Χρησιμοποιήστε την ημερομηνία ή την ώρα με κανόνες τροποποίησης για να ορίσετε ένα δυναμικό PIN

Το κλείδωμα του τηλεφώνου μας με ένα 4ψήφιο PIN ή με ένα μοτίβο είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να διατηρήσουμε τη συσκευή μας ασφαλή, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, δεν χρειάζεται πολλή μυστικότητα για να σταθούμε δίπλα σε κάποιον όταν ξεκλειδώνει το τηλέφωνό του και μαντέψει ποιο μοτίβο ή PIN που χρησιμοποιούν. Το Smart Phone Lock είναι μια εφαρμογή Android που κλειδώνει το τηλέφωνό σας πίσω από το ίδιο 4ψήφιο PIN, αλλά καθιστά πολύ πιο δύσκολο για οποιονδήποτε να μαντέψει ποιο είναι το PIN σας, επειδή η εφαρμογή θα το αλλάζει κάθε φορά. Προφανώς αυτό ακούγεται γελοίο γιατί αν η εφαρμογή αλλάζει το PIN, πώς θα μάθετε τι είναι; Το Smart Phone Lock έχει δύο τύπους PIN που μπορούν να ρυθμιστούν. ένα PIN ημερομηνίας και ένα PIN ώρας. Αυτά τα PIN, όπως μπορείτε να μαντέψετε, αλλάζουν ανάλογα με την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Εάν ορίσετε ένα PIN ημερομηνίας, θα αλλάζει καθημερινά και εάν ορίσετε ένα PIN ώρας, θα αλλάζει κάθε λεπτό. Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι αυτό δεν είναι ασφαλές, η εφαρμογή συνοδεύεται από δύο τροποποιητές που αλλάζουν την τιμή του PIN, καθιστώντας το όλο και πιο δύσκολο να το μαντέψετε.

  Πώς να ενσωματώσετε το Asana με το Slack

Πριν διαβάσετε εκ των προτέρων, το Smart Phone Lock υποστηρίζει διαφημίσεις και αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μια διαφήμιση στην οθόνη κλειδώματος. Όταν το ενεργοποιείτε, ορίζετε ένα προεπιλεγμένο PIN το οποίο πρέπει να εισαγάγετε για να μπορέσετε να κάνετε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Η εφαρμογή ζητά επίσης τον αριθμό τηλεφώνου σας σε περίπτωση που ξεχάσετε το PIN σας, ώστε να σας το στείλει με SMS.

Επιλέξτε τον τύπο PIN που θέλετε να ορίσετε. Αφού επιλέξετε το βασικό PIN, μπορείτε να εφαρμόσετε έναν ή και τους δύο τροποποιητές σε αυτό, ώστε να είναι πιο δύσκολο για οποιονδήποτε να μαντέψει, εκτός εάν γνωρίζει τα κριτήρια τροποποίησης. Υπάρχουν δύο τροποποιητές, ο ένας είναι το Reverse PIN που θα αντιστρέψει την τιμή του PIN. Για παράδειγμα, εάν έχετε ορίσει το PIN ώρας και η τρέχουσα ώρα είναι 8:15, τότε το PIN θα είναι 0815. Με ενεργοποιημένο τον αντίστροφο τροποποιητή, θα πρέπει να εισαγάγετε 5180. Ο δεύτερος τροποποιητής είναι το Offset PIN που χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη τιμή που εισάγετε. Πρέπει να είναι μεταξύ -60 και +60. Η τιμή προστίθεται στην τρέχουσα ώρα και η τιμή που προκύπτει είναι το τρέχον PIN σας. Εάν χρησιμοποιείτε και τους δύο τροποποιητές, θα υπολογιστεί η τιμή Offset και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί ο αντίστροφος κανόνας σε αυτήν. Αυτοί οι κανόνες ισχύουν και για το PIN ημερομηνίας, αλλά η τιμή μετατόπισης αυξάνεται ή μειώνεται το έτος.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη σας στο IMVU

Η ίδια η οθόνη κλειδώματος είναι αρκετά απλή και δεν μας αρέσει πολύ η διαφήμιση αλλά περισσότερο επειδή δεν υπάρχει τρόπος να την αφαιρέσουμε. Μπορείτε να αποκρύψετε την εφαρμογή από την αρχική οθόνη από τις ρυθμίσεις της.

Όσον αφορά τον ορισμό ενός δυναμικού και δύσκολου εικαστικού PIN, νομίζω ότι είναι ασφαλές να πούμε ότι το Smart Phone Lock το κάνει αρκετά καλά.

Εγκαταστήστε το Smart Phone Lock από το Google Play Store