10 διορθώσεις για όταν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις στο iPhone σας

Προσπαθήσατε να πραγματοποιήσετε μια κλήση από το iPhone σας, αλλά δεν ολοκληρώθηκε; Πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να ακούσετε τον τόνο εξερχόμενης κλήσης ή ότι η προσπάθεια κλήσης τελειώνει απότομα. Η οθόνη σας μπορεί επίσης να εμφανίσει ένα μήνυμα σφάλματος, λέγοντας ότι η κλήση απέτυχε.

Όποια και αν είναι η αιτία, εδώ είναι όλοι οι διαφορετικοί τρόποι για να διορθώσετε το iPhone σας όταν δεν σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις.

1. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Όταν η λειτουργία πτήσης είναι ενεργοποιημένη στο iPhone σας, η λειτουργία απενεργοποιεί τόσο τα εισερχόμενα όσο και τα εξερχόμενα μηνύματα κειμένου και κλήσεις. Αυτό είναι σημαντικό για την αποφυγή παρεμβολών εάν βρίσκεστε σε αεροπλάνο. Αλλά αν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης αυτήν τη στιγμή, βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένη μεταβαίνοντας στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone σας και πατώντας το εικονίδιο Λειτουργία πτήσης.

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης μπορεί επίσης να διορθώσει φαινομενικά άσχετα ζητήματα κλήσεων.

2. Ελέγξτε το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας

Εάν το iPhone σας δεν πραγματοποιεί κλήσεις, αλλά στέλνει μηνύματα κειμένου, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας. Για να πραγματοποιήσετε μια κλήση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Τηλέφωνο του iPhone σας, χρειάζεστε ένα ενεργό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας με επαρκή πίστωση κλήσεων ή λεπτά.

Ορισμένα προγράμματα μπορεί να αναφέρουν ότι περιλαμβάνουν απεριόριστες κλήσεις, αλλά το αιχμή είναι ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να μην ισχύει για όλους τους τύπους τηλεφωνικών αριθμών ή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Επομένως, επικοινωνήστε με το δίκτυό σας για να δείτε εάν το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας σας έχει λήξει ή αν έχει ανεπαρκή πίστωση. Εάν συμβαίνει αυτό, απλώς φορτώστε ξανά τον λογαριασμό σας, μεταβείτε σε ένα πιο κατάλληλο πρόγραμμα εάν χρειάζεται και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε ξανά τις κλήσεις.

3. Ελέγξτε το σήμα του τηλεφώνου σας

Εάν βρίσκεστε σε απομακρυσμένη υπαίθρια τοποθεσία ή εάν βρέχει ή χιονίζει στην περιοχή σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε κακή λήψη από το κελί. Ελέγξτε το εικονίδιο σήματος κυψέλης στη γραμμή κατάστασης του iPhone σας για να μάθετε εάν αυτός είναι ο λόγος που το τηλέφωνό σας δεν σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις.

  Τόσο τοπικές όσο και βασισμένες στο cloud

Εάν έχει συμπληρωθεί μόνο μία κάθετη γραμμή, μπορείτε να δοκιμάσετε να μετακινηθείτε σε άλλη τοποθεσία για να λάβετε ισχυρότερο σήμα για να πραγματοποιήσετε μια κλήση. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στην κρεβατοκάμαρά σας, απλά πηγαίνοντας σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, όπως η κουζίνα ή ο κήπος, μπορεί να σας δώσει το σήμα που χρειάζεστε.

Εάν δεν υπάρχουν καθόλου γραμμές ή εάν βλέπετε Χωρίς υπηρεσία στη γραμμή κατάστασης, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του παρόχου δικτύου σας και αναζητήστε έναν χάρτη κάλυψης για να μάθετε εάν υποτίθεται ότι λαμβάνετε κάποιο σήμα στην τρέχουσα τοποθεσία σας.

4. Ενεργοποιήστε την Κλήση Wi-Fi

Η κλήση Wi-Fi σάς βοηθά να πραγματοποιείτε (και να λαμβάνετε) κλήσεις όταν έχετε κακή λήψη κινητής τηλεφωνίας, αλλά μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi.

Επομένως, εάν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις στο iPhone σας ή διαπιστώσετε ότι οι κλήσεις σας διακόπτονται συχνά, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία για να λύσετε το πρόβλημα. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Κλήσεις Wi-Fi. Εναλλαγή σε Wi-Fi Κλήση σε αυτό το iPhone.

5. Ελέγξτε για ενημέρωση ρυθμίσεων φορέα

Μια άλλη λύση είναι να ελέγξετε εάν ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σας διαθέτει ενημερώσεις που σχετίζονται με το δίκτυο. Πρώτα, συνδέστε το iPhone σας σε Wi-Fi ή ενεργοποιήστε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Γενικά και πατήστε Πληροφορίες.

Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, θα εμφανιστεί μια προτροπή Ενημέρωση ρυθμίσεων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Πατήστε Ενημέρωση για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

6. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Μια κοινή αλλά αποτελεσματική λύση για τα περισσότερα τεχνολογικά ζητήματα είναι απλώς να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Τα διαφορετικά μοντέλα iPhone συχνά έχουν διαφορετικές μεθόδους επανεκκίνησης. Επομένως, εάν δεν είστε σίγουροι τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό αφιερώσεώς μας για την επανεκκίνηση του iPhone σας—δεν έχει σημασία ακόμη και αν τα κουμπιά του iPhone σας είναι σπασμένα.

7. Αφαιρέστε και τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM του iPhone σας

Μια κάρτα SIM που λειτουργεί είναι απαραίτητη για να στέλνετε μηνύματα και να πραγματοποιείτε κλήσεις από το iPhone σας. Εάν η συσκευή σας δεν μπορεί να εντοπίσει σωστά την κάρτα SIM, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που το iPhone σας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις.

  Πώς να επαναφέρετε το Fitbit Inspire 2 χωρίς απώλεια δεδομένων

Η εύκολη λύση είναι να αφαιρέσετε με ασφάλεια την κάρτα SIM από το iPhone σας και να την επαναφέρετε. Ο δίσκος της κάρτας SIM βρίσκεται στο πλάι του iPhone σας. Για την εξαγωγή του δίσκου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο εξαγωγής SIM που περιλαμβάνεται στο κουτί του iPhone σας (ή έναν ισιωμένο συνδετήρα).

Αφού αφαιρέσετε την κάρτα SIM, σκουπίστε την απαλά με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM στο δίσκο και σύρετέ την στο iPhone σας. Είναι σημαντικό να χειρίζεστε αυτά τα εξαρτήματα προσεκτικά για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιάς στη συσκευή σας κατά τη διαδικασία.

8. Ενημερώστε το iPhone σας

Οι ενημερώσεις λογισμικού iOS της Apple συχνά συνοδεύονται από διορθώσεις σφαλμάτων που διορθώνουν μικρά σφάλματα λογισμικού. Μερικές φορές, μπορείτε να επιλύσετε τα ζητήματα κλήσεων του iPhone σας απλώς διατηρώντας το iPhone σας ενημερωμένο.

Επομένως, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για την ενημέρωση του iPhone σας ή απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να δείτε εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για τη συσκευή σας.

9. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Ενδέχεται να μην μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις από το iPhone σας εάν υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο. Έτσι, η επόμενη λύση είναι να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPhone σας.

Να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Απλώς διαγράφει δεδομένα δικτύου, όπως κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και συνδέσεις συσκευών Bluetooth — όλα αυτά μπορούν εύκολα να ρυθμιστούν ξανά αργότερα. Όλο το περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο iPhone σας θα πρέπει να είναι απολύτως εντάξει—όπως οι εφαρμογές, οι φωτογραφίες και η μουσική σας.

10. Επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις

Εάν το iPhone σας εξακολουθεί να μην μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις, η τελευταία λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις στο iPhone σας. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone. Πατήστε Επαναφορά και επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας για να συνεχίσετε.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε επιλέξει την επιλογή Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα στο iPhone σας.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ εάν έχετε πολλά δεδομένα στη συσκευή σας. Προτού δοκιμάσετε αυτήν τη λύση, σκεφτείτε εάν το πρόβλημα θα μπορούσε όντως να οφείλεται στο άτομο που προσπαθείτε να καλέσετε. Μπορεί να θέλετε να βρείτε έναν άλλο τρόπο για να επικοινωνήσετε μαζί τους για να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό τους λειτουργεί προτού αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην επαναφορά των ρυθμίσεων στη συσκευή σας.

  11 Γεννήτριες Συνοδευτικών Επιστολών AI για να απλοποιήσετε τη διαδικασία υποβολής αίτησης για εργασία

Το iPhone σας μπορεί να μην είναι το πρόβλημα

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους η συσκευή του παραλήπτη σας μπορεί να μην λάβει την κλήση σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν κακό σήμα ακόμα κι αν δεν το έχετε. Ή ίσως έβαλαν το τηλέφωνό τους σε λειτουργία Μην ενοχλείτε για να μπλοκάρουν όλες τις κλήσεις.

Υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος για να επιβεβαιώσετε εάν το πρόβλημα έγκειται στη λειτουργικότητα του iPhone σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να καλέσετε κάποιον στο ίδιο δωμάτιο με εσάς ή κάποιον που γνωρίζετε που είναι διαθέσιμος για να λάβει τη δοκιμαστική κλήση σας.

Εάν η κλήση πραγματοποιηθεί με επιτυχία, σημαίνει ότι το iPhone σας μπορεί να πραγματοποιήσει μια εξερχόμενη κλήση χωρίς προβλήματα, επομένως το πρόβλημα πρέπει να είναι με το άλλο άτομο που προσπαθείτε να καλέσετε.

Εναλλακτικοί τρόποι για να καλέσετε κάποιον

Εάν υποψιάζεστε ότι το πρόβλημα είναι με τη συσκευή σας, η εφαρμογή Τηλέφωνο δεν είναι η μόνη σας επιλογή όταν πρέπει να καλέσετε κάποιον. Ακολουθούν ορισμένες εναλλακτικές μέθοδοι για να πραγματοποιήσετε μια κλήση από το iPhone σας.

Χρησιμοποιήστε το FaceTime

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή FaceTime για να καλέσετε την επαφή σας αντί για την εφαρμογή Τηλέφωνο. Είτε ενεργοποιήσετε το βίντεο είτε όχι, αυτό θα αναγκάσει το iPhone σας να πραγματοποιήσει μια κλήση μέσω της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο – αντί του δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας – κάτι που μπορεί να του επιτρέψει να περάσει.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές τρίτων

Εάν μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων, όπως το WhatsApp και το Messenger. Αυτές οι εφαρμογές σάς δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, ο περιορισμός είναι ότι η επαφή σας πρέπει επίσης να είναι χρήστης αυτής της εφαρμογής. Επίσης, πρέπει να έχουν ενεργοποιημένο Wi-Fi ή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στη συσκευή τους για να λαμβάνουν την ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης.

Χρησιμοποιήστε άλλο τηλέφωνο

Μια άλλη επιλογή είναι απλώς να δανειστείτε το τηλέφωνο άλλου ατόμου για να πραγματοποιήσετε μια κλήση. Εάν χρησιμοποιούν διαφορετικό φορέα, μπορεί να έχουν ισχυρότερο σήμα κυψέλης από εσάς.

Ωστόσο, έχετε υπόψη σας τη διάρκεια της κλήσης και το πιθανό κόστος της κλήσης. Δεν θέλετε να καταλήξετε με τον φίλο σας να λαμβάνει υψηλές χρεώσεις κλήσεων αφού σας αφήσει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό του!

Χρησιμοποιήστε το iPhone σας για να πραγματοποιήσετε ξανά κλήσεις

Εάν έχετε κολλήσει να αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις στο iPhone σας, ελπίζουμε ότι αυτή η λίστα επιδιορθώσεων και προτάσεων σας βοήθησε να διορθώσετε τα προβλήματα τηλεφωνικών κλήσεων που αντιμετωπίζατε. Εάν το πρόβλημα παραμένει, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή την Υποστήριξη της Apple για περαιτέρω βοήθεια.