Όλα όσα θέλατε να ξέρετε

Αναζητάτε μια επαγγελματική εφαρμογή για τη δημιουργία διαγραμμάτων και διαγραμμάτων ροής για την οπτική αναπαράσταση σύνθετων επιχειρηματικών ιδεών και πληροφοριών;

Μην ψάχνετε άλλο γιατί το Microsoft Visio είναι ένα από τα καλύτερα και πιο προτιμώμενα εργαλεία διαγραμμάτων των επιχειρηματικών οργανισμών. Δημιουργήθηκε αρχικά από την εταιρεία Shapewear και αργότερα αποκτήθηκε από τη Microsoft το 2000.

Τι είναι το Microsoft Visio;

Microsoft Visio είναι λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία επαγγελματικών διαγραμμάτων και διαγραμμάτων ροής για επιχειρηματική διαχείριση, ανάλυση και παρουσιάσεις. Η εφαρμογή βοηθά στην οπτικοποίηση και τη μετατροπή σύνθετων δεδομένων σε διαγράμματα που επικοινωνούν εύκολα πληροφορίες.

Το Visio έχει πάνω από 250.000 μοντέρνα σχήματα και σύμβολα. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται για την κάλυψη αναγκών διαγραμμάτων για κτίρια και αρχιτεκτονική, διαχείριση πληροφορικής, μοντελοποίηση διαδικασιών, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαχείριση έργου, σχεδιασμό διεπαφής χρήστη και πολλά άλλα. Η πιο κοινή χρήση του Microsoft Visio είναι για τη δημιουργία οργανογράμματος, διαγράμματος ροής, σχεδίου ροής και σημειογραφίας μοντελοποίησης επιχειρηματικής διαδικασίας.

Ποιες είναι οι δυνατότητες του Microsoft Visio;

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες της εφαρμογής Microsoft Visio:

  • Το Microsoft Visio είναι ένα πολύ δημοφιλές, αξιόπιστο και σταθερό εργαλείο διαγραμμάτων.
  • Παρέχει πρόσβαση στο OneDrive για αποθήκευση και προβολή διαγραμμάτων από οπουδήποτε στο διαδίκτυο.
  • Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται και να σχολιάζουν διαγράμματα σε πραγματικό χρόνο.
  • Η ένδειξη παρουσίας του Visio δείχνει πού εργάζεται ο συν-συγγραφέας σας στο διάγραμμα.
  • Το Microsoft Visio είναι συμβατό με προγράμματα περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης.
  • Η εφαρμογή διαθέτει διάφορα πρότυπα, προεπιλογές και επιλογές διαγραμμάτων ακόμη και για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, όπως wireframe, λογισμικό, διαχείριση έργου, μηχανική κ.λπ.
  • Το Visio διαθέτει ShapeSheet Intellisense, το οποίο βοηθά στην ολοκλήρωση των τύπων καθώς τους πληκτρολογείτε.
  • Η δυνατότητα παρασκηνιακής προβολής του Visio σάς επιτρέπει να βλέπετε το διάγραμμά σας ακόμα και όταν το δημιουργείτε.
  • Η εφαρμογή web Visio σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε αυτόματα την εργασία σας από προεπιλογή.
  • Η εφαρμογή λειτουργεί επίσης τέλεια σε συσκευές με δυνατότητα αφής.
  • Οι λειτουργίες μετατόπισης και ζουμ είναι διαθέσιμες για προβολή σχημάτων και διαγραμμάτων με μεγάλη ακρίβεια.
  • Προσαρμόστε τα διαγράμματα για χρώμα φόντου, διαφάνεια, μέγεθος, ανάλυση κ.λπ.
  • Αποθηκεύστε διαγράμματα σε μορφή JPEG και PNG.
  • Εκχωρήστε υπερσυνδέσμους σε σχήματα διαγραμμάτων που ανακατευθύνουν σε εξωτερικό σύνδεσμο, άλλες σελίδες ή διεύθυνση email.
  • Εγγράψτε αυτόματα τα διαγράμματα του Microsoft Visio σε έγγραφα word.
  • Δημιουργήστε και μοιραστείτε διαγράμματα χωρίς κόπο και ασφάλεια.
  • Η εφαρμογή βοηθά επίσης στη διάσπαση πολύπλοκων και μεγάλων διαγραμμάτων σε μικρότερα μέρη με τις διαφάνειες του Microsoft PowerPoint.
  • Επιτρέπει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα της Microsoft όπως το Teams, το Power BI, το Automate, το Excel, το PPT, το Word, το OneDrive και το Azure.
  GitOps vs DevOps: Κατανόηση των διαφορών

Πώς είναι το Visio καλύτερο από τις κανονικές εφαρμογές διαγράμματος ροής;

Τα διαγράμματα και τα γραφικά προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση σε μια επιχειρηματική πρόταση, παρουσίαση και διαχείριση. Για ορισμένους συγκεκριμένους τομείς όπως η αρχιτεκτονική, η μηχανική κ.λπ., η δημιουργία επαγγελματικών διαγραμμάτων χρησιμοποιώντας ένα καλό εργαλείο γίνεται πολύ σημαντική.

Το Microsoft Visio είναι ένα από τα καλύτερα και πιο προτιμώμενα διαθέσιμα εργαλεία. Η εφαρμογή διαθέτει σχεδόν κάθε δυνατότητα που είναι διαθέσιμη για να καλύψει τις ανάγκες διαγραμμάτων σας. Είτε χρειάζεστε απλά διαγράμματα ροής είτε πολύπλοκα και μεγάλα διαγράμματα, η εφαρμογή σας προσφέρει πλήρη ευελιξία. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία τυπικών προτύπων και προεπιλογών για τη γρήγορη δημιουργία γραφικών. Ταυτόχρονα, μπορείτε να προσαρμόσετε τα διαγράμματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία για να καλύψετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Το Viso είναι το καλύτερο εργαλείο μοντελοποίησης για υποδομές πληροφορικής, επιχειρηματικές διαδικασίες, οργανωτική δομή, UI-wireframe, κ.λπ. Η διεπαφή είναι απλή και διαισθητική σε σύγκριση με άλλα λογισμικά όπως το CAD και είναι επίσης πολύ λιγότερο ακριβό. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ενσωματώνετε εύκολα έγγραφα. δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μετατροπή.

Διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη σχημάτων, εικονιδίων και στοιχείων. Τα διαθέσιμα βιομηχανικά πρότυπα πρότυπα εξοικονομούν χρόνο και προσπάθεια. Μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα κατανοητά διαγράμματα τόσο για τεχνικούς όσο και για μη τεχνικούς αναγνώστες.

Συνοψίζοντας, εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα του Microsoft Visio που το καθιστούν πιο προτιμότερο:

  • Το Microsoft Visio παρέχει εργαλεία και δυνατότητες δημιουργίας διαγραμμάτων για τη δημιουργία διαφόρων αρχιτεκτονικών επιχειρήσεων και βάσεων δεδομένων χωρίς κόπο.
  • Δημιουργήστε εύκολα διαγράμματα ροής, συζητήσεις καταιγισμού ιδεών, μοντέλα BPMN, χάρτες και άλλα διαγράμματα.
  • Το Microsoft Visio είναι συμβατό με προγράμματα περιήγησης και με το επαγγελματικό πρόγραμμα, μπορείτε να το κατεβάσετε σε πολλές συσκευές.
  • Οι εφαρμογές σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε γραφικά που καταγράφουν σημαντικά δεδομένα πολύτιμα για εσάς και την επιχείρησή σας.

Αν το συγκρίνουμε με άλλα εργαλεία λαμβάνοντας υπόψη κάθε παράγοντα, από την τιμολόγηση, τη φιλική προς το χρήστη, τη συμβατότητα μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης, τις προηγμένες δυνατότητες, τα τυπικά πρότυπα και πολλά άλλα, τότε το Visio είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

Το Visio ενσωματώνεται με άλλα προϊόντα της Microsoft;

Μάθετε παρακάτω πώς μπορείτε να ενσωματώσετε το Visio με άλλα προϊόντα της Microsoft όπως το Teams, το Power BI, το Automate, το Excel, το PPT, το Word, το OneDrive και το Azure:

Ομάδες: Με το Visio, μπορείτε εύκολα να προβάλετε, να επεξεργαστείτε και να συνεργαστείτε σε διαγράμματα του Visio μέσα από ομάδες της Microsoft. Μεταφορτώστε τα αρχεία Visio στη βιβλιοθήκη αρχείων της ομάδας Microsoft από τη συσκευή σας ή τον αποθηκευτικό χώρο cloud. Όσοι έχουν την κατάλληλη άδεια μπορούν να έχουν πρόσβαση στα διαγράμματα του Visio απευθείας από το Teams.

  DevOps Εισαγωγή για αρχάριους

Power BI: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Visio για το web και το Power BI μαζί για να συγκρίνετε και να απεικονίσετε διαγράμματα και γραφικά για επαγγελματικούς σκοπούς. Εδώ είναι ένα βήμα βήμα οδηγίες για την ενσωμάτωση διαγραμμάτων Visio στο Power BI.

Αυτοματοποίηση: Αποκτήστε πρόσβαση στο Visio από την ίδια την εφαρμογή Power Automate για να αναλύσετε και να σκιαγραφήσετε τη λογική του διαγράμματός σας πριν το δημιουργήσετε.

Excel: Δημιουργήστε βασικά διαγράμματα ροής ή οργανογράμματα στο excel χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα πρόσθετου Visio Data Visualizer.

PPT: Το Visio σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αποσπάσματα διαφανειών και να τα εξάγετε στο Microsoft PowerPoint για μεγάλα και πολύπλοκα διαγράμματα.

Word: Εισαγάγετε, προβάλετε και επεξεργαστείτε διαγράμματα Visio σε έγγραφα Word εύκολα χρησιμοποιώντας απλά βήματα.

OneDrive: Το Microsoft Visio παρέχει πρόσβαση στον χώρο αποθήκευσης του OneDrive για την αποθήκευση διαγραμμάτων του Visio και την προβολή τους από οπουδήποτε στο διαδίκτυο.

Azure: Το Visio μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διαγραμμάτων Azure για να βοηθήσει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή λύσεων εφαρμογών.

Επισκόπηση των προγραμμάτων τιμολόγησης του Microsoft Visio

Το Microsoft Visio είναι ένα εργαλείο επί πληρωμή και το πρόγραμμα τιμολόγησης δεν περιλαμβάνεται στο πακέτο του Microsoft office 365. Ακολουθούν δύο από τα προγράμματα τιμολόγησης της Visio που είναι διαθέσιμα για μηνιαίες ή ετήσιες συνδρομές.

ΣΧΕΔΙΟ 1:

Με το πρόγραμμα τιμολόγησης Visio 1, θα αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστό στην εφαρμογή. Αυτό το σχέδιο είναι για τη δημιουργία βασικών διαγραμμάτων, διαγραμμάτων ροής, χρονοδιαγραμμάτων και διαγραμμάτων SDL. Θα λάβετε 2 GB αποθηκευτικού χώρου OneDrive. Το σχέδιο προσφέρει πολλαπλές προεπιλογές και πρότυπα για να ξεκινήσετε. Η τιμή για μια μηνιαία συνδρομή είναι 6 $ ανά χρήστη ανά μήνα, ενώ η τιμή για μια ετήσια συνδρομή είναι 5 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

ΣΧΕΔΙΟ 2:

Το Visio Plan 2 περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες του σχεδίου 1 καθώς και πρόσθετες προηγμένες λειτουργίες. Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει μια εφαρμογή για υπολογιστές που μπορείτε να κατεβάσετε σε 5 συσκευές τη φορά. Αυτό το σχέδιο συνιστάται για χρήστες που χρειάζονται επαγγελματικά διαγράμματα που πληρούν τα βιομηχανικά πρότυπα όπως BPMN 2.0, UML 2.5 και IEEE. Η τιμή για μια μηνιαία συνδρομή είναι 18 $ ανά χρήστη ανά μήνα, ενώ η τιμή για μια ετήσια συνδρομή είναι 15 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

Επιλέξτε ένα πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες σας καθώς και τον προϋπολογισμό σας. Εάν απαιτείται να δημιουργήσετε βασικά διαγράμματα, τότε το σχέδιο 1 θα πρέπει να είναι η επιλογή σας. Αλλά αν χρειάζεστε προηγμένες δυνατότητες για τη δημιουργία διαγραμμάτων, τότε σίγουρα πηγαίνετε στο σχέδιο 2.

Ποιοι είναι οι τύποι διαγραμμάτων που μπορεί κανείς να δημιουργήσει χρησιμοποιώντας το Visio;

Με το Microsoft Visio, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορους τύπους διαγραμμάτων και γραφικών. Ακολουθούν μερικοί από τους δημοφιλείς τύπους διαγραμμάτων που μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας το Visio:

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ

Τα διαγράμματα ροής χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις για να απεικονίσουν μια διαδικασία μέσω σχημάτων και βελών. Είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα διαγράμματα για την ανάλυση, τεκμηρίωση, μελέτη, σχεδιασμό και επικοινωνία σύνθετων διαδικασιών σπασμένων σε bit για καλύτερη κατανόηση. Τα σχήματα στο διάγραμμα ροής αντιπροσωπεύουν τα βήματα και τα βέλη αντιπροσωπεύουν την εξέλιξη από το ένα βήμα στο άλλο.

  Παρακολουθήσουν αυτό! Σας βοηθά να βρείτε ταινίες για παρακολούθηση με βάση τη βαθμολογία και το είδος

Οργανογράμματα

Τα οργανογράμματα (Org charts) είναι ένα διάγραμμα που εμφανίζει την εσωτερική δομή ενός οργανισμού και την ιεραρχία των σχέσεών του. Το πλαίσιο δείχνει το όνομα και τη θέση του υπαλλήλου και η γραμμή συνδέει διαφορετικά επίπεδα. Το διάγραμμα αντιπροσωπεύει ποιος αναφέρεται σε ποιον και είναι απαραίτητο για καλύτερη διαχείριση και σχεδιασμό.

Κατόψεις

Η κάτοψη είναι ένα διάγραμμα που δείχνει τη διάταξη ενός κτιρίου ή άλλης κατασκευής σε 2D από πάνω.

Βοηθά στην οπτικοποίηση της θέσης των δωματίων, των επίπλων κ.λπ., σε σχέση μεταξύ τους.

Mind Maps

Ο νοητικός χάρτης είναι ένα διάγραμμα που συνδέει διαφορετικές ιδέες, λέξεις, έννοιες, εργασίες κ.λπ., με ένα κεντρικό θέμα ή έννοια.

Αυτό το διάγραμμα χρησιμοποιείται καλύτερα για την ανταλλαγή ιδεών και τον αποτελεσματικό σχεδιασμό. Το κύριο θέμα αντιπροσωπεύεται από ένα ωοειδές σχήμα και τα κλαδιά και τα υποκλάδια αντιπροσωπεύουν διάφορες ιδέες.

Διαγράμματα και γραφήματα

Τα γραφήματα και τα γραφήματα χρησιμοποιούνται για την οπτική αναπαράσταση σύνθετων δεδομένων με τρόπο που είναι ευκολότερο να γίνουν ερμηνείες. Αυτός ο τύπος διαγράμματος χρησιμοποιείται συνήθως σε αναπαραστάσεις επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν διαφορετικά γραφήματα και γραφήματα: γραφήματα ράβδων, γραφήματα πίτας και γραφήματα γραμμής.

Διαγράμματα Gantt

Τα διαγράμματα Gantt είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα διαγράμματα για τη διαχείριση έργου. Είναι ένας τύπος ραβδωτού γραφήματος που βοηθά στην απεικόνιση μιας γραφικής αναπαράστασης των χρονοδιαγραμμάτων του έργου.

Εμφανίζει τις εργασίες του έργου, τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης, τα άτομα που έχουν ανατεθεί σε διαφορετικές εργασίες και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Διαγράμματα δικτύου

Ένα διάγραμμα δικτύου είναι χρήσιμο για την αναπαράσταση της δομής του δικτύου υπολογιστών μιας εταιρείας ή ενός κτιρίου. Δείχνει όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν το δίκτυο και τον τρόπο διασύνδεσής τους. Το διάγραμμα δικτύου χρησιμοποιείται επίσης για να απεικονίσει τον τρόπο ροής δεδομένων υπολογιστή σε έναν οργανισμό.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την καλύτερη χρήση της εφαρμογής:

  • Πρώτα, ελέγξτε εάν υπάρχει διαθέσιμο πρότυπο στην εφαρμογή που καλύπτει τις ανάγκες σας. Εάν δεν βρείτε ακριβή αντιστοίχιση, επιλέξτε το πλησιέστερο πρότυπο και προσαρμόστε το σύμφωνα με αυτό που θέλετε.
  • Χρησιμοποιήστε στένσιλ του Microsoft Visio για να τραβήξετε διαφορετικά σχήματα, για παράδειγμα, μολύβι σε σχήμα διαγράμματος ροής.
  • Προσθέστε εύκολα δεδομένα πληκτρολογώντας απευθείας σε ένα παράθυρο δεδομένων σχήματος.
  • Με το Visio professional, εισάγετε δεδομένα αυτόματα από το Microsoft Excel ή την Access.

Ποιες μορφές αρχείων χρησιμοποιούνται στο Visio;

Παρακάτω παρατίθενται ορισμένοι σημαντικοί τύποι αρχείων που υποστηρίζονται από το Microsoft Visio:

  • VSDX (Σχέδια Visio)
  • VSSX (Αρχείο στένσιλ Visio)
  • VSTX (Πρότυπο σχεδίασης Visio)
  • VDW (Visio Web Drawing)
  • VSDM (Σχέδιο με δυνατότητα μακροεντολής)
  • VSTM (Πρότυπο με δυνατότητα μακροεντολής Visio)
  • VSSM (Πρότυπο με δυνατότητα μακροεντολής Visio)
  • VSX (Αρχείο XML Stencil Visio)
  • VTX (Αρχείο XML προτύπου Visio)

Τελικές Λέξεις

Το Microsoft Visio είναι ένα ευέλικτο εργαλείο για επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς σκοπούς. Η εφαρμογή συνοδεύεται από δύο προγράμματα τιμολόγησης που περιλαμβάνουν βασικές και προηγμένες λειτουργίες. Βοηθά στη δημιουργία επαγγελματικών διαγραμμάτων χωρίς κόπο χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία και πρότυπα βιομηχανικών προτύπων. Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε τα διαγράμματα σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα της Microsoft για διαφορετικούς επιχειρηματικούς στόχους.