Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε το 2022

Το SQL Server Management Studio (SSMS) είναι ένα ισχυρό εργαλείο από τη Microsoft που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε μεταξύ άλλων βάσεις δεδομένων, συμπλέγματα, βάσεις δεδομένων Azure SQL Server, δικαιώματα και συνδέσεις.

Τι είναι το SSMS;

SQL Server Management Studio (SSMS) είναι το κύριο στοιχείο της πλατφόρμας SQL Server. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε παρουσίες και δεδομένα του SQL Server, να συνδέεστε στη βάση δεδομένων SQL και να εκτελείτε δραστηριότητες διαχείρισης και αντιμετώπισης προβλημάτων. Λειτουργεί επίσης ως πλατφόρμα ανάπτυξης, δοκιμής και ανάπτυξης για επεκτάσεις SQL Server.

Οι ακόλουθες δυνατότητες είναι διαθέσιμες στο SQL Server Management Studio: –

  • Δημιουργήστε βάσεις δεδομένων SQL Server, σενάρια SQL και εργασίες SQL Server Agent με τον SQL Server.
  • Σύνδεση σε στιγμιότυπα της βάσης δεδομένων SQL – Αντικείμενα της βάσης δεδομένων SQL, όπως πίνακες, ευρετήρια και σχήματα μπορούν να δημιουργηθούν, να τροποποιηθούν και να απορριφθούν.
  • Τα στιγμιότυπα της βάσης δεδομένων SQL μπορούν να διαχειρίζονται και να παρακολουθούνται.

Χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία ερωτημάτων και σεναρίων, καθώς και για την ανάπτυξη, την παρακολούθηση και την αναβάθμιση των στοιχείων επιπέδου δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές σας.

Το SQL Server Management Studio είναι ένα πρόγραμμα ιστού και πελάτη που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε βάσεις δεδομένων και αποθήκες δεδομένων στον τοπικό σας υπολογιστή ή στο cloud. Σας επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε το περιβάλλον του SQL Server δημιουργώντας, αλλάζοντας και αφαιρώντας αντικείμενα, διαχειρίζοντας βάσεις δεδομένων και παρακολουθώντας το περιβάλλον του SQL Server.

Ο SQL Server είναι ένα σύστημα σχεσιακής βάσης δεδομένων που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και συστημάτων σε επιχειρήσεις και κυβερνητικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Το παγκόσμιο αγορά βάσεων δεδομένων προβλέπεται να αναπτυχθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 22,5 τοις εκατό (CAGR), από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021 σε 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το 2026. Ο διακομιστής Microsoft SQL είναι ο τρίτη πιο δημοφιλής βάση δεδομένων στον κόσμο.

Οφέλη του SSMS

Λόγω του φθηνού κόστους, του εύκολου ελέγχου ολόκληρης της πλατφόρμας SQL και πολλών επιλογών πρόσθετων για ευκολότερη λειτουργία, το Microsoft SSMS είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των προγραμματιστών και των διαχειριστών βάσεων δεδομένων.

Το SQL Server Management Studio μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων Azure SQL, της διαχειριζόμενης παρουσίας Azure SQL, του SQL Server σε Azure VM και του Azure Synapse Analytics.

Το SSMS παρέχει επίσης μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους διαχειριστές και τους προγραμματιστές SQL να χρησιμοποιούν μια ποικιλία ισχυρών προγραμμάτων επεξεργασίας σεναρίων. Με λίγα λόγια, απλοποιεί τη συντήρηση και διαχείριση του SQL Server και των σχετικών περιπτώσεων, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στις εφαρμογές σας.

Το SSMS επιτρέπει στους διαχειριστές να εκτελούν τις ακόλουθες εργασίες:

  • Συνδεθείτε σε βάσεις δεδομένων, δεδομένα και παρουσίες του SQL Server.
  • Η διαμόρφωση των παρουσιών του SQL Server μπορεί να προβληθεί και να τροποποιηθεί.
  • Διαχειριστείτε τις συνδέσεις και τα δικαιώματα στον SQL Server.
  • Δημιουργήστε νέες βάσεις δεδομένων, χρήστες και ρόλους, μεταξύ άλλων διοικητικών αρμοδιοτήτων.
  • Αποκτήστε πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής σφαλμάτων, τις βάσεις δεδομένων συστήματος και τα δυαδικά αρχεία της παρουσίας του SQL Server.

SSMS για Business Intelligence

Το SMSS χρησιμοποιείται από υπηρεσίες ανάλυσης, ενοποίησης και αναφοράς SQL BI (business intelligence).

  • Το SMSS σάς επιτρέπει να χειρίζεστε αντικείμενα των Υπηρεσιών Ανάλυσης, όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η επεξεργασία αντικειμένων.
  • Το SMSS σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Integration Services για τη διαχείριση, την οργάνωση και την παρακολούθηση πακέτων που εκτελούνται. Βοηθά επίσης στην εισαγωγή και εξαγωγή πακέτων, καθώς και στη μετεγκατάσταση και ενημέρωση πακέτων Data Transformation Services (DTS) και Integration Services.
  • Το SMSS ενεργοποιεί τις λειτουργίες των Υπηρεσιών Αναφοράς, διαχειρίζεται ρόλους και εργασίες και διαχειρίζεται διακομιστές και βάσεις δεδομένων.

Οδηγός εγκατάστασης SSMS

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη λήψη και εγκατάσταση του Microsoft SQL Server Management Studio.

Βήμα 1: Πλοηγηθείτε στο Σύνδεσμος της Microsoft για λήψη του Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS)

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Λήψη SQL Server Management Studio (SSMS) 19 (προεπισκόπηση)

Βήμα 3: Το SSMS-Setup-ENU.exe θα γίνει λήψη στον υπολογιστή σας. Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο SSMS-Setup-ENU.exe.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης και θα ζητήσει τη θέση εγκατάστασης. Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή και απλή. Ακολουθήστε τις οδηγίες της οθόνης και η εγκατάσταση θα ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά.

Βήμα 4: Αφού κάνετε κλικ στην καρτέλα εγκατάστασης, τα πακέτα θα ξεκινήσουν να φορτώνονται και θα εμφανιστεί η γραμμή προόδου.

  Grammarly εναντίον Microsoft Editor: Ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Βήμα 5: Η διαδικασία εγκατάστασης θα ξεκινήσει και η γραμμή κατάστασης συνολικής προόδου θα εμφανιστεί όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Αυτή η διαδικασία θα διαρκούσε λίγα λεπτά.

Βήμα 6: Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα που δηλώνει ότι η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί. Το μήνυμα δεν θα ζητήσει επανεκκίνηση του συστήματος.

Βήμα 7: Για πρόσβαση στο SSMS, μπορείτε να πλοηγηθείτε στα αρχεία προγράμματος και να κάνετε κλικ στο Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS).

Το SSMS θα ξεκινήσει και θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει η κονσόλα SSMS.

Βήμα 8: Μετά την εκκίνηση του SSMS, ο χρήστης μπορεί να δει κάτω από την οθόνη να συνδεθεί και να συνδεθεί στον διακομιστή SQL. Επιλέξτε Τύπος διακομιστή, Όνομα διακομιστή και λειτουργία ελέγχου ταυτότητας για να συνδεθείτε με τον SQL Server.

Το SSMS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση με Μηχανή Βάσης Δεδομένων, Υπηρεσίες Ανάλυσης, Υπηρεσίες Αναφοράς, Υπηρεσίες Ενοποίησης κ.λπ.

Στοιχεία SSMS

Το περιβάλλον SSMS αποτελείται από διάφορα στοιχεία που εκτελούν συγκεκριμένους ρόλους και λειτουργίες. Μερικά από τα στοιχεία είναι Εξερεύνηση αντικειμένων, λεπτομέρειες Εξερεύνησης αντικειμένων, Εγγεγραμμένοι διακομιστές, Εξερεύνηση προτύπων και Εξερεύνηση λύσεων.

Εξερεύνηση αντικειμένων

Το Object Explorer στο SQL Server Management Studio (SSMS) είναι ένα εργαλείο για την εξερεύνηση, την ανάλυση και την αναζήτηση αντικειμένων και δεδομένων της βάσης δεδομένων. Είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό για τους διαχειριστές της βάσης δεδομένων για να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένοι οι πίνακές σας και να σας βοηθήσουν με το σχεδιασμό σχημάτων βάσης δεδομένων.

Έρχεται επίσης με ένα γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI) για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στον SQL Server για τη δημιουργία μοντέλων δεδομένων και τη διαχείριση των δεδομένων που αντιπροσωπεύουν.

Εμφανίζει όλες τις πληροφορίες για όλους τους διακομιστές που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό με δέντρο. Το Object Explorer επιτρέπει στους διαχειριστές να εξετάζουν και να ελέγχουν τα αντικείμενα σε κάθε παρουσία του SQL Server.

Τα αντικείμενα που μπορούν να διαχειριστούν με την Εξερεύνηση αντικειμένων παρατίθενται παρακάτω.

  • Βάσεις δεδομένων: Αυτός ο φάκελος περιέχει όλες τις βάσεις δεδομένων του διακομιστή. Περιλαμβάνονται όλες οι βάσεις δεδομένων Μηχανής Βάσης Δεδομένων, Υπηρεσιών Ανάλυσης, Υπηρεσιών Αναφοράς και Υπηρεσιών Ενοποίησης.
  • Ασφάλεια: Αυτή η ενότητα παρέχει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια. Δημιουργήστε συνδέσεις, ρόλους διακομιστή και άλλα στοιχεία σε αυτόν τον φάκελο.
  • Αντικείμενα διακομιστή: Αυτός ο φάκελος παρέχει δεδομένα για Συνδεδεμένους διακομιστές, Υπηρεσίες μεσολάβησης, Τελικά σημεία συστήματος, Κατοπτρισμό βάσεων δεδομένων και άλλα θέματα.
  • Αναπαραγωγή: Πληροφορίες για συνδρομές και δημοσιεύσεις μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον φάκελο.
  • Διαχείριση: Ελέγξτε τα αρχεία καταγραφής διακομιστή, την υγεία της περιόδου λειτουργίας και άλλες εργασίες συντήρησης σε αυτόν τον φάκελο. Τα σχέδια συντήρησης δημιουργούνται σε αυτόν τον φάκελο.

Επεξεργαστής ερωτημάτων

Το Query Editor είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να εκτελείτε ερωτήματα πιο γρήγορα. Το πρόγραμμα επεξεργασίας ερωτημάτων του SQL Server Management Studio (SSMS) είναι ένα εργαλείο για την εργασία με τον SQL Server. Η συμπλήρωση κώδικα, η πρόταση ερωτήματος και ένα διαδραστικό παράθυρο αποτελεσμάτων είναι μερικές μόνο από τις δυνατότητες.

Όταν εξετάζετε τα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας στην T-SQL ή αλλάζετε αποθηκευμένες διαδικασίες, είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Το Query Editor, από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι εξαιρετικά περίπλοκο εάν εργάζεστε με μια μεγάλη ή πολύπλοκη βάση δεδομένων.

Το Query Editor εξαλείφει την ανάγκη εγγραφής SQL με το χέρι και σας επιτρέπει να δημιουργείτε πολύπλοκα ερωτήματα χωρίς να γράφετε ούτε μια γραμμή κώδικα. Επιπλέον, τα προγράμματα επεξεργασίας ερωτημάτων παρέχουν διάφορα επίπεδα υποστήριξης για δυνατότητες επεξεργασίας, όπως το IntelliSense και ο εντοπισμός σφαλμάτων.

Εξερευνητής προτύπων

Ο SQL Server συνοδεύεται από διάφορα πρότυπα. Τα πρότυπα είναι αρχεία δέσμης ενεργειών SQL που βοηθούν στη δημιουργία αντικειμένων βάσης δεδομένων. Βάσεις δεδομένων, πίνακες, προβολές, ευρετήρια, αποθηκευμένες διαδικασίες, κανόνες ενεργοποίησης, στατιστικά στοιχεία και συναρτήσεις είναι όλα αντικείμενα που μπορούν να κατασκευάσουν οι διαχειριστές.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στα διαθέσιμα πρότυπα στην Εξερεύνηση προτύπων πριν ανοίξετε ένα για να επικολλήσετε τον κώδικα σε ένα παράθυρο επεξεργασίας κώδικα. Οι διαχειριστές μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα πρότυπα. Τα πρότυπα μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον διακομιστή σας δημιουργώντας εκτεταμένες ιδιότητες, συνδεδεμένους διακομιστές, στοιχεία σύνδεσης, ρόλους, χρήστες και πρότυπα για Υπηρεσίες Ανάλυσης.

Σχέδιο εκτέλεσης ερωτήματος

Το SSMS χρησιμοποιείται για τη δημιουργία γραφικών σχεδίων εκτέλεσης για το σχέδιο εκτέλεσης ερωτήματος. Η γραφική εκτέλεση αποκαλύπτει προειδοποιήσεις χρήσης πόρων και χρόνου εκτέλεσης μετά την εκτέλεση ενός ερωτήματος ή μιας παρτίδας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, ο διαχειριστής πρέπει να έχει τα απαραίτητα δικαιώματα.

Βοηθά τους διαχειριστές βάσεων δεδομένων στην αντιμετώπιση προβλημάτων απόδοσης ερωτημάτων και στη σύνταξη αποτελεσματικών ερωτημάτων. Όταν ένα ερώτημα χρειάζεται πολύ χρόνο για να εκτελεστεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο εκτέλεσης του SQL Server για να καταλάβετε πού το ερώτημα καταναλώνει τους περισσότερους πόρους και χρόνο.

  Πώς να προβάλετε τρισδιάστατους χαρακτήρες του Halloween σε AR χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας

Σχεδιαστής τραπεζιών

Το Table Designer είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών στο SQL Server Management Studio (SSMS) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε, να αλλάξετε και να διαχειριστείτε τους πίνακες σας. Μπορείτε να κατασκευάσετε τους πίνακές σας με σειρές και στήλες, να προσθέσετε ευρετήρια και ακόμη και να δημιουργήσετε πηγές δεδομένων πίνακα και προβολές πίνακα με το Table Designer.

Το Table Designer μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση υπαρχόντων πινάκων, όπως η μετονομασία τους, η προσθήκη ή η αφαίρεση στηλών και η αλλαγή του τύπου δεδομένων των στηλών.

Αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή του πίνακα σας, μπορείτε να τον αποθηκεύσετε και να τον επαναχρησιμοποιήσετε στον SQL Server για να δημιουργήσετε νέους πίνακες ή να αλλάξετε τους υπάρχοντες. Το Table Designer έχει λάβει διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη για όλα τα επίπεδα χρηστών.

Σχεδιαστής Βάσεων Δεδομένων

Το εργαλείο Database Designer στο SQL Server Management Studio (SSMS) χρησιμοποιείται για τη δημιουργία δομών βάσης δεδομένων. Χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία και τη συντήρηση της βάσης δεδομένων. Το Database Designer βοηθά στο σχεδιασμό και τον προγραμματισμό βάσεων δεδομένων για αποτελεσματική αποθήκευση, ανάκτηση και κοινή χρήση δεδομένων.

Επειδή η κατασκευή και ο σχεδιασμός βάσεων δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση δεδομένων, αναφορά και ανάλυση – εργασίες που απαιτούν αποθήκευση, διαχείριση και ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων – είναι ένας σημαντικός κλάδος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το οπτικό εργαλείο για να δημιουργήσετε, να ενημερώσετε ή να διαγράψετε πίνακες βάσης δεδομένων, στήλες, κλειδιά, ευρετήρια, σχέσεις και περιορισμούς.

Σχεδιαστής ερωτήματος και προβολής

Ένας σχεδιαστής ερωτημάτων και προβολών προσφέρει μια ολοκληρωμένη συλλογή εργαλείων για τη δημιουργία ερωτημάτων, προβολών και φορμών. Η γραφική του διεπαφή σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ερώτημα, μια προβολή ή μια φόρμα οπτικά χωρίς να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα.

Μπορείτε να σχεδιάσετε σχήματα, σχέδια γραμμών και πίνακες και μπορείτε να προσθέσετε κώδικα για να τα κάνετε διαδραστικά. Στο Query and View Designer, ορίζετε το ερώτημα, την προβολή και τη διάταξη φόρμας, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε το ερώτημα SQL ή την προβολή που θέλετε να εκτελέσετε.

Οδηγός δημιουργίας και δημοσίευσης σεναρίων

Ο Οδηγός Δημιουργίας και Δημοσίευσης Σεναρίων είναι ένα εξελιγμένο εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικά πολύπλοκα σενάρια.

Ο Οδηγός Δημιουργίας και Δημοσίευσης Σεναρίων είναι ένα εξελιγμένο εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικά πολύπλοκα σενάρια. Ο οδηγός σεναρίου περιλαμβάνεται στο SQL Server Management Studio και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας νέας δέσμης ενεργειών ή απλώς την ενημέρωση ενός υπάρχοντος σεναρίου με τροποποιήσεις στην αποθηκευμένη διαδικασία.

Ο Οδηγός δημιουργίας και δημοσίευσης σεναρίων στο SQL Server Management Studio μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη αποθηκευμένων διαδικασιών και λειτουργιών. Επιτρέπει επίσης στους διαχειριστές να αναπτύξουν δέσμες ενεργειών SQL που ορίζονται από το χρήστη που μπορούν να δημοσιευτούν όπως οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο SSMS.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η επαναφορά δεδομένων του SQL Server είναι ένα σημαντικό στοιχείο της συντήρησης της βάσης δεδομένων. Πολλές κοινές ενέργειες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς, όπως πλήρης δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, διαφορικά αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά συγκεκριμένων βάσεων δεδομένων ή αρχείων, εκτελούνται χρησιμοποιώντας τη γραφική διεπαφή του SSMS.

Τα αντίγραφα ασφαλείας αποτελούν βασικό συστατικό της ασφάλειας δεδομένων. Σας δίνουν τη δυνατότητα να ανακτήσετε δεδομένα σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή να τα μεταφέρετε σε διαφορετική τοποθεσία. Μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τις βάσεις δεδομένων, τους πίνακες και τα σχήματά σας χρησιμοποιώντας το SQL Server Management Studio (SSMS).

Η έναρξη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς είναι τόσο απλή όσο μερικά κλικ, χωρίς να χρειάζεται να τρέξετε πολύπλοκα σενάρια: Αναπτύξτε το δέντρο διακομιστή, ανοίξτε τη βάση δεδομένων και είτε επιλέξτε μια βάση δεδομένων χρήστη είτε επεκτείνετε τη βάση δεδομένων συστήματος στην Εξερεύνηση αντικειμένων.

  • Κάντε δεξί κλικ στη βάση δεδομένων για την οποία θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εργασίες και, στη συνέχεια, Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  • Συνδεθείτε σε μια παρουσία του μηχανισμού βάσης δεδομένων του SQL Server στην Εξερεύνηση αντικειμένων κατά την επαναφορά και, στη συνέχεια, αναπτύξτε αυτήν την παρουσία.
  • Κάντε δεξί κλικ στο Database και επιλέξτε Restore Database από το μενού περιβάλλοντος.

Διαχείριση ασφάλειας του SQL Server

Ο Microsoft SQL Server διαθέτει μια σειρά από ενσωματωμένες δυνατότητες που βοηθούν τους χρήστες να πληρούν τις απαιτήσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης δεδομένων και εφαρμογών.

Μία από τις πιο σημαντικές και θεμελιώδεις πτυχές της προστασίας ενός συστήματος SQL Server είναι η Διαχείριση Ασφάλειας του SQL Server στο SSMS. Το SQL Server Security Management, με λίγα λόγια, έχει σκοπό να ενισχύσει τη λειτουργική αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα.

Οι διαχειριστές μπορούν να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις ασφαλείας των παρουσιών του SQL Server χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση ασφάλειας του SQL Server σε SSMS. Οι διαχειριστές μπορούν να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας της παρουσίας του SQL Server και να διαμορφώσουν τα δικαιώματα των χρηστών, των ρόλων και των συγκροτημάτων σας.

  Γιατί και πώς να ασφαλίσετε το τελικό σημείο API;

Η διαχείριση ασφάλειας διευκολύνει τους διαχειριστές να δημιουργήσουν εξελιγμένες πολιτικές ασφαλείας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε εύκολα και αποτελεσματικά την ασφάλεια των παρουσιών του SQL Server.

Τα στοιχεία σύνδεσης, οι ρόλοι διακομιστή, τα διαπιστευτήρια, οι έλεγχοι και η πρόσβαση στη βάση δεδομένων είναι μεταξύ των στοιχείων του SQL Server Security Management. Η λειτουργία Έλεγχος συμμόρφωσης δημιουργεί αναφορές σχετικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών ασφαλείας σας.

Παρακολούθηση δραστηριότητας

Το Activity Monitor είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία στα SSMS. Εμφανίζει ποιοι χρήστες ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο περιμένοντας αιτήματα και σας επιτρέπει να δημιουργείτε ειδοποιήσεις όταν η δραστηριότητα φτάσει σε ένα καθορισμένο επίπεδο.

Το Activity Monitor εμφανίζει μια γραφική αναπαράσταση της τρέχουσας και ιστορικής δραστηριότητας του SQL Server, συμπεριλαμβανομένων των διεργασιών που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή, της διάρκειας και της κατάστασής τους, καθώς και της ποσότητας CPU και RAM που καταναλώνει κάθε διεργασία.

Όλες οι συνδέσεις SQL Server και οι συνδέσεις με υπηρεσίες, όπως ο παράγοντας SQL Server, οι υπηρεσίες ενοποίησης διακομιστή SQL (SSIS) και οι υπηρεσίες αναφοράς διακομιστή SQL (SSRS), εμφανίζονται στην Παρακολούθηση δραστηριότητας.

Στο SSMS, το Activity Monitor είναι μια καρτέλα στη γραμμή εργαλείων δίπλα στις καρτέλες Data Explorer και Report Designer.

Μπορείτε επίσης να προσπελάσετε το Activity Monitor και είναι διαθέσιμο στην κατηγορία Performance Monitor του SSMS Object Explorer κάνοντας δεξί κλικ στη βάση δεδομένων.

XEvent Profiler

Το XEvent Profiler στο SQL Server Management Studio (SSMS’) είναι ένα εργαλείο ανίχνευσης συμβάντων για τον SQL Server που παρέχει ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση της βάσης δεδομένων ανά πάσα στιγμή.

Οι διαχειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το XEvent Profiler στο SQL Server Management Studio (SSMS) για την εγγραφή στατιστικών στοιχείων απόδοσης από παρουσίες του SQL Server χωρίς να τροποποιήσουν τον κώδικα. Επιτρέπει στους διαχειριστές να ανακαλύπτουν και να επιλύουν εύκολα ζητήματα απόδοσης σε πραγματικό χρόνο χωρίς τη χρήση πρόσθετου λογισμικού παρακολούθησης.

Αυτές οι δυνατότητες παρέχουν στους διαχειριστές ένα πλεονέκτημα στην ανακάλυψη σημείων συμφόρησης, τη διάγνωση προβλημάτων απόδοσης και την αναγνώριση και την επίλυση της βασικής αιτίας των προβλημάτων γρηγορότερα από ό,τι επιτρέπουν άλλα εργαλεία και μεθοδολογίες.

Πρόσθετα για τη βελτίωση της εμπειρίας SSMS

Ασχολείστε με SSMS εάν εργάζεστε με υποδομή SQL, ιδιαίτερα με Microsoft SQL Servers. Όλοι οι επαγγελματίες της βάσης δεδομένων θα πρέπει να χρησιμοποιούν το SQL Server Management Studio ως προεπιλεγμένο εργαλείο. Δεν είναι η μόνη επιλογή αλλά η πιο δημοφιλής, καθώς υποστηρίζεται από τη Microsoft και συνοδεύεται από όλα τα εργαλεία προγραμματιστή του SQL Server.

Ακόμη και με όλα τα πλεονεκτήματά του, η λειτουργικότητα του SSMS μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας πρόσθετα όπως:

SQL Complete από το dbForge: Διαθέτει μια εύχρηστη διεπαφή για τη δημιουργία ερωτημάτων SQL. Σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε γρήγορα SQL, να λαμβάνετε γρήγορα αποτελέσματα και να εκτελείτε ερωτήματα στο παρασκήνιο.

Οι διαχειριστές μπορούν να γράφουν ερωτήματα SQL υψηλής ποιότητας και να λαμβάνουν γρήγορα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσθετο. Χρησιμοποιεί ένα πιο προηγμένο, πιο ισχυρό IntelliSense με βελτιωμένες λειτουργίες για να σας βοηθήσει.

SSMSBoost: Το SSMSBoost για SQL Server είναι μια λύση που βελτιώνει την απόδοση, την επεκτασιμότητα και τη διαχειρισιμότητα του SQL Server Management Studio. Το SSMSBoost διαθέτει επίσης ένα ζωντανό σύστημα επικύρωσης κώδικα που βοηθά στον έγκαιρο εντοπισμό προβλημάτων κώδικα και παρέχει συστάσεις για τον τρόπο διόρθωσής τους.

Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν SSMS για απομακρυσμένη σύνδεση και διαχείριση βάσης δεδομένων, με όλες τις λειτουργίες ασφάλειας και κρυπτογράφησης ενεργοποιημένες. Με λίγα λόγια, στοχεύει να διευκολύνει τις καθημερινές εργασίες των προγραμματιστών και των διαχειριστών της βάσης δεδομένων.

SQL Rework Studio: Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του πρόσθετου είναι να σας βοηθήσει να αναδιαμορφώσετε τον κώδικα SQL σας. Το SQL Rework Studio είναι ένα εργαλείο που σας βοηθά να αναδιαμορφώσετε τα ερωτήματα SQL για να μειώσετε την πιθανότητα εισαγωγής ελαττωμάτων.

Αντιμετωπίζει επίσης διάφορες ανησυχίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι χρήστες κατά τη χρήση SSMS, όπως ομαδοποίηση βάσεων δεδομένων και αντικειμένων βάσης δεδομένων, προβολή εξαρτήσεων, εμφάνιση υπολογισμών στη γραμμή κατάστασης SSMS και εύρεση κώδικα SQL σε όλες τις βάσεις δεδομένων.

SqlSmash: Το SqlSmash είναι ένα πολυλειτουργικό πρόσθετο SSMS που βοηθά στη σύνταξη, τη μορφοποίηση, την κατανόηση και την εκτέλεση σεναρίων SQL. Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου και τα μενού με βάση τα συμφραζόμενα διασφαλίζουν γρήγορη πλοήγηση, θέση αντικειμένου και εκτέλεση ερωτήματος. Το SqlSmash είναι κατάλληλο τόσο για έμπειρους όσο και για νέους προγραμματιστές.

συμπέρασμα

Για όλες τις εργασίες του Microsoft SQL Server, το SSMS είναι η προεπιλεγμένη επιλογή. Επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βάσεις δεδομένων και τα στοιχεία τους και να γράφουν ερωτήματα SQL οποιασδήποτε πολυπλοκότητας γρήγορα και εύκολα. Μια σουίτα εργαλείων γραφικών πολλαπλών δυνατοτήτων και επεξεργαστών σεναρίων αποδίδει καλά στη διαχείριση όλων των εργασιών που σχετίζονται με τη βάση δεδομένων.

Επειδή αυτή η λύση είναι δωρεάν και απλή στη χρήση, έχει καταστεί απαραίτητη για τους ειδικούς της βάσης δεδομένων SQL, όπως προγραμματιστές, διαχειριστές, αναλυτές, μηχανικούς DevOps βάσεων δεδομένων και ειδικούς σε θέματα ασφάλειας. Παρά τη διαθεσιμότητα άλλων επαγγελματικών λύσεων, το MS SQL Management Studio παραμένει ηγέτης της αγοράς.