10 εικονικά παγοθραύστες για να γνωρίσετε την απομακρυσμένη ομάδα σας

Στην κουλτούρα της απομακρυσμένης και υβριδικής εργασίας μετά την πανδημία, η γνωριμία με την ομάδα σας μπορεί να είναι δύσκολη.

Αλλά θέλετε επίσης το τμήμα ή οι ομάδες του έργου σας να γνωρίζουν κάθε μέλος για να δημιουργήσουν μια κουλτούρα συνεργατικής εργασίας.

Εδώ έρχονται εικονικοί παγοθραύστες. Αυτά τα παιχνίδια ή οι δραστηριότητες είναι εξίσου κατάλληλα για απομακρυσμένους, υβριδικούς και επί τόπου εργαζόμενους. Οι νέοι και οι υφιστάμενοι υπάλληλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και νιώθουν ελεύθεροι να συνεργαστούν σε έργα ή εργασίες.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να βρείτε μερικά γελοία αβίαστα εικονικά παγοθραυστικά που μπορείτε να εξασκήσετε στο χώρο εργασίας, εικονικές συσκέψεις, διαδικτυακές τάξεις, απομακρυσμένα γραφεία και πολλά άλλα.

Πίνακας περιεχομένων

Η κουλτούρα της εξ αποστάσεως εργασίας στον μεταπανδημικό κόσμο

Πριν από την πανδημία COVID-19, η απομακρυσμένη εργασία ή η εργασία από το σπίτι ήταν ένα όφελος που θα μπορούσαν να βιώσουν μόνο λίγοι εργαζόμενοι σε μια εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η εξ αποστάσεως εργασία έχει καταστεί απαραίτητη για να επιβιώσει μια επιχείρηση.

Τι γίνεται όμως με τον κόσμο μετά την πανδημία;

Μετά την πανδημία, ορισμένες ψηφιακές επιχειρήσεις εξακολουθούν να επιλέγουν να εργάζονται εξ αποστάσεως. Διότι μειώνει τα γενικά έξοδα λειτουργίας μιας εταιρείας. Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι και από την απομακρυσμένη διαχείριση της ομάδας.

Παρά όλες τις προκλήσεις για την εξ αποστάσεως εργασία, ορισμένες ζωτικής σημασίας έρευνες αγοράς και στατιστικά στοιχεία διαπιστώνουν ότι η εξ αποστάσεως εργασία έχει γίνει μια κουλτούρα τάσης. Μπορείτε να βρείτε μερικά επιλεγμένα παραδείγματα παρακάτω:

  • Σύμφωνα με το Findstack, το 16% των εταιρειών είναι πλήρως απομακρυσμένες και το 40% των επιχειρήσεων έχουν επιλέξει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.
  • Μια άλλη αξιόπιστη έρευνα από τα Owl Labs δείχνουν ότι το 84% των ερωτηθέντων εργαζομένων στις ΗΠΑ προτιμούν την εξ αποστάσεως εργασία ακόμη και με περικοπή μισθού.
  • Η ίδια έρευνα της Owl Labs λέει επίσης ότι οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι αισθάνονται 22% πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που εργάζονται στον ιστότοπο.
  • Η Intuition διεξήγαγε μια έρευνα εξ αποστάσεως εργασίας μεταξύ 669 CEOs και το 78% αυτής της ομάδας λέει ότι εξετάζει την εξ αποστάσεως συνεργασία ως μια μακροπρόθεσμη στρατηγική επιχειρηματικής λειτουργίας.

Προκλήσεις της εργασίας με απομακρυσμένες ομάδες

#1. Επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο

Η απομακρυσμένη εργασία είναι ασύγχρονη.

Μπορείτε να στείλετε μήνυμα ή να καλέσετε ένα μέλος της ομάδας για άμεση βοήθεια. Αλλά ένας συνάδελφος μπορεί να μην είναι διαθέσιμος αμέσως. Θα χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να βρεθεί κάποιος στο ομαδικό κανάλι Slack για να βοηθήσει.

#2. Συνεργασία

Δεν μπορείτε να καλέσετε όλη την ομάδα σε μια συνάντηση ξαφνικά. Πρέπει να προγραμματίζετε κάθε συνάντηση τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά νωρίτερα.

#3. Απομονωμένο Αίσθημα

Οι εργαζόμενοι συνήθως αισθάνονται απομονωμένοι κατά τις ώρες εργασίας όταν εργάζονται από το σπίτι. Σε έναν χώρο εργασίας από τούβλα και κονίαμα, θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με άλλους συναδέλφους αυτοπροσώπως εάν είστε κολλημένοι στη δουλειά. Στο WFH, τέτοια βοήθεια από ειδικούς δεν είναι βολικά διαθέσιμη.

  12 Εναλλακτικές λύσεις ClickFunnels για χρήση το 2022

#4. Παρουσίαση νέων εργαζομένων

Η εισαγωγή νέων εργαζομένων μέσω μηνυμάτων Slack στο κανάλι της Γενικής εταιρείας ή της ομάδας είναι πρόκληση.

#5. Εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Θα μπορούσε να είναι δελεαστικό να μπείτε στη ζωή του σπιτιού σας όταν εργάζεστε από ένα γραφείο στο σπίτι. Εναλλακτικά, αν είστε εργασιομανής, θα δουλεύετε πάντα στο laptop σας.

Έτσι, η εξισορρόπηση των δραστηριοτήτων εργασίας και ζωής είναι επίσης μια πρόκληση.

#6. Αποσπάσεις της προσοχής

Υπάρχουν διάφοροι περισπασμοί σε ένα γραφείο στο σπίτι. Τα μέλη της οικογένειας κυκλοφορούν. τα παιδιά κάνουν θορύβους, τα κατοικίδια προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σας, οι καλεσμένοι, οι πωλητές και ούτω καθεξής.

Τέτοιοι περισπασμοί θα μπορούσαν εύκολα να μειώσουν την εστίαση στην εργασία.

#7. Διοικητική Εποπτεία

Η ομάδα διαχειριστή επιχείρησης πρέπει πάντα να περνά μέσα από πολλές εφαρμογές, υπολογιστικά φύλλα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διαχείριση του εργατικού δυναμικού.

#8. Διαχείριση χρόνου

Η διατήρηση φύλλων ώρας σε μια επιπλέον εφαρμογή, το ρολόι μέσα και έξω τη σωστή ώρα, η ανασκόπηση όλων των ωρών χρέωσης κ.λπ., είναι μερικές επιπλέον εργασίες που πρέπει να κάνετε.

Έτσι, όλες οι παραπάνω προκλήσεις συμβάλλουν στη συνολική απόδοση της εταιρείας ή της μεμονωμένης ομάδας, ειδικά κατά τη διάρκεια της συλλογικής εργασίας.

Ice Breaker Games για να γνωρίσετε τους απομακρυσμένους συναδέλφους σας

Όταν πρόκειται για τη διασφάλιση καλύτερης ομαδικής εργασίας, οι απομακρυσμένες ομάδες πρέπει να επικεντρωθούν στις συνδέσεις. Όταν οι συνάδελφοί σας έχουν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους, οι ομάδες θα γίνουν πιο παραγωγικές.

Ορισμένοι οργανισμοί μπορεί να δίνουν έμφαση στην ατομική απόδοση, αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η αίσθηση της κοινότητας μεταξύ των μελών της ομάδας.

Ίσως ρωτήσετε, πώς να αναπτύξετε καλύτερες συνδέσεις μεταξύ των συμπαικτών, ειδικά όταν βρίσκονται σε διαφορετικές απομακρυσμένες τοποθεσίες; Η απάντηση είναι παγοθραυστήρες.

Το Ice breaker αναφέρεται σε δραστηριότητες και παιχνίδια που βοηθούν στην έναρξη συνομιλιών μεταξύ των εργαζομένων. Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να «σπάσει ο πάγος» που μπορεί να υπάρχει μεταξύ των παλιών εργαζομένων και των νέων εργαζομένων. Μόλις σπάσει ο πάγος, οι συνάδελφοι μπορούν να γνωριστούν καλύτερα.

Το ice breaker είναι μια αποδεδειγμένη προσέγγιση για την εισαγωγή νέων ανθρώπων στα μέλη της ομάδας με διασκεδαστικό τρόπο. Επιτρέπει και στα δύο μέρη να εξοικειωθούν μεταξύ τους και να αρχίσουν να αναπτύσσουν σχέσεις.

Η συγχώνευση τμημάτων και εταιρειών είναι μια άλλη περίπτωση που μπορεί να θέλετε να οργανώσετε μια εικονική εκδήλωση παγοθραύσης. Καθώς και οι δύο ομάδες ανθρώπων θα γνωρίζονται μεταξύ τους, οι αρχικές αμφιβολίες και δισταγμοί θα εξαφανιστούν και η αίσθηση εμπιστοσύνης θα μεγαλώσει.

Αυτά τα εικονικά παγοθραύστες είναι τα ίδια πράγματα, αλλά μερικά μέσω βιντεοκλήσεων. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία παγοθραυστών, αλλά αυτά ανήκουν κυρίως σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:

  • Δραστηριότητες
  • Παιχνίδια
  • Ερωτήσεις

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο παγοθραύσης που χρησιμοποιείτε, μπορεί να είναι συνοπτική ή περίπλοκη ανάλογα με το χρόνο ή τους πόρους που διαθέτετε για αυτές τις δραστηριότητες. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια μικρή ομάδα, το να τους κάνετε ερωτήσεις για τον εαυτό τους ή να τους εμπλακείτε σε παιχνίδια είναι υπέροχοι τρόποι για να σπάσετε τον πάγο.

Εάν θέλετε να έχετε παγοθραύστες για την εικονική σας ομάδα, προγραμματίστε τα στην αρχή μιας τηλεδιάσκεψης. Ωστόσο, οι εταιρείες θα πρέπει να αποφεύγουν να οργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις όταν η συνάντηση υποτίθεται ότι θα συζητήσει κάποια κρίση.

Πλεονεκτήματα των εικονικών παγοθραυστών

#1. Παρουσίαση των μελών της ομάδας

Οι εικονικοί παγοθραύστες εξαλείφουν την αδεξιότητα κατά την εξ αποστάσεως συστάσεως στην ομάδα. Δεδομένου ότι όλοι παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων παιχνιδιού, είναι διασκεδαστικό.

  Πώς να απενεργοποιήσετε μια συντόμευση πληκτρολογίου στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC

#2. Εισαγωγή νέων εργαζομένων

Βίαια Εκπαίδευση Επαγγελματικής Σεξουαλικής Παρενόχλησης

Σε εικονικές και υβριδικές κουλτούρες εργασίας, η πρόκληση νέων συνεργατών μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Θα σας κοστίσει επίσης λιγότερο. Απλώς χρειάζεται να παίξετε ένα παιχνίδι ice breaker χρησιμοποιώντας τους πόρους σας στο διαδίκτυο ή μεταφέροντας την ομάδα σε μια εικονική πλατφόρμα δημιουργίας ομάδας.

#3. Δημιουργία Συνεργατικής Ατμόσφαιρας

Τα άτομα που συνεργάζονται για να ολοκληρώσουν διασκεδαστικές δραστηριότητες έχουν το ίδιο πνεύμα στη συλλογική εργασία. Τώρα που το εμπόδιο έχει φύγει και έχετε ήδη παίξει με ένα μέλος της ομάδας, γίνεται εύκολο να μοιραστείτε ιδέες και αποφάσεις εργασίας με τον συνάδελφο.

#4. Διεγείρει τη Δημιουργικότητα

Μπορείτε να αφιερώσετε 10 έως 15 λεπτά για εικονικά παιχνίδια παγοθραύσης που διεγείρουν τη δημιουργικότητα στα μέλη της ομάδας. Αυτή η πρακτική είναι αποτελεσματική προτού φιλοξενήσετε μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών για να σχεδιάσετε προϊόντα, ιστότοπους, εφαρμογές κ.λπ.

#5. Δημιουργία Ομαδικών Σχέσεων

Οι διευθυντές ομάδων μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν σχέσεις με τις ομάδες τους μέσω εικονικών εκδηλώσεων παγοθραύσης. Μπορείτε να συναναστραφείτε με την ομάδα λιγότερο επαγγελματικά, να μοιραστείτε προσωπικές εμπειρίες και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.

#6. Επικοινώνησε αποτελεσματικά

Όταν συμμετέχετε σε μια συνεδρία για το σπάσιμο πάγου, εξερευνάτε τους κατάλληλους τρόπους επικοινωνίας με διαφορετικά μέλη της ομάδας. Σε κάποιον μπορεί να αρέσει μια προσωπική προσέγγιση, ενώ σε άλλους αρέσουν τα επαγγελματικά κείμενα κ.λπ.

#7. Προσαρμόστε σε μια νέα ομάδα

Οι εικονικοί παγοθραύστες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ ομάδων από διαφορετικά φάσματα εργασίας.

Επίσης, οι διευθυντές επιχειρήσεων χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνική διευκόλυνσης για να εισάγουν ομάδες από διαφορετικές εταιρείες μετά από μια επιχειρηματική συγχώνευση.

Πριν από τη συνεδρία για το σπάσιμο πάγου, μπορεί να έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις άλλες ομάδες. Μόλις φύγει το εμπόδιο, είναι πραγματικά εύκολο να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον σε μια νέα ομάδα ή εταιρεία.

Καθώς έχετε μελετήσει τη σημασία της διοργάνωσης εικονικών εκδηλώσεων παγοθραυστήρα για την απομακρυσμένη ομάδα σας, ίσως αναζητάτε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες για παιχνίδια. Θα μοιραστούμε εν συντομία μερικές δραστηριότητες για το σπάσιμο πάγου παρακάτω:

Παιχνίδι δύο αλήθειες και ένα ψέμα

Αυτό είναι ένα δημοφιλές σπάσιμο πάγου που οι ομάδες μπορούν να παίξουν εικονικά. Σε αυτό το παιχνίδι, ένας υπάλληλος θα πει τρεις δηλώσεις για τον εαυτό του. Από αυτά, δύο θα είναι αληθή και ένα θα είναι ψευδής δήλωση. Οι άλλοι συμμετέχοντες πρέπει να βρουν ποιο είναι το ψέμα.

Ασήμαντα πράγματα

Το Trivia είναι ένα παιχνίδι που σπάει πάγο που βγάζει τον ανταγωνιστικό εαυτό από τους ανθρώπους. Ακόμη και οι εργαζόμενοι που ντρέπονται για δημιουργικές δραστηριότητες δεν θα δίσταζαν να συμμετάσχουν σε αυτό το παιχνίδι με την καρδιά τους.

Αυτό το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί μεμονωμένα ή μπορείτε να τα χωρίσετε σε πολλές ομάδες. Η τοποθέτηση νέων εργαζομένων με έμπειρους υπαλλήλους βοηθά στη σύνδεση μεταξύ τους.

Πείτε μας ένα Knock-Knock αστείο

Αν θέλετε να κάνετε τα γεγονότα που θα σπάσουν τον πάγο γεμάτα διασκέδαση και γέλιο, ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε μερικά αστεία. Μερικοί από εσάς μπορεί να πιστεύετε ότι αυτά τα αστεία είναι για παιδιά, αλλά μερικά είναι τόσο αστεία που δεν μπορείτε να σταματήσετε να γελάτε.

Μοιραστείτε ένα Meme

Σε αυτήν την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στους περισσότερους από εμάς αρέσει να μοιραζόμαστε μιμίδια. Οι ομάδες μπορούν να συμπεριλάβουν αυτή τη δραστηριότητα στις εκδηλώσεις τους για σπάσιμο πάγου και να ζητήσουν από όλους να μοιραστούν το αγαπημένο τους μιμίδιο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από την ομάδα να μοιραστεί ένα μιμίδιο που περιγράφει την προσωπικότητά της.

  Τι είναι το "Stan" και από πού προέρχεται το όνομα;

Επιπλέον, εάν κάποιος ενδιαφέρεται να φτιάξει μιμίδια μόνος του, θα μπορούσε να μοιραστεί τα μιμίδια του με την ομάδα. Έτσι, μπορείτε επίσης να μάθετε ποιος είναι ο δημιουργικός κλήρος στην ομάδα σας.

Μοιραστείτε τις φωτογραφίες του κατοικίδιου σας

Εάν τα περισσότερα από τα μέλη της ομάδας σας έχουν ένα κατοικίδιο, το να τους ζητήσετε να μοιραστούν τη φωτογραφία του κατοικίδιου ζώου τους στη συνάντηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σπάσετε τον πάγο. Καθώς κάποιος μοιράζεται την εικόνα, ο άλλος θα κάνει ερωτήσεις σχετικά με το κατοικίδιο, όπως το όνομα, την ηλικία, τη συνήθεια και τον χαρακτήρα του.

Έτσι, όταν πολλά μέλη της ομάδας έχουν το ίδιο ζώο ή τη φυλή του με το κατοικίδιό τους, είναι θέμα χρόνου να αναπτύξουν έναν στενό δεσμό για αυτό το θέμα.

Εικονική Λέσχη Βιβλίου

Αυτή η δραστηριότητα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες εργασίες και παιχνίδια σπάσιμο πάγου. Δεν είναι ένα παιχνίδι που κανονίζεις μια φορά. Οι οργανισμοί μπορούν να έχουν τακτικές συναντήσεις εικονικής λέσχης βιβλίων για τους υπαλλήλους τους, όπου οι άνθρωποι συζητούν τα πρόσφατα βιβλία που διάβασαν και τα σχόλιά τους για αυτά.

Αυτή η δραστηριότητα επιτρέπει σε κάποιον να γνωρίζει ποιοι από τους συναδέλφους τους έχουν παρόμοιες προτιμήσεις βιβλίων. Μπορούν επίσης να ζητήσουν προτάσεις βιβλίων για ένα συγκεκριμένο είδος.

Αυτό ή εκείνο το παιχνίδι

Αυτό το παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο να παίξετε, ακόμα και όταν οι συμμετέχοντες είναι συνδεδεμένοι εικονικά. Ο οικοδεσπότης μπορεί να προσφέρει δύο επιλογές στα μέλη της ομάδας και να βρει ποια προτιμά το καθένα από το άλλο. Οι επιλογές μπορεί να είναι αστείες, βαρετές ή ενοχλητικές.

Μοιραστείτε κάτι μοναδικό για την πόλη σας χωρίς να ονομάσετε την πόλη σας

Δεν υπάρχουν πολλά εικονικά παγοθραύσματα τόσο τέλεια όσο αυτό το παιχνίδι για μια ομάδα που λειτουργεί εξ αποστάσεως. Εδώ, οι υπάλληλοι μιλούν για νέα χαρακτηριστικά της πόλης τους χωρίς να αποκαλύπτουν το όνομα της πόλης και άλλοι πρέπει να το μαντέψουν.

Όταν κάποιος νέος μπαίνει σε μια ομάδα, αυτό το παιχνίδι θα ήταν πολύ διασκεδαστικό εάν το HR δεν αποκαλύψει το όνομα της πόλης εκ των προτέρων.

Γρίφους

Ενώ τα trivia περιλαμβάνουν ορισμένες σοβαρές ή ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, οι γρίφοι μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να σπάσετε τον πάγο μεταξύ των συμπαικτών. Και πάλι, αυτό μπορεί να παιχτεί ατομικά ή ομαδικά.

Εάν οι υπάλληλοί σας κατοικούν σε διάφορες γωνιές του κόσμου, μπορείτε να τους ζητήσετε να μοιραστούν τοπικούς γρίφους και να δείτε αν οι άλλοι γνωρίζουν τις απαντήσεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να συζητήσουν εάν κάποιοι ξένοι γρίφοι είναι παρόμοιοι με τους τοπικούς τους.

Daily Wordle

Αυτές τις μέρες όλοι παίζουν Wordle και μοιράζονται τη βαθμολογία τους στα social media. Αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο πράγμα σε μια συνάντηση που θα σπάσει πάγο για καλύτερη ομαδική σχέση. Εάν οι υπάλληλοί σας παίζουν παρόμοια παιχνίδια, μπορούν επίσης να μοιραστούν τις βαθμολογίες τους σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Τελικές Λέξεις

Εάν βρίσκετε πρόκληση για την έναρξη της συλλογικής εργασίας ή του καταιγισμού ιδεών ως μάνατζερ ομάδας, μπορείτε να παίξετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω παιχνίδια με την ομάδα σας. Αυτές είναι μερικές από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις διευκόλυνσης που σπάνε τα επαγγελματικά εμπόδια και αφήνουν τους υπαλλήλους να συνεργαστούν.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε ορισμένες ζωτικής σημασίας δραστηριότητες δημιουργίας ομάδας και εργαλεία WFH για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και νεοφυείς επιχειρήσεις.