10 εργαλεία για να δημιουργήσετε έναν πίνακα ελέγχου πωλήσεων [2023]

Οι πωλήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε επιχείρησης – ανεξάρτητα από το μέγεθος του κλάδου.

Ωστόσο, κατά καιρούς, οι διευθυντές πωλήσεων κατακλύζονται από μακροχρόνιες διαδικασίες πωλήσεων και κρυμμένα δεδομένα, χωρίς πιθανές γνώσεις που μπορούν να εξαχθούν από αυτούς.

Αλλά η παραπάνω δήλωση ισχύει μόνο μέχρι να φέρετε έναν πίνακα ελέγχου πωλήσεων στο παιχνίδι.

Ένας πίνακας εργαλείων πωλήσεων σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε, να παρακολουθείτε και να αναλύετε τα δεδομένα πωλήσεών σας από πολλές πλατφόρμες κάτω από την ίδια στέγη και με έναν εξαιρετικά οπτικοποιημένο τρόπο.

Για να διευκολυνθεί περαιτέρω η διαδικασία, διαθέτουμε πολλά εργαλεία ταμπλό πωλήσεων που μπαίνουν στο παιχνίδι.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα ελέγχου πωλήσεων από την αρχή, θα συζητήσουμε ορισμένες σημαντικές μετρήσεις πωλήσεων και, στη συνέχεια, θα εξερευνήσετε τα κορυφαία εργαλεία του πίνακα ελέγχου πωλήσεων για να βοηθήσετε την ομάδα πωλήσεών σας να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα ελέγχου πωλήσεων

Κατά τη δημιουργία ενός πίνακα ελέγχου πωλήσεων, κάθε βήμα έχει μια ορισμένη εξάρτηση από ένα άλλο. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι οι συντομεύσεις δεν αποτελούν μέρος της διαδικασίας δημιουργίας σας.

Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι ένας απλός οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα ελέγχου πωλήσεων από την αρχή.

Βήμα 1. Καθορίστε τους οικονομικούς σας στόχους

Σκεφτείτε το – Στο τέλος ενός τριμήνου, πού βλέπετε τα έσοδά σας; Σίγουρα υπάρχει ένας αριθμός στο κεφάλι σου.

Επικοινωνήστε λοιπόν με τα ΔΣ σας (Διοικητικό Συμβούλιο) και συμφωνήστε σε έναν αμοιβαίο στόχο. Το πιο σημαντικό, μην βασίζεστε σε υποθέσεις και διαισθήσεις όταν ορίζετε οικονομικούς στόχους.

Βεβαιωθείτε ότι ο τελικός στόχος (με τον οποίο συμφωνούν όλοι) καλύπτει τα έξοδα Ε&Α και τα λειτουργικά σας έξοδα και εξακολουθεί να αφήνει χρήματα στο τραπέζι για την επέκταση της επιχείρησης.

Βήμα 2. Προσδιορίστε ποια μέτρηση πωλήσεων ευθυγραμμίζεται με τους στόχους σας

Στη συνέχεια, ξεκινήστε προσδιορίζοντας τις μετρήσεις πωλήσεων που θέλετε να παρακολουθήσετε. Ρωτήστε τον εαυτό σας μερικές βασικές ερωτήσεις, όπως:

 • Ποιες μετρήσεις εξετάζετε τακτικά μεταξύ της ομάδας πωλήσεών σας;
 • Είναι ορισμένες μετρήσεις πιο σημαντικές από άλλες;
 • Ποιους KPI χρησιμοποιείτε για να μετρήσετε την απόδοση της ομάδας πωλήσεων;
 • Έχετε μία ή πολλές ομάδες πωλήσεων στον οργανισμό σας;

Μια συλλογική απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το κυνήγι των μετρήσεων και να παραμείνετε ενήμεροι για ό,τι έχει νόημα.

Βήμα #3. Προσδιορίστε τις περιπτώσεις χρήσης του πίνακα ελέγχου

Δεν υπάρχει ενιαίος πίνακας πωλήσεων για όλους, επομένως πρέπει να ελέγξετε ξανά εάν τα KPI σας ευθυγραμμίζονται με τις περιπτώσεις χρήσης.

Για παράδειγμα, είναι το ταμπλό για μεμονωμένους αντιπροσώπους πωλήσεων για τη μέτρηση της προόδου τους σε σχέση με τους στόχους πωλήσεων; Ή θα το χρησιμοποιήσουν οι διευθυντές πωλήσεων για να δουν τους αντιπροσώπους με τις κορυφαίες επιδόσεις για το τρίμηνο;

Ακολουθεί ένα γρήγορο ερωτηματολόγιο για να βρείτε τις πιο σημαντικές περιπτώσεις χρήσης του πίνακα ελέγχου πωλήσεών σας:

 • Ποιος θα χρησιμοποιήσει τον πίνακα ελέγχου; Αντιπρόσωποι πωλήσεων, διευθυντές ή διευθυντικά στελέχη;
 • Πόσο συχνά θα το χρησιμοποιούν; Καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία;
 • Τι πληροφορίες θα θέλουν να δουν;

Βήμα #4. Επιλέξτε έναν πίνακα ελέγχου πωλήσεων SaaS

Πέρασαν οι εποχές που καταπονούσατε υπερβολικά τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε έναν απλό πίνακα πωλήσεων.

Πολλές εταιρείες SaaS προσφέρουν πλέον λύσεις παρακολούθησης KPI και ταμπλό – δεν απαιτείται κώδικας, εκπληκτικά γραφικά και αστραπιαία ταχύτητα.

Αλλά το ίδιο ισχύει και για τους παρόχους ταμπλό – δεν υπάρχει ένα εργαλείο που να ταιριάζει σε όλους στην αγορά. Και έτσι, όταν επιλέγετε έναν πάροχο πίνακα εργαλείων, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό διαθέτει τουλάχιστον αυτά τα χαρακτηριστικά:

 • Ένα σύνολο προκατασκευασμένων προτύπων πίνακα εργαλείων και στοιχείων οπτικοποίησης δεδομένων
 • Ενσωματώσεις με εφαρμογές τρίτων και πηγές δεδομένων
 • Ομαδική ενσωμάτωση και συνεργασία
 • Εύκολη δημιουργία και κοινή χρήση αναφορών εν κινήσει
  10 καλύτεροι σταθμοί σύνδεσης για χρήση πολλαπλών συσκευών ταυτόχρονα

Αλλά προτού κάνετε οποιαδήποτε επένδυση, ας συζητήσουμε τα οφέλη των πινάκων εργαλείων πωλήσεων.

Γιατί χρειάζεστε έναν πίνακα ελέγχου πωλήσεων;

#1. Βελτιωμένη λήψη αποφάσεων

Οι πίνακες ελέγχου πωλήσεων επιτρέπουν στις ομάδες πωλήσεων να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις γρήγορα.

Επιπλέον, με τη δυνατότητα οπτικοποίησης δεδομένων σε ένα μέρος, οι εκπρόσωποι πωλήσεων μπορούν να εντοπίζουν γρήγορα τάσεις και μοτίβα και να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων που μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική τους απόδοση.

#2. Αυξημένη απόδοση πωλήσεων

Παρέχοντας δεδομένα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, οι πίνακες ελέγχου πωλήσεων βοηθούν τους αντιπροσώπους πωλήσεων να παραμείνουν στην κορυφή της απόδοσής τους και να παρακολουθούν την πρόοδο προς τους στόχους τους.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αντιπροσώπους να προσαρμόσουν και να βελτιώσουν τις στρατηγικές πωλήσεών τους, να εντοπίσουν τομείς ευκαιριών και να αναλάβουν δράση για να αυξήσουν την απόδοση των πωλήσεών τους.

#3. Ενισχυμένη ομαδική συνεργασία

Τα εργαλεία πινάκων εργαλείων πωλήσεων προσφέρουν ενσωματωμένη συνεργασία για ομάδες. Έτσι, επιτρέποντάς τους να εργάζονται με συγχρονισμένο τρόπο και δίνοντας τη δυνατότητα συλλογικής λήψης αποφάσεων.

Επιπλέον, προωθεί επίσης τη διαφάνεια, καθώς τα μέλη της ομάδας μπορούν εύκολα να δουν την πρόοδο των συναδέλφων τους, να εντοπίσουν τομείς όπου απαιτείται υποστήριξη και να εργαστούν από κοινού για την επίτευξη κοινών στόχων.

#4. Καλύτερη Πρόβλεψη

Οι πίνακες ελέγχου πωλήσεων επιτρέπουν στις ομάδες πωλήσεων να εντοπίζουν τάσεις και μοτίβα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση ακριβών προβλέψεων πωλήσεων. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αντιπροσώπους να προβλέψουν τις μελλοντικές επιδόσεις των πωλήσεων και να προγραμματίσουν ανάλογα, διευκολύνοντας την επίτευξη ή την υπέρβαση των στόχων τους.

#5. Βελτιωμένη Διαχείριση Σχέσεων Πελατών

Οι πίνακες ελέγχου παρέχουν στις ομάδες πωλήσεων πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών, τις προτιμήσεις και τα μοτίβα αγορών.

Τα insights μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών στρατηγικών πωλήσεων, την προσαρμογή των μηνυμάτων σε συγκεκριμένα τμήματα πελατών και τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας πελατών, οδηγώντας τελικά σε αυξημένη ικανοποίηση και αφοσίωση πελατών.

Μετρήσεις πωλήσεων που πρέπει να παρακολουθείτε

Ας δούμε τώρα τις μετρήσεις που παρακολουθούνται συνήθως από τους περισσότερους οργανισμούς.

Μέτρηση #1. Μηνιαία αύξηση πωλήσεων

Η μηνιαία αύξηση πωλήσεων είναι μια μέτρηση απόδοσης που μετρά την ποσοστιαία αλλαγή στα έσοδα από τις πωλήσεις από μήνα σε μήνα.

Monthly Sales Growth = (Monthly Sales in Current Period – Monthly Sales in Previous Period) / Monthly Sales in Previous Period * 100

Μετρική #2. Μέση διάρκεια κύκλου πωλήσεων

Ο KPI μετρά τον μέσο χρόνο από την πρώτη αλληλεπίδραση με την προοπτική έως το κλείσιμο μιας συμφωνίας. Η μείωση της διάρκειας του κύκλου πωλήσεων είναι απαραίτητη για καλύτερη διαφάνεια και γρήγορες πωλήσεις. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέτρηση για να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας πωλήσεών σας.

Μέση διάρκεια κύκλου πωλήσεων = Συνολικός αριθμός ημερών για το κλείσιμο όλων των εκπτώσεων / Συνολικός αριθμός νέων συμφωνιών

Μετρική #3. Μέσο Περιθώριο Κέρδους

Το μέσο περιθώριο κέρδους είναι μια οικονομική μέτρηση που μετρά την κερδοφορία μιας εταιρείας υπολογίζοντας το ποσοστό του κέρδους που δημιουργεί η εταιρεία σε σχέση με τα έσοδά της. Μετρά πόσο κέρδος κάνει μια εταιρεία σε κάθε δολάριο πωλήσεων.

Μέσο περιθώριο κέρδους = (Συνολικά έσοδα – Συνολικά έξοδα) / Συνολικά έσοδα

Μετρική #4. Πωλήσεις ανά αντιπρ

Το Sales Per Rep είναι μια συγκεκριμένη μέτρηση για την ομάδα που αξιολογεί πόσες πωλήσεις συνεισφέρει κάθε μέλος της ομάδας πωλήσεων στις συνολικές πωλήσεις σε μια περίοδο.

Sales Per Rep = Συνολικές πωλήσεις / Αριθμός πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν από Rep

Μετρική #5. Αξία ζωής πελάτη [CLV]

Η αξία διάρκειας ζωής του πελάτη είναι μια προγνωστική μέτρηση που υπολογίζει τα συνολικά έσοδα που θα δημιουργήσει ένας πελάτης από τη σχέση του με την εταιρεία.

Αξία διάρκειας ζωής πελάτη = Μικτό περιθώριο % * ποσοστό διατήρησης * μέσος όρος εσόδων ανά πελάτη

Μετρική #6. Κόστος απόκτησης πελατών [CAC]

Η μέτρηση μετρά το κόστος που προκύπτει για την απόκτηση νέων πελατών. Περιλαμβάνει το κόστος των πωλήσεων και τις δραστηριότητες μάρκετινγκ που στοχεύουν στη μετατροπή των πελατών σε πελάτες.

Κόστος απόκτησης πελατών = Συνολικό κόστος που προέκυψε για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ / Σύνολο αποκτηθέντων πελατών

Μετρική #7. Ποσοστό κλειστών συμφωνιών

Αυτή είναι μια μέτρηση προσανατολισμένη στα αποτελέσματα που υπολογίζει το ποσοστό των δυνητικών πελατών που μετατράπηκαν σε πραγματικούς πελάτες σε ένα δεδομένο χρονικό πλαίσιο.

  13 καλύτερες σφουγγαρίστρες ρομπότ για Squeaky Clean Floors

Ποσοστό κλειστών συμφωνιών = (Αριθμός κλειστών συμφωνιών / αριθμός προτάσεων πωλήσεων) * 100

Τώρα που γνωρίζετε το τι και το γιατί των KPI πωλήσεων, ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε τις πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε πίνακες ελέγχου πωλήσεων.

Geckoboard

Το Geckoboard είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης KPI και ταμπλό που ενσωματώνεται με περισσότερες από 80+ πηγές δεδομένων.

Χαρακτηριστικά

 • Με το Geckoboard, μπορείτε να αντλήσετε γρήγορα πρόσθετα δεδομένα χρησιμοποιώντας υπολογιστικά φύλλα, βάσεις δεδομένων, ενσωματώσεις Zapier και προσαρμοσμένο API.
 • Χρησιμοποιήστε ενσωματωμένα φίλτρα δεδομένων για να επιλέξετε τις ακριβείς μετρήσεις και το εύρος που θέλετε και να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες κάρτες KPI.
 • Διαθέτει ένα διαισθητικό εργαλείο προσαρμογής μεταφοράς και απόθεσης για εύκολη αλλαγή μεγέθους, αναδιάταξη ή ομαδοποίηση όλων των δεδομένων στον πίνακα εργαλείων σας.
 • Μοιραστείτε εύκολα τον πίνακα ελέγχου σας χρησιμοποιώντας έξυπνο σύνδεσμο ή μοιραστείτε στιγμιότυπα του πίνακα ελέγχου σε κανάλια Slack και μέσω email.
 • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία κοινής χρήσης σε τηλεόραση για τη μετάδοση ζωντανών πινάκων εργαλείων σε οθόνες τηλεοράσεων γραφείου και τη διατήρηση της διαφάνειας και του ανταγωνισμού μεταξύ των αντιπροσώπων πωλήσεών σας.

Ο διαισθητικός πίνακας πωλήσεων του Geckoboard παρέχει στους Διευθυντές Πωλήσεων μια πλήρη επισκόπηση όλων των μετρήσεων που σχετίζονται με τις πωλήσεις για να παραμείνουν στην κορυφή των πραγμάτων.

Δευτέρα.com

Το Monday.com σάς βοηθά να οπτικοποιήσετε τα δεδομένα πωλήσεών σας μέσω εντυπωσιακών πινάκων ελέγχου πωλήσεων.

Χαρακτηριστικά

 • Ενσωματωμένα εργαλεία συνεργασίας για την ανάθεση, την ιεράρχηση ή την κοινή χρήση εργασιών με τα μέλη της ομάδας
 • Δημιουργήστε προσαρμοσμένους πίνακες εργαλείων χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα γραφικά στοιχεία όπως χρονοδιαγράμματα, ημερολόγια και γραφήματα για να παρακολουθείτε αποτελεσματικά την πρόοδο.
 • Ρυθμίστε περιττές εργασίες στον αυτόματο πιλότο και κρατήστε αντιπροσώπους πωλήσεων για δουλειές που σπάνε πάγο.
 • Απρόσκοπτες ενσωματώσεις σε δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων όπως Shopify, Mailchimp, Gmail, Gsheets και πολλά άλλα

Η Monday.com διαθέτει ορισμένες παγκόσμιες επωνυμίες κάτω από την πελατειακή της βάση, όπως η Coca-Cola, η Canva, η EA Games, η Genpact και άλλα.

SmartSheet

Το SmartSheet είναι μια συλλογική πλατφόρμα διαχείρισης εργασίας που επιτρέπει στις ομάδες πωλήσεων να εξορθολογίσουν τις διαδικασίες τους και να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Χαρακτηριστικά

 • Διαθέτει μια εύχρηστη διεπαφή που επιτρέπει στους διευθυντές πωλήσεων να συγχρονίζουν αποτελεσματικά τα σπριντ, να διαχειρίζονται πόρους και να χειρίζονται απεριόριστες ομάδες ταυτόχρονα
 • Εκτελέστε προγνωστική ανάλυση για να λάβετε σε πραγματικό χρόνο και ακριβείς προβλέψεις πωλήσεων και να καθορίσετε ρεαλιστικούς στόχους για τις ομάδες.
 • Διαχειριστείτε αβίαστα πολύπλοκες διαδικασίες αφοσίωσης πελατών, απλοποιήστε τις διαδικασίες πωλήσεων και δημιουργήστε μια πιο διαφανή γραμμή πωλήσεων.
 • Δημιουργήστε ένα ασφαλές σύστημα ενσωμάτωσης πελατών με διαχείριση, ασφάλεια και έλεγχο εταιρικού επιπέδου.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες πωλήσεων να διαχειρίζονται τους δυνητικούς πελάτες τους, να παρακολουθούν την πορεία τους, να συνεργάζονται με τα μέλη της ομάδας και να αναλύουν τα δεδομένα πωλήσεών τους. Παρέχει προσαρμόσιμα πρότυπα για διαχείριση δυνητικών πελατών και ευκαιριών, καθώς και προηγμένες δυνατότητες αναφοράς και ανάλυσης.

Wrike

Το Wrike είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης εργασίας all-in-one με μια αποτελεσματική λύση ταμπλό πωλήσεων.

Χαρακτηριστικά

 • Διαθέτει ενσωματώσεις σε περισσότερες από 400+ δημοφιλείς εφαρμογές, καθώς και προσαρμοσμένες επιλογές ενσωμάτωσης για προχωρημένους χρήστες
 • Ενσωματωμένο εργαλείο δημιουργίας γραφικών στοιχείων για τη δημιουργία προσαρμοσμένων μετρήσεων και την οπτικοποίηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (πολύ χρήσιμο σε καταστάσεις ευαίσθητες στο χρόνο)
 • Χρησιμοποιήστε πίνακες Kanban για να παρακολουθείτε την πρόοδο, να δημιουργείτε χρονοδιαγράμματα, να προγραμματίζετε ημερομηνίες ημερολογίου και να μοιράζεστε εύκολα ενημερώσεις.
 • Προσφέρει απρόσκοπτη ομαδική συνεργασία σε έργα, με λειτουργίες όπως σχολιασμός, κοινή χρήση αρχείων και @αναφορές

Το Wrike εμπιστεύεται πάνω από 20.000+ οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, αλλά το πιο σημαντικό, από την Google, το SnowFlake και το nickelodeon.

Salesforce [Sales Cloud]

Το Sales Cloud είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) που προσφέρεται από τη Salesforce.

Χαρακτηριστικά

 • Διαχειριστείτε εύκολα δυνητικούς πελάτες και ευκαιρίες παρέχοντας προσαρμόσιμους αγωγούς δυνητικών πελατών και ευκαιριών, αυτοματοποιημένη δρομολόγηση δυνητικών πελατών και βαθμολογία δυνητικών πελατών
 • Δημιουργήστε πίνακες εργαλείων υψηλής προσαρμογής για παρακολούθηση, παρακολούθηση και ανάλυση της απόδοσης της ομάδας πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο
 • Διαθέτει ενσωματωμένο εργαλείο πρόβλεψης πωλήσεων που βοηθά τις ομάδες να προβλέπουν την απόδοσή τους και να δημιουργούν ακριβείς προβλέψεις πωλήσεων
 • Συνεργαστείτε σε συμφωνίες πωλήσεων και μοιραστείτε εύκολα πληροφορίες με τα εργαλεία συνεργασίας του Sales Cloud, όπως το Chatter, το οποίο παρέχει μηνύματα σε πραγματικό χρόνο, κοινή χρήση αρχείων και διαχείριση εργασιών

Το Salescloud είναι ένα βασικό εργαλείο για ομάδες που αναζητούν μείωση κόστους χωρίς να παρεμποδίζεται η παραγωγικότητα ή τα αποτελέσματα.

  18 διαδικτυακά μαθήματα για την εκμάθηση τεχνητής νοημοσύνης (AI) το 2022

Klipfolio

Το Klpis by Klipfolio σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένους πίνακες εργαλείων πωλήσεων.

Χαρακτηριστικά

 • Εκτεταμένη βιβλιοθήκη με προκατασκευασμένες μετρήσεις πωλήσεων και προσαρμοσμένα πρότυπα πίνακα ελέγχου για να επιταχύνετε τη διαδικασία δημιουργίας του πίνακα ελέγχου
 • Ενσωματώνεται με 130+ υπηρεσίες δεδομένων. επιτρέπει την εισαγωγή δεδομένων πελατών χρησιμοποιώντας την επιλογή REST/URL
 • Ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας Klip για ενοποίηση και εξορθολογισμό σύνθετων δεδομένων χρησιμοποιώντας τύπους, φιλτράρισμα ή ταξινόμηση
 • Προηγμένες επιλογές προσαρμογής που περιλαμβάνουν στοιχεία προτύπου HTML, CSS και Javascript

Οι πίνακες εργαλείων που κατασκευάστηκαν με χρήση του Klips παρέχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα δεδομένα πωλήσεων και τη δύναμη να παρουσιάζεται η απόδοση μέσω στοιχείων οπτικοποίησης δεδομένων τέλεια για pixel.

Datapine

Το Datapine είναι ένα εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας που βασίζεται σε σύννεφο που προσφέρει ισχυρά αναλυτικά στοιχεία πωλήσεων και αναφορές για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και να θέσουν τον σωστό στόχο για τους αντιπροσώπους πωλήσεων.

Χαρακτηριστικά

 • Διαθέτει μια διαισθητική διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία διαδραστικών πινάκων εργαλείων και αναφορών
 • Ανάλυση και αναφορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, από αναλυτικά στοιχεία πρόβλεψης πωλήσεων έως αναφορές απόδοσης εργαζομένων
 • Οι προηγμένες επιλογές οπτικοποίησης δεδομένων, όπως χάρτες θερμότητας, γραφήματα διοχετεύσεων και γραφήματα διασποράς, βοηθούν τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τα δεδομένα πωλήσεών τους
 • Αυτοματοποιημένες συνδέσεις δεδομένων για εισαγωγή δεδομένων από πολλαπλές πηγές. συνδέστε εύκολα το datapine με το Salesforce και άλλα επιχειρηματικά εργαλεία CRM

Πλαίσιο δεδομένων

Με περισσότερους από 20.000+ πελάτες, το Databox είναι ένα δημοφιλές εργαλείο επιχειρηματικών αναλύσεων και ταμπλό μεταξύ των εμπόρων και των ομάδων πωλήσεων.

Χαρακτηριστικά

 • Πάνω από 70+ εγγενείς ενσωματώσεις, καθώς και συνδέσεις με βάση δεδομένων SQL, Zapier και Gsheets, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ροή δεδομένων μέσα και έξω
 • Ενσωματωμένο εργαλείο σχεδιασμού ταμπλό για γρήγορη δημιουργία ή δημιουργία πινάκων εργαλείων KPI πωλήσεων – δεν απαιτείται κωδικός
 • Θέστε στόχους και οραματιστείτε την πρόοδο. λαμβάνετε αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις όταν μια μέτρηση ανεβαίνει ή μειώνει το καθορισμένο σημείο κατωφλίου
 • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία προβολής σε τηλεόραση για κοινή χρήση ζωντανού πίνακα εργαλείων σε οθόνες τηλεοράσεων γραφείου, συνέδρια ή συναντήσεις ομάδας

Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε, να μετράτε και να αναλύετε την απόδοση εν κινήσει.

SimpleKPI

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το SimpleKPI βοηθά τις ομάδες πωλήσεων να αναλύσουν τα τεράστια δεδομένα τους μέσω απλών, όμορφων πινάκων εργαλείων.

Χαρακτηριστικά

 • Διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή από γραφήματα, γραφήματα, πίνακες πρωταθλήματος και γραφικά στοιχεία που βοηθούν στη δημιουργία ευανάγνωστων πινάκων ελέγχου πωλήσεων
 • Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα διεξαγωγής και ανύψωσης για την ανάλυση δεδομένων σε όλα τα επίπεδα. συγκρίνετε τάσεις διαφόρων περιόδων για ανάλυση και αναγνώριση ευκαιριών
 • Εργαλεία καθορισμού στόχων και παρακολούθησης που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να θέτουν επιτεύξιμους στόχους και να παρακολουθούν την πρόοδο προς αυτούς
 • Δυνατότητες δημιουργίας και κοινής χρήσης αναφορών που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν και να μοιράζονται αναφορές σε διάφορες μορφές, όπως PDF, Excel και PowerPoint

Η εύχρηστη αλλά στιβαρή διεπαφή του SimpleKPI μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για τους υπεύθυνους πωλήσεων για να αναλύσουν την απόδοση της ομάδας.

Datapad

Το Datapad είναι μια πλατφόρμα παρακολούθησης KPI και ταμπλό που προορίζεται για κινητές συσκευές που επιτρέπει στα στελέχη πωλήσεων να παρακολουθούν την απόδοση των πωλήσεων εν κινήσει.

Χαρακτηριστικά

 • Εύκολη προσαρμογή μεταφοράς και απόθεσης για αλλαγή της εμφάνισης και της αίσθησης των πινάκων εργαλείων και των αναφορών – δεν απαιτείται κωδικός
 • Ενσωματώσεις σε δημοφιλείς πηγές δεδομένων όπως Google Analytics, MySQL Database, Shopify, Facebook Ads και άλλα
 • Ενσωματωμένη λειτουργία ομαδικής συνεργασίας που βοηθά στη συνομιλία σε πραγματικό χρόνο μέσα από την εφαρμογή
 • Ορίστε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιήσεις push για KPI. ενεργοποιήστε τη διαχείριση βάσει ρόλων για να ελέγξετε ποιος μπορεί να προβάλλει/επεξεργάζεται πίνακες εργαλείων.

Η πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν και υποστηρίζεται από μια εφαρμογή για κινητά με υψηλή απόκριση.

Τυλίγοντας

Οπότε, συμπερασματικά, τα εργαλεία του ταμπλό πωλήσεων αφορούν απλώς τους πίνακες εργαλείων. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που είναι χρήσιμα με κάθε εργαλείο.

Έχουμε καλύψει τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των εργαλείων σε αυτό το άρθρο. Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, αλλά ως επί το πλείστον, κάθε εργαλείο καλύπτει συγκεκριμένες επιχειρηματικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Έτσι, επιλέξτε το εργαλείο που πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα πωλήσεών σας να αυξήσει την αποδοτικότητά της και να βοηθήσει τους διευθυντές πωλήσεων να διερευνήσουν δεδομένα για να βρουν σημεία συμφόρησης στη διοχέτευση πωλήσεων.