10 Εργαλεία για να μετατρέψετε τα Φύλλα Google σας σε API

Οι προγραμματιστές εφαρμογών ή Φύλλων Google παλεύουν με το υψηλό κόστος διακομιστή υποστήριξης και πρέπει να αντιμετωπίσουν τον λανθάνοντα χρόνο και τον αργό χρόνο φόρτωσης. Αντίθετα, μπορούν να επιλέξουν να εργαστούν με το API Φύλλων Google. Αυτά τα API είναι γρήγορα, φιλικά προς το χρήστη και οικονομικά.

Στις μέρες μας όλα γίνονται μέσω internet και cloud. Ένα μικροσκοπικό πρόγραμμα φιλοξενείται σε έναν διακομιστή και διανέμεται σε εκατομμύρια καταναλωτές μέσω του διαδικτύου. Σε αυτό το σημείο, πολλά άτομα που βγαίνουν έξω από μόνοι τους δεν μπορούν να αγοράσουν διακομιστές και εικονικές μηχανές λόγω υψηλού κόστους. Εδώ έρχεται η χρήση του Google Sheets API, το οποίο βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές, να δημιουργούν API και να διαχειρίζονται βάσεις δεδομένων.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μιλήσουμε για το Google Sheets API, τα οφέλη του API για Υπολογιστικά φύλλα Google και τα καλύτερα εργαλεία για να μετατρέψετε τα φύλλα σας σε API.

Τα Φύλλα Google, που κυκλοφόρησαν το 2006, ήταν ένα εύχρηστο εργαλείο για τις επιχειρήσεις για ανάλυση δεδομένων και αναφορά, καθώς παρέχει επίσης επιλογές για συνεργασία εντός των ομάδων. Το 2009, κυκλοφόρησε το Google Sheets API, καθιστώντας αυτό το εργαλείο απαραίτητη προϋπόθεση για άτομα που εργάζονται με μεγάλα σύνολα δεδομένων.

Το Google Sheets API έλυσε πολλά προβλήματα για προγραμματιστές και αναλυτές δεδομένων, όπως η αυτοματοποίηση των εργασιών της Εισαγωγής μεγάλων συνόλων δεδομένων και η δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τις εφαρμογές και τα συστήματά τους.

Και με την κυκλοφορία του Google API,

  • Τα Φύλλα Google έγιναν ευέλικτα, απλά στη χρήση από οπουδήποτε, αγνωστικά για την πλατφόρμα και συμβατά με άλλες εφαρμογές.
  • Το Google Spreadsheet μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλήση API ή βάση δεδομένων που επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων με πολύ χαμηλό κόστος.
  • Τα φύλλα είναι μια πλατφόρμα με μηδενικό λανθάνοντα χρόνο, καθώς τα API της Google είναι αστραπιαία, ανθεκτικά και απίστευτα γρήγορα.

Γιατί το Google API είναι μια σημαντική ανακάλυψη;

Για να απαντήσουμε σε αυτό, ας πάμε πίσω στη δεκαετία που οι εφαρμογές ήταν απλώς frontend και ακριβό backend συνδέονταν από έναν ελεγκτή.

Το API καταλάμβανε το χώρο μεταξύ του backend και του frontend UI, ακριβώς όπως ένας σερβιτόρος, σε ένα εστιατόριο, λειτουργώντας ως διεπαφή μεταξύ του σεφ και του πελάτη.

  Πώς να ηχογραφήσετε μια συνάντηση ζουμ

Το API ανοίγει τεράστιες δυνατότητες καθώς τώρα ένα μόνο API μπορεί να εξυπηρετήσει τόσα πολλά. Το Google API εξάλειψε την ανάγκη για ακριβά συστήματα υποστήριξης που συνήθως εκτελούνται σε τεράστιους διακομιστές που εκτελούνται σε κέντρα δεδομένων, με μεγάλες χρήσεις πυρήνων και μνήμης RAM.

Το Google Spreadsheets API παρουσίασε τη δημιουργία βάσης δεδομένων και API χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τον κίνδυνο να φιλοξενήσετε διακομιστές σε κέντρα δεδομένων και να επενδύσετε στην αναπαραγωγή για μια μικρή έως τεράστια εφαρμογή. Το Google API θα σας βοηθήσει να ρωτήσετε το Φύλλο Google σαν βάση δεδομένων και το Boom! Είστε απαλλαγμένοι από κάθε έγνοια και έχετε μια ανθεκτική εφαρμογή!

Πώς λειτουργεί το Google Sheet API;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ήδη λογαριασμό στα Φύλλα Google. Το Google Sheets API σάς επιτρέπει να συνδεθείτε στο υπολογιστικό φύλλο, να λάβετε τα δεδομένα του και, στη συνέχεια, να το παραδώσετε στην εφαρμογή.

Προσφέρει επίσης στον χρήστη έλεγχο για διάφορα άλλα πράγματα, όπως τη μορφοποίηση κελιών, η οποία του επιτρέπει να αλλάζει τα χρώματα, τα στυλ κειμένου και άλλες πτυχές του Υπολογιστικού Φύλλου.

Με το Google sheet API, μπορείτε να έχετε μια δωρεάν βάση δεδομένων με μια εύχρηστη διεπαφή που θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε και να οργανώσετε τα δεδομένα σας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS).

Ας δούμε τα εργαλεία που μπορούν να μετατρέψουν τα Υπολογιστικά φύλλα σας Google σε API.

SheetDB

SheetDB δίνει την ευελιξία να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού ενώ μετατρέπετε το Φύλλο Google σε API. Διαθέτει πολλές βιβλιοθήκες και υποστήριξη για διάφορα εργαλεία. Όποια και αν είναι η περίπτωση χρήσης, το SheetDB μπορεί να είναι μια εξαιρετική σύνδεση API για την εφαρμογή σας.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν. Το SheetDB είναι δωρεάν για πάντα και σας δίνει δύο API υπολογιστικών φύλλων, 500 αιτήματα/μήνα, αποσπάσματα χειρολαβών και προσαρμοσμένη άδεια.

Σύνδεση API

Σύνδεση API Το Mixed Analytics το εμπιστεύονται περισσότεροι από 500.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα ισχυρό, ευέλικτο εργαλείο που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τα Φύλλα Google χωρίς καμία απολύτως κωδικοποίηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τις υπάρχουσες ενσωματωμένες προεπιλογές που σας επιτρέπουν να φέρετε δεδομένα από πολλά διαφορετικά μέρη σε ένα μέρος χωρίς να γράφετε κώδικα.

Το API Connector διαθέτει ένα δωρεάν πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε αμέσως. Συμπεριλαμβάνεται ένας χρήστης, 250 αιτήματα/μήνα, απεριόριστες πηγές δεδομένων, απεριόριστες σειρές, λειτουργία IMPORTAPI, κελιά αναφοράς και μετατροπέας JSON.

  ResumeGenius vs MyPerfectResume – Ποιο πρόγραμμα δημιουργίας βιογραφικών θα πρέπει να επιλέξετε;

SheetBest

Με SheetBest, τα υπολογιστικά φύλλα μετατρέπονται σε RESTful API για εφαρμογές web. Τα Υπολογιστικά φύλλα Google μπορούν εύκολα να συνδεθούν με εργαλεία BI, πίνακες διαχείρισης, CMS, ιστότοπους ή εφαρμογές χρησιμοποιώντας το SheetBest.

Η έναρξη με το SheetBest είναι δωρεάν. Σας παρέχει δύο συνδέσεις, 250 αιτήματα/μήνα, συνδέσεις Google Spreadsheets και Full CRUD API.

Φύλλο

Φύλλο μετατρέπει το υπολογιστικό φύλλο σας σε Restful JSON API, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να λαμβάνετε και να αλλάζετε δεδομένα μέσα και έξω από το υπολογιστικό φύλλο σας χωρίς να χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαχείριση του διακομιστή ή το χρόνο λειτουργίας, καθώς το Sheety θα φροντίσει τα πάντα για εσάς. Ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να σας βοηθήσει στη συμπλήρωση και τη ρύθμιση της αίτησής σας.

Το Sheety έχει ένα δωρεάν σχέδιο για να ξεκινήσετε. Σε αυτό το δωρεάν πρόγραμμα, λαμβάνετε απεριόριστα έργα, CRUD, 200 αιτήματα/μήνα και 100 σειρές ανά φύλλο.

Πήλινη κανάτα

Πήλινη κανάτα έχει μια οικεία και απλή διεπαφή που σας δίνει τη δύναμη της απρόσκοπτης συνεργασίας κατά τη δημιουργία των πρωτοτύπων σας, όλα στα Φύλλα Google.

Ο Stein κάνει τη δημιουργία γραφημάτων και την ανάλυση δεδομένων ως ένα κέικ, ενώ συνδέεται με υπολογιστικά φύλλα. Είναι ένα τέλεια αφηρημένο εργαλείο όπου δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τις υποκείμενες νιφάδες.

Μπορείτε να επωφεληθείτε και να χρησιμοποιήσετε το Stein δωρεάν. Παρέχει 5000 αιτήματα/μήνα, 200 σειρές και απεριόριστες συνδέσεις φύλλων στο αρχικό σχέδιο.

sheet2api

sheet2api σας επιτρέπει να μετατρέπετε υπολογιστικά φύλλα σε API και σε αντίθεση με άλλα εργαλεία, παρέχει επίσης ηλεκτρονική υποστήριξη excel, έξυπνη προσωρινή αποθήκευση API, απεριόριστες σειρές κ.λπ. Αυτό το εργαλείο προσφέρει πρότυπα που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώνουν εύκολα υπολογιστικά φύλλα στον ιστότοπο ή τις εφαρμογές.

Μερικές από τις συνήθεις περιπτώσεις χρήσης του sheet2api είναι η ενσωμάτωση Φύλλων Google στον ιστότοπο, η υποβολή δεδομένων από φόρμα ιστότοπου σε φύλλο, η καταχώριση διαδικτυακών σεμιναρίων με χρήση υπολογιστικών φύλλων, η χρήση φύλλων ως CMS, η εισαγωγή JSON στο Φύλλο Google κ.λπ.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα δωρεάν πρόγραμμα που παρέχει 3 API υπολογιστικών φύλλων, 350 αιτήματα/μήνα, 25 σειρές και λειτουργίες ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων.

Sheetson

Με Sheetson, μπορείτε να δημιουργήσετε API από τα Φύλλα Google σε δευτερόλεπτα. Είναι γρήγορο, ασφαλές και αξιόπιστο. Το Sheetson σάς επιτρέπει να υποβάλετε όσο το δυνατόν περισσότερα αιτήματα σχεδίασης και τροποποιήσεις στην αίτησή σας.

  Πώς να αποκλείσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Το δωρεάν πρόγραμμα της Sheetson, γνωστό και ως «Χομπίστας», σας προσφέρει απεριόριστα υπολογιστικά φύλλα, απεριόριστες σειρές ανά φύλλο, αιτήματα χωρίς μετρήσεις, βασική υποστήριξη και βασικά ερωτήματα.

Υπολογιστικά φύλλα Api

Υπολογιστικά φύλλα API είναι ένα εργαλείο προγραμματιστή που επιτρέπει την εισαγωγή, την ανάγνωση και την αναφορά εξελιγμένων υπολογιστικών φύλλων. Τα υπολογιστικά φύλλα API συνδέουν αρχεία από πελάτες, πελάτες και εσωτερικές ομάδες για να διατηρούν όλα τα δεδομένα σας σε ένα μέρος.

Για να ελέγξετε την πρόσβαση σε υπολογιστικά φύλλα και να καταχωρίσετε την ορατότητα εντός της εταιρείας σας, χρησιμοποιήστε Υπολογιστικά φύλλα API. Με το δωρεάν πρόγραμμα, λαμβάνετε 1500 σειρές ανά αρχείο, έως τρία αρχεία και 50 λειτουργίες ανά ημέρα.

Sheetlabs

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε API έτοιμα για παραγωγή, τότε λαμαρίνες είναι η καλύτερη επιλογή και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το πρώτο σας API με λίγα κλικ. Με τη δημιουργία του API, έχει επίσης την επιλογή παρακολούθησης της χρήσης API σε πραγματικό χρόνο και αναλυτικών στοιχείων για ανάλυση δεδομένων χρήσης.

Λαμβάνετε 5 APIS, 10000 ερωτήματα το μήνα, πέντε χρήστες και πέντε υπολογιστικά φύλλα με το δωρεάν πρόγραμμα.

API Φύλλων Google

ο API Φύλλων Google σας επιτρέπει να διαβάζετε, να γράφετε και να μορφοποιείτε δεδομένα σε Φύλλα Google χρησιμοποιώντας Java, JavaScript ή Python. Το Google Sheets API προσφέρει μια διεπαφή RESTful για ανάγνωση και ενημέρωση δεδομένων υπολογιστικού φύλλου.

Οι τυπικές δραστηριότητες που χρησιμοποιούν αυτό το API περιλαμβάνουν τη δημιουργία, την ανάγνωση και εγγραφή τιμών κελιών, τη μορφοποίηση και τη διαχείριση συνδεδεμένων φύλλων.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τη λειτουργικότητα των Φύλλων Google για να δημιουργήσετε μια μηχανή αποθήκευσης για τη βάση δεδομένων ή τα API σας. Το API Φύλλων Google είναι δωρεάν, εκτός εάν βρίσκεστε κάτω από τα όρια των ορίων API.

συμπέρασμα

Το API για τα Φύλλα Google διευκολύνει τα Φύλλα Google και τους προγραμματιστές εφαρμογών την εισαγωγή, εξαγωγή και ανάλυση των δεδομένων. Η χρήση εργαλείων για τη μετατροπή των Υπολογιστικών φύλλων Google σε API εξαλείφει τις μονότονες μη αυτόματες εργασίες, όπως η εισαγωγή δεδομένων σε φύλλα και αυτοματοποιεί τη διαδικασία.

Έτσι, εάν εργάζεστε σε ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων καθημερινά στο Excel ή στα Φύλλα, αυτά τα εργαλεία μπορούν να μετατρέψουν τα φύλλα σας σε API που θα κάνουν τη δουλειά σας εύκολη και θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα και κόπο.