Χρησιμοποιήστε αυτούς τους 10 αισθητήρες πόρτας ή παραθύρων για να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας

Τα σύγχρονα σπίτια απαιτούν σύγχρονες λύσεις ασφάλειας. Μια απλή κλειδαριά και κλειδί δεν αρκούν πια.

Όσον αφορά την ασφάλεια του σπιτιού, σκέφτεται κανείς να ασφαλίσει μόνο την πόρτα αφήνοντας το παράθυρο ορθάνοιχτο για τους διαρρήκτες. Σύμφωνα με τον Safewise, τελείωσε 3.000 διαρρήξεις συμβαίνουν στις ΗΠΑ ανά ημέρα και κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να εφαρμόζει μια προορατική προσέγγιση και όχι μια αντιδραστική προσέγγιση. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ασφάλεια πρέπει να ενημερώνεται και να αναβαθμίζεται συνεχώς. Είναι καιρός οι άνθρωποι να μην ζουν στο έλεος των μπουλονιών, των μεντεσέδων και των λαβών. Ήρθε η ώρα να στραφείτε σε πιο έξυπνες λύσεις ασφαλείας, όπως αισθητήρες συναγερμού πόρτας και αισθητήρες παραθύρων.

Οι αισθητήρες θυρών και παραθύρων είναι ουσιαστικά τα ίδια πράγματα. Αυτοί ονομάζονται επίσης αισθητήρες επαφής. Γενικά ενεργοποιούνται όταν κάποιος ανοίγει μια πόρτα ή ένα παράθυρο χωρίς εξουσιοδότηση. Υπάρχουν δύο τύποι αισθητήρων συναγερμού πόρτας.

  • Συναγερμός ανοιχτής πόρτας – Ενεργοποιείται όταν ένας εισβολέας κρατά την πόρτα ανοιχτή για ορισμένο χρονικό διάστημα.
  • Συναγερμός για αναγκαστικό άνοιγμα πόρτας – Ενεργοποιείται όταν κάποιος ανοίγει την πόρτα με το ζόρι.

Οι αισθητήρες παραθύρων είναι, συνήθως, τεσσάρων τύπων. Αυτά περιλαμβάνουν ασύρματη επιφανειακή τοποθέτηση, ενσύρματη επιφανειακή τοποθέτηση, ασύρματη εσοχή και ενσύρματη εσοχή. Οι επιφανειακοί αισθητήρες παραθύρων είναι κατασκευασμένοι για τα εξωτερικά κουφώματα και είναι ορατοί, ενώ οι χωνευτοί αισθητήρες είναι αόρατοι επειδή είναι κρυμμένοι μέσα στο παράθυρο.

Σκοπός του αισθητήρα παραθύρου ή πόρτας

  • Η διασφάλιση καλύτερης ασφάλειας για τους αγαπημένους παραμένει το κύριο κίνητρο για την εγκατάσταση συναγερμών αισθητήρων πόρτας ή παραθύρων, ειδικά για οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους. Κάποιος μπορεί να ρυθμίσει το ξυπνητήρι για να τους ειδοποιεί κάθε φορά που ανοίγουν τα παράθυρα και οι πόρτες.
  • Κρατήστε τους εγκληματίες μακριά με ένα σύστημα οικιακής ασφάλειας που περιλαμβάνει ενσωμάτωση συναγερμών αισθητήρων πόρτας και παραθύρων και παρέχει δυνατότητα παρακολούθησης. Αυτό θα βοηθήσει στην επικοινωνία με τις αρχές, οι οποίες θα ελέγξουν το άτομο μέσω τηλεφωνικής κλήσης για να βεβαιωθούν εάν οι άνθρωποι μέσα είναι ασφαλείς ή όχι.
  • Η ψυχική ηρεμία είναι εξαιρετικά πολύτιμη. Εάν οι άνθρωποι εγκαταστήσουν αισθητήρες συναγερμού πόρτας και αισθητήρες παραθύρων, θα αισθάνονται πιο ασφαλείς και ασφαλείς στο σπίτι τους. Θα ανησυχούν λιγότερο όταν φεύγουν από το σπίτι για δουλειά ή διακοπές.
  • Οι ασύρματοι αισθητήρες συναγερμού πόρτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, για να ανάψετε τα φώτα όταν ανοίγει μια πόρτα, κρατήστε τα παιδιά μακριά από το ντουλάπι φαρμάκων και ενεργοποιήστε τα έξυπνα φώτα, μεταξύ των παραπάνω λόγων.

Χρήσεις και χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών

Επιλογές ειδοποίησης

Οι είσοδοι και οι έξοδοι είναι το ευάλωτο μέρος κάθε σπιτιού. Αυτές είναι οι περιοχές όπου οι διαρρήκτες προσπαθούν να διαρρήξουν. Εάν η πόρτα ή το παράθυρο έχει συναγερμούς αισθητήρων, οι εγκληματίες θα δυσκολευτούν να μπουν μέσα. Αυτός ο αισθητήρας ενεργοποιείται όταν κάποιος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα ή το παράθυρο και θα ηχήσει ένα δονούμενο κουδούνι το σπίτι. Ο ήχος μπορεί να είναι είτε ένα απαλό κουδούνισμα είτε ένας συναγερμός έκρηξης, που μπορεί να τρομάξει τον διαρρήκτη.

  Πώς να κάνετε ζουμ στο Nintendo Switch ενώ παίζετε οποιοδήποτε παιχνίδι

Ενσωμάτωση

Οι καλύτεροι αισθητήρες ασφαλείας επιτρέπουν στη συσκευή να συνδεθεί με την κεντρική παρακολούθηση ασφαλείας. Καθώς ορισμένες μάρκες επιτρέπουν στο άτομο να χειρίζεται την πόρτα του, μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει την πόρτα εξ αποστάσεως μέσω smartphone. Κάποιος μπορεί ακόμη και να παρακολουθεί τη δραστηριότητα εξ αποστάσεως μέσω μιας εφαρμογής smartphone ή άλλων συσκευών ασφαλείας χρησιμοποιώντας έναν διανομέα κυμάτων Z. Αν κάποιος ανοίξει την πόρτα, θα ειδοποιηθεί στο τηλέφωνο μέσω μιας εφαρμογής και μπορεί επίσης να δει ποιος βρίσκεται στην πόρτα μέσω μιας κάμερας ασφαλείας.

Εξαρματώστε τους

Κάποιος μπορεί επίσης να τοποθετήσει τους αισθητήρες της πόρτας, όπως τη χρήση τους σε πόρτες ντουλαπιών για να κρατούν τα παιδιά μακριά από το ποτό, σε πόρτες βεράντας για να κρατούν τα παιδιά μακριά από την πισίνα, ακόμη και σε πόρτες γραφείου για τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να τα χρησιμοποιήσουν για το χρηματοκιβώτιο, τα γραμματοκιβώτια και τα συρτάρια του γραφείου τους.

Έξυπνη σκανδάλη

Ένα άτομο μπορεί επίσης να τα τοποθετήσει σε πολύτιμα αντικείμενα όπως η εγκατάσταση ενός αισθητήρα επαφής σε μια τηλεόραση ή ένα έπιπλο έξω από το σπίτι. Μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει ως έξυπνη σκανδάλη, όπως η εγκατάσταση ενός αισθητήρα επαφής σε μια πόρτα της ντουλάπας που ανάβει το φως όταν ανοίγει την πόρτα της ντουλάπας. Ομοίως, όταν κάποιος κάνει ντους, ενεργοποιεί τον ανεμιστήρα του μπάνιου που απομακρύνει την υγρασία.

Εγκατάσταση

Για ενσύρματους αισθητήρες, χρειάζεται επαγγελματική εγκατάσταση. Ωστόσο, η εγκατάσταση είναι αρκετά απλή για ένα ασύρματο σύστημα ασφαλείας όπως οι αισθητήρες που τροφοδοτούνται από μπαταρία. Κάποιος μπορεί να διαβάσει τις οδηγίες DIY για να εγκαταστήσει τη συσκευή που θα πει στο άτομο ποια είναι η κατάλληλη τοποθεσία, να ρυθμίσει συμπεριφορές συναγερμού και αφόπλισης, τις απαραίτητες μπαταρίες για τη συσκευή και να τοποθετήσει τους αισθητήρες. Αυτά είναι επίσης οικονομικά αποδοτικά.

Τώρα, ας δούμε μερικούς από τους καλύτερους αισθητήρες συναγερμού πόρτας και αισθητήρες παραθύρων.

Ο αισθητήρας επαφής Ring Alarm είναι ένας ασύρματος αισθητήρας που ενημερώνει τους χρήστες πότε ένα παράθυρο ή μια πόρτα ανοίγει ή κλείνει. Αυτός ο συναγερμός λειτουργεί σε οποιοδήποτε δίκτυο Z-wave και συσκευές με πιστοποίηση Z-wave.

Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και συνοδεύεται από έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης για να εξασφαλίσετε γρήγορη εγκατάσταση. Ο χρήστης θα λαμβάνει άμεσες ειδοποιήσεις από κινητό όταν ανοίγουν οι πόρτες και τα παράθυρα στο σπίτι του.

Ο αισθητήρας επαφής συναγερμού δακτυλίου 2ης γενιάς είναι μικρότερος και έχει αυξημένες επιλογές τοποθέτησης σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοσή του.

Το Ring Alarm μπορεί να τοποθετηθεί σε πόρτες καθώς και σε κουφώματα παραθύρων. Περιλαμβάνει δύο μπαταρίες 3V. Ο αισθητήρας επαφής συναγερμού Ring είναι ένας από τους καλύτερους αισθητήρες συναγερμού πόρτας και παραθύρων.

Sehomy

Η Sehomy προσφέρει έναν έξυπνο ασύρματο αισθητήρα παραθύρων, συναγερμό σε πραγματικό χρόνο και αισθητήρα πόρτας Wi-Fi. Είναι ένας έξυπνος ανιχνευτής. Όταν μια πόρτα ή ένα παράθυρο ανοίγει ή κλείνει, ο αισθητήρας θα προωθήσει στιγμιαίες ειδοποιήσεις στο smartphone. Είναι συμβατό τόσο με συστήματα Android όσο και με iOS. Δεν απαιτείται διανομέας με αυτό το σύστημα.

Το Sehomy έχει μια λειτουργία ώθησης μηνυμάτων ειδοποίησης που προστατεύει το σπίτι με ανίχνευση ανοίγματος/κλεισίματος πόρτας. Εμφανίζει επίσης μια προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας και υπενθυμίζει στον χρήστη να αλλάξει τις δύο μπαταρίες AA.

  Πώς να βρείτε υπότιτλους για ένα αρχείο πολυμέσων

Ο αισθητήρας Sehomy είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Χρειάζεστε μόνο μια κόλλα 3M για να τη στερεώσετε σε οποιαδήποτε πόρτα ακινήτου.

Το YoLink είναι ένα κιτ αισθητήρων και διανομέα τεσσάρων θυρών/παραθύρων. Τροφοδοτείται από την τεχνολογία LoRa. Η κάλυψη μεγάλης εμβέλειας του επιτρέπει τη χρήση του σε υπόγεια, υπόστεγα, εξωτερικούς χώρους βεράντας/αίθρου, υπόστεγα, αυτοτελή γκαράζ, ακόμη και απομακρυσμένα βοηθητικά κτίρια της ιδιοκτησίας.

Ο χρήστης θα λαμβάνει ειδοποιήσεις έγκαιρης προειδοποίησης σε πραγματικό χρόνο με τη μορφή ειδοποιήσεων banner smartphone, περιορισμένων SMS/μηνυμάτων κειμένου και email.

Η συσκευή καταναλώνει χαμηλή ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι οι μπαταρίες διαρκούν πάνω από πέντε χρόνια με κάποια αποστράγγιση μεταξύ τους. Επιτρέπει επίσης την ενοποίηση τρίτων όπως η Alexa και το IFTTT. Η λειτουργία ανοιχτής υπενθύμισης θα ενημερώνει τους χρήστες ότι οι πόρτες ή τα παράθυρα έχουν μείνει ανοιχτά για πάρα πολύ καιρό.

Λιμανάκι

Ο αισθητήρας Cove Door/Window προστατεύει τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου του σπιτιού. Η ρύθμιση διαρκεί λίγα λεπτά, καθώς δεν περιέχει ούτε καλώδια ούτε τρυπάνια. Επιπλέον, δεν υπάρχουν κουραστικές διαμορφώσεις Wi-Fi ή ρυθμισμένες κλήσεις. Είναι τόσο εύκολο στη χρήση που κάθε αφελής μπορεί να το κάνει. Κάποιος πρέπει να τοποθετήσει το μεγάλο κομμάτι στο πλαίσιο και το μικρό κομμάτι στην πόρτα ή το παράθυρο χρησιμοποιώντας την αυτοκόλλητη βάση.

Με το επαγγελματικό σχέδιο παρακολούθησης του Cove, μπορεί κανείς να λαμβάνει ειδοποιήσεις απευθείας στο τηλέφωνό του όταν οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Είναι συμβατό με στυλ παραθύρων και πορτών.

Είναι εντελώς ασύρματο και ελέγχει κάθε ώρα τα μέτρα ασφαλείας που είναι προκαθορισμένα. Συνδέεται επίσης απευθείας με την οθόνη αφής του Cove μέσω ραδιοσυχνότητας. Διαθέτει μπαταρία λιθίου.

Wyze

Το Wyze είναι ένας αισθητήρας εισόδου συστήματος οικιακής ασφάλειας που παρέχει προστασία εισόδου παραθύρων και θυρών. Αυτή η συσκευή απαιτεί Κιτ βασικού συστήματος ασφαλείας για το σπίτι Wyze. Ο χρήστης πρέπει να τοποθετήσει τον αισθητήρα επαφής Wyze στις πόρτες ή σε οποιαδήποτε παράθυρα στο ισόγειο. Θα ειδοποιηθούν εάν η πόρτα είναι ανοιχτή ή μείνει ανοιχτή για πολύ.

Το Wyze είναι πλήρως ασύρματο και έχει διάρκεια μπαταρίας 18 μηνών. Απαιτεί 1 μπαταρία AAA και αυτός ο αισθητήρας εισόδου λειτουργεί καλά με τις ρουτίνες Alexa. Ανιχνεύει με ακρίβεια εάν η πόρτα ή το παράθυρο είναι ανοιχτό ή κλειστό ή αν έχει μείνει ανοιχτό και προωθεί στιγμιαίες ειδοποιήσεις στον χρήστη. Οι αισθητήρες συναγερμού πόρτας Wyze και οι αισθητήρες παραθύρων πωλούνται επί του παρόντος στα 29,98 $.

Aqara

Το Aqara Hub απαιτεί ασφαλή σύνδεση δικτύου Wi-Fi. Συνδέει όλες τις συσκευές Aqara και επιτρέπει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση στους αισθητήρες και τις συσκευές οικιακού αυτοματισμού του Aqara. Ελέγχει τα συνδεδεμένα φώτα άλλων συσκευών από το smartphone. Ο χρήστης μπορεί να ορίσει χρονοδιαγράμματα, χρονόμετρα και σκηνές μέσω της εφαρμογής Aqara Home για να βοηθήσει στη γρήγορη διαχείριση του σπιτιού.

Κάθε φορά που η πόρτα ή το παράθυρο ανοίγει απροσδόκητα, ο αισθητήρας πόρτας και παραθύρου Aqara θα ειδοποιήσει το τηλέφωνο και θα ενεργοποιήσει τον τοπικό συναγερμό στο Aqara Hub.

Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Το Aqara Hub καθιστά τις συσκευές Aqara συμβατές με μια ευρεία γκάμα καινοτόμων οικοσυστημάτων έξυπνου σπιτιού και φωνητικών βοηθών. Οι υποστηριζόμενες συσκευές είναι Apple HomeKit, Google Assistants, Alexa, Mi Home και IFTTT.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο έκδοσης για επεκτάσεις Gnome

X-sense

Το X-sense είναι ένας αισθητήρας εισόδου με δυνατότητα ανίχνευσης ανοίγματος/κλεισίματος πόρτας και παραθύρου. Έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 10 μεγάλα χρόνια. Με τη λειτουργία ειδοποιήσεων άμεσων εφαρμογών, οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν τυχόν παραβιάσεις.

Παραμένει πάντα συνδεδεμένο με το σταθμό βάσης σε όλα τα μεγέθη σπιτιών, συμπεριλαμβανομένων κήπων και βοηθητικών κτιρίων με εμβέλεια έως και 1 ¼ μίλια στο ύπαιθρο. Λειτουργεί καλά με το Google Assistant και την Alexa.

Επιπλέον, είναι εύκολο να εγκατασταθεί επίσης. Ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει τον αισθητήρα εισόδου X-sense σε λίγα λεπτά απλά κολλώντας τον στην πόρτα ή το παράθυρο χρησιμοποιώντας τις παρεχόμενες βίδες στερέωσης ή την ταινία αφρού. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους πορτών και παραθύρων.

Eve HomeKit

Το Eve HomeKit είναι προ-ενεργοποιημένο για απαράμιλλη ευκολία στη χρήση και προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας. Θα τρέχει αστραπιαία με γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση. Δεν υπάρχει ανάγκη για γέφυρα ή πύλη. Κάποιος μπορεί να ελέγξει την πόρτα ή το παράθυρο και να δει την τρέχουσα κατάσταση ανοιχτού/κλειστού με μια ματιά από το λογισμικό τους.

Ο χρήστης θα λαμβάνει ειδοποιήσεις δραστηριότητας και θα ενεργοποιεί αυτόματα άλλα αξεσουάρ με δυνατότητα HomeKit, π.χ. HomePod mini, HomePod ή Apple TV. Υποστηρίζει επίσης Bluetooth και thread.

Αυτός ο αισθητήρας συναγερμού πόρτας και ο αισθητήρας παραθύρων εξασφαλίζουν 100% ιδιωτικότητα. Δεν υπάρχει σύννεφο παραμονής, εγγραφή και παρακολούθηση κατά τη χρήση αυτού του κιτ Eve Home.

GE Personal Security

Το GE Personal Security Window and Door Alarm περιλαμβάνει τέσσερις συναγερμούς παραθύρων και θυρών, ο καθένας με τρεις ρυθμιζόμενες ρυθμίσεις, π.χ. off/cheme/alarm. Ο δυνατός συναγερμός 120 ντεσιμπέλ ηχεί όταν ανοίγει η πόρτα ή το παράθυρο και βοηθά στην αποτροπή των εισβολέων και στην ειδοποίηση των κατοίκων. Είναι αρκετά εύκολο και βολικό στην εγκατάσταση. Δεν απαιτεί καλωδίωση, υλικό τοποθέτησης ή οδηγίες.

Ωστόσο, αυτό το προϊόν έχει σχεδιαστεί μόνο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει γρήγορα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Περιλαμβάνει 4 μπαταρίες LR44 για κάθε συναγερμό.

Αυτό το σύστημα συναγερμού είναι τέλειο για σπίτι, γκαράζ, διαμέρισμα, κοιτώνα, τροχόσπιτο και γραφείο. Έρχεται ακόμη και με περιορισμένη εγγύηση 90 ημερών.

Wsdcam

Το Wsdcam είναι ένας συναγερμός πόρτας και παραθύρων για το σπίτι. Ο συναγερμός πόρτας/παραθύρου αποτρέπει αποτελεσματικά τους κλέφτες με έναν δυνατό συναγερμό 110dB και εμποδίζει τα παιδιά και τα κατοικίδια να βγουν έξω από το σπίτι χωρίς προειδοποίηση. Οι αισθητήρες συναγερμού παραθύρων διατίθενται σε τέσσερις λειτουργίες. Περιλαμβάνει ρυθμίσεις ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και γενικό συναγερμό, σταθερό συναγερμό, ειδοποίηση κλεισίματος πόρτας και λειτουργία κουδουνιού πόρτας.

Οι χρήστες μπορούν εύκολα να ορίσουν τη μέθοδο σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Είναι εξαιρετικό για σπίτι, γκαράζ, RV, ασφάλεια αποθήκης, ασφάλεια παιδιών, ακόμα και καταψύκτες και ψυγεία.

Το Wsdcam είναι ένας ασύρματος συναγερμός υψηλής ποιότητας και μικρού μεγέθους. Έχει απλή εγκατάσταση με ξεφλούδισμα και επίσης χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας.

συμπέρασμα

Όταν επιλέγετε έξυπνες λύσεις ασφαλείας, πρέπει να εγκαταστήσετε μόνο εκείνα τα πιο πρόσφατα προϊόντα που χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία, έχουν καλή υπηρεσία συντήρησης, είναι εύκολο να ρυθμιστούν και δεν δίνουν συχνούς ψευδείς συναγερμούς, μεταξύ άλλων λειτουργιών.

Ο αισθητήρας συναγερμού πόρτας και ο αισθητήρας παραθύρου πρέπει να ενσωματωθούν στο κεντρικό σύστημα οικιακής ασφάλειας και θα πρέπει να μπορούν να υποστηρίζουν άλλες έξυπνες συσκευές όπως η Apple, η Alexa και το Google Assistant. Θα πρέπει να παρέχει διάφορες άλλες λειτουργίες μαζί με την κύρια λειτουργία του. Θα πρέπει να λειτουργεί καλά με ένα σύστημα οικιακού φωτισμού και να μπορεί να τοποθετεί χρηματοκιβώτιο, γραμματοκιβώτια και συρτάρια γραφείου των σπιτιών.