Όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα πρέπει να άρουν τα ανώτατα όρια δεδομένων λόγω κορωνοϊού

Η AT&T, η Comcast και η T-Mobile έχουν ήδη άρει τα ανώτατα όρια δεδομένων, τα οποία είναι ήδη ανυπεράσπιστα στις καλύτερες στιγμές. Κανένας πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου δεν πρέπει να αποκομίζει επιπλέον κέρδη από τα σκληρά όρια δεδομένων σε μια εποχή που οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται, να σπουδάζουν και να διασκεδάζουν στο σπίτι.

Αυτό έχει σημασία. Για παράδειγμα, η Comcast χρεώνει συνήθως 10 $ για κάθε επιπλέον 50 GB δεδομένων που χρησιμοποιούν οι πελάτες τους πάνω από το όριο δεδομένων του 1 TB. Με τις εταιρείες να ζητούν από τους υπαλλήλους τους δουλειά από το σπίτι, σχολεία που ακυρώνουν μαθήματα, μεγάλες εκδηλώσεις που απαγορεύονται και ζητείται από περισσότερους ανθρώπους να τεθούν σε καραντίνα στο σπίτι, η χρήση του Διαδικτύου στο σπίτι πιθανότατα θα αυξηθεί. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να επιμείνουμε σε επιπλέον χρεώσεις και να αυξήσουμε τα περιθώρια κέρδους.

  Πώς να αλλάξετε την εικόνα προφίλ στο Instagram;

Εδώ είναι τα καλά νέα: Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου έχουν ήδη κάνει το σωστό. AT&T έχει άρει τα ανώτατα όρια δεδομένων στην οικιακή ευρυζωνική υπηρεσία. Comcast ακολούθησε, αφαιρώντας προς το παρόν τις χρεώσεις υπέρβασης για άτομα που υπερβαίνουν τα όρια δεδομένων τους. Για δεδομένα εν κινήσει, Τ κινητό προσφέρει απεριόριστα δεδομένα σε όλους τους πελάτες της και επιπλέον 20 GB δεδομένων hotspot για κινητά. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν περισσότεροι ISP.

Comcast προσφέρει επίσης το πρόγραμμα «Internet Essentials» για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα δωρεάν για τους επόμενους δύο μήνες και αυξάνει την ταχύτητά του από 15 Mbps προς τα κάτω και 2 Mbps έως 25 Mbps κάτω και 3 Mbps προς τα πάνω.

Άλλοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου έχουν κάνει πολύ μικρότερες κινήσεις, αλλά δεν έχουν άρει τα ανώτατα όρια δεδομένων. Verizon θα παραιτηθεί από τις καθυστερήσεις «για τις επόμενες 60 ημέρες» «λόγω του κορωνοϊού», κάτι που είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα. Μεγάλοι ISP όπως οι AT&T, Charter, CenturyLink, Comcast, Cox, Sonic, Sprint και T-Mobile έχουν επίσης συμφωνήθηκε με την FCC να μην αναστείλουν την εξυπηρέτηση των πελατών τους και να παραιτηθούν από τέλη καθυστέρησης.

  Τι να κάνετε πριν (και μετά) κλαπεί το τηλέφωνό σας

Περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου πρέπει να αυξηθούν και να ακολουθήσουν τους δείκτες της AT&T, της Comcast και της T-Mobile.

Ποτέ δεν μας άρεσαν τα οικιακά όρια ευρυζωνικών δεδομένων. Αυτές οι χρεώσεις είναι βασικά καθαρό κέρδος για τους ISP. Οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο γίνονται όλο και πιο γρήγορες, αλλά τα όρια δεδομένων δεν αυξάνονται. Μπορείτε να πληρώσετε για μια σύνδεση gigabit στο Διαδίκτυο από την Comcast και έρχεται με το ίδιο όριο δεδομένων 1 TB με την πιο αργή σύνδεσή του. Αυτά τα ανώτατα όρια δεδομένων δεν φαίνεται ποτέ να αυξάνονται ακόμη και όταν οι ISP προσθέτουν χωρητικότητα στα δίκτυά τους.

  Μια εισαγωγή στη νέα γλώσσα προγραμματισμού της Apple: Swift

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι τηλεργάζονται, συνομιλούν μέσω βίντεο στο διαδίκτυο, μεταδίδουν περιεχόμενο 4K και κατεβάζουν παιχνίδια ολοένα και μεγαλύτερων, είναι πιο εύκολο από ποτέ να καταπολεμήσετε αυτά τα όρια δεδομένων. Αυτή η κατάσταση δεν θα πρέπει να είναι ένα μπόνους πρόσθετων χρεώσεων για τους ISP.

Σε τελική ανάλυση, εάν η AT&T και η Comcast έχουν την πολυτέλεια να άρουν τα ανώτατα όρια δεδομένων και έχουν άφθονη ικανότητα να το κάνουν ακόμη και όταν περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ μένουν σπίτι, γιατί δεν μπορούν να αφαιρέσουν οριστικά τα ανώτατα όρια δεδομένων; TechCrunch υποστηρίζει ότι οι ISP θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα όρια δεδομένων για πάντα για αυτόν τον λόγο. Ελπίζουμε σίγουρα να το κάνουν.

Φροντίστε να πλύνε τα χέρια σου.