10 διασκεδαστικές εφαρμογές ανάγνωσης για παιδιά που πρέπει να κατεβάσετε

Το να πείσετε τα παιδιά σας να ανοίξουν βιβλία και να μελετήσουν είναι η πιο κουραστική δουλειά αυτές τις μέρες. Με αυξανόμενους περισπασμούς, τα παιδιά απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τον κόσμο των βιβλίων. Είναι δύσκολο να τους κρατάς αφοσιωμένους σε ένα βιβλίο.

Η φυσική τους τάση είναι να αποφεύγουν αυτά τα βιβλία και να εκτρέπουν το μυαλό τους προς κάτι πιο ενδιαφέρον. Όμως, η ανάπτυξη της συνήθειας της ανάγνωσης είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ενηλικίωσης. Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας τρέχει μακριά από τα βιβλία και δεν κάθεται ποτέ σε ένα μέρος για να διαβάσει;

Αυτό το άρθρο θα λύσει το πρόβλημα παρέχοντάς σας μια λίστα εφαρμογών που θα απασχολήσουν το παιδί σας στη διαδικασία εκμάθησης και θα κάνουν τη μάθηση πιο προσιτή και διαδραστική.

Η τεχνολογία έχει κυριεύσει τα πάντα, οπότε έγινε αισθητή η ανάγκη να αντικατασταθούν τα ήδη υπάρχοντα βιβλία με κάτι πιο ενδιαφέρον. Οι άνθρωποι έχουν βρει διαφορετικές ιδέες για να εκπληρώσουν το σκοπό τους.

Καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι τα κινητά τηλέφωνα ήταν η μεγαλύτερη απόσπαση της προσοχής για όλους, σήμερα, στοχεύουμε να επισημάνουμε τις εφαρμογές που μπορούν να συμβάλουν στη μάθηση και την ανάπτυξη του παιδιού σας, ώστε να μπορεί να μαθαίνει ενώ αφιερώνει χρόνο στη συσκευή.

Μια λίστα με όλες αυτές τις καταπληκτικές εφαρμογές αναφέρεται παρακάτω.

Διαβάστε μαζί από την Google

Εάν θέλετε να κάνετε τη διαδικασία της μάθησης φιλική και εύκολη για τα παιδιά σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Read Along by Google για να σας βοηθήσει. Η εφαρμογή δίνει το δικαίωμα στο παιδί σας να μαθαίνει καθώς μιλάει η εφαρμογή, γεγονός που αυξάνει την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται και το εμπνέει να μαθαίνει και να βελτιώνεται.

Η διαδραστική διεπαφή χρήστη είναι ένα άλλο σημείο έλξης ειδικά σχεδιασμένο για να προσελκύει νεαρά μυαλά. Το Read Along όχι μόνο ενισχύει τις δεξιότητες ομιλίας του τμήματός σας, αλλά και τους παρακινεί να μάθουν καλύτερα και να βελτιωθούν περισσότερο.

Χαρακτηριστικά

 • Διαδραστικές συνεδρίες ομιλίας και μάθησης για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει πιο γρήγορα.
 • Βραβεία με τη μορφή αστεριών και σημάτων, ώστε το παιδί σας να αισθάνεται πάντα κίνητρο.
 • Ενδιαφέροντα παιχνίδια με λέξεις και ιστορίες.
 • Η εφαρμογή υποστηρίζει 100 διαφορετικές γλώσσες.

Η εφαρμογή έχει επίσης συναρπαστικές ανταμοιβές, όπως αστέρια και κονκάρδες, ώστε το παιδί σας να μην αισθάνεται ποτέ αποθαρρυμένο να μάθει και να μελετήσει. Η εφαρμογή είναι εύκολη στη χρήση και μπορείτε να την κατεβάσετε απευθείας από το Play Store.

Tales2go

Εάν θέλετε το παιδί σας να αντιμετωπίζει τον κόσμο με τόλμη και να αισθάνεται σίγουρο για τον εαυτό του, πρέπει να παρέχετε την κατάλληλη γνώση και καθοδήγηση την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση των βασικών τους και να βελτιώσετε το λεξιλόγιό τους και τις δεξιότητες ομιλίας στην αρχή.

Η εφαρμογή Tales2go εκτελεί την ίδια λειτουργία για το παιδί σας. Βοηθά να βελτιώσουν τις δεξιότητες ομιλίας τους καθώς και τις δεξιότητες συνομιλίας.

Ένα παιδί που έχει συγκεντρώσει πολλές διδασκαλίες παραμένει πάντα σίγουρο και αντιμετωπίζει με τόλμη τον κόσμο. Εάν επιθυμείτε το ίδιο για το παιδί σας, σχεδιάστε να κατεβάσετε την εφαρμογή Tales2go για το παιδί σας και να του δώσετε τη μάθηση που θέλει σε όλη του τη ζωή.

Χαρακτηριστικά

 • Διαδραστικά εκπαιδευτικά βίντεο
 • Είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να διδάξετε στο παιδί σας τη σημασία του λεξιλογίου.
 • Ένας επαγγελματίας αφηγητής υπαγορεύει ιστορίες στο παιδί σας.
  Λειτουργία Python map(), Επεξήγηση με Παραδείγματα

Το πιο συναρπαστικό γεγονός για τη μάθηση ενώ ακούτε είναι ότι ενισχύει τη δύναμη του εγκεφάλου σας και παρέχει στο παιδί σας ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Είναι διαθέσιμο για λήψη στο App Store.

Starfall Μάθετε να διαβάζετε

Τα χρώματα, οι εικονογραφήσεις και τα στυλ προσελκύουν πάντα το μυαλό ενός παιδιού. Έχοντας αυτό υπόψη, οι προγραμματιστές σκέφτηκαν την ιδέα μιας εφαρμογής Starfall που εισάγει το παιδί σας στη διαδραστική μάθηση. Μπορεί να μάθουν να κυριαρχούν στην ομιλία με την ενσωματωμένη φωνητική και τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Η εφαρμογή συνοδεύεται επίσης από μια φανταστική συλλογή από όλες τις καλές ταινίες και ιστορίες που μπορεί να ηρεμήσουν το μυαλό των παιδιών και να τα ωθήσουν να μάθουν νέα πράγματα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο στο Play Store όσο και στο App Store και ως εκ τούτου είναι χρήσιμη σε όλους τους κατόχους συσκευών.

Χαρακτηριστικά

 • Διαδραστική εκμάθηση και επιλογές παιχνιδιού
 • Ελκυστικές ανταμοιβές ώστε το παιδί σας να βρει το κίνητρο να μάθει και να διαβάσει.
 • Αυτόματη επιλογή αφήγησης, ώστε το παιδί σας να μην ανησυχεί μήπως δεν καταλαβαίνει.

Η εφαρμογή Starfall έχει κατά νου τις ανάγκες των παιδιών και ως εκ τούτου έρχεται με ενδιαφέρουσες ταινίες, παιχνίδια, ιστορίες και εικονογραφήσεις για να προσελκύσει την προσοχή του παιδιού σας και να του διδάξει αλφάβητα, φωνήεντα, ήχους, λέξεις και προτάσεις.

ΟΜΗΡΟΣ

Η εφαρμογή HOMER έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να ταιριάζει σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών. Το παιδί σας θα κινηθεί προς έναν διαδραστικό τρόπο μάθησης με πολλές δραστηριότητες ενσωματωμένες για διαφορετικά θέματα.

Η εφαρμογή εστιάζει στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της βάσης του λεξιλογίου και της επικοινωνίας του παιδιού σας εκθέτοντας το σε μαθήματα και δραστηριότητες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και τη διδασκαλία του.

Προσφέρει επίσης δομικά στοιχεία για τα μαθηματικά, έτσι ώστε το παιδί σας να μην χρειάζεται ποτέ να παλεύει με τους αριθμούς και να βρεθεί κολλημένο. Η εφαρμογή διαθέτει εργαλεία που σας βοηθούν να ελέγχετε τις κοινωνικές δεξιότητες και τα συναισθήματα του παιδιού σας μέσω της διεπαφής της εφαρμογής. Πολλαπλά εγκεφαλικά παιχνίδια θα συμβάλουν στη συνολική ανάπτυξη IQ του παιδιού σας.

Χαρακτηριστικά

 • Συναρπαστικά παιχνίδια για να χτίσετε ένα δυνατό μυαλό.
 • Παιχνίδια που βοηθούν στην ανάπτυξη του δείκτη νοημοσύνης (IQ) του παιδιού σας.
 • Εύκολος τρόπος για να μάθετε μαθηματικά και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση
 • Ένα μέρος όπου το παιδί σας μπορεί να τρέξει με τη φαντασία του και να μαθαίνει κάτι νέο κάθε φορά.

Η εφαρμογή HOMER έχει όλες τις δυνατότητες που πάντα θέλατε. Πρέπει να πληρώσετε ένα συγκεκριμένο ποσό για να αγοράσετε πρόσθετες λειτουργίες και να δώσετε στο παιδί σας μια εμπειρία παγκόσμιας κλάσης. Μπορείτε να το κατεβάσετε απευθείας από το App Store.

Bob Books Reading Magic

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Bob Books Reading Magic για να βοηθήσετε το παιδί σας να εξερευνήσει το αλφάβητο, να αποκτήσει γνώσεις για νέες λέξεις και να εξασκήσει τα φωνητικά που θα σας φανούν χρήσιμα σε όλους τους τομείς της ζωής.

Μερικές φορές το να πιέζεις το παιδί σου να μάθει γίνεται ταραχώδες και κουραστικό. Μπορεί να αρνούνται να μάθουν και ως εκ τούτου η διδασκαλία γίνεται δύσκολη. Αυτές είναι οι περιπτώσεις που αυτές οι εύχρηστες και φιλικές προς τα παιδιά εφαρμογές μπαίνουν στο παιχνίδι.

Η εφαρμογή Bob Books Reading Magic έχει λειτουργήσει με επιτυχία και μπόρεσε να διδάξει τη σημασία της φιλικής και φωνητικής διδασκαλίας στα παιδιά. Η εφαρμογή λύνει όλες τις ανησυχίες σας και κατευθύνει το παιδί σας προς το σωστό δρόμο. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτήν την εφαρμογή από το Google Play Store ή το App Store και να δώσετε στο παιδί σας την εμπειρία που του αξίζει.

  Πώς να διοργανώσετε ένα πάρτι ακρόασης εικονικής ομάδας στο Spotify

Χαρακτηριστικά

 • Μάθετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί σωστά το αλφάβητο, τα φωνήεντα και τη φωνητική.
 • Μάθετε να συνδυάζετε γράμματα και τον ήχο του αλφαβήτου.
 • Διαβάστε και μάθετε να μιλάτε απλές λέξεις και προτάσεις.

Η εφαρμογή είναι γεμάτη με αυθεντικές και συναρπαστικές ιστορίες, αυτοδημιούργητες εικονογραφήσεις και όλα όσα περιμένατε. Η εφαρμογή δεν διατίθεται δωρεάν. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πληρώσετε ένα ορισμένο ποσό για να επωφεληθείτε από όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Αφιερωμένο στο Phonics Learn and Read

Το να παρακινήσετε το παιδί σας να διαβάσει, να μάθει και να γράψει μπορεί να γίνει μια πρόκληση. Το Hooked on phonics είναι εδώ για να λύσει το πρόβλημα για εσάς. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει ότι το παιδί σας μαθαίνει όλο το αλφάβητο καθώς και τη φωνητική ενώ το απολαμβάνει.

Εάν αλλάξετε τη συσκευή σας και θέλετε να διατηρήσετε ανέπαφη την πρόοδο του παιδιού σας, μπορείτε να συνδεθείτε στην άλλη συσκευή σας χρησιμοποιώντας το ίδιο αναγνωριστικό.

Το παιδί σας κερδίζει ανταμοιβές σε κάθε βήμα ως προνόμιο για να έχει καλή απόδοση, κάτι που παρακινεί το παιδί σας να μαθαίνει περισσότερα και να αποδίδει καλύτερα κάθε φορά.

Χαρακτηριστικά

 • Το παιδί σας κερδίζει κερδίζοντας ανταμοιβές αφού ολοκληρώσει τα βίντεο.
 • Ένα παιδί μπορεί να εξασκήσει τις δεξιότητές του παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια.
 • Διαβάστε και συγκεντρώστε γνώσεις για ιστορίες και εικονογραφήσεις.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή και μυήστε το παιδί σας σε έναν κόσμο εύκολης μάθησης, διαδραστικών ιστοριών, διασκεδαστικών παιχνιδιών και συναρπαστικών ανταμοιβών.

Διαβάζοντας αυγά

Το κίνητρο κάνει θαύματα. Εάν το παιδί σας αισθάνεται κίνητρο να εκτελέσει μια συγκεκριμένη εργασία, μπορεί να είναι σε θέση να δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε κάτι και να επιστρέψει χαρούμενο. Έχοντας αυτό υπόψη, η εφαρμογή Reading Eggs έχει δημιουργήσει προσεκτικά μια ποικίλη συλλογή ιστοριών, τραγουδιών και ανταμοιβών σε ένα μόνο μέρος για να παρακινήσει το παιδί σας να μάθει και να μεγαλώσει.

Τα παιδιά κερδίζουν χρυσά αυγά και άλλες ανταμοιβές ως πηγή κινήτρων για να αποδώσουν καλύτερα και να μάθουν περισσότερα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη τόσο από το Play Store όσο και από το App Store. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από εσάς μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως αυτήν την εφαρμογή και να τη χρησιμοποιήσει για τη βελτίωση των παιδιών σας. Φροντίστε το παιδί σας να ασχολείται με διαδραστικές ιστορίες, πολλά παιχνίδια και ποιήματα, ώστε το παιδί σας να μαθαίνει καθώς απολαμβάνει τη διαδικασία.

Χαρακτηριστικά

 • Διαδραστικά παιχνίδια και συνεδρίες εκμάθησης
 • Κερδίστε ανταμοιβές καθώς το παιδί σας ξεκλειδώνει ένα επίτευγμα
 • Διασκεδαστική μάθηση με υπέροχα χρώματα και γραφικά.

Όταν μια διασκεδαστική εφαρμογή ανάγνωσης για παιδιά προσφέρει τόσες πολλές δυνατότητες, τώρα είναι η ώρα να μυήσετε το παιδί σας στον κόσμο των διαδραστικών ιστοριών.

Φαρφαριά

Εάν το παιδί σας ενδιαφέρεται να ακούει διαφορετικές ιστορίες, το Farfaria είναι η εφαρμογή που πάντα αναζητούσατε. Η εφαρμογή διαθέτει μια μεγάλη συλλογή βιβλίων που δεν τελειώνουν ποτέ, που θα μεταφέρουν το παιδί σας σε έναν διαφορετικό κόσμο όπως το ταξίδι από το ένα βιβλίο στο άλλο.

Η εφαρμογή παρακολουθεί τον συνολικό αριθμό των βιβλίων που διαβάζει το παιδί σας μέσα σε μια εβδομάδα και ένα μήνα.

Αυτές τις μέρες τα παιδιά επιδίδονται περισσότερο σε κινητά και βιντεοπαιχνίδια αντί να εστιάζουν στις ιστορίες και στην ανάγνωση βιβλίων. Οι εποχές που τα παιδιά κάθονταν με τους παππούδες τους, ακούγοντας ιστορίες που μοιράζονταν, έχουν περάσει. Αυτός είναι ο λόγος που οι προγραμματιστές σκέφτηκαν να δημιουργήσουν το Farfaria.

  Πώς να δημιουργήσετε προφίλ χρηστών βίντεο Amazon Prime

Χαρακτηριστικά

 • Συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες
 • Ελκυστικές εικόνες για το μυαλό του παιδιού
 • Μια ποικιλία ιστοριών θα κρατά πάντα το ενδιαφέρον του παιδιού σας.
 • Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 1-9 ετών.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για χρήση τόσο στο App Store όσο και στο Google Play Store. Μπορείτε να το κατεβάσετε στις συσκευές σας και να δώσετε στα παιδιά σας έκθεση σε ιστορίες παγκόσμιας κλάσης.

Read With Phonics

Το Read With phonics παρέχει στο παιδί σας την ελευθερία να διαβάζει οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Είτε πρόκειται για μεγάλο ταξίδι με λεωφορείο είτε για ένα βαρετό Σαββατοκύριακο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Read With Phonics και να δώσετε στο παιδί σας την πολύτιμη διαδικασία μάθησης που χρειάζεται.

Η εφαρμογή είναι συμβατή τόσο με συσκευές iOS όσο και με Android. Πιστεύεται ότι κάνει θαύματα για να τραβήξει την προσοχή του παιδιού σας στο διάβασμα. Η εφαρμογή στοχεύει να μετατρέψει τα μαθήματα σε φωνητικά παιχνίδια, έτσι ώστε το παιδί σας να αρπάζει τα φωνητικά και να τα μαθαίνει ενώ τα απολαμβάνει.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός σχετικά με το Learn With Phonics είναι ότι το παιδί σας ξεκινά από το 0 και κερδίζει πόντους για κάθε σωστή απάντηση. Το παιδί σας ενθουσιάζεται με τη μάθηση και σκοράρει περισσότερο καθώς αυξάνονται οι βαθμοί.

Χαρακτηριστικά

 • Διαδραστικός τρόπος μάθησης καθώς τα μαθήματα μετατρέπονται σε παιχνίδια.
 • Η δυσκολία κάθε επιπέδου συνεχίζει να αυξάνεται.
 • Ξεκλειδώνετε νέους ήχους με κάθε επίπεδο που ολοκληρώνετε.
 • Η θετική βαθμολογία προσελκύει τα παιδιά και τα κρατά αφοσιωμένα.

Εάν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας το πολύτιμο δώρο της μάθησης, θα πρέπει να επιλέξετε αυτήν την εφαρμογή.

Skybrary

Το Skybrary στοχεύει να κάνει τη μαθησιακή διαδικασία διασκεδαστική για κάθε παιδί. Στόχος τους είναι να ενσταλάξουν μια θετική στάση και μια προθυμία για μάθηση σε κάθε παιδί. Στο Skybrary, θα βρείτε μια διαδραστική ψηφιακή βιβλιοθήκη με εκατοντάδες βιβλία. Είναι συμβατό με την έκδοση web και συσκευές iOS.

Θα βρείτε επίσης βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από εκπαιδευτικούς στην εφαρμογή, ώστε να μπορείτε να κάνετε τη μάθηση διασκεδαστική στο σχολείο σας για όλα τα νήπια. Τα συναρπαστικά εικονογραφημένα βιβλία διασφαλίζουν ότι κάθε παιδί έχει έντονο ενδιαφέρον για τη μάθηση και δεν ξεφεύγει από τα βιβλία.

Το μόνο μότο τους είναι ότι η ανάγνωση είναι θεμελιώδης. Ως εκ τούτου, κανένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να μείνει μακριά από τη μαγεία και τον κόσμο των βιβλίων.

Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά με βιβλία, διαδικασίες μάθησης και ανάπτυξη προσωπικότητας. Ξέρουν πώς να δαμάσουν το μυαλό ενός παιδιού για να το κατευθύνουν προς ένα φωτεινότερο και καλύτερο μέλλον. Εάν θέλετε να κάνετε τη μάθηση και την ανάγνωση διασκεδαστική για τα παιδιά σας, σχεδιάστε να προχωρήσετε επιλέγοντας το Skybrary ως εφαρμογή.

συμπέρασμα

Μερικές φορές τα παιδιά σας αρνούνται να συνεργαστούν και η διδασκαλία τους γίνεται καθήκον. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ανάγνωση εφαρμογών για παιδιά είναι χρήσιμη. Πολλές διαθέσιμες επιλογές μπορεί να βοηθήσουν το παιδί σας να μάθει φωνητικά, αλφάβητα, ομιλία και άλλα βασικά.

Εκτός από αυτό, ορισμένες εφαρμογές συμβάλλουν επίσης στην καλύτερη πνευματική ανάπτυξη μέσω των ενσωματωμένων παιχνιδιών που παρέχουν. Μπορείτε να διαβάσετε τη λίστα όλων των διαθέσιμων εφαρμογών και στη συνέχεια να οριστικοποιήσετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο σκοπό σας και αγαπά το παιδί σας.

Στη συνέχεια, διαβάστε για μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές σχεδίασης για iPad.