Όλα όσα δεν ξέρατε για το Amazon Aurora

Τα παραδοσιακά συστήματα βάσεων δεδομένων έχουν πολλούς περιορισμούς απόδοσης, διαθεσιμότητας και επεκτασιμότητας. Η Amazon Aurora είναι η λύση σε αυτούς τους περιορισμούς.

Οι βάσεις δεδομένων είναι απαραίτητες για την τροφοδοσία των εφαρμογών που εκτελούν την επιχείρηση. Θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα, πιο αξιόπιστα και πιο γρήγορα για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες. Οι Υπηρεσίες Ιστού της Amazon διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται δεδομένα και βελτιώνουν την ικανοποίηση των πελατών.

Η υπηρεσία web AWS Aurora της Amazon είναι ένα παράδειγμα τέτοιας υπηρεσίας. Χρησιμοποιεί τον όγκο συμπλέγματος για να διαχειριστεί τα δεδομένα του και να τα εκχωρήσει για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας έκτακτης ανάγκης.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Amazon Aurora;

Το Amazon Aurora, μια εγγενής βάση δεδομένων στο σύννεφο, είναι πλήρως συμβατό με το Open-Source MySQL και PostgreSQL. Το Aurora υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες ανοιχτού κώδικα MySQL. Επιτρέπει επίσης συμβατότητα drop-in με εφαρμογές που εκτελούνται σε αυτές τις βάσεις δεδομένων.

Το Aurora σχεδιάστηκε για πελάτες που απαιτούν μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία βάσης δεδομένων με τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και την απλότητα των βάσεων δεδομένων ανοιχτού κώδικα, αλλά την ίδια απόδοση με μια εμπορική βάση δεδομένων.

Το Aurora προσφέρει απόδοση πέντε φορές πιο γρήγορα από την παραδοσιακή MySQL και τρεις φορές καλύτερη από την PostgreSQL. Το Amazon RDS χειρίζεται εργασίες όπως η παροχή, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η ανάκτηση. Δεν υπάρχει προκαταβολικό κόστος και πληρώνετε μόνο μια μηνιαία χρέωση.

Το Aurora είναι μοναδικό στο ότι προσφέρει ένα ιστορικό για λειτουργική αριστεία και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά με ένα κλάσμα του κόστους των εμπορικών βάσεων δεδομένων.

Το Aurora παρέχει απαράμιλλη απόδοση, διαθεσιμότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία παγκοσμίως. Η Aurora είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη υπηρεσία στο χαρτοφυλάκιο της AWS από την έναρξή της το 2014.

Σε τι χρησιμοποιείται το Amazon Aurora;

Η αξιοσημείωτη ανάπτυξη της Aurora οφείλεται στο έντονο ενδιαφέρον πολλών βιομηχανιών. Έχουμε δει έντονο ενδιαφέρον για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το λογισμικό και το Διαδίκτυο, καθώς και για κλάδους ψυχαγωγίας και παιχνιδιών και λιανικής τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Οι πελάτες μεταναστεύουν στο Aurora MySQL και στο Aurora PostgreSQL για να ενοποιήσουν τις βάσεις δεδομένων MySQL και PostgreSQL. Βλέπουμε επίσης πολλούς πελάτες να μεταναστεύουν από βάσεις δεδομένων παλαιού τύπου όπως η Oracle ή ο Microsoft SQL Server στο Aurora PostgreSQL.

Αυτοί οι πελάτες που είναι «χωρίς διακοπές» έχουν βαρεθεί να πληρώνουν υψηλά τέλη αδειοδότησης και να κλειδώνονται σε βάσεις δεδομένων παλαιού τύπου. Οι πελάτες με υψηλή ανάπτυξη θέλουν να κλιμακωθούν γρήγορα και απρόσκοπτα σε όλες τις περιοχές. Θέλουν επίσης να μπορούν να ενσωματωθούν σε υπηρεσίες AWS.

Τα οφέλη του Amazon Aurora

Παρακάτω είναι τα οφέλη από τη χρήση του Amazon Aurora:

Επεκτασιμότητα

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη κλιμάκωση. Θα αυξήσει τη χωρητικότητα αποθήκευσης όταν έχετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Θα μειώσει επίσης το μέγεθος της βάσης δεδομένων σας εάν υπάρχει μείωση του αποθηκευτικού χώρου.

Αποδοτική

Πληρώστε μόνο για την επεξεργαστική ισχύ και τον αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείτε. Δεν υπάρχουν προκαταβολές ή άλλες χρεώσεις. Είναι απλό να κάνετε μηνιαίες πληρωμές.

Ασφάλεια

Το Amazon VPC σάς επιτρέπει να απομονώσετε το δίκτυο από το οποίο εκτελείται η βάση δεδομένων σας.

Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία διαχείρισης κλειδιών AWS για να δημιουργήσετε κλειδιά κρυπτογράφησης που προστατεύουν τα δεδομένα σας.

Υψηλή διαθεσιμότητα και αντοχή

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα του Aurora σε πολλές Ζώνες Διαθεσιμότητας.

Είναι μια παγκόσμια βάση δεδομένων που μπορεί εύκολα να διανεμηθεί σε πολλές περιοχές AWS, γεγονός που θα μπορούσε να μειώσει την τοπική ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής.

Υποστήριξη για τη Μετανάστευση

Για να μεταφέρετε την τοπική σας βάση δεδομένων στο Aurora, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εντολές pg-dump ή MySQL dump.

Πλήρως Διαχειριζόμενο

Το Aurora είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Είναι εύκολο να ρυθμίσετε μια παρουσία χρησιμοποιώντας την κονσόλα AWS RDS. Το Aurora προσφέρει παρακολούθηση με το Amazon Cloudwatch χωρίς επιπλέον κόστος.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την παροχή, την ενημέρωση ή την αναβάθμιση. Η Amazon έχει απόλυτο έλεγχο σε όλες τις πτυχές του λογισμικού σας και θα κάνει οποιαδήποτε απαραίτητη ενημέρωση κώδικα.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Amazon Aurora

Παρακάτω είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Amazon Aurora:

  Γιατί το DoorDash απενεργοποίησε τον λογαριασμό σας;

Επεκτασιμότητα: Αυτό είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του Amazon Aurora. Η βάση δεδομένων αυξάνεται αυτόματα σε μέγεθος ανάλογα με τις απαιτήσεις αποθήκευσης. Ο όγκος μπορεί να αυξηθεί σε βήματα έως και 10 GB και μπορεί να φτάσει το μέγιστο τα 128 TB. Αυτό επιτρέπει την απρόσκοπτη αποθήκευση.

Υψηλή απόδοση: Οι δείκτες αναφοράς SysBench έχουν δείξει αύξηση 5 φορές στη διεκπεραίωση. Το Amazon Aurora χρησιμοποιεί μια ποικιλία τεχνικών λογισμικού και υλικού προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη διαθέσιμη μνήμη, υπολογιστές και δικτύωση. Για να βελτιωθεί η συνέπεια της απόδοσης, οι λειτουργίες εισόδου και εξόδου χρησιμοποιώντας τεχνικές κατανεμημένου συστήματος, όπως απαρτίες.

Παρακολούθηση και επισκευή παρουσιών: Το Amazon RDS παρακολουθεί συνεχώς την υγεία και την απόδοση της βάσης δεδομένων Amazon Aurora καθώς και των υποκείμενων περιπτώσεων EC2. Το Amazon RDS επανεκκινεί αυτόματα τη βάση δεδομένων σε περίπτωση αποτυχίας της βάσης δεδομένων και όλων των σχετικών διεργασιών.

Κρυπτογράφηση: Το Amazon Aurora παρέχει υψηλή ασφάλεια, επιτρέποντάς σας να κρυπτογραφείτε τη βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας κλειδιά που ελέγχετε και δημιουργείτε μέσω της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κλειδιών AWS. Το Amazon Aurora χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση SSL για την προστασία των δεδομένων κατά τη μεταφορά.

Εύκολο στη χρήση: Είναι εύκολο στη χρήση του Amazon Aurora. Η Κονσόλα διαχείρισης Amazon RDS χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της νέας παρουσίας Amazon Aurora DB. Αυτή η κλήση API, ή CLI, λαμβάνει μόνο μία κλήση API. Οι παρουσίες Amazon Aurora DB είναι προδιαμορφωμένες με τις κατάλληλες παραμέτρους και ρυθμίσεις για κάθε τύπο παρουσίας DB.

Οικονομικά: Πληρώνετε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε. Δεν υπάρχουν προκαταβολικά έξοδα ή άλλες χρεώσεις. Είναι απλό να κάνετε μηνιαίες πληρωμές.

Υποστήριξη μετεγκατάστασης: Για να μεταφέρετε την τοπική σας βάση δεδομένων από το Aurora στο Aurora, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εντολές pg-dump ή MySQL dump.

Το Aurora διαχειρίζεται πλήρως: Μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια παρουσία χρησιμοποιώντας την κονσόλα AWS RDS ή να καλέσετε ένα API από τον κώδικά σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την παροχή, την ενημέρωση ή την αναβάθμιση.

Αρχιτεκτονική Amazon Aurora

Ολόκληρη η αρχιτεκτονική της βάσης δεδομένων Aurora είναι χτισμένη πάνω σε ένα παραδοσιακό DBMS. Χρησιμοποιεί ξανά την πλειονότητα των στοιχείων του DBMS, όπως τη διαχείριση συναλλαγών, τη μηχανή εκτέλεσης ερωτημάτων και τη διαχείριση ανάκτησης.

Το Amazon Aurora είναι ένα νέο DBMS που ξεπερνά το παραδοσιακό παιχνίδι. Κάνει πολλές βελτιώσεις στα υπάρχοντα DBMS για να αυξήσει τη διαθεσιμότητα, την αξιοπιστία και την επεκτασιμότητα τους.

Αυτές οι αλλαγές είναι:

  • Χρησιμοποιείται μια αρχική ρύθμιση αντιγράφου
  • Η απομακρυσμένη αποθήκευση των δεδομένων μπορεί να αναπαραχθεί
  • Μόνο τα αρχεία καταγραφής αλλαγών πρέπει να αποθηκεύονται στον απομακρυσμένο δίσκο

Η αρχιτεκτονική του Amazon Aurora μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αποθήκευσης των παραδοσιακών σχεσιακών βάσεων δεδομένων.

Η κύρια παρουσία βάσης δεδομένων του Amazon Aurora μεταβιβάζει το αρχείο καταγραφής επανάληψης στο επίπεδο αποθήκευσης για επεξεργασία. Τα αρχεία καταγραφής επεξεργάζονται από το επίπεδο αποθήκευσης, το οποίο δημιουργεί και αποθηκεύει νέες εκδόσεις σελίδων και δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας όλων στο S3.

Πίστωση εικόνας: AWS

Το Amazon Aurora χρειάζεται μόνο να δημιουργήσει πρόσθετες παρουσίες μηχανών βάσης δεδομένων και να τις συνδέσει με το υπάρχον επίπεδο αποθήκευσης κατά τη διάρκεια μιας κλιμάκωσης. Αυτό εξαλείφει το σημείο συμφόρησης στην αναπαραγωγή δεδομένων αναθέτοντας αυτές τις εργασίες για παράλληλη επεξεργασία στο επίπεδο αποθήκευσης.

Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία πολλών νέων χαρακτηριστικών, όπως:

  • Άμεση ανάκτηση σφαλμάτων: Δεν χρειάζεται να αναπαράγετε ξανά αρχεία καταγραφής από το τελευταίο σημείο ελέγχου
  • Γρήγορες αποτυχίες: Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ποια βάση δεδομένων αντιγράφου έχει την πιο πρόσφατη εγγραφή καταγραφής επανάληψης. Το επίπεδο αποθήκευσης το χειρίζεται αυτό.
  • Backtracking: Επειδή το επίπεδο αποθήκευσης έχει μεταδώσει αρχεία καταγραφής επανάληψης ροής, μπορεί να επαναφέρει τα δεδομένα σε συγκεκριμένα σημεία στο παρελθόν χωρίς να χρειάζεται να επαναφέρει ένα σημείο ελέγχου από το αντίγραφο ασφαλείας του S3

Ρύθμιση του Amazon Aurora

Παρακάτω είναι τα βήματα για να ρυθμίσετε με επιτυχία το Amazon Aurora.

#1. Συνδεθείτε στην κονσόλα διαχείρισης AWS και ανοίξτε το RDS.

#2. Κάντε κλικ στη δημιουργία βάσης δεδομένων.

#3. Επιλέξτε την επιλογή Engine ως Amazon Aurora.

#4. Επιλέξτε την έκδοση Aurora MySQL που χρειάζεστε.

#5. Δημιουργήστε ένα αναγνωριστικό συμπλέγματος DB και ορίστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης των ρυθμίσεων διαπιστευτηρίων.

#6. Επιλέξτε τη διαμόρφωση παρουσίας από την αναπτυσσόμενη επιλογή και επιλέξτε μια επιλογή για τη δημιουργία αντιγράφου ή όχι.

#7. Επιλέξτε τις επιλογές συνδεσιμότητας όπως φαίνεται παρακάτω.

#8. Επιλέξτε από την υπάρχουσα ομάδα ασφαλείας VPC ή δημιουργήστε μια νέα.

#9. Ενεργοποιήστε τη βελτιωμένη παρακολούθηση, επιλέξτε την επιλογή ευαισθησίας και ρόλου παρακολούθησης.

#10. Τέλος, κάντε κλικ στο Δημιουργία βάσης δεδομένων.

#11. Δημιουργήσατε με επιτυχία τη βάση δεδομένων Amazon Aurora.

  Τι είναι η τοπολογία δικτύου στη δικτύωση υπολογιστών

Μοντέλο τιμολόγησης: Amazon Aurora

Οι μονάδες ACU χωρίς διακομιστή Aurora v2 κοστίζουν 0,12 $ την ώρα, διπλάσια από την τιμή των παρεχόμενων ACU Aurora. Αυτό σημαίνει:

  • Ελάχιστο τρέχον κόστος λειτουργίας: 4 ACU, 0,48 $ την ώρα ή 350 $ το μήνα
  • Για φόρτους εργασίας που ενεργοποιούν παθολογικά τη λειτουργία αυτόματης κλιμάκωσης, υπάρχει ελάχιστη αύξηση της επεκτασιμότητας κατά 30 δευτερόλεπτα ή 0,0005 $ για μισό ACU.

Το μηνιαίο κόστος για το Aurora Serverless V2 είναι 350 $. Κάθε συμβάν αυτόματης κλίμακας θα χρεώνεται τουλάχιστον 0,0005 $. Αν και η αντίστοιχη χωρητικότητα Aurora είναι 175 $ ανά μήνα, δεν θα είχε αυτόματη κλιμάκωση χωρίς διακομιστές.

Περιπτώσεις χρήσης: Amazon Aurora

#1. Λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS)

Χρησιμοποιεί αρχιτεκτονικές πολλαπλών ταλέντων που μπορούν να είναι ευέλικτες στην αποθήκευση και την κλιμάκωση παρουσίας. Ως αποτέλεσμα, το Amazon Aurora επιτρέπει στις εταιρείες να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής ποιότητας και να μην ανησυχούν για τη βάση δεδομένων.

#2. Σκοπός παιχνιδιού

Το AWS Aurora λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως η Σχεσιακή Βάση Δεδομένων. Παρέχει υψηλή απόδοση, τεράστια χωρητικότητα αποθήκευσης, υψηλή διαθεσιμότητα και υψηλή διαθεσιμότητα.

#3. Εταιρική εφαρμογή

Το Amazon Aurora είναι συμβατό με οποιαδήποτε εταιρεία που είναι ήδη πιο φιλμ από τη Relational Database. Το Aurora είναι οικονομικά αποδοτικό καθώς μειώνει την τιμή έως και 90% σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

Η συμβατότητα του Aurora με MySQL και PostgreSQL

Το Amazon Aurora έχει κατασκευαστεί για υψηλή απόδοση, παγκόσμια διαθεσιμότητα και πλήρη συμβατότητα MySQL/PostgreSQL. Τα τυπικά εργαλεία διευκολύνουν τη μετεγκατάσταση των βάσεων δεδομένων MySQL και PostgreSQL από το Aurora. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε εφαρμογές SQL Server παλαιού τύπου με το Babelfish για το Aurora PostgreSQL, που απαιτούν ελάχιστες αλλαγές κώδικα.

Το Amazon Aurora λειτουργεί με τυπικά εργαλεία εισαγωγής/εξαγωγής PostgreSQL, όπως το pg_dump ή το pg_restore. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν νέο πίνακα Amazon Aurora χρησιμοποιώντας ένα στιγμιότυπο Amazon RDS ή MySQL DB.

Τα στιγμιότυπα DB συνήθως συμπληρώνονται γρήγορα, αλλά θα εξαρτηθεί από το πόσα και ποια μορφή δεδομένων μεταφέρονται.

Amazon Aurora εναντίον Amazon RDS

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός

Η αρχιτεκτονική RDS είναι παρόμοια στο ότι σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε μια μηχανή βάσης δεδομένων στο Amazon EC2 με μη αυτόματο τρόπο, αλλά αφήνει την παροχή και τη συντήρηση στο AWS. Το RDS παρέχει πολλές δυνατότητες όπως αυτόματη ανακατεύθυνση, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κ.λπ. Το RDS χρησιμοποιεί τόμους Amazon EBS για την αποθήκευση δεδομένων αρχείων καταγραφής και βάσης δεδομένων.

Το σύστημα αποθήκευσης βάσεων δεδομένων Aurora είναι αξιόπιστο και ανεκτικό σε σφάλματα. Η αποθήκευση της βάσης δεδομένων για το Aurora είναι ανεξάρτητη από τις περιπτώσεις. Το Aurora αποθηκεύει δεδομένα σε έξι αντίγραφα, το καθένα με κομμάτια 10 GB. Αυτά τα αντίγραφα διανέμονται σε τρεις Ζώνες Διαθεσιμότητας. Ακόμα κι αν έχετε μόνο μία παρουσία Aurora, θα εξακολουθούν να υπάρχουν έξι αντίγραφα των δεδομένων σας.

Εκτέλεση

Το RDS χρησιμοποιεί αποθήκευση SSD για βελτιωμένη απόδοση I/O. Υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές αποθήκευσης με υποστήριξη SSD. Το ένα είναι για εφαρμογές OLTP υψηλής απόδοσης, ενώ το άλλο είναι για γενικής χρήσης και οικονομικά αποδοτική χρήση.

Το Aurora προσφέρει διπλάσια απόδοση από την PostgreSQL και πενταπλάσια από την τυπική MySQL σε συγκρίσιμο υλικό. Η απόδοση της Aurora ήταν σταθερά υψηλότερη και πιο σταθερή.

Υποστήριξη μηχανών βάσης δεδομένων

Το RDS είναι συμβατό με MySQL, PostgreSQL και MariaDB, καθώς και με Microsoft SQL Server και Oracle.

Το Aurora είναι συμβατό τόσο με PostgreSQL όσο και με MySQL. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα εργαλεία βάσης δεδομένων και τις εφαρμογές σας τόσο στο PostgreSQL όσο και στη MySQL χωρίς να κάνετε αλλαγές.

Ανθεκτικότητα και Διαθεσιμότητα

Το Aurora διαθέτει ένα μοναδικό μοντέλο αποθήκευσης που επιτρέπει συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά με πολύ χαμηλό RPO (αντικείμενο σημείων ανάκτησης). Αυτό το καθιστά πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό από το RDS.

Τα δεδομένα είναι ανθεκτικά από το σχεδιασμό στο Aurora. Υπάρχουν πάντα πολλά αντίγραφα των δεδομένων σας. Κάθε σύμπλεγμα Aurora έχει έξι κόμβους αποθήκευσης κατανεμημένους σε τρία AZ. Ακόμα κι αν έχετε μόνο έναν υπολογιστικό κόμβο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά αντίγραφα των δεδομένων σας.

Ελαστικότητα

Λόγω του αρχιτεκτονικού του σχεδιασμού, το Aurora είναι πιο ανθεκτικό από το RDS. Είναι γρήγορο να συνέλθει από τις αποτυχίες. Εάν ένας υπολογιστικός κόμβος καταρρεύσει, το Aurora μπορεί να ανακάμψει γρήγορα.

Αποθήκευση

Η αυτόματη κλιμάκωση του αποθηκευτικού χώρου RDS κλιμακώνει τη χωρητικότητα αποθήκευσης στα 64 TiB (εκτός από τα 16 TiB του SQL Server) για να φιλοξενήσει αυξανόμενο φόρτο εργασίας της βάσης δεδομένων. Δεν υπάρχει χρόνος διακοπής λειτουργίας.

Το Aurora αυξάνει αυτόματα τον αποθηκευτικό χώρο αυξάνοντάς τον από τουλάχιστον 10 GB σε μέγιστο 128 TiB. Η αποθήκευση αυξάνεται σε βήματα των 10 GB χωρίς καμία επίδραση στην απόδοση της βάσης δεδομένων.

Επεκτασιμότητα

Κάθετη κλιμάκωση: Το RDS και το Aurora σάς επιτρέπουν να κλιμακώσετε τη μνήμη και να υπολογίσετε πόρους σε μέγιστο αριθμό 244 GiB RAM και 32 εικονικές CPU. Σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορείτε να κλιμακώσετε τις λειτουργίες.

  11 καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας διακομιστών Valheim το 2022 [Updated]

Aurora Auto Scaling Dynamic: Η αυτόματη κλιμάκωση Aurora προσαρμόζει δυναμικά πόσα αντίγραφα Aurora είναι διαθέσιμα για ένα σύμπλεγμα Aurora DB χρησιμοποιώντας την αναπαραγωγή single-master. Το RDS ΔΕΝ υποστηρίζει τέτοια Αυτόματη Κλιμάκωση.

Αντιγραφή

Το RDS μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή έως και πέντε αντιγράφων. Η διαδικασία αντιγραφής είναι επίσης πιο αργή από το Aurora.

Το Aurora μπορεί να παρέχει έως και 15 αντίγραφα και η αναπαραγωγή διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Το Aurora κλιμακώνεται πιο γρήγορα επειδή μπορεί να προσθέσει γρήγορα νέα αντίγραφα ανάγνωσης.

Failover

Στο RDS, η αποτυχία ανάγνωσης του αντιγράφου συμβαίνει χειροκίνητα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια δεδομένων. Το Multi-AZ (Standby Instance) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτοματοποίηση του failover και την πρόληψη της απώλειας δεδομένων.

Για να αποτρέψει την απώλεια δεδομένων, το Aurora χρησιμοποιεί ανακατεύθυνση για να διαβάζει αυτόματα αντίγραφα. Το Aurora έχει ταχύτερο χρόνο αποτυχίας.

Καταληκτικά σημεία συμπλέγματος

Το RDS έχει ένα τελικό σημείο συμπλέγματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε τα ερωτήματα εγγραφής σας. Είναι ο δείκτης DNS στην τρέχουσα παρουσία κύριας βάσης δεδομένων σας. Το RDS δρομολογεί το τελικό σημείο στο νέο κύριο μέσω μιας απλής αλλαγής DNS κατά τη διάρκεια μιας ανακατεύθυνσης.

Το τελικό σημείο συμπλέγματος είναι ακόμα διαθέσιμο στο Aurora για τη σύνταξη ερωτημάτων. Αυτό το τελικό σημείο λειτουργεί επίσης ως εξισορρόπηση φορτίου για τις επαναλήψεις ανάγνωσης. Αυτό το τελικό σημείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσει στα ερωτήματα που έχετε διαβάσει.

Αντιγράφων ασφαλείας

Το RDS δημιουργεί αυτόματα και αποθηκεύει αντίγραφα ασφαλείας των παρουσιών σας στο DB κατά τη διάρκεια του παραθύρου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της παρουσίας του DB. Το RDS δημιουργεί ένα στιγμιότυπο της παρουσίας σας DB ως τόμο αποθήκευσης, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας όλων των βάσεων δεδομένων και όχι μόνο αυτών που επιλέγετε.

Το Aurora δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για τόμους συμπλέγματος και συνεχίζει την επαναφορά δεδομένων για τη διάρκεια της περιόδου διατήρησης αντιγράφων ασφαλείας. Τα αντίγραφα ασφαλείας του Aurora είναι συνεχή και σταδιακά, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε γρήγορα οποιοδήποτε σημείο εντός της περιόδου διατήρησης αντιγράφων ασφαλείας.

Παρακάτω είναι ο συνοπτικός πίνακας για το Amazon Aurora εναντίον Amazon RDS:

Amazon AuroraAmazon RDSΜπορείτε να επεκτείνετε τον αποθηκευτικό χώρο από 10 GB σε 64 GBRDS επιτρέπει 64 GBS για όλους τους κινητήρες, αλλά μόνο 16 GB για διακομιστή SQLΜπορείτε να κλιμακώσετε τη μνήμη και να υπολογίσετε έως το μέγιστο 32 vCPU και 244 GiB RAMSame ως AuroraSupports MySQLSports SQL Server, MariaDB, Oracle Database, MySQL, PostgreSQL και Amazon AuroraΥποστηρίζει δεκαπέντε αντίγραφαΥποστηρίζει πέντε αντίγραφαΗ τιμή εξαρτάται από τις λειτουργίες I/OΜπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν χωρίς ελάχιστη χρέωση χρήσης

Amazon Aurora εναντίον DynamoDB

Ανθεκτικότητα και διαθεσιμότητα

Κάθε κομμάτι δεδομένων DynamoDB αναπαράγεται σε πολλούς φυσικούς κόμβους. Η Amazon έχει τοποθετήσει αυτούς τους φυσικούς κόμβους σε πολλαπλές ζώνες (γνωστές και ως ζώνες διαθεσιμότητας) για να εξασφαλίσει υψηλή ανθεκτικότητα και διαθεσιμότητα σε περίπτωση καταστροφής όπως πυρκαγιά ή μεγάλη διακοπή ρεύματος. Η λειτουργία θα συνεχιστεί ακόμα και αν ένα αντίγραφο πέσει κάτω. Οι SSD είναι επίσης εξαιρετικά αξιόπιστοι και ανθεκτικοί.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

Το DynamoDB προσφέρει ένα αντίγραφο ασφαλείας κατά παραγγελία καθώς και PITR (Point in-time backup), το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε κατάσταση βάσης δεδομένων. Το DynamoDB είναι σε θέση να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας οποιουδήποτε όγκου δεδομένων. Η απόδοση και η διαθεσιμότητα δεν θα επηρεαστούν. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απαιτεί πολύ λίγο χρόνο και οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή τις διαδικασίες παρασκηνίου. Το AWS επιτρέπει την ανάκτηση αντιγράφων ασφαλείας με μία μόνο κλήση API.

Η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Amazon Aurora είναι παρόμοια με το DynamoDB. Δημιουργήθηκε χωρίς διακοπές απόδοσης ή διακοπές στην υπηρεσία βάσης δεδομένων. Τα αντίγραφα ασφαλείας του Amazon αποθηκεύονται σε έναν κάδο S3. Το Aurora θα δημιουργήσει αυτόματα ένα αντίγραφο ασφαλείας 30 λεπτών εάν δεν καθορίσουμε ένα παράθυρο αντιγράφου ασφαλείας.

Έλεγχος πρόσβασης

Το DynamoDB υποστηρίζει χρήστες και ρόλους IAM με λεπτομερείς πολιτικές που περιορίζουν τη δημιουργία βάσης δεδομένων και τα δικαιώματα ερωτημάτων. Το Amazon Aurora έχει επίσης ένα παρόμοιο σύστημα αδειών.

Ωστόσο, το Aurora παρέχει επίσης διεπαφές σύνδεσης συμβατές με MySQL και PostgreSQL για σύνδεση στη βάση δεδομένων.

Η DynamoDB, μια περιφερειακή υπηρεσία, δεν υπόκειται στο όριο VPC. Ωστόσο, τα συμπλέγματα Aurora DB πρέπει να δημιουργηθούν σε ένα VPC που να ορίζει με σαφήνεια τα όρια του δικτύου του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ομάδες ασφαλείας VPC για να ελέγξετε ποιες συσκευές ή παρουσίες Amazon EC2 επιτρέπεται να συνδέονται με την παρουσία βάσης δεδομένων.

Παρακάτω είναι ο συνοπτικός πίνακας για το Amazon Aurora εναντίον DynamoDB:

Amazon AuroraDynamoDBΗ σχεσιακή βάση δεδομένων που υποστηρίζει βάσεις δεδομένων MySQL και PostgreSQLNoSQLMulti-region, Single-masterMulti-region, Multi-masterReplica μπορεί να προωθηθεί στην κύρια σε ένα λεπτόΥψηλή διαθεσιμότητα Η καθυστέρηση της επανάληψης είναι μικρότερη από 1 δευτερόλεπτο Η καθυστέρηση αναπαραγωγής είναι μικρότερα από χιλιοστά του δευτερολέπτου

συμπέρασμα

Αυτό ήταν. Όλοι εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή στις σχεσιακές βάσεις δεδομένων και το Aurora είναι μόνο η αρχή. Οι πελάτες ανταποκρίθηκαν με συντριπτική συμφωνία. Οι ηγέτες σε κάθε κλάδο –όπως οι Capital One, Dow Jones, Netflix και Verizon– μεταφέρουν τους φόρτους εργασίας της σχεσιακής βάσης δεδομένων τους στο Aurora, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων συμβατές με MySQL και PostgreSQL.