10 Βασικές συμβουλές για να λάβετε περισσότερα από την εφαρμογή Google Recorder στα τηλέφωνα Pixel

Το Google Recorder είναι μια εφαρμογή εγγραφής φωνής που μπορεί να μεταγράψει τις ηχογραφήσεις σας σε πραγματικό χρόνο, να ενισχύσει τον ήχο σε θορυβώδη περιβάλλοντα και να επισημάνει αυτόματα συγκεκριμένα μέρη των εγγραφών σας. Επίσης, ενσωματώνεται με άλλες εφαρμογές Google, όπως τα Έγγραφα Google και το Google Keep, ώστε να μπορείτε να μεταγράψετε τις εγγραφές σας σε έγγραφα ή σημειώσεις και να τις μοιραστείτε με άλλα άτομα χωρίς προβλήματα.

Από την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας έως τη δημιουργία κλιπ βίντεο από ηχογραφήσεις φωνής, ακολουθούν 10 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφαρμογή Google Recorder στο τηλέφωνο Pixel.

1. Επιλέξτε το μικρόφωνο που προτιμάτε

Πριν ξεκινήσετε την πρώτη σας εγγραφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τη σωστή επιλογή μικροφώνου. Η εφαρμογή Google Recorder σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο του τηλεφώνου σας ή ένα Bluetooth ή εξωτερικό μικρόφωνο. Για να το ρυθμίσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 • Στην αρχική σελίδα του Google Recorder, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις Εγγραφής.
 • Από τη σελίδα Ρυθμίσεις, πατήστε την επιλογή Μικρόφωνο στην ενότητα Γενικά και επιλέξτε το μικρόφωνο που προτιμάτε.
 • 2. Δημιουργήστε μια νέα ηχογράφηση

  Αφού επιλέξετε το μικρόφωνό σας, είστε έτοιμοι να κάνετε την πρώτη σας εγγραφή φωνής. Είναι απλό να ξεκινήσετε, αλλά υπάρχουν μερικές άλλες ρυθμίσεις που πρέπει να γνωρίζετε. Μεταβείτε στην αρχική σελίδα της εφαρμογής Recorder και όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, πατήστε το κόκκινο κουμπί Εγγραφή στο κάτω μέρος.

  • Μπορείτε να διακόψετε και να συνεχίσετε την εγγραφή όπως σας ταιριάζει χρησιμοποιώντας το κόκκινο κουμπί.
  • Για να παρακολουθήσετε τη μεταγραφή, πατήστε το κουμπί Μεταγραφή.
  • Για να απορρίψετε τη φωνητική εγγραφή, πατήστε το κουμπί Διαγραφή.
  • Αφού ηχογραφήσετε αυτό που χρειάζεστε, πατήστε το κουμπί Αποθήκευση για να σταματήσετε και να αποθηκεύσετε τη φωνητική εγγραφή. Ενώ βρίσκεστε εδώ, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο Προσθήκη τοποθεσίας στις εγγραφές, επομένως διαμορφώστε την επιλογή που προτιμάτε.
    Πώς να αναγνωρίσετε τη μουσική με το iPhone ή το iPad σας

  Στη συνέχεια, η ηχογράφηση φωνής θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα της εφαρμογής. Πατήστε το εικονίδιο Αναπαραγωγή στη δεξιά πλευρά της ηχογράφησης για να την ακούσετε. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές αναπαραγωγής, όπως ταχύτητα αναπαραγωγής, γρήγορη κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω, πατήστε μια εγγραφή φωνής για να την ανοίξετε σε μια αυτόνομη σελίδα.

  3. Αλλάξτε τη γλώσσα μεταγραφής

  Η δημιουργία μιας γραπτής μεταγραφής των ηχογραφήσεων σας είναι μία από τις καλύτερες δυνατότητες του Recorder. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε σε ποια γλώσσα το θέλετε.

  Ενώ είστε ακόμα στη σελίδα Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα Μεταγραφή, πατήστε Γλώσσα μεταγραφής και επιλέξτε την επιλογή που προτιμάτε από την ενότητα Διαθέσιμες γλώσσες. Να θυμάστε ότι δεν υποστηρίζονται όλες οι γλώσσες. Όταν εμφανιστεί ένα μήνυμα προτροπής στην οθόνη, πατήστε την επιλογή Λήψη για να συνεχίσετε και περιμένετε να γίνει λήψη ή ενημέρωση της γλώσσας στη συσκευή σας Android.

  4. Οργανώστε τις εγγραφές χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά

  Για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε καλύτερα τις ηχογραφήσεις φωνής, μπορείτε να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά από τη μεταγραφή στα ονόματα των ηχογραφήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις εγγραφές φωνής με παρόμοιο περιεχόμενο εκτός από τις εκλεπτυσμένες αναζητήσεις. Θυμηθείτε, αυτό ισχύει μόνο για ηχογραφήσεις φωνής που έχουν μεταγραφές.

 • Πατήστε για να ανοίξετε μια εγγραφή φωνής από τη λίστα ηχογραφήσεων.
 • Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Μετονομασία.
 • Μετακινήστε τον κέρσορα εισόδου στο σημείο όπου θέλετε να εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί.
 • Στην ενότητα Προσθήκη λέξεων-κλειδιών στον τίτλο, πατήστε τη λέξη-κλειδί που θέλετε να συμπεριλάβετε στον τίτλο.
 • Αφού προσθέσετε τις απαραίτητες λέξεις-κλειδιά, πατήστε την επιλογή Αποθήκευση στην επάνω δεξιά γωνία.
 • 5. Αναζήτηση στις Ηχογραφήσεις σας

  Για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στις φωνητικές σας ηχογραφήσεις για συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις, χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης στην αρχική σελίδα για όλες τις φωνητικές ηχογραφήσεις ή το κουμπί αναζήτησης όταν ανοίγετε μια συγκεκριμένη εγγραφή.

 • Πατήστε τη γραμμή Αναζήτηση των εγγραφών σας στην αρχική σελίδα της εφαρμογής και πληκτρολογήστε αυτό που θέλετε να βρείτε. Εάν κάποια εγγραφή ταιριάζει με τα κριτήρια αναζήτησης, θα εμφανιστεί στην ενότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης με επισημάνσεις στη γραμμή ήχου.
 • Πατήστε για να ανοίξετε μία από τις αντίστοιχες εγγραφές που σας ενδιαφέρουν.
 • Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά πάνω και κάτω βέλους για να μετακινήσετε την κεφαλή αναπαραγωγής σε μία από τις επιτυχίες αναζήτησης. Πατήστε το κουμπί Αναπαραγωγή στο κάτω μέρος για να ακούσετε από αυτό το σημείο.
 •   Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις συλλογές στον Microsoft Edge

  Εναλλακτικά, πατήστε το κουμπί Μεταγραφή για να προβάλετε τα αποτελέσματα αναζήτησης στη μεταγραφή. Και πάλι, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά βέλους για εναλλαγή μεταξύ των διαθέσιμων αντιστοιχιών. Ενώ βρίσκεστε εδώ, μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα μια λέξη, να πατήσετε την επιλογή Επεξεργασία λέξης, να πληκτρολογήσετε μια νέα και να πατήσετε το κουμπί Αποθήκευση. Η αλλαγή θα αντικατοπτρίζεται και στον ήχο.

  6. Επεξεργαστείτε ηχογραφήσεις και μεταγραφές

  Όσον αφορά την επεξεργασία, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να αποκόψετε τμήματα και να περικόψετε τις εγγραφές σας ανάλογα. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να αφαιρέσετε περιοχές χωρίς ήχο ή μη ακουστά τμήματα. Για περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας, ανατρέξτε στη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές επεξεργασίας ήχου για Android.

 • Πατήστε για να ανοίξετε μια εγγραφή στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.
 • Πατήστε το εικονίδιο Αποκοπή στην επάνω δεξιά ενότητα.
 • Ενώ βρίσκεστε στη σελίδα Ήχος, πατήστε και μετακινήστε τις λαβές της κεφαλής αναπαραγωγής στη γραμμή αναζήτησης ή την κυματομορφή στο κέντρο της οθόνης για να επιλέξετε ένα τμήμα που δεν θέλετε και πατήστε το κουμπί Κατάργηση. Χρησιμοποιήστε την επιλογή Αναίρεση στο επάνω μέρος για να επαναφέρετε τις αλλαγές όταν είναι απαραίτητο.
 • Αν θέλετε να περικόψετε τον ήχο, επιλέξτε την ενότητα που θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις λαβές της κεφαλής αναπαραγωγής και πατήστε το κουμπί Περικοπή.
 • Πατήστε την επιλογή Αποθήκευση αντιγράφου επάνω δεξιά, επεξεργαστείτε τον τίτλο ανάλογα εάν χρειάζεται και πατήστε OK.
 • Εάν η εγγραφή σας έχει μεταγραφή, χρησιμοποιήστε την για μια πιο ακριβή διαδικασία επεξεργασίας. Πατήστε το κουμπί Μεταγραφή και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα και σύρετε το δάχτυλό σας για να επιλέξετε τις λέξεις που δεν χρειάζεστε. Τέλος, πατήστε το κουμπί Κατάργηση.

  Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μόνο ένα τμήμα της μεταγραφής που χρειάζεστε και να πατήσετε το κουμπί Περικοπή. Οι αλλαγές στη μεταγραφή εφαρμόζονται αυτόματα στον ήχο. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε όταν τελειώσετε.

  7. Δημιουργήστε ένα βίντεο από μια εγγραφή φωνής

  Η εφαρμογή Recorder σάς επιτρέπει να δημιουργείτε βίντεο κλιπ από τις φωνητικές σας ηχογραφήσεις χωρίς να χρειάζεστε εφαρμογές τρίτων, όπως αυτές οι κορυφαίες γεννήτριες βίντεο AI.

 • Πατήστε για να ανοίξετε μια εγγραφή φωνής.
 • Πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Δημιουργία βίντεο κλιπ.
 • Στο κάτω τμήμα της σελίδας, πατήστε Μεταγραφή και κυματομορφή ή Κυματομορφή κάτω από την καρτέλα Περιεχόμενο.
 • Στη συνέχεια, πατήστε την καρτέλα Διάταξη και επιλέξτε Τετράγωνο, Κατακόρυφος ή Οριζόντιος.
 • Πατήστε την καρτέλα Θέμα και επιλέξτε Σκούρο θέμα ή Ανοιχτό θέμα.
 • Πατήστε Δημιουργία στην επάνω δεξιά γωνία και περιμένετε μέχρι να δημιουργηθεί το βίντεο κλιπ.
 • Μόλις το βίντεο είναι έτοιμο, πατήστε το κουμπί Αποθήκευση στη συσκευή, Κοινή χρήση ή Τέλος, ανάλογα με την ενέργεια που προτιμάτε.
 •   Πώς να υπολογίσετε το ποσοστό σφάλματος [+3 Tools]

  8. Μεταφέρετε μια μεταγραφή στα Έγγραφα Google

  Η εφαρμογή Recorder προσφέρει επίσης μια εξαιρετική λειτουργία με την οποία μπορείτε να αντιγράψετε απευθείας μια μεταγραφή στα Έγγραφα Google. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να αρχειοθετήσετε, να επαναχρησιμοποιήσετε ή να μοιραστείτε το σενάριο με άλλα άτομα.

  Από την αρχική σελίδα της εφαρμογής, πατήστε για να ανοίξετε μια εγγραφή που έχει μεταγραφή. Στη συνέχεια, απλώς πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέξτε Αντιγραφή μεταγραφής στα Έγγραφα Google.

  Επιλέξτε τον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με τα Έγγραφα Google και η διαδικασία αντιγραφής θα ξεκινήσει. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να δείτε τη μεταγραφή πατώντας το κουμπί Άνοιγμα των Εγγράφων Google.

  Από εκεί, μπορείτε να αποθηκεύσετε το Έγγραφο Google ως PDF στη συσκευή σας Android εάν είναι απαραίτητο.

  9. Μοιραστείτε ηχογραφήσεις φωνής ως ήχου ή μεταγραφές

  Η εφαρμογή Google Recorder σάς επιτρέπει να μοιράζεστε εγγραφές ως ήχο ή κείμενο χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

 • Από την αρχική σελίδα της εφαρμογής, πατήστε και πατήστε παρατεταμένα μια ηχογράφηση φωνής για να την επιλέξετε. Μπορείτε να σημειώσετε περισσότερες εγγραφές εάν είναι απαραίτητο.
 • Πατήστε το εικονίδιο Κοινή χρήση στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Πατήστε την επιλογή Αρχείο στο αναδυόμενο παράθυρο Κοινή χρήση.
 • Από το αναδυόμενο παράθυρο Επιλογή αρχείου, πατήστε είτε Ήχος (.m4a) είτε Μεταγραφή (.txt). Να θυμάστε ότι η επιλογή Μεταγραφή (.txt) είναι διαθέσιμη μόνο όταν μοιράζεστε ηχογραφήσεις φωνής που έχουν μεταγραφές.
 • Πατήστε το κουμπί Επόμενο και επιλέξτε την εφαρμογή ή τη λειτουργία κοινής χρήσης που προτιμάτε. Για παράδειγμα, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Nearby Share για κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Android και Windows.
 • 10. Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εγγραφών φωνής

  Για να μην κινδυνεύετε να χάσετε όλες τις εγγραφές σας, το Recorder διευκολύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον λογαριασμό σας Google.

 • Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας επάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις εγγραφής.
 • Πατήστε την επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός στην ενότητα Γενικά.
 • Ενεργοποιήστε την εναλλαγή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού.
 • Στην επόμενη σελίδα, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένος ο λογαριασμός σας Google και, στη συνέχεια, πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εγγραφών.
 • Με αυτό, όλες οι υπάρχουσες και οι νέες εγγραφές σας θα δημιουργηθούν αυτόματα online αντίγραφα ασφαλείας. Μακριά από ηχογραφήσεις φωνής, μάθετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας Android σωστά.

  Κατακτήστε τις κρυφές λειτουργίες στο Google Recorder

  Το Google Recorder είναι μια δημοφιλής εφαρμογή λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών της που κυμαίνονται από ζωντανή μεταγραφή, ενίσχυση ήχου, λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI και πολλά άλλα. Αυτές οι δυνατότητες του δίνουν ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων εφαρμογών εγγραφής φωνής και μπορείτε να είστε σίγουροι για περισσότερες δυνατότητες και βελτιώσεις στο μέλλον.