10 Εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης CPU για τη μέτρηση της απόδοσης του επεξεργαστή [2023]

Είτε έχετε αγοράσει έναν νέο υπολογιστή είτε έχετε εγκαταστήσει ένα νέο στοιχείο υλικού, είναι σημαντικό να ελέγξετε την απόδοση του επεξεργαστή.

Αυτό σας επιτρέπει να προσδιορίσετε πόσο κακή ή καλή απόδοση έχει το σύστημά σας. Και, φυσικά, αν τα αγαπημένα σας παιχνίδια θα λειτουργήσουν ομαλά ή όχι.

Εάν δεν το γνωρίζετε ακόμα, η συγκριτική αξιολόγηση της CPU είναι μια διαδικασία μέτρησης της λειτουργικότητας της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας του συστήματός σας μέσα σε λίγα λεπτά και απόκτησης περισσότερων πληροφοριών σχετικά με αυτήν.

Σας δίνει ένα σημείο αναφοράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συγκρίνετε με άλλες CPU εκεί έξω. Βασικά σας βοηθά να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για το τι να κάνετε στη συνέχεια σχετικά με τον υπολογιστή σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης CPU για να δοκιμάσουμε τον επεξεργαστή μας.

Πριν μπούμε στη λίστα, ας κάνουμε μερικά πράγματα σωστά.

Γιατί είναι χρήσιμη η συγκριτική αξιολόγηση CPU;

Η συγκριτική αξιολόγηση της CPU είναι χρήσιμη για πολλούς λόγους. Εκτός από την εκτέλεση μιας ολοκληρωμένης δοκιμής στην CPU σας και την ενημέρωση κάθε μικρής λεπτομέρειας σχετικά με αυτό, έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως:

 • Σας δίνει μια κατανόηση των προδιαγραφών της CPU σας.
 • Ένας εξαιρετικός οδηγός για σύγκριση με άλλες CPU.
 • Σας λέει τη μέση ταχύτητα διαφόρων λογισμικών.
 • Σας βοηθά να γνωρίζετε το σύστημά σας μέσα και έξω πριν το αγοράσετε.
 • Επισημαίνει προβλήματα υλικού, εάν υπάρχουν.

Η συγκριτική αξιολόγηση CPU είναι επίσης χρήσιμη κατά την αναβάθμιση του υπολογιστή σας, καθώς σας λέει ακριβώς ποιες περιοχές χρειάζονται αναβάθμιση.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα προγράμματα βελτιστοποίησης υπολογιστή για να επιταχύνετε τον αργό υπολογιστή σας

Διαφορά μεταξύ συγκριτικής αξιολόγησης υπολογιστών και συγκριτικής αξιολόγησης CPU

Είναι πολύ εύκολο να συγχέετε τη συγκριτική αξιολόγηση CPU και τη συγκριτική αξιολόγηση ολόκληρου του υπολογιστή.

Από τη μία πλευρά, η συγκριτική αξιολόγηση CPU αναφέρεται στη διαδικασία δοκιμής ΜΟΝΟ της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας, ενώ η συγκριτική αξιολόγηση υπολογιστή αναφέρεται σε πολύ περισσότερα από αυτό.

  Πρέπει να χρησιμοποιείτε HDMI, DisplayPort ή USB-C για οθόνη 4K;

Στη συγκριτική αξιολόγηση υπολογιστών, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα στοιχεία συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των GPU και SSD. Είναι βασικά μια δοκιμή που αποτελείται από όλα τα στοιχεία του υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερο λογισμικό συγκριτικής αξιολόγησης υπολογιστή

Ο ευκολότερος τρόπος για να δοκιμάσετε την CPU σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης. Ας προχωρήσουμε με τις καλύτερες επιλογές που έχω συγκεντρώσει.

Συγκριτική αξιολόγηση χρήστη

Αυτό το δωρεάν εργαλείο που ονομάζεται UserBenchmark είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε με τη διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης της CPU. Είναι απλό στη χρήση και διευκολύνει τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων καθώς και την εξερεύνηση των καλύτερων αναβαθμίσεων.

Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τον ακέραιο, τον αιωρούμενο και τη συμβολοσειρά. Επίσης, λαμβάνετε τις καλύτερες προτάσεις με έναν καθορισμένο προϋπολογισμό, εάν ανυπομονείτε να αναβαθμίσετε ή να αγοράσετε μια νέα CPU.

Geekbench 5

Διαθέσιμο για μια ποικιλία συσκευών και λειτουργικών συστημάτων, το Geekbench 5 παρέχει μια εξελιγμένη πλατφόρμα για να δοκιμάσετε την CPU σας και να τη συγκρίνετε με άλλες. Είναι ένα απλό αλλά ισχυρό εργαλείο που σας προσφέρει περισσότερα από απλή συγκριτική αξιολόγηση CPU.

Εστιάζοντας στη συγκριτική αξιολόγηση της CPU, μετρά την ισχύ ενός πυρήνα και πολλαπλών πυρήνων του επεξεργαστή σας σε νέους τομείς εφαρμογών, όπως η Επαυξημένη πραγματικότητα και η Μηχανική Μάθηση.

Μπορείτε να μοιραστείτε τα αποτελέσματά σας με άλλους με τη βοήθεια του παρεχόμενου προγράμματος περιήγησής τους.

CPU Benchmark Online

Σε αντίθεση με πολλά άλλα εργαλεία, το CPU Benchmark Online δεν απαιτεί εγκατάσταση επειδή λειτουργεί από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Πρέπει να συμπληρώσετε μερικές λεπτομέρειες, όπως το όνομα του συστήματός σας και τον σκοπό της δοκιμής, και να ξεκινήσετε τη διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης της CPU.

Μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στην οθόνη σας και να λάβετε έναν μόνιμο σύνδεσμο για κοινή χρήση με άλλους.

Το εργαλείο σας ζητά να κάνετε μερικά πράγματα για να διασφαλίσετε ότι η συγκριτική αξιολόγηση γίνεται σωστά. Πρώτον, είναι σημαντικό να κλείσετε οποιαδήποτε άλλα προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Τέλος, είναι αρκετά προφανές, αλλά δεν πρέπει να ανανεώσετε ή να κλείσετε το τρέχον πρόγραμμα περιήγησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

  20 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το KissAnime

Cinebench

Σε μόλις 10 λεπτά, το Cinebench by Maxon σας δίνει μια ακριβή και πιο «πραγματική» βαθμολογία αναφοράς CPU χρησιμοποιώντας εκπληκτικές τεχνικές απόδοσης εικόνας που μεγιστοποιούν όλους τους πόρους της CPU σας.

Το εργαλείο είναι δωρεάν για εγκατάσταση και χρησιμοποιεί τεχνολογία 4D για την εκτέλεση των δοκιμών απόδοσης του συστήματός σας. Η δύναμη αυτού του εργαλείου έγκειται στη δοκιμή των νημάτων και της μνήμης της CPU σας.

Για να μην αναφέρουμε, είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, και όλα αυτά χάρη στη φιλική προς το χρήστη διεπαφή.

PassMark

Από την έναρξή του το 1998, το PassMark έχει αποκτήσει δείκτες αναφοράς βασικής γραμμής από εκατομμύρια υπολογιστές που, με τη σειρά τους, σας βοηθούν να συγκρίνετε και να αξιολογήσετε τη CPU σας επίσης.

Μερικές από τις πολλές δυνατότητες αυτού του εργαλείου περιλαμβάνουν:

 • Μετρήστε την επίδραση των αλλαγών διαμόρφωσης και των αναβαθμίσεων υλικού.
 • Μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή απευθείας από τη μονάδα USB.
 • Χωρίς ανόητες άδειες χρήσης – μπορείτε να μετακινήσετε το λογισμικό από το ένα σύστημα στο άλλο αφού το αγοράσετε.
 • Προηγμένες δοκιμές.
 • Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών.

Λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη για 12 μήνες μέσω email και τηλεφώνου για να επικοινωνείτε όποτε χρειάζεστε βοήθεια.

Μίξερ

Το Blender είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λογισμικό που κάνει πολλά πράγματα.

Μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Εκτός από αυτά, σας επιτρέπει επίσης να πραγματοποιείτε ακριβή συγκριτική αξιολόγηση της CPU και να τη μοιράζεστε με μια τεράστια κοινότητα ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσελκύσετε προτάσεις για να βελτιώσετε το σύστημά σας και μπορείτε επίσης να το συγκρίνετε με άλλες CPU από την κοινότητα.

Οι δυνατότητες του Blender είναι πολλές, γι’ αυτό προτείνω να δοκιμάσετε αυτό.

PCMark 10

Γρήγορη, αποτελεσματική και εύκολη στη χρήση είναι τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν καλύτερα το PCMark 10, τη νεότερη έκδοση στη σειρά συγκριτικής αξιολόγησης.

Σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε μια ποικιλία δοκιμών, όπως:

 • Δοκιμές απόδοσης
 • Προσαρμοσμένες επιλογές εκτέλεσης
 • Σημεία αναφοράς για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας
 • Νέα σημεία αναφοράς αποθήκευσης
  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους τελεστές αποσυσκευασίας (*, **) στην Python;

Μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα με τους πιο πρόσφατους SSD και να δείτε πού βρίσκεται το σύστημά σας σε σύγκριση.

Αρχικά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε ανάμεσα στις λειτουργίες Accelerated και Conventional benchmarking και να πραγματοποιήσετε τη δοκιμή σας για να λάβετε τα αποτελέσματά σας σε λίγο.

Ασημένιος Πάγκος

Το SilverBench χρησιμοποιεί javascript για τη συγκριτική αξιολόγηση της CPU του υπολογιστή ή του κινητού σας χρησιμοποιώντας μια μηχανή απόδοσης χαρτογράφησης φωτονίων.

Διαθέτει 3 διαθέσιμες επιλογές συγκριτικής αξιολόγησης:

 • Εκτέλεση
 • Ακρο
 • Τεστ άγχους
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το stress test για να ελέγξετε την καύση της CPU, τη σταθερότητα και τη θερμοκρασία. Ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό του SilverBench είναι ότι σας επιτρέπει να δείτε τα τελευταία 100 σημεία αναφοράς που έγιναν για τη σύγκριση και την ανάλυσή σας.

  Super PI

  Ένα εργαλείο αναφοράς μονού νήματος, το Super PI υπολογίζει το pi σε συγκεκριμένο αριθμό ψηφίων και δίνει ακριβή αποτελέσματα δοκιμών. Χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που ονομάζεται Gauss-Legendre για το εργαλείο και το καλύτερο μέρος είναι ότι λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

  Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το χρησιμοποιήσετε χωρίς απολύτως κανένα κόστος.

  Matthew x83

  Αυτό το διαδικτυακό εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης CPU από τον Matthew x83 είναι μια δωρεάν δοκιμή στο πρόγραμμα περιήγησης που αξιολογεί τους επεξεργαστές του υπολογιστή σας εκτελώντας παράλληλα αλγόριθμους.

  Διαθέτει 3 προφίλ δοκιμών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη συγκριτική αξιολόγηση της CPU σας. Ωστόσο, εάν είστε χρήστης οικιακού υπολογιστή, συνιστάται η προεπιλεγμένη επιλογή για να προχωρήσετε.

  Αυτό το εργαλείο προσφέρει επίσης άλλη ποικιλία δοκιμών, όπως δοκιμές αντοχής μικροφώνου, GPU, GPU και κάμερας web, μεταξύ άλλων.

  Τελικές Λέξεις

  Είτε είστε επεξεργαστής IT είτε απλώς απλός χρήστης, τα παραπάνω εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης CPU είναι εξαιρετικές επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε τους επεξεργαστές σας και να καταλάβετε εάν έχουν την καλύτερη απόδοση ή όχι.

  Θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τις εικασίες και να φτάσετε κατευθείαν στα γεγονότα και τους αριθμούς.

  Στη συνέχεια, δείτε αυτά τα εκπληκτικά εργαλεία για να ελέγξετε τη θερμοκρασία GPU και CPU σε υπολογιστές με Windows.