Πώς να βρείτε τον αριθμό IMEI του τηλεφώνου σας Android

Τώρα, ας μάθουμε για τις καλύτερες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να ελέγχετε και να διασφαλίζετε την υγεία της μπαταρίας.

Μπαταρία Accu

Το Accu​Battery είναι μια εφαρμογή Android που όχι μόνο εμφανίζει τις πληροφορίες χρήσης της μπαταρίας σας, αλλά υπολογίζει επίσης τη χωρητικότητα της μπαταρίας και προστατεύει την υγεία της. Οι χρήστες μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου Android χρησιμοποιώντας τη λειτουργία συναγερμού φόρτισης. Σας ενημερώνει επίσης πόση μπαταρία εξοικονομήθηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου φόρτισης.

Μπορείτε επίσης να μάθετε την ποσότητα χρήσης της μπαταρίας από τη συσκευή, τον υπολειπόμενο χρόνο χρήσης του τηλεφώνου σε καταστάσεις ενεργής και αναμονής, το ποσοστό μπαταρίας που χρησιμοποιείται από κάθε εφαρμογή και τη συχνότητα του χρόνου αφύπνισης της συσκευής. Το Accu​Battery σάς επιτρέπει επίσης να βρείτε τον ταχύτερο φορτιστή για το τηλέφωνό σας Android, ελέγχοντας πόσο γρήγορα φορτίζει ο φορτιστής και το καλώδιο το τηλέφωνό σας με την οθόνη ενεργοποιημένη και απενεργοποιημένη.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να βρείτε το ποσοστό βαθύ ύπνου και να χρησιμοποιήσετε θέματα όπως το σκούρο και το μαύρο AMOLED για εξοικονόμηση ενέργειας. Η ειδοποίηση στατιστικών στοιχείων μπαταρίας και η πρόσβαση σε δεδομένα μπαταρίας παλαιότερα της μίας ημέρας είναι άλλα κορυφαία χαρακτηριστικά αυτής της εφαρμογής.

CPU-Z

Αναζητάτε μια δωρεάν εφαρμογή Android για το τηλέφωνό σας για να ελέγξετε σημαντικά στατιστικά στοιχεία μπαταρίας, όπως το επίπεδο της μπαταρίας, τη θερμοκρασία και άλλα; Ρίξτε μια ματιά στο CPU-Z, μια ισχυρή εφαρμογή για όλα τα τηλέφωνα με έκδοση Android 2.2 και νεότερη. Σας ενημερώνει για το επίπεδο μπαταρίας του τηλεφώνου σας και την κατάσταση φόρτισής του. Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε για τη θερμοκρασία και τη χωρητικότητα της μπαταρίας με αυτήν την εφαρμογή.

Εκτός από τις πληροφορίες της μπαταρίας, το CPU-Z μπορεί επίσης να σας ενημερώσει για το όνομα SoC, την ταχύτητα ρολογιού των πυρήνων του επεξεργαστή, το όνομα συσκευής, τη μνήμη RAM, την ανάλυση οθόνης, την αποθήκευση, το όνομα της συσκευής, το μοντέλο, τους αισθητήρες κ.λπ.

Για να πραγματοποιήσει επικύρωση στο διαδίκτυο, η εφαρμογή χρειάζεται άδεια χρήσης του Διαδικτύου. Επίσης, οι χρήστες θα πρέπει να επιτρέπουν την εκκαθάριση ACCESS_NETWORK_STATE για να επωφεληθούν από στατιστικά στοιχεία.

Μπαταρία

Όσοι ανησυχούν για την υγεία της μπαταρίας τους θα πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Μπαταρία στα τηλέφωνά τους Android. Εκτός από την ένδειξη του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, θα λειτουργήσει ως εξοικονόμηση μπαταρίας. Μπορείτε να ελέγξετε αυτήν την εφαρμογή για να μάθετε εάν η μπαταρία σας έχει αρκετή φόρτιση για να παρακολουθήσετε μια ταινία, να παίξετε ένα παιχνίδι ή να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο. Σας δείχνει ακόμη και μια αλλαγή 1% στην μπαταρία, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ακριβή δεδομένα.

Αυτή η εφαρμογή είναι πολύ ελαφριά και δεν θα παρεμποδίσει την απόδοση του τηλεφώνου σας με κανέναν τρόπο. Το UI του είναι απλό, προσεγμένο και διαισθητικό ενώ παρέχει στους χρήστες πρακτικά και πολύτιμα χαρακτηριστικά. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τις πληροφορίες της μπαταρίας σε ποσοστό, μαζί με τη θερμοκρασία, την κατάσταση υγείας, την τάση και την τεχνολογία.

  Διορθώστε ελαττωματικά GIF στο Android

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απρόσκοπτα αυτήν την εφαρμογή σε οποιαδήποτε ανάλυση οθόνης χωρίς καμία ανωμαλία. Η ένδειξη πηγής ενέργειας και η συμβατότητα με το γραφικό στοιχείο κλειδώματος οθόνης είναι μερικά από τα άλλα τονισμένα χαρακτηριστικά του.

Αμπέρ

Το Ampere by Braintrapp είναι μια ακόμη σύγχρονη εφαρμογή για Android, εάν πρέπει να κάνετε έναν λεπτομερή έλεγχο υγείας της μπαταρίας σας Android. Η εφαρμογή είναι συμβατή με την έκδοση Android OS 4.0.3 και μεταγενέστερη. Ουσιαστικά, η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα σχετικά με την εκφόρτιση και τη φόρτιση της μπαταρίας. Αυτό το κάνει αναλύοντας το ρεύμα που ρέει όταν η μπαταρία φορτίζεται ή αποφορτίζεται.

Η εφαρμογή είναι αρκετά απλή. Μόλις εγκατασταθεί, θα σας ζητήσει να παρέχετε συγκατάθεση για τη συλλογή δεδομένων. Μόλις τελειώσετε, το Ampere θα σας μεταφέρει στην Αρχική οθόνη που εμφανίζει τα εξής:

 • Κατάσταση της μπαταρίας
 • Επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας
 • Τεχνολογία μπαταρίας
 • Θερμοκρασία, τάση φόρτισης ή τάση εκφόρτισης
 • Υγεία μπαταρίας
 • Κατασκευαστής μπαταριών

Εάν η κατάσταση της μπαταρίας είναι εντάξει, θα δείτε το Good στην αρχική οθόνη του Ampere.

Kaspersky Battery Life: Saver

Αν θέλετε να μάθετε πώς να ελέγχετε την υγεία της μπαταρίας Android, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Kaspersky Battery Life: Saver, μια δωρεάν επιλογή για να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας Android. Εκτός από τον έλεγχο της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, σας βοηθά επίσης να προστατεύσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, προσφέροντάς σας χρήσιμες πληροφορίες για την μπαταρία.

Ενώ κάθε φόρτιση υποβαθμίζει την ενεργειακή κυψέλη οποιασδήποτε μέσης μπαταρίας, μπορείτε να το μειώσετε χρησιμοποιώντας αυτήν την προηγμένη εφαρμογή. Η λειτουργία ενίσχυσης της ζωής λειτουργεί κυρίως με τη μείωση του χρόνου σύνδεσης του smartphone σας.

Η εφαρμογή θα σας ειδοποιήσει όταν η χρέωση πέσει κάτω από το ελάχιστο όριο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να συνδέσετε αμέσως το φορτιστή και να σώσετε την μπαταρία από ζημιά αποφόρτισης. Και πάλι, όταν η συσκευή φορτίζεται, η εφαρμογή θα σας ενημερώσει να αποσυνδέσετε το βύσμα όταν συσσωρευτεί αρκετή φόρτιση μπαταρίας.

Electron: Battery Health Info

Για να μάθετε την αρχική τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την εφαρμογή Android Electron: Battery Health Info από το Google Play. Προσφέρει μερικές δωρεάν δυνατότητες για τον γενικό χρήστη. Ωστόσο, εάν είστε πραγματικά σοβαροί σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την προστασία της από περαιτέρω ζημιές, χρειάζεστε προηγμένες λειτουργίες. Μπορείτε να τα ξεκλειδώσετε μέσω αγορών εντός εφαρμογής.

Οι βασικές λειτουργίες είναι:

 • Υγεία ή διάρκεια ζωής της μπαταρίας
 • Τρέχουσα κατάσταση mAh
 • Τύπος φόρτισης της μπαταρίας
 • Θερμοκρασία μπαταρίας
 • Ανίχνευση μπαταρίας
 • Τάση μπαταρίας

Φορτίστε τη συσκευή στο 100% και στη συνέχεια ανοίξτε αυτήν την εφαρμογή για να μάθετε την πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας του τηλεφώνου σας Android. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή μπορεί επίσης να σας ενημερώσει για την κατάσταση φθοράς της μπαταρίας, ώστε να γνωρίζετε εάν χρειάζεστε αντικατάσταση.

Battery Guru: Battery Health

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Battery Guru: Battery Health, μπορείτε να δείτε τη χρήση της μπαταρίας και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Αυτή η εφαρμογή σάς βοηθά επίσης να τροποποιήσετε τις συνήθειες φόρτισης παρέχοντας πολύτιμες συμβουλές για την παρατεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Είναι επίσης ιδανικό για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας και την εύρεση λεπτομερούς χρήσης της εφαρμογής.

Η εφαρμογή υποστηρίζει διαμόρφωση διπλής μπαταρίας και ειδοποίηση για ειδοποιήσεις φόρτισης και θερμοκρασίας. Σας δείχνει επίσης τον υπολειπόμενο χρόνο φόρτισης, τον υπολειπόμενο χρόνο χρήσης, στατιστικά στοιχεία μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο, εκτιμήσεις αφύπνισης/ ύπνου οθόνης, ποσοστό βαθύ ύπνου έναντι χρόνου αφύπνισης κ.λπ.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε την ένδειξη της γραμμής κατάστασης, μπορείτε να προσθέσετε τρέχον mA, επίπεδο μπαταρίας, θερμοκρασία ή συνδυασμό όλων αυτών.

Το Battery Widget & Signal Finder είναι το μόνο που χρειάζεστε για να φροντίσετε την υγεία της μπαταρίας του τηλεφώνου σας Android. Σας επιτρέπει να εκτελείτε τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης μπαταρίας, ώστε να έχετε τη βέλτιστη απόδοση της μπαταρίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Η δημοφιλής εφαρμογή μεταφοράς αρχείων Android Pushbullet έρχεται στο iPhone

Το γραφικό στοιχείο μπαταρίας σάς επιτρέπει επίσης να πραγματοποιείτε έναν γρήγορο έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να μάθετε για το ιστορικό χρήσης της μπαταρίας για να προσδιορίσετε την αιτία της γρήγορης και υπερβολικής εξάντλησης της μπαταρίας. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της εφαρμογής είναι το εργαλείο Signal Finder.

Δεδομένου ότι η συνεχής αναζήτηση για ένα σήμα δικτύου μπορεί να βλάψει την μπαταρία, το Battery Widget & Signal Finder διασφαλίζει την υγεία της μπαταρίας σας εντοπίζοντας γρήγορα ένα καλό σήμα. Επίσης, σας επιτρέπει να ορίσετε ειδοποιήσεις για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, κατάσταση υγείας, αύξηση θερμοκρασίας, πτώση επιπέδου φόρτισης μπαταρίας κ.λπ.

Μετρητής φόρτισης

Με την εφαρμογή Charge Meter, μπορείτε να μετρήσετε το ρεύμα φόρτισης σε mA. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπαταρία Android και δεν ξέρετε αν πρέπει να διεκδικήσετε την μπαταρία, το καλώδιο ή τον φορτιστή, αυτή η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να το μάθετε.

Εκτός από τον υπολογισμό της πραγματικής χωρητικότητας της μπαταρίας σας, αυτή η εφαρμογή μπορεί να εμφανίσει την ταχύτητα εκφόρτισης και τον ρυθμό κατανάλωσης μπαταρίας για κάθε εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Εμφανίζει επίσης τον χρόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της φόρτισης. Ορισμένες άλλες χρήσιμες λειτουργίες αυτής της εφαρμογής είναι η χρήση ζωντανής φόρτισης των εφαρμογών, η παρακολούθηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας και ο υπολειπόμενος χρόνος χρήσης της μπαταρίας.

Θα σας βοηθήσει επίσης να βρείτε τον πιο κατάλληλο φορτιστή και καλώδιο USB για το τηλέφωνό σας Android. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την ταχύτητα φόρτισης της συσκευής σας με διαφορετικές εφαρμογές και πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η φόρτιση. Άλλα επισημασμένα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το σκούρο θέμα, τη σκοτεινή λειτουργία, το γραφικό στοιχείο αρχικής οθόνης και την ελαχιστοποιημένη προβολή εικόνας σε εικόνα.

Επέκταση διάρκειας ζωής μπαταρίας

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την μπαταρία σας υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή Battery Lifespan Extender είναι μια καταπληκτική επιλογή. Σας ειδοποιεί κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή θερμοκρασίας. Όπως γνωρίζετε όταν η μπαταρία θερμαίνεται πολύ ή κρυώνει, μπορείτε να κάνετε τα απαραίτητα μέτρα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της.

Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αποφύγετε την υπερφόρτιση και την εξάντληση της μπαταρίας με μερική φόρτιση της μπαταρίας, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να ορίσετε ένα όριο φόρτισης για το τηλέφωνό σας Android. Καθώς το τηλέφωνο φτάνει στο όριο, λαμβάνετε μια ειδοποίηση για να αποσυνδέσετε τη συσκευή.

Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε τη μέγιστη και την ελάχιστη θερμοκρασία για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν την μπαταρία στην κατάλληλη θερμοκρασία. Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η εφαρμογή εμφανίζει δεδομένα τάσης, κατάστασης μπαταρίας και θερμοκρασίας.

συμπέρασμα

Μέχρι στιγμής, το άρθρο έχει εξηγήσει τα βασικά της υποβάθμισης της μπαταρίας και πώς να το αποφύγετε αλλάζοντας τις συνήθειες χρήσης σας. Ωστόσο, για μια βελτιωμένη προσέγγιση, πρέπει να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε την υγεία της μπαταρίας Android.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες συσκευές Android δεν διαθέτουν καμία ειδική λειτουργία ή εφαρμογή για τον έλεγχο της υγείας της μπαταρίας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές από το Google Play.

Για τη δική σας διευκόλυνση, έχουμε ερευνήσει πολλές εφαρμογές για να ελέγξουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και φτιάξαμε την παραπάνω λίστα με τις εφαρμογές που είναι αξιόπιστες και αξιόπιστες. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από αυτά και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ορισμένες καλύτερες εφαρμογές συγκριτικής αξιολόγησης Android για να δοκιμάσετε την απόδοση του τηλεφώνου σας.