10 εργαλεία για να κάνετε μια δοκιμή πληκτρολόγησης λέξεων ανά λεπτό

Μάθετε πόσο γρήγορα τα δάχτυλά σας μπορούν να περάσουν πάνω από ένα πληκτρολόγιο διατηρώντας την ακρίβεια πληκτρολόγησης.

Όταν αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για την επαγγελματική επιτυχία, η πληκτρολόγηση δεν μας έρχεται ποτέ στο μυαλό. Συχνά συζητάμε δεξιότητες υψηλού επιπέδου, όπως δεξιότητες αγγλικών, τεχνικές ικανότητες κ.λπ.

Αλλά το γεγονός είναι ότι οι σύγχρονες συσκευές έχουν αντικαταστήσει το στυλό και τη γραφειοκρατία. Τώρα οι υπολογιστές και οι υπολογιστές έχουν αναλάβει τα καθήκοντα της εγγραφής και της μετάδοσης πληροφοριών. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η πληκτρολόγηση είναι μία από τις βασικές δεξιότητες που πρέπει σίγουρα να κατακτήσετε.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο πάτημα των πλήκτρων με μερικά δάχτυλα και στην πληκτρολόγηση με άγγιγμα. Η πληκτρολόγηση με άγγιγμα είναι η ικανότητα με την οποία πληκτρολογείτε χωρίς να κοιτάτε τη λέξη-κλειδί.

Μπορείτε να εργαστείτε πιο αποτελεσματικά και γρήγορα εάν είστε μάστορας της πληκτρολόγησης αφής. Τελικά, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοσή σας.

Πολλά εργαλεία δοκιμής πληκτρολόγησης είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο που σας επιτρέπουν να αναγνωρίσετε και να βελτιώσετε έτσι την ταχύτητα πληκτρολόγησης.

Γιατί είναι απαραίτητο το τεστ πληκτρολόγησης;

Το τεστ πληκτρολόγησης είναι ένας ισχυρός τρόπος αξιολόγησης της ικανότητάς σας να πληκτρολογείτε. Είναι ένα τεστ που ελέγχει την ταχύτητα πληκτρολόγησης. Μια δοκιμή δακτυλογράφησης μπορεί να σας προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα.

  • Αναλύστε την τρέχουσα αποτελεσματικότητα πληκτρολόγησης.
  • Δοκιμάστε την κίνηση του δακτύλου σας στο πληκτρολόγιο.
  • Εντοπίστε τα αδύνατα σημεία σας που λειτουργούν ως εμπόδια στην ταχύτητά σας και εργαστείτε πάνω σε αυτά.
  • Βελτιώστε την ταχύτητα πληκτρολόγησης με τακτική εξάσκηση.

Σε μια δοκιμή πληκτρολόγησης, λαμβάνονται υπόψη η ταχύτητα πληκτρολόγησης και η ακρίβεια των πληκτρολογημένων γραμμάτων. Υπολογίζεται ο συνδυασμός ακρίβειας και πληκτρολογημένων λέξεων και προσδιορίζεται η ταχύτητα πληκτρολόγησης. Για να μετρήσετε την πρόοδό σας στην πληκτρολόγηση, πρέπει να εξασφαλίσετε τον αριθμό των λέξεων που μπορείτε να πληκτρολογήσετε σε ένα λεπτό.

Οι περισσότερες από τις δοκιμές πληκτρολόγησης συνήθως διαρκούν περίπου 10 λεπτά. Ορισμένα εργαλεία δοκιμής πληκτρολόγησης σάς επιτρέπουν να επιλέξετε τη διάρκεια της επιλογής σας. Το σκορ βγαίνει με τη μορφή του αριθμού των λέξεων ανά λεπτό. Υπολογίζεται διαιρώντας τον συνολικό αριθμό των ακριβών λέξεων που πληκτρολογείτε με το χρόνο που απαιτείται για τη δοκιμή.

  Τι να παρακολουθήσετε στο Quibi: Οι 10 καλύτερες εκπομπές

Σε τι είδους προφίλ εργασίας βοηθά η καλή πληκτρολόγηση;

Παρόλο που η πληκτρολόγηση είναι μια δεξιότητα που βελτιώνει την απόδοσή σας σε όλους τους τομείς της εργασίας και των επαγγελμάτων, υπάρχουν ορισμένα προφίλ εργασίας που παρατίθενται παρακάτω και προορίζονται για τους πλοίαρχους της πληκτρολόγησης. Είστε απόλυτα κατάλληλοι για αυτά τα προφίλ εργασίας, εάν έχετε μεγάλη ταχύτητα πληκτρολόγησης.

#1. Συγγραφείς/Blogger: Η εργασία γραφής απαιτεί καλή ταχύτητα πληκτρολόγησης καθώς εν τέλει περιλαμβάνει το έργο της πληκτρολόγησης σε διάφορους επεξεργαστές κειμένου.

#2. Personal Assistant: Ο Personal Assistant είναι το εργασιακό προφίλ της κατοχής γραφείου ή γραφείου μαζί. Μια καλή ταχύτητα πληκτρολόγησης μπορεί να σας ανταμείψει για αυτή τη θέση.

#3. Εικονικός Βοηθός: Περιλαμβάνει εργασία γραφείου με ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων, όπως επικοινωνία μέσω email, συγγραφή, επεξεργασία, παρακολούθηση και πολλά άλλα.

#4. Προγραμματιστής Ιστού: Η Ανάπτυξη Ιστού περιλαμβάνει την ενασχόληση με τη συγγραφή προγραμμάτων που απαιτούν τελικά αποτελεσματικές δεξιότητες πληκτρολόγησης.

#5. Εξυπηρέτηση πελατών: Οι πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών ή υποστήριξης είναι υπεύθυνοι για τη διευθέτηση των ερωτημάτων πελατών μέσω διαφόρων καναλιών επικοινωνίας. Αυτές περιλαμβάνουν προφορικές ή γραπτές επικοινωνίες.

Τώρα, ας δούμε τα εργαλεία για τη βελτίωση της ταχύτητας πληκτρολόγησης.

Typing.com

Το Typing.com είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα δοκιμών πληκτρολόγησης που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε δωρεάν την ταχύτητα πληκτρολόγησης λέξης ανά λεπτό. Το αποτέλεσμα θα είναι με τη μορφή της ταχύτητας και της ακρίβειας πληκτρολόγησης. Υπάρχουν κυρίως έξι διαθέσιμα τεστ πληκτρολόγησης που μπορείτε να κάνετε.

Τρεις από αυτές είναι χρονομετρημένες δοκιμές με χρονισμούς 1, 3 ή 5 λεπτών και οι υπόλοιπες τρεις είναι δοκιμές σελίδας. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει επίσης μαθήματα πληκτρολόγησης και παιχνίδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην πληκτρολόγηση. Παρέχει επίσης premium υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο premium περιεχόμενό του.

Ζωντανή συζήτηση

Το LiveChat σάς επιτρέπει να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας στην πληκτρολόγηση στο διαδίκτυο κάνοντας ένα τεστ πληκτρολόγησης 60 δευτερολέπτων. Η απόδοσή σας όσον αφορά την ακρίβεια και την ταχύτητα στη δοκιμή δείχνει την ταχύτητα πληκτρολόγησης. Προσφέρει ταχύτητα πληκτρολόγησης σε τρεις μορφές: λέξεις ανά λεπτό, χαρακτήρες ανά λεπτό και ποσοστό ακρίβειας.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στον παλιό λογαριασμό Hotmail

Δοκιμή WPM

Το WPM Test σάς επιτρέπει να επιτύχετε τους στόχους πληκτρολόγησης με συνεπή πρακτική. Αυτή η πλατφόρμα προσφέρει πολλαπλούς τρόπους δοκιμής, μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε να επιλέξετε λειτουργίες πληκτρολόγησης 1 λεπτού ή 5 λεπτών. Αυτές οι δοκιμές είναι προσβάσιμες απεριόριστες φορές.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την πολυπλοκότητα της δοκιμής πληκτρολόγησης σύμφωνα με τις ικανότητές σας στην πληκτρολόγηση. Οι τρεις τρόποι πολυπλοκότητας είναι εύκολος, μεσαίος και σκληρός. Μπορείτε να μοιραστείτε τα αποτελέσματα πληκτρολόγησης σε πολλά κανάλια κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Whatsapp ή το Twitter.

Ήρωας κλειδιού

Το Key Hero είναι μια πλατφόρμα δοκιμών πληκτρολόγησης που σας επιτρέπει να κάνετε τεστ πληκτρολόγησης σε περίπου 25 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών. Υπολογίζει την ταχύτητα πληκτρολόγησης σε λέξεις ανά λεπτό μαζί με το ποσοστό ακρίβειας.

Αυτό το εργαλείο πληκτρολόγησης σάς επιτρέπει να διορθώσετε σφάλματα χρησιμοποιώντας το πλήκτρο backspace. Και αν δεν διορθώσετε λάθη, τιμωρείται η συνολική βαθμολογία των λέξεων ανά λεπτό. Μπορείτε να εγγραφείτε στο Key Hero και να παρακολουθείτε τακτικά την πρόοδό σας στην πληκτρολόγηση.

Ανθρώπινο σημείο αναφοράς

Το Human Benchmark είναι ένα απλό διαδικτυακό εργαλείο πληκτρολόγησης για να δοκιμάσετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης. Λαμβάνει υπόψη τον τυπικό τύπο υπολογισμού της ταχύτητας πληκτρολόγησης, ο οποίος είναι:

(αριθμός χαρακτήρων / 5)/χρόνος που απαιτείται

Η βαθμολογία με την οποία βγαίνει είναι WPM * Ακρίβεια. Μπορείτε να εξασκηθείτε στη χρήση αυτού του εργαλείου τακτικά και να βελτιώσετε την ταχύτητα και την ακρίβειά σας.

Ratatype

Το Ratatype σάς επιτρέπει να δοκιμάζετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης σε λέξεις ανά λεπτό στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Μπορείτε να κάνετε γρήγορα το τεστ πληκτρολόγησης μόνο δωρεάν εδώ. Προσφέρει πιστοποιητικά στους συμμετέχοντες. Υπάρχουν τρεις τύποι πιστοποιητικών Platinum, Gold και Silver. Αυτά εκδίδονται με βάση την απόδοσή σας στη δοκιμή.

Χρειάζονται μόλις 2-3 λεπτά για να κάνετε μια δοκιμή πληκτρολόγησης στο Ratatype. Σας επιτρέπει να εξασκηθείτε όσο θέλετε.

10 FastFingers

Το 10FastFingers είναι ένα δημοφιλές διαδικτυακό εργαλείο δοκιμής πληκτρολόγησης στο οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης σε πολλές γλώσσες. Προσφέρει διάφορες επιλογές προσαρμογής για να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη δοκιμή πληκτρολόγησης και να προσδιορίσετε την ταχύτητά σας.

  Τρόπος χρήσης του Κέντρου Ελέγχου σε Mac

Μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένο κείμενο δοκιμής και να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τη δοκιμή σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρονισμούς δοκιμής της επιλογής σας από 30 δευτερόλεπτα έως 10 λεπτά.

Το αποτέλεσμα υπολογίζεται αμέσως μόλις παρέλθει το χρονικό όριο της δοκιμής. Μπορείτε να εγγραφείτε στο 10FastFingers και να απολαύσετε διάφορα προνόμια μέλους.

Typingtest.com

Δοκιμάστε την ταχύτητα πληκτρολόγησης με το Typingtest.com και εργαστείτε ανάλογα με την αποτελεσματικότητά σας στην πληκτρολόγηση. Μπορείτε να επιλέξετε μια διάρκεια δοκιμής από 1 λεπτό, 2 λεπτά, 3 λεπτά, 5 λεπτά ή 10 λεπτά.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τύπων δοκιμών πληκτρολόγησης που θέλετε να κάνετε. Αυτά κυμαίνονται από εύκολη, μεσαία, δύσκολη, σημείο αναφοράς, πιστοποιητικό, δύσκολη ορθογραφία, πληκτρολόγηση ιστορίας κ.λπ.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα μαθήματα του εκπαιδευτή πληκτρολόγησης και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην πληκτρολόγηση. Αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα πληκτρολόγησης διαθέτει επίσης μερικά παιχνίδια πληκτρολόγησης που μπορείτε να παίξετε.

ΑΡΕΑΛΜΕ

Το Arealme σάς επιτρέπει να ελέγχετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης αμέσως σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Παρέχει ταχύτερα αποτελέσματα μόλις ολοκληρώσετε τη δοκιμή πληκτρολόγησης. Μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικές επιλογές διάρκειας δοκιμής ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Το τεστ πληκτρολόγησης έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας πάνω από 500 εισαγωγικά και 1000 λέξεις για να δοκιμάσει τις πραγματικές σας δυνατότητες πληκτρολόγησης. Καταγράφει επίσης τα αποτελέσματα των δοκιμών σας και δημιουργεί έναν πίνακα ταχυτήτων που έχετε επιτύχει.

TypingCat

Το TypingCat είναι ένα ανταγωνιστικό εργαλείο δοκιμής ταχύτητας πληκτρολόγησης που σας επιτρέπει να προσδιορίσετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης αμέσως. Επίσης παρουσιάζει κορυφαίες επιδόσεις σε διάφορα είδη δοκιμών δακτυλογράφησης που προσφέρει.

Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας και να μάθετε την κατάταξή σας κάνοντας εγγραφή σε αυτήν την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Μπορείτε να κάνετε δοκιμές πληκτρολόγησης διάρκειας 1, 3 ή 5 λεπτών. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα διαδικτυακά μαθήματα πληκτρολόγησης και να βελτιώσετε την ταχύτητά σας.

συμπέρασμα

Αυτά είναι τα καλύτερα εργαλεία δοκιμής πληκτρολόγησης που παράγουν αποτελέσματα σε λέξεις ανά λεπτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία, να εξερευνήσετε την αποτελεσματικότητά σας στην πληκτρολόγηση και να βιώσετε σημαντικές βελτιώσεις.

Μπορεί επίσης να θέλετε να εξερευνήσετε τα καλύτερα πληκτρολόγια gaming για επαγγελματίες παίκτες.