Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανάλυση κεφαλίδων email [+6 Best Analyzers]

Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα παράδοσης κατά την αποστολή ενός email και τις περισσότερες φορές, απλώς δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Εάν μπορείτε να σχετιστείτε με αυτό, θα ήσασταν ενθουσιασμένοι να μάθετε για μια κεφαλίδα email. Παρόλο που μπορεί να το γνωρίζετε ήδη, θα συνεχίσουμε να σας πούμε ότι αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο του email σας μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα εάν το εκτελέσετε μέσω ενός αναλυτή.

Στην πραγματικότητα, θα σας επιτρέψει να διαγνώσετε και να αντιμετωπίσετε ⚙️ πολλά διαφορετικά ζητήματα παράδοσης email, καθώς και να μάθετε σε βάθος για τις καμπάνιες σας μέσω email.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθουμε για την ανάλυση κεφαλίδων email και τους καλύτερους αναλυτές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λύσετε αμέσως το πρόβλημα.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι η κεφαλίδα email;

Όταν ανοίγουμε ένα email, βλέπουμε όλα τα βασικά στοιχεία του, όπως τον τίτλο και το σώμα του email. Και μετά υπάρχει η κεφαλίδα που περιέχει βασικές πληροφορίες, όπως:

  Τα 5 καλύτερα οικονομικά συστήματα Mesh Wi-Fi για το 2022

Αυτό που δεν βλέπουμε είναι οι κρυφές τεχνικές πτυχές της κεφαλίδας του email, και αυτές είναι δύσκολο να αναλυθούν από μόνοι μας, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν είναι ορατή σε εμάς.

Προφανώς, εάν είστε τεχνικά έμπειρο άτομο, τότε δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν αναλυτή κεφαλίδων email, καθώς μπορείτε να καταλάβετε τις λεπτομέρειες κοιτάζοντας. Ωστόσο, εάν δεν είστε καλοί με τα τεχνικά πράγματα, πρέπει να διαβάσετε παρακάτω.

Ο λόγος για τον οποίο οι κεφαλίδες email είναι τόσο σημαντικές είναι το απλό γεγονός ότι περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το email, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν με διάφορους τρόπους, όπως να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το email, να προσδιορίσετε εάν το email είναι απόπειρα phishing 🕵️‍♂️, αν είναι από λογαριασμό spam κ.λπ.

Πλεονεκτήματα της κεφαλίδας email

Οι κεφαλίδες email παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, όταν θέλετε να μάθετε τα στοιχεία του αποστολέα για να διασφαλίσετε ότι το email είναι ασφαλές, μπορείτε να ψάξετε μέσα από την κεφαλίδα για να βρείτε λεπτομέρειες όπως Διεύθυνση IP, διαδρομή επιστροφής, κατάσταση ελέγχου ταυτότητας και άλλα.

Το φίλτρο ανεπιθύμητων μηνυμάτων χρησιμοποιεί επίσης την κεφαλίδα για να προσδιορίσει ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ανεπιθύμητα μηνύματα και απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος και ποια είναι νόμιμα με τη βοήθεια πληροφοριών αποστολέα, διαδρομής email και άλλων λεπτομερειών.

Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο τα στοιχεία της κεφαλίδας email σάς βοηθούν με:

  • Διατήρηση των email σας κρυπτογραφημένα με τη βοήθεια του πρωτοκόλλου TLS
  • Διευκολύνει την απεγγραφή και την αναφορά από ορισμένες λίστες αλληλογραφίας
  • Παρακολούθηση ολόκληρης της διαδρομής email για τον εντοπισμό όλων των πρακτόρων μεταφοράς αλληλογραφίας από τους οποίους πέρασε
  • Αυτόματη τοποθέτηση ύποπτων email στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων
  35+ Συντομεύσεις πληκτρολογίου επεξεργασίας κειμένου Mac για επιτάχυνση της πληκτρολόγησης

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν τις κεφαλίδες email ουσιαστικό μέρος της εμπειρίας μας μέσω email.

Πώς να βρείτε την κεφαλίδα από ένα email;

Ενώ όλοι οι πάροχοι αλληλογραφίας σάς επιτρέπουν να βρείτε την κεφαλίδα από ένα email, υπάρχουν διαφορετικά βήματα για τον καθένα. Επειδή πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε το Gmail, ας μάθουμε πώς να λάβετε την κεφαλίδα από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάβατε στον λογαριασμό σας Google.

Βήμα 1: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail και ανοίξτε το συγκεκριμένο email.

Βήμα 2: Από τη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στις 3 τελείες.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο σημείο που λέει “Εμφάνιση πρωτοτύπου”.

Βήμα 4: Η εκτεταμένη κεφαλίδα email θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που θα χρειαστείτε.

Διαβάστε επίσης: Τρόποι διαχείρισης πολλών λογαριασμών Gmail ταυτόχρονα

Θα παρατηρήσετε ένα κουμπί για να αντιγράψετε όλες τις πληροφορίες στο πρόχειρό σας. Αυτές είναι οι ίδιες πληροφορίες που θα έπρεπε να επικολλήσετε στα εργαλεία ανάλυσης κεφαλίδων email.

Τι είναι η Ανάλυση κεφαλίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Όσο απλό και αν ακούγεται αυτό, η ανάλυση κεφαλίδας email είναι απλώς η ανάγνωση της κεφαλίδας του email για να κατανοήσετε τις τεχνικές πτυχές του. Περιέχει πολλά χρήσιμα δεδομένα που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να διορθώσετε προβλήματα και να μετρήσετε τον τρόπο επεξεργασίας των email.

Εξετάζοντας τους τεχνικούς όρους της κεφαλίδας του email, πιθανότατα θα πιστεύατε ότι είναι καλύτερο να μην εμφανίζονται όλες αυτές οι πληροφορίες στο μπροστινό μέρος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διαθέτουμε αναλυτές κεφαλίδων email για να κάνουν όλη τη βαριά δουλειά για εμάς και να την παρουσιάζουν με έναν πολύ κατανοητό τρόπο.

  Πώς να ακυρώσετε μια πληρωμή στο PayPal

Αυτοί οι αναλυτές θα αναλύσουν ολόκληρο το απόσπασμα και θα παρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια, ώστε να μπορείτε να εξάγετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες από αυτό.

Με αυτά τα λόγια, ας μεταβούμε στη λίστα.

MxToolbox

Αυτός ο αναλυτής κεφαλίδων email από το MxToolbox είναι ένα πολύ απλό και απλό εργαλείο. Αφού επικολλήσετε το απόσπασμα κεφαλίδας που αντιγράψατε από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάβατε, αυτό το εργαλείο θα επιστρέψει τις πληροφορίες με πολύ ευανάγνωστο τρόπο, χωρισμένες με στήλες και πίνακες.

Μόλις ολοκληρώσετε την ανάλυσή του, υπάρχει μια επιλογή στο κάτω μέρος που σας επιτρέπει να διαγράψετε οριστικά την καταχώριση, ώστε να γίνεται σεβαστή το απόρρητό σας.

Το Mailheader αναλύει κάθε εγγραφή για να κάνει την κεφαλίδα όσο το δυνατόν πιο ευανάγνωστη, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδρομή του μηνύματος από την πηγή στον προορισμό.

Θα λάβετε το αποτέλεσμα που δημιουργείται αμέσως μετά την επικόλληση του κειμένου της κεφαλίδας του email. Επίσης, αυτό το εργαλείο δεν αποθηκεύει καμία εγγραφή, επομένως το απόρρητό σας διατηρείται ασφαλές.

DNSchecker

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αναλυτή κεφαλίδων email του DNSchecker για να εντοπίσετε τις πληροφορίες του αποστολέα, όπως τη θέση IP και το Whois IP. Μπορείτε επίσης να δείτε άλλες λεπτομέρειες, όπως Κατάσταση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, διαδρομή επιστροφής, έκδοση MIME και άλλα.

WintelGuy

Λάβετε όλες τις πληροφορίες από την κεφαλίδα email σε έναν ευνόητο πίνακα χρησιμοποιώντας το εργαλείο ανάλυσης κεφαλίδων email του WintelGuy. Δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε εικασίες γιατί τώρα μπορείτε να φτάσετε γρήγορα στην ουσία του προβλήματος λαμβάνοντας πληροφορίες χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

Αναλυτής MailAuth

Το MailAuth Analyzer είναι ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο για την ανάλυση των κεφαλίδων email. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση όταν θέλετε να ελέγξετε τα πρωτόκολλα των email σας, καθώς σας επιτρέπει να στείλετε ένα κενό email σε μια διεύθυνση που δημιουργείται αυτόματα.

Το εργαλείο επιστρέφει αποτελέσματα που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τις συμμορφώσεις ελέγχου ταυτότητας για να διασφαλίσει ότι τα τρωτά σημεία επισημαίνονται καλά. Αναφέρει επίσης προβλήματα ευθυγράμμισης με τα email σας.

IPlocation

Γνωρίστε τα ακριβή στοιχεία του αποστολέα χρησιμοποιώντας τον αναλυτή κεφαλίδων email της IPlocation. Είναι ένα πολύ απλό εργαλείο και κάνει τη δουλειά μια χαρά.

Αφού επικολλήσετε το απόσπασμα κεφαλίδας του email σας στο εργαλείο, θα λάβετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το email για να προσδιορίσετε εάν το email είναι νόμιμο ή ανεπιθύμητο.

Τελικές Λέξεις

Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσουμε το ακριβές πρόβλημα πίσω από τα ζητήματα παράδοσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε εάν το email που λάβατε είναι από γνήσιο άτομο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα παραπάνω εργαλεία ανάλυσης κεφαλίδων email θα βοηθήσουν μαζικά.

Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτά τα εργαλεία SMTP για τη διάγνωση και τη δοκιμή της ασφάλειας email.