Χρειάζεστε το Raspberry Pi 4; [+ 5 Online Platforms to Buy]

Το Raspberry Pi είναι ένας υπολογιστής χαμηλού κόστους, σε μέγεθος τσέπης, τον οποίο μπορείτε να συνδέσετε σε μια οθόνη και να ξεκινήσετε.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, αυτή η πολυλειτουργική συσκευή ανοίγει πόρτες σε νέες εφευρέσεις στον κόσμο της τεχνολογίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε τι είναι ένα Raspberry Pi, τα πάντα για το Raspberry Pi 4 και πού μπορείτε να το αγοράσετε.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το Raspberry Pi;

Σήμερα, καθώς προχωράμε στον κόσμο της τεχνολογίας, έχουν αναληφθεί πολλές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση όσων δεν έχουν προσβασιμότητα.

Για να επηρεάσει αυτή την ιδέα, στα τέλη του 2013, μια ευγενής ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο γνωστή ως Raspberry Pi foundationένα Εγγεγραμμένο Εκπαιδευτικό Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, παρουσίασε μια σειρά προσιτών υπολογιστών με μία πλακέτα με το όνομα Raspberry Pi.

Αυτό δημιουργήθηκε αρχικά με το όραμα να διδάξει βασικές γνώσεις υπολογιστών, ορισμένων γλωσσών όπως Python, scratch, κ.λπ., σε παιδιά και ανηλίκους που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε υπολογιστές αλλά ενδιαφέρονται για τον τομέα της τεχνολογίας.

Αν και ένα πρωτότυπο κυκλοφόρησε το 2012, έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην αρχιτεκτονική από τότε.

Αν μιλάμε για την πρώτη γενιά, είχε τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά.

  • CPU μονού πυρήνα 700 MHz
  • 256 MB RAM.

Σε σύγκριση με το πιο πρόσφατο από αυτά που έχουμε σήμερα, είναι μια τετραπύρηνη CPU με ταχύτητα 1,5 GHz και 4 GB RAM.

Το Raspberry Pi είναι μια μικρή, λίγο πολύ σαν κάρτα AMEX, που χωράει εύκολα σε οποιαδήποτε οθόνη ή τηλεόραση και βιόλα.

Επιπλέον, θα σας ζητηθεί να συνδέσετε ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο για γενική είσοδο.

Το Raspberry Pi 4 ήταν ένα από τα πιο γρήγορα και πιο πρόσφατα Pi αυτής της σειράς.

Εκτός από το ότι είναι ένα από τα πιο πρόσφατα, είναι και το πιο δυνατό στη σειρά Raspberry Pi.

Λοιπόν, τι το κάνει τόσο μοναδικό και αριστοκρατικό εκτός από τις προηγούμενες εκδόσεις; Ας βουτήξουμε.

Γνωριμία με το Raspberry Pi 4 και τις δυνατότητές του

Κυκλοφόρησε το 2019 – Το Raspberry Pi 4 είναι ο πιο ισχυρός και συμβατός υπολογιστής μονής πλακέτας που επιτρέπει σε όλα τα εξαρτήματά του να χωρούν σε ένα PCB χωρίς να προσθέτουν άλλα αξεσουάρ.

Εδώ που τα λέμε, η μέτρηση αυτής της μικροσκοπικής σανίδας είναι περίπου 2,2 Χ 3,4 Χ 0,4 σε διάσταση.

Το μοντέλο είναι τόσο ακριβές και όμορφα κατασκευασμένο που θα μπορούσε να τυπώνει δολάρια.

Ωστόσο, όλα τα εύσημα πηγαίνουν στους υποστηρικτικούς δημιουργούς τους (Raspberry Pi Charity Foundation), οι οποίοι εργάζονται πίσω από αυτό.

Πώς βελτιώνεται το Raspberry Pi 4 σε άλλα μοντέλα;

Με την αυξανόμενη εποχή της τεχνολογίας, από τη δημιουργία ενός δευτερεύοντος υπολογιστή μέχρι την κατασκευή tablet/laptop, έξυπνων καθρεφτών, το Raspberry Pi 4 μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα τώρα.

Η τελευταία έκδοση αυτής της σειράς μπορεί να αποκωδικοποιήσει ένα βίντεο ανάλυσης 4k ή ακόμα και να τροφοδοτήσει δύο οθόνες.

Το Raspberry Pi 4 έχει όλα όσα χρειάζεστε για τυπική χρήση, από USB 3.0 έως υποστήριξη συνδέσεων gigabit (125 Mbps), σε αντίθεση με τα μοντέλα τελευταίας γενιάς που είχαν θεωρητικό μέγιστο μόλις 41 Mbps.

Παραδόξως, είναι ο πρώτος επεξεργαστής που διαθέτει θύρα HDMI διπλής οθόνης, και αυτή με ανάλυση 4k @60 fps.

Ωστόσο, διατίθεται σε διαφορετικά μοντέλα με τόνους προδιαγραφών. Ας ρίξουμε μια ματιά:

  • Παραλλαγές: Διατίθεται σε 3 διαφορετικές παραλλαγές 1/2/4 GB RAM
  • Επεξεργαστής: Quad-Core 64-bit Broadcom 2711, Cortex A72
  • Ισχύς λειτουργίας (OP): [email protected] μέσω θύρας USB Type-C
  • Προδιαγραφές θυρών: Θύρες Micro HDMI διπλής οθόνης που υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση H 265 για βίντεο 4K @60p
  • Wi-Fi: WLAN 802.11 b/g/n/ac (2,4 + 5 GHz)
  • LAN: LAN RJ45 10/100/1000 Mbit (Gigabit LAN) μέσω USB 3.0
  Πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε το Defaultdict στην Python;

Τώρα, τίθεται το ερώτημα, ποιο μοντέλο Raspberry θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε;

Ποιο μοντέλο Raspberry Pi 4 πρέπει να αγοράσετε;

Από σήμερα, υπάρχουν πολλές μονές σανίδες διαθέσιμες εκεί έξω στην αγορά. Ωστόσο, το πρώτο μοντέλο κυκλοφόρησε το 2012 με ενσωματωμένη χωρητικότητα 256 GB RAM.

Σήμερα, το Raspberry Pie 4 διατίθεται σε παραλλαγές RAM 1/2/4 GB. Αυτό είναι σε αντίθεση με το παλιό που χρησιμοποιούσε microSD για αποθήκευση, θερμαινόταν και ήταν αργό.

Οι νεότερες εκδόσεις του Pi4 συνοδεύονται από πολλές βελτιωμένες λειτουργίες, όπως θύρες USB τύπου C, επεξεργαστές τετραπλού πυρήνα, θύρες διπλής οθόνης και πολλά άλλα.

Έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Raspberry Pi 4, το οποίο ακούει στο επίσημο όνομα Raspberry Pi 4B, είναι ξεκάθαρος νικητής εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα για τον εαυτό σας.

Τέλος, αν έχετε αγοράσει ένα Raspberry Pi, πρέπει να αναρωτιέστε τι και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;

Δεν είστε σίγουροι αν μπορεί να λειτουργήσει ως πραγματικός υπολογιστής;

Μην ανησυχείτε, θα σας δείξουμε μερικές από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του Raspberry Pi 4.

Περιπτώσεις χρήσης Raspberry Pi 4

#1. Μαγικός καθρέφτης

Ακούγεται ενδιαφέρον? Το Magic Mirror είναι μια δωρεάν πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί το Raspberry Pi OS για τη δημιουργία έξυπνων καθρεφτών.

Ακούγεται σαν κάποια ταινία του Χόλιγουντ, αλλά πιστέψτε με, μπορεί να εμφανίσει όλες τις απαιτούμενες λεπτομέρειες σε ένα κινητό τηλέφωνο (ώρα, πρόγνωση καιρού, ημερομηνία κ.λπ.) στον καθρέφτη καθημερινής χρήσης σας.

Τώρα λοιπόν, μπορείτε να ελέγξετε την πρόβλεψη και άλλες σχετικές λεπτομέρειες ενώ ετοιμάζεστε για το γραφείο σας.

#2. Stop Motion Camera

Ποιος δεν θέλει να ενημερώνεται με φανταχτερές αναρτήσεις στο Instagram στον σημερινό ψηφιακό κόσμο;

Όπου οι νέοι προσπαθούν να γίνουν επηρεαστές στα social media, η κατασκευή μιας κάμερας stop motion μπορεί να είναι διασκεδαστική.

Πηγή: raspberrypi.org

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες του προγραμματισμού Python.

Εκτός από αυτό, θα έχετε επίσης ένα breadboard για την τοποθέτηση ενός κουμπιού και το σενάριο python για τη λήψη εικόνων όπως απαιτείται χρησιμοποιώντας τη μικροσκοπική Raspberry Pie.

#3. Όλα σε ένα Arcade Game Machine

Αυτό είναι ένα άλλο ωραίο έργο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Raspberry Pie χρησιμοποιώντας το RetroPie για να δημιουργήσετε μια μηχανή παιχνιδιών all-in-one arcade.

Με τη βοήθεια του RetroArch, ένας χρήστης μπορεί εύκολα να εγκαταστήσει έναν εξομοιωτή που θα υποστηρίζει μια τεράστια λίστα παλαιών παιχνιδιών κονσόλας.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειώσετε εδώ είναι ότι η δημιουργία ενός σταθμού παιχνιδιού all-in-one θα σας κοστίσει περίπου 150 $.

#4. Δημιουργήστε έναν διακομιστή Web

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, με το Raspberry Pi 4, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πραγματικό τοπικό διακομιστή για σερφάρισμα και εκτέλεση πολλαπλών εργασιών μέσω του Διαδικτύου.

Αλλά για να λειτουργήσει ο διακομιστής Pi, πρέπει να συνδεθεί μέσω LAN και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος (Raspbian) μέσα του.

Θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε το σωστό λογισμικό, π.χ. τον Apache και τις βιβλιοθήκες του.

Όταν τελειώσετε με τις εγκαταστάσεις, απλώς αποθηκεύστε το αρχείο HTML μέσα στον κατάλογο και είστε έτοιμοι.

#5. Σύστημα ασφαλείας κίνησης

Ξεκινώντας με αυτό το έργο, η ίδια η κίνηση είναι ένα λογισμικό επιτήρησης που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία της βάσης. Εκτός από αυτό, είναι ένα δωρεάν στη χρήση λογισμικό ανοιχτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί ρητά για Linux.

Η λογική αυτού του συστήματος είναι να καταγράφει την κίνησή σας και να ξεκινά την εγγραφή μόλις αρχίσετε να κάνετε οποιαδήποτε κίνηση.

Για αυτό το σύστημα, θα χρειαστείτε Raspberry Pi 4 και μια web κάμερα USB. Όλα τα στιγμιότυπα και τα βίντεο μπορούν να αποθηκευτούν και να ανακτηθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

#6. Ροή παιχνιδιών υπολογιστή

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τη ροή των παιχνιδιών σας από υπολογιστή ή τηλεόραση μέσω της πλακέτας Pi.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η έκδοση 2 ή νεότερη για να σας παρέχει δυνατότητα ροής και για αυτό, πρέπει να συνδέσετε τόσο τον υπολογιστή όσο και το Pi μέσω Ethernet.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα εργαλείο Pi που ονομάζεται Parsec, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν παιχνίδια στα 60 fps με ελάχιστο λανθάνοντα χρόνο. Είναι συμβατό με macOS, Windows10 και Linux.

#7. Εργαλείο παρακολούθησης δικτύου

Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για εξερεύνηση και τώρα αυτό το συναρπαστικό εργαλείο είναι σε θέση να παρακολουθεί τον ιστότοπό σας για να τον αποτρέψει από την πτώση του.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να εφαρμοστεί στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας Νάγιοςένα δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν το δίκτυο στη συσκευή σας.

  Εκμάθηση υποδικτύων, που εξηγείται για όλους

Για αυτό, θα χρειαστείτε το Raspberry Pi 4 (κάθε έκδοση Pi πάνω από 2 θα το κάνει) και είστε έτοιμοι να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του Nagios στο Raspberry Pi σας.

#8. Δημιουργία Bot (Twitter)

Σε αυτό, χρειάζεται απλώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Twitter και θα αποκτήσετε πρόσβαση στα API του από τον επίσημο ιστότοπο για να κωδικοποιήσετε είτε με το node.js είτε με την Python και να ξεκινήσετε με το bot σας.

Εκτός από αυτό, θα πρέπει να έχετε σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Να είστε σίγουροι, απλά πρέπει να εντολάτε τι πρόκειται να δημοσιεύσετε, πότε θέλετε να δημοσιεύσετε κ.λπ.

Ένα Raspberry Pi 2 ή μια νεότερη έκδοση μπορεί να λειτουργήσει για αυτό το bot και η ύπαρξη ενός επιπλέον υπολογιστή και της πλακέτας Pi μπορεί να είναι ένα θετικό σημείο.

#9. Ραδιοφωνικός σταθμός Pirate FM

Το Raspberry Pi είναι καλά ικανό να εκπέμπει σήματα FM.

Ωστόσο, η εμβέλεια δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο αναμένεται, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι σωτήριο αν κολλήσει σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Τα πράγματα που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε έναν ραδιοφωνικό σταθμό FM είναι το Raspberry Pi 4, μια φορητή μπαταρία και μια μηχανή συγκόλλησης για να τα δέσετε.

Αποθηκεύστε πρώτα τα μηνύματα που θέλετε να μεταδώσετε στη microSD, παίξτε τα μέσα σε ένα βρόχο και έτσι θα λειτουργήσει.

Σημείωση: Προτού προχωρήσετε, απλά να είστε ξεκάθαροι ότι δεν είναι νόμιμο να ξεκινήσετε οποιαδήποτε μετάδοση μέσω FM χωρίς να έχετε την κατάλληλη άδεια.

Τα καλύτερα αξεσουάρ Raspberry Pi για να έχετε

Όπως γνωρίζετε, το Raspberry Pi είναι ένας υπολογιστής μονής πλακέτας, μικρός και σε μέγεθος τσέπης.

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε για οποιοδήποτε πρόσθετο αξεσουάρ για τον υπολογιστή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Raspberry Pi για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε πρόσθετο υπολογιστή που μπορείτε να φανταστείτε.

Από την κατασκευή ενός απλού ανεμιστήρα μέχρι την κατασκευή προηγμένων εξαρτημάτων όπως το POE+HAT (ισχύς μέσω Ethernet), το Raspberry Pi είναι η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Εδώ είναι μερικά από τα δημοφιλή αλλά απαραίτητα αξεσουάρ που σίγουρα θα χρειαστείτε με το Raspberry Pi.

#1. Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Για να χρησιμοποιήσετε το Raspberry Pi, το να έχετε ένα τροφοδοτικό δεν είναι καθόλου απίθανο.

Για το Raspberry 1, 2 και 3, υπάρχει ένας προσαρμογέας micro USB που υποστηρίζεται από έξοδο 2,5A και 5V, αλλά για νεότερες εκδόσεις, συνιστάται να λάβετε έναν προσαρμογέα USB Type-C με τροφοδοσία 3A και 5V εξόδου.

Συνιστάται επίσης να αποσυνδέσετε αρχικά τυχόν εξωτερικές συσκευές για να μειώσετε τις διακυμάνσεις, διαφορετικά μπορείτε να επιλέξετε υψηλότερη τάση προσαρμογέα (>5).

#2. MicroSD

Για αποθήκευση, θα χρειαστείτε μία κάρτα microSD για την εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος που μπορεί να φτάσει από 8 GB και να επεκταθεί έως και 32 GB μνήμης.

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα SD 64 GB, αλλά θυμηθείτε να τη μορφοποιήσετε με το σύστημα αρχείων exFAT.

#
Προεπισκόπηση
Προϊόν
Εκτίμηση
Τιμή

1



Κάρτα μνήμης SanDisk 128GB Ultra microSDXC UHS-I με προσαρμογέα – 120MB/s, C10, U1, Full HD, A1, Micro…

Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

17,90 $

Αγορά στο Amazon
2



Κάρτα μνήμης SanDisk 256 GB Extreme microSDXC UHS-I με προσαρμογέα – Έως 160 MB/s, C10, U3, V30, 4K,…

Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

42,60 $

Αγορά στο Amazon

#3. Πληκτρολόγιο & Ποντίκι

Το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι απαραίτητα αξεσουάρ για ένα λειτουργικό σύστημα.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα έξυπνο πληκτρολόγιο και να το συνδέσετε με το Raspberry Pi 4 ασύρματα ή μέσω θύρας USB.

Η απόκτηση ενός έξυπνου πληκτρολογίου είναι μια καλή ιδέα, ειδικά στη σημερινή εποχή που τα έξυπνα πληκτρολόγια είναι διαθέσιμα με ενσωματωμένη επιφάνεια αφής.

#4. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Η κάμερα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το σύστημα Raspberry Pi.

Η μονάδα κάμερας υψηλής ποιότητας Raspberry Pi διαθέτει κάμερα 12,3 MP σχεδιασμένη για χρήση σε φακούς C και CS-mount.

Η μονάδα κάμερας συνδέεται στην ίδια θύρα CSI με άλλες κάμερες.

#5. Οθόνη αφής

Αυτό είναι ένα από τα τελευταία και πιο ουσιαστικά μέρη που πρέπει να έχει ένας χρήστης στο σύστημα Raspberry Pi.

Δεδομένου ότι το Raspberry προσφέρει θύρες USB και HDMI, μπορείτε να μεταφέρετε αυτό το μίνι σύστημα οπουδήποτε θέλετε και να το συνδέσετε εύκολα με τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή σας.

Εάν επιλέγετε μια οθόνη αφής, μπορεί να είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός μικρού αλλά ισχυρού συστήματος.

Λειτουργικά συστήματα που μπορείτε να εκτελέσετε στο Raspberry Pi το 2022

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν πολλά λειτουργικά συστήματα που μπορείτε να εκτελέσετε στο Raspberry Pi; Εδώ είναι μερικά από τα πιο αξιόπιστα και πιο έξυπνα λειτουργικά συστήματα που θα εκτελεστούν το 2022.

  Πώς να προσθέσετε έναν πίνακα περιεχομένων στο Microsoft Word

#1. Raspbian

Raspbian είναι ένα ελαφρύ λειτουργικό σύστημα γενικής χρήσης που φέρει πολλά προεγκατεστημένα λογισμικά όπως Minicraft Pi, Java, Mathematica και Chromium.

#2. OSMC

OSMC (Κέντρο πολυμέσων ανοιχτού κώδικα) είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα Kodi OS, το καλύτερο για εσάς εάν χρησιμοποιείτε το Raspberry Pi για τη διαχείριση περιεχομένου πολυμέσων.

Είναι απλό, κατανοητό και μπορεί να αναπαράγει οποιοδήποτε περιεχόμενο πολυμέσων σε εικονική μορφή.

#3. Windows για IoT

Windows για IoT είναι ένα λειτουργικό σύστημα Windows που δημιουργήθηκε ρητά για προγραμματιστές και κωδικοποιητές. Τους βοηθά να δημιουργήσουν πρωτότυπα συσκευών IoT χρησιμοποιώντας το Raspberry Pi και τα Windows 10.

Σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά συστήματα στη λίστα, το λειτουργικό σύστημα Windows δίνει έμφαση στην ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα και την ενσωμάτωση στο cloud.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πυρήνα IoT των Windows χωρίς να εκτελείτε τα Windows 10 στον υπολογιστή σας

#4. Λάκκα

Λάκκα είναι μια ελαφριά διανομή ανοιχτού κώδικα με την οποία μπορείτε να μετατρέψετε τον μικρότερο υπολογιστή σας σε μια πλήρη κονσόλα παιχνιδιών. Ναι, και αυτό χωρίς να χρειάζεται πληκτρολόγιο ή ποντίκι.

Έχει ένα όμορφο περιβάλλον χρήστη και προσφέρει ευέλικτες επιλογές προσαρμογής που μπορεί να σας κατακλύσουν.

#5. RetroPie

RetroPie είναι μια διανομή Debian GNU/Linux δημοφιλής για εξομοίωση ρετρό παιχνιδιών σε Raspberry Pi ή υπολογιστή.

Χρησιμοποιεί το EmulationStation και το SBC για να προσφέρει στους παίκτες μια τρελή εμπειρία ρετρό παιχνιδιού.

Πώς συγκρίνεται ο σύγχρονος φορητός υπολογιστής Windows με το λειτουργικό σύστημα Raspberry Pi

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν σύγχρονο φορητό υπολογιστή με Windows και ένα λειτουργικό σύστημα Raspberry Pi με τον ίδιο τρόπο;

Ναι πράγματι!

Μια σημαντική διαφορά είναι ότι ένας φορητός υπολογιστής κοστίζει 10 φορές περισσότερο από το Raspberry Pi OS.

Αν και ένα Pi είναι αρκετά φθηνό, δεν είναι απλώς ένας υπολογιστής γενικής χρήσης, αλλά είναι ο μοναδικός υπολογιστής στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε για πειραματισμούς με αισθητήρες και άλλες συσκευές που ελέγχονται από το λειτουργικό σύστημα.

Παρόλο που το Pi μπορεί να μην εκτελεί την έκδοση desktop των Windows 10, είναι εξαιρετικά ικανό να εκτελεί τα Windows 10 ως εικονική επιφάνεια εργασίας. Δεν θα νιώσετε διαφορά.

Σε μια πείραμα που πραγματοποιήθηκε από την Tech Republic, ανακαλύφθηκε ότι τα Windows δεν εκτελούνται στο ίδιο το Pi. Εκτελείται σε έναν πιο ισχυρό υπολογιστή που μεταφέρει το λειτουργικό σύστημα στο Pi σε εικονική μορφή.

Ωστόσο, η εμπειρία είναι εξίσου ευχάριστη με την εργασία σε έναν σύγχρονο φορητό υπολογιστή Windows για τον τελικό χρήστη.

Αυτό σημαίνει ότι το Raspberry Pi είναι ίσο με έναν σύγχρονο φορητό υπολογιστή Windows σε λειτουργικότητα αλλά πολύ φθηνότερο.

5 ηλεκτρονικά καταστήματα για να αγοράσετε Raspberry Pi 4 Model

#1. Αμαζόνα

Η Amazon είναι μια τεράστια επιχείρηση που βασίζεται στο Διαδίκτυο που πουλά σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε.

Με όλα όσα χρειάζεστε, εννοούμε το Raspberry Pi4 μοντέλο B.

Αν και το Pi δεν συνοδεύεται από τροφοδοτικό και άλλα αξεσουάρ, έχει εξαιρετικές αξιολογήσεις πελατών και κριτικές.

Το καλύτερο μέρος του καταστήματος είναι ότι μπορείτε πάντα να συγκρίνετε τις τιμές διαφορετικών προμηθευτών και να έχετε την καλύτερη προσφορά.

#2. OKDO

Το OKDO είναι ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου που πωλεί τεχνικό εξοπλισμό όπως Raspberry Pi, Arduino, Micro:bit κ.λπ.

ο OKDO Το Raspberry Pi 4 Model B συνοδεύεται από κιτ εκκίνησης 8 τεμαχίων που περιλαμβάνει

  • Πλακέτα Raspberry Pi 4 Model B 4GB
  • Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
  • Καλώδιο USB σε USB-C με διακόπτη in-line
  • 2 x καλώδια Micro HDMI σε HDMI
  • SanDisk 3D Gen3 X3 256Gb 2-Plane NAND Flash Die για κάρτα MicroSD 32 GB (με προεγκατεστημένο το NOOBS 3.1.1)
  • Αναγνώστης καρτών SD
  • 3 x ψύκτρες
  • Θήκη Raspberry Pi με ενσωματωμένο ανεμιστήρα

Όχι μόνο λαμβάνετε κάθε απαραίτητο υλικό σε ένα μόνο κουτί, αλλά έχετε επίσης πρόσβαση σε έναν διαδικτυακό οδηγό βήμα προς βήμα και έργα για να δημιουργήσετε το λειτουργικό σας σύστημα χωρίς κόπο.

#3. Βίλρος

Ιδρύθηκε το 2010 – Βίλρος είναι ένα κατάστημα Raspberry Pi που δημιουργήθηκε για να προωθήσει την εκπαίδευση STEM και να το κάνει εύκολα προσβάσιμο σε άτομα που ενδιαφέρονται για την τεχνολογία.

Προσφέρει ένα κιτ Raspberry Pi, πρόσθετα αξεσουάρ και μια ρύθμιση ρετρό παιχνιδιών για παίκτες της παλιάς σχολής.

#4. SparkFun Electronics

SparkFun είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα λιανικής που ιδρύθηκε το 2003. Σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλά πλακέτες ανάπτυξης μικροελεγκτών και πλακέτες ξεμπλοκαρίσματος από την πλατφόρμα υλικού ανοιχτού κώδικα.

Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης εκπαίδευση και διαδικτυακά σεμινάρια σχεδιασμένα ειδικά για τους λάτρεις της τεχνολογίας για να μάθουν τη λειτουργία του Raspberry Pi 4 Model B.

#5. Newark Electronics

Ηλεκτρονικά NewarkΗ , επίσης γνωστή ως Newark element14, είναι μια εταιρεία διανομής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων με έδρα το Σικάγο που ιδρύθηκε το 1934.

Προσφέρει παράδοση αυθημερόν και για τις πιο μικρές παραγγελίες και διαθέτει μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών προϊόντων.

Εδώ, μπορείτε να αγοράσετε το κιτ εργαλείων Raspberry Pi 4 Model B, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Πλακέτα R Pi 4B
  • 7′ Εμφάνιση
  • υπόθεση Pi,
  • Κάρτα MicroSD
  • Καλώδια Micro-HDMI σε HDMI
  • PSU
  • Οδηγός που θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε και να ξεκινήσετε το Rpi4 OS σας χωρίς κόπο

Τελειώνοντας 👩‍💻

Είναι υπέροχο να αποκτήσετε ένα Raspberry Pi αν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Σας εξοικονομεί χρήματα, είναι πολυλειτουργικό και είναι εύκολα διαθέσιμο.

Αξιοποιήστε τις περιπτώσεις χρήσης που αναφέρθηκαν παραπάνω, ενσωματώστε τις και εφευρίσκετε ένα ή δύο πράγματα, αν έχετε ταλέντο στο Raspberry Pi!