10 διαδικτυακές εφαρμογές έρευνας για να κερδίσετε χρήματα

Μάθετε για τις κορυφαίες και δημοφιλείς εφαρμογές και πλατφόρμες που σας επιτρέπουν να απαντάτε σε διαδικτυακές έρευνες για χρήματα.

Τα δεδομένα έχουν γίνει ο νέος χρυσός στην εποχή της τεχνολογίας της πληροφορίας. Για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, πολλές επιχειρήσεις έχουν αναδυθεί. Ένα τέτοιο εγχείρημα είναι η έρευνα αγοράς. Για έρευνα αγοράς, οι επιχειρήσεις χρειάζονται συμμετέχοντες που είναι καταναλωτές και μπορούν να παρέχουν πολύτιμες απόψεις.

Από αυτή την ιδέα, προέκυψαν διαδικτυακές έρευνες με αντάλλαγμα χρήματα. Πολλοί φορείς συγκέντρωσης δεδομένων πληρώνουν εκατομμύρια για έρευνες. Βρείτε παρακάτω την απόλυτη λίστα τέτοιων πλατφορμών.

Παθητικό Κέρδος στο Διαδίκτυο

Όταν κάθεστε μπροστά σε έναν υπολογιστή ή ένα smartphone και καταβάλλετε ελάχιστη προσπάθεια για να κερδίσετε λίγα δολάρια, αυτό είναι παθητικό εισόδημα. Για αυτό, δεν χρειάζεστε πτυχίο κολεγίου ή δεξιότητες υψηλής τεχνολογίας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι εμπειρία με προϊόντα και υπηρεσίες και προθυμία να μοιραστείτε αμερόληπτες απόψεις. Μερικές φορές οι άνθρωποι μοιράζονται το εύρος ζώνης τους στο Διαδίκτυο και είναι επίσης παθητικό εισόδημα.

Τι είναι μια εφαρμογή έρευνας;

Μία από τις δημοφιλείς επιλογές για παθητικό εισόδημα είναι η εγγραφή σε μερικές διαδικτυακές εφαρμογές έρευνας. Αυτές οι εφαρμογές δημιουργούν ένα διαδικτυακό προφίλ σας. Ανάλογα με το προφίλ και τις εμπειρίες σας, λαμβάνετε τυχαίες έρευνες. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, κερδίζετε πόντους, πιστώσεις ή μετρητά.

Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές έρευνας;

Οι εφαρμογές έρευνας λειτουργούν ως ο συσσωρευτής δεδομένων για κορυφαίες επωνυμίες που κάνουν έρευνα αγοράς. Δεδομένου ότι οι επωνυμίες δεν μπορούν να προσλάβουν απευθείας το μαζικό κοινό, προσλαμβάνουν τις εταιρείες πίσω από αυτές τις εφαρμογές έρευνας.

Όταν εγγράφεστε σε τέτοιες εφαρμογές, λαμβάνετε σύντομες έρευνες σχετικά με διαφημίσεις, προϊόντα, δημοσκοπήσεις, υπηρεσίες κ.λπ., από την εφαρμογή έρευνας. Στη συνέχεια, αφιερώνετε λίγο χρόνο για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις και στο τέλος, έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε πόντους ή μετρητά.

Pawns.app

Το Pawns.app είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα. Η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι σας επιτρέπει να συμπληρώνετε ηλεκτρονικές έρευνες για χρήματα, να μοιράζεστε εύρος ζώνης Διαδικτύου για πληρωμή και πολλά άλλα. Πρέπει να κατεβάσετε μια ιδιόκτητη εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν στον ιστότοπο Pawns.app.

Προς το παρόν, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για υπολογιστές με Windows. Ως εκ τούτου, πρέπει να έχετε έναν υπολογιστή με Windows για να συμμετάσχετε σε αυτή τη συναυλία παθητικού εισοδήματος. Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή, δημιουργήστε έναν γρήγορο λογαριασμό στο διαδίκτυο για να ξεκινήσετε να συμπληρώνετε έρευνες που πληρώνουν καλά. Η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη στο Google Play.

Εκτός από τις έρευνες, οι οποίες δεν είναι εγγυημένες με όγκους, μπορείτε να συμμετάσχετε στη συμφωνία κοινής χρήσης εύρους ζώνης. Μπορείτε να κερδίσετε 0,20 USD ανά 1 GB κοινής χρήσης δεδομένων. Το Pawns.app δρομολογεί το εύρος ζώνης σας στο Διαδίκτυο στην IPRoyal για παροχή υπηρεσιών μεσολάβησης. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις επωφελούνται από το εύρος ζώνης σας στο Διαδίκτυο.

Το Pawns.app σάς επιτρέπει να κάνετε ανάληψη χρημάτων όταν φτάσετε τα 5 $. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρόπους πληρωμής όπως PayPal, Bitcoin, εικονικές δωροκάρτες κ.λπ.

  • Λειτουργεί σε:

  • Windows

  • Android

Google Opinion Rewards

Το Google Opinion Rewards είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή παθητικού κέρδους μεταξύ των παγκόσμιων χρηστών smartphone. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για χρήστες iPhone και Android στο App Store και στο Google Play. Σας στέλνει διαδικτυακές έρευνες για χρήματα που μπορείτε να εξαργυρώσετε χρησιμοποιώντας πίστωση PayPal ή Google Play.

  Διορθώστε το σφάλμα εργαλείου δημιουργίας πολυμέσων 0x800704DD

Η Google σας στέλνει κυρίως έρευνες που σχετίζονται με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Όταν απαντάτε σε αυτές τις έρευνες, η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να εκπαιδεύσει την τεχνητή νοημοσύνη της (AI) ή να βελτιώσει τα προϊόντα της. Οι ερωτήσεις της έρευνας θα μπορούσαν να σχετίζονται με κριτικές ξενοδοχείων, δημοσκοπήσεις, έρευνες ικανοποίησης εμπόρων και πολλά άλλα.

Αν και η εφαρμογή είναι προσβάσιμη παγκοσμίως, ωστόσο, οι έρευνες επί πληρωμή είναι διαθέσιμες μόνο σε 34 χώρες. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι είστε 18 ετών και προέρχεστε από χώρες όπως το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Ινδία, το Μεξικό, ο Καναδάς, η Γερμανία και άλλες. Σε αυτή την περίπτωση, δικαιούστε να κερδίσετε μετρητά.

Στις περισσότερες χώρες παραπάνω, οι χρήστες λαμβάνουν μόνο πίστωση Google Play ως ανταμοιβή. Επίσης, πρέπει να εξαργυρώσετε την ανταμοιβή εντός περιορισμένου χρονικού πλαισίου, διαφορετικά οι πιστώσεις λήγουν. Η επιλογή μεταφοράς PayPal είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ.

Swagbucks

Το Swagbucks είναι μια ακόμη δημοφιλής επιλογή για διαδικτυακές έρευνες για χρήματα. Οι επιλογές εξαργύρωσης πληρωμών είναι επίσης ζωντανές. Μπορείτε να κάνετε ανάληψη των χρημάτων σας μέσω PayPal. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε ακόμα καλύτερες προσφορές εάν ασχολείστε περισσότερο με τις αγορές και τις ηλεκτρονικές δωροκάρτες.

Το κατάστημα δωροκαρτών Swagbucks προσφέρει δωροκάρτες υψηλής αξίας με αντάλλαγμα λιγότερους πόντους που κερδίζετε συμπληρώνοντας έρευνες. Το κατάστημά του περιλαμβάνει eBay, Target, Amazon, Payoneer, Walmart, Starbucks και περισσότερες δωροκάρτες.

Οι έρευνές του μπορεί να διαρκέσουν από 5 λεπτά έως 60 λεπτά. Οι ερωτήσεις μπορεί να προέρχονται από διάφορα προϊόντα, υπηρεσίες, αναγνώριση επωνυμίας, αποτελεσματικότητα διαφήμισης, ελκυστικότητα προϊόντων κ.λπ. Επίσης, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να ελέγξετε προϊόντα από το σπίτι ή να παρακολουθήσετε εικονικά συνεδρίες ομάδων εστίασης. Η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη στο Google Play και το App Store.

Οι τυπικές έρευνες Swagbuck θα μπορούσαν να σας πληρώσουν έως και 20 $. Οι κριτικές προϊόντων στο σπίτι πληρώνουν τις καλύτερες τιμές και μπορούν να φτάσουν έως και 100 $ ανά προϊόν. Ωστόσο, οι υπηρεσίες της είναι διαθέσιμες σε περιορισμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ, τα εδάφη των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ινδία, η Πορτογαλία, η Αυστραλία, η Ιρλανδία και η Νέα Ζηλανδία.

LifePoints

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στις κοινότητες LifePoints για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο συμπληρώνοντας απλές έρευνες. Έχει πολλούς συνεργάτες επωνυμίας που χρειάζονται ειλικρινή δεδομένα έρευνας από το κοινό. Οι μάρκες χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα της κοινής γνώμης για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Κάθε έρευνα μπορεί να διαρκέσει από 10 λεπτά έως 20 λεπτά, η LifePoints αναμένει ότι θα παρέχετε μια αμερόληπτη και ειλικρινή γνώμη σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία που ερευνάτε. Όταν ολοκληρώσετε με επιτυχία μια έρευνα, κερδίζετε μερικούς LifePoints ανάλογα με το θέμα, την πολυπλοκότητα και τη διάρκεια της έρευνας.

Όταν συγκεντρώσετε αρκετό υπόλοιπο LifePoints στον λογαριασμό σας, μπορείτε να τους εξαργυρώσετε για μετρητά PayPal, δωροκάρτες, φιλανθρωπικές δωρεές και άλλα. Η επιλογή εξαργύρωσης ανταμοιβής θα εξαρτηθεί από τη χώρα προέλευσης και την τοπική νομοθεσία. Η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη στο Google Play και το App Store.

Αποκτήστε πρόσβαση στην πύλη LifePoints από τον παραπάνω σύνδεσμο για να ελέγξετε εάν η χώρα σας υποστηρίζεται ή όχι. Εάν υποστηρίζεται, εγγραφείτε τώρα στην κοινότητα. Λαμβάνετε 10 πόντους μόνο για εγγραφή λογαριασμού. Μόλις εγγραφείτε, συμμετέχετε σε άλλες δραστηριότητες της κοινότητας για να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας.

InboxDollars

Το InboxDollars είναι επίσης trend εδώ και αρκετό καιρό, όταν οι άνθρωποι αναζητούν διαδικτυακές έρευνες για χρήματα. Το μοντέλο εσόδων του είναι αρκετά απλό.

  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας Pantheon

Η πλατφόρμα έχει πολλούς συνεργάτες του κλάδου, όπως έρευνα αγοράς, τεχνολογία, λιανική κ.λπ. Επωνυμίες όπως Target, Netflix, H&R Block, Publishers Clearing House, Walmart κ.λπ., είναι μερικές κορυφαίες μάρκες συνεργατών.

Οι επωνυμίες αναθέτουν InboxDollars για διάφορες εργασίες έρευνας που απαιτούν ανωνυμία. Σας αναθέτει σε τρίτους την εργασία για να κερδίσετε από το σπίτι χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο. Η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη στο Google Play και το App Store.

Οι εργασίες θα μπορούσαν να είναι απαντήσεις σε έρευνες, παίζοντας παιχνίδια στο Διαδίκτυο, ηλεκτρονικές αγορές, ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλά άλλα. Μπορείτε να κάνετε ανάληψη των μετρητών σας ως υπόλοιπο PayPal ή δωροκάρτα Amazon.

Φυλάκιο Γνώμης

Η κοινή γνώμη έχει μεγάλη σημασία στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών και της έρευνας αγοράς. Κορυφαίες επωνυμίες από τέτοιες βιομηχανίες συνδέονται με αθροιστές δεδομένων όπως το Opinion Outpost. Με τη σειρά του, το Opinion Outpost σάς δίνει τη δυνατότητα να κερδίσετε παθητικό εισόδημα ενώ περιμένετε ένα λεωφορείο, στέκεστε σε μια ουρά και ούτω καθεξής.

Είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στο διαδίκτυο, επομένως δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προκλήσεις στη χρήση των υπηρεσιών της. Μόλις δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό, έχετε πρόσβαση σε τυχαίες έρευνες. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, κερδίζετε πόντους επιβράβευσης. Μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα δωροκαρτών του για να εξαργυρώσετε πόντους έναντι εικονικών δωροκαρτών όταν συγκεντρώσετε πολλούς πόντους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό PayPal για να εξαργυρώσετε πόντους ως μετρητά.

Θα μπορούσατε εύκολα να κερδίσετε μια δωροκάρτα amazon 10 $ σε δύο εβδομάδες απαντώντας επιπόλαια σε έρευνες. Αλλά αν καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια, μπορείτε να κάνετε ατελείωτα ποσά δωροκάρτας.

Δωρεάν μετρητά

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Freecash για να κερδίσετε χρήματα online ολοκληρώνοντας προκλήσεις προσφοράς ή σύντομες έρευνες. Μόλις δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο, μεταβείτε στην ενότητα Κέρδος της εφαρμογής Ιστού. Αυτή η ενότητα παραθέτει όλες τις προσφορές και τις έρευνες που είναι διαθέσιμες στη χώρα σας.

Στην ενότητα Προτεινόμενες προσφορές, θα βρείτε την εργασία που πληρώνει τα περισσότερα ή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ άλλων χρηστών από την περιοχή σας. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι Τοίχοι Προσφορών που απαριθμούν όλες τις ενεργές προσφορές Freecash για τη χώρα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε προσφορές από τα BitLabs, AdscendMedia, AdGatemedia, AdGem, Lootably, OfferToro και άλλα.

Οι διαδικτυακές έρευνες για χρήματα είναι διαθέσιμες στην ενότητα Έρευνες. Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε έρευνες από επωνυμίες όπως CPX Research, Freecash Surveys, BitLabs, inBrain.ai, Pollfish κ.λπ. Η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη στο Google Play και το App Store.

Ολοκληρώνοντας αυτές τις εργασίες, κερδίζετε πόντους Freecash. 1000 πόντοι Freecash σας δίνουν 1,00 $. Μπορείτε να εξαργυρώσετε αβίαστα τους πόντους σας σε λογαριασμό PayPal, πορτοφόλι Bitcoin κ.λπ.

Συνεντεύξεις χρηστών

Οι συνεντεύξεις χρηστών συνδέουν συμμετέχοντες και ερευνητές σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Μπορείτε να εγγραφείτε ως ερευνητής και επίσης ως συμμετέχων. Εάν χρειάζεται να κάνετε οποιαδήποτε έρευνα για το τρέχον έργο σας, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ερευνητικό έργο για να προσλάβετε συμμετέχοντες.

Εάν δεν έχετε έρευνα να ξεκινήσετε, μπορείτε να συμμετέχετε ως υποψήφιοι για άλλους ερευνητές και να κερδίσετε χρήματα στον ελεύθερο χρόνο σας. Επί του παρόντος, η πλατφόρμα βλέπει έως και 2.200 ερευνητικές μελέτες να ξεκινούν κάθε μήνα. Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για συμμετέχοντες που μπορούν να μοιραστούν μια κοινή γνώμη για προϊόντα, υπηρεσίες, δημοσκοπήσεις, διαφημίσεις κ.λπ.

Το User Interviews παραθέτει διάφορα ερευνητικά έργα στην πλατφόρμα του. Μια μελέτη θα μπορούσε να σας πληρώσει 60 $ κατά μέσο όρο. Ανάλογα με την τοποθεσία και τα στοιχεία των συμμετεχόντων, η πληρωμή θα διαφέρει.

Αξιόλογες απόψεις

Με περισσότερα από 3 εκατομμύρια παγκόσμια μέλη, το Valued Opinions θα μπορούσε επίσης να είναι στη λίστα σας εάν αναζητάτε παθητικό εισόδημα στο διαδίκτυο. Όπως και οι άλλοι σε αυτό το άρθρο, το Valued Opinions σάς παρέχει διαδικτυακές έρευνες για χρήματα.

  Πώς να αλλάξετε το φόντο της βιντεοκλήσης Skype

Οι περισσότερες έρευνες προέρχονται από ερευνητικούς οργανισμούς τάσεων της αγοράς ή αλυσίδες λιανικής που αναζητούν την κοινή γνώμη. Ως εκ τούτου, μπορείτε να απαντήσετε στις έρευνες από προσωπική εμπειρία. Δεν είναι επιστήμη πυραύλων!

Το Valued Opinions πληρώνει 7 $ για κάθε διαδικτυακή έρευνα που συμπληρώνετε. Μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους σας ως κουπόνια δωροκάρτας για Amazon, CVS/φαρμακείο, Chili’s 3-Choice, Target, Domino’s, Macy’s, Apple, Pack & Go κ.λπ.

Τολούνα

Το Toluna λειτουργεί ως διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής ψηφοφορίας. Οι υπηρεσίες του είναι διαθέσιμες σε 28 γλώσσες σε 50 χώρες. Επί του παρόντος, το μέγεθος της κοινότητάς του είναι πάνω από 21 εκατομμύρια influencers που ολοκληρώνουν τακτικά διαδικτυακές έρευνες.

Ως επηρεαστής, θα αλληλεπιδράσετε με έρευνες από κορυφαίες παγκόσμιες επωνυμίες. Ανάλογα με τις αμερόληπτες εισροές της έρευνας, οι εταιρείες αυτοσχεδιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε έρευνες από υπολογιστή ή χρησιμοποιώντας smartphone. Η εφαρμογή του είναι διαθέσιμη στο Google Play και το App Store. Μόλις συγκεντρώσετε έναν σημαντικό όγκο πόντων Toluna, επισκεφτείτε το κέντρο επιβράβευσης για να εξαργυρώσετε τους πόντους σας για μια δωροκάρτα Amazon ή μετρητά PayPal.

Τρόποι πληρωμής εφαρμογών έρευνας

Οι περισσότερες εφαρμογές έρευνας σάς επιτρέπουν να μεταφέρετε τα κέρδη σας σε λογαριασμό PayPal. Ωστόσο, οι εφαρμογές έρευνας προτιμούν τις δωροκάρτες έναντι των μεταφορών PayPal, επειδή αυτό τις ωφελεί πολύ.

Οι κορυφαίες εφαρμογές που προσφέρουν διαδικτυακές έρευνες για χρήματα συχνά δημιουργούν ένα κέντρο επιβράβευσης ή μια αγορά όπου μπορείτε να ψωνίσετε για δωροκάρτες από επωνυμίες χρησιμοποιώντας τα κέρδη σας από την έρευνα.

Γιατί οι εφαρμογές έρευνας σας πληρώνουν χρήματα;

Οι εφαρμογές έρευνας αποτελούν το μπροστινό μέρος της συνάθροισης δεδομένων ή της εξωτερικής ανάθεσης δημοσκοπήσεων. Η ανάλυση δεδομένων και τα ερευνητικά ιδρύματα μεταβιβάζουν τις απαιτήσεις τους σε εφαρμογές όπως Swagbucks, LifePoints, Freecash, Valued Opinions, Opinion Outpost κ.λπ.

Εάν αυτές οι εταιρείες εφαρμογών έπρεπε να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να συλλέξουν την κοινή γνώμη, αυτό θα ήταν πολύ δαπανηρό. Αντίθετα, οι συγκεντρωτές δεδομένων αναπτύσσουν εφαρμογές για κινητά ή web και τις δημοσιεύουν στο διαδίκτυο.

Το ευρύ κοινό από ορισμένες χώρες μπορεί να έχει πρόσβαση σε τέτοιες εφαρμογές για να αλληλεπιδράσει με τις έρευνες. Όταν η εφαρμογή εντοπίζει πολύτιμες πληροφορίες, σας ανταμείβει για την προσπάθειά σας. Ωστόσο, είναι μόνο ένα κλάσμα των ερευνών που κερδίζουν οι εταιρείες εφαρμογών από πολυεθνικές μάρκες.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη εφαρμογή έρευνας για να κερδίσετε χρήματα στο Διαδίκτυο

Όταν επενδύετε χρόνο σε εφαρμογές έρευνας που προσφέρουν διαδικτυακές έρευνες για χρήματα, λάβετε υπόψη πρώτα τα εξής:

  • Η εφαρμογή ιστού ή η εφαρμογή για κινητά έχει μια νόμιμη εταιρεία στο backend.
  • Σας παρέχει άφθονες έρευνες. Επειδή μπορεί να μην μπορείτε να απαντήσετε σε όλες τις έρευνες που λαμβάνετε.
  • Η εφαρμογή έρευνας έχει την επιλογή μεταφοράς κερδών στον λογαριασμό σας στο PayPal.
  • Εάν είστε εντάξει με τις δωροκάρτες, αναζητήστε εφαρμογές που προσφέρουν εικονικές δωροκάρτες Visa, δωροκάρτες Amazon κ.λπ.
  • Μείνετε μακριά από εφαρμογές έρευνας που ζητούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως SSN, άδεια οδήγησης, διαβατήριο, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, κωδικό πρόσβασης καθαρής τραπεζικής, κωδικό πρόσβασης PayPal, κωδικό πρόσβασης email κ.λπ.

Τελικές Λέξεις

Πολλές εφαρμογές δημοσκοπήσεων σάς επιτρέπουν να συμπληρώνετε διαδικτυακές έρευνες για χρήματα. Ωστόσο, δεν είναι όλες νόμιμες. Πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά την εφαρμογή σας, διαφορετικά θα χάσετε πολύτιμο χρόνο. Δοκιμάστε τις παραπάνω εφαρμογές και πλατφόρμες για να δημιουργήσετε μια καλή πηγή παθητικού εισοδήματος.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν προγράμματα θυγατρικών για το Pinterest για να κερδίσετε χρήματα καρφιτσώνοντας.