Χρειάζεστε πραγματικά Antivirus για την Smart TV σας;

Η Samsung λέει ότι θα πρέπει να εκτελείτε σάρωση ιών στη Samsung smart TV σας «κάθε λίγες εβδομάδες». Η εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα το antivirus McAfee στις τηλεοράσεις της. Αλλά χρειάζεται πραγματικά να εκτελέσετε με μη αυτόματο τρόπο μια σάρωση προστασίας από ιούς—στην τηλεόρασή σας;!

Όχι, μην εκτελείτε σαρώσεις προστασίας από ιούς στην τηλεόρασή σας

Ας πάμε κατευθείαν σε αυτό: Όχι, δεν συνιστούμε να εκτελέσετε σάρωση προστασίας από ιούς στην smart TV σας.

Εάν η Samsung πιστεύει ότι πρέπει να εκτελέσετε μη αυτόματα σαρώσεις προστασίας από ιούς στις έξυπνες τηλεοράσεις της για να παραμείνετε ασφαλείς, αυτό είναι ένα καλό επιχείρημα για να μην αγοράσετε τηλεόραση Samsung. Ή, εάν έχετε τηλεόραση Samsung, αυτό είναι ένα καλό επιχείρημα για να αποσυνδέσετε την τηλεόραση Samsung από το Wi-Fi και χρησιμοποιώντας μια συσκευή ροής όπως Roku, Apple TV, Fire TV ή Chromecast.

  Πώς να αγοράσετε με ασφάλεια φωτογραφικό εξοπλισμό στο διαδίκτυο

Αν η Samsung θέλει να ενσωματώσει τη σάρωση παρασκηνίου κατά του κακόβουλου λογισμικού για να ελέγξει ένα πλαίσιο σε μια λίστα χαρακτηριστικών και να κάνει τους πελάτες της να αισθάνονται καλύτερα, δεν πειράζει. Αλλά το να ζητάμε από τους ανθρώπους να κάνουν χειροκίνητη σάρωση για κακόβουλο λογισμικό στις τηλεοράσεις τους είναι απλώς παράλογο — και, αν χρειαστεί, η Samsung έχει κάνει κάτι πολύ λάθος.

Ο επίσημος λογαριασμός Υποστήριξης της Samsung στο Twitter έχει από τότε διαγράψει το tweet του, αλλά εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο Αρχείο Διαδικτύου—και οι τηλεοράσεις QLED της εταιρείας εξακολουθούν να έχουν ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς. Η σάρωση προστασίας από ιούς είναι διαθέσιμη από το μενού > Γενικά > Διαχείριση συστήματος > Έξυπνη ασφάλεια.

  Πώς να συμμετάσχετε σε μια ομάδα στο Microsoft Teams

Μπορεί όμως η τηλεόρασή σας να αποκτήσει κακόβουλο λογισμικό;

Είναι πιθανό ότι οι έξυπνες τηλεοράσεις θα μπορούσαν να παραβιαστούν, αλλά αυτό πιθανότατα θα είναι αποτέλεσμα μιας επίθεσης μηδενικής ημέρας που το λογισμικό προστασίας από ιούς δεν θα συλλάβει.

Όπως όλες οι συσκευές Internet of Things—συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο που συχνά δεν υποστηρίζονται για αρκετό καιρό με ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας—το «έξυπνο» λογισμικό της τηλεόρασής σας θα μπορούσε τελικά να καταλήξει παλιό, μη επιδιορθωμένο και ανοιχτό σε επιθέσεις.

Εάν χρησιμοποιείτε μια παλιά έξυπνη τηλεόραση —ίσως με παλιό, μη επιδιορθωμένο λογισμικό Android TV— αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα. Αλλά συνιστούμε να παραλείψετε το λογισμικό προστασίας από ιούς—δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καν λογισμικό προστασίας από ιούς στις περισσότερες τηλεοράσεις!

  Πώς να κρύψετε μια μονάδα δίσκου από την Εξερεύνηση αρχείων χωρίς να την αποσυναρμολογήσετε στα Windows 10

Απλώς αποσυνδέστε την τηλεόραση από το Wi-Fi σας και χρησιμοποιήστε μια συσκευή ροής Roku ή παρόμοια συσκευή. Εάν η τηλεόρασή σας δεν είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, δεν πειράζει. Και οι συσκευές ροής όπως αυτές θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται με ενημερώσεις ασφάλειας και δυνατοτήτων πολύ καιρό αφότου ο κατασκευαστής της τηλεόρασής σας ξεχάσει την τηλεόρασή σας.

Τελικά, πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε για λογισμικό προστασίας από ιούς για ένα Roku;