Χρήσιμες συμβουλές για να δημιουργήσετε συναρπαστικά βίντεο και να μετρήσετε την επιτυχία τους

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα βίντεο έχουν σημασία στη σημερινή εποχή. Σήμερα, 81% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το βίντεο ως εργαλείο μάρκετινγκ.

Το ξέρατε σχεδόν 50% των ατόμων που κάνουν αναζήτηση στο Διαδίκτυο αναζητούν βίντεο που σχετίζονται με ένα προϊόν πριν ξεκινήσουν να το αγοράσουν; Επιπλέον, μπορείτε να δείτε πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμυρίζουν αυτήν τη στιγμή με περιεχόμενο βίντεο.

Δυστυχώς, παρά τα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία, το βίντεο δεν είναι η πρώτη προφανής επιλογή στο μάρκετινγκ—αν και ξεπερνά τις δοκιμασμένες μορφές μάρκετινγκ περιεχομένου, όπως τα γραφήματα, τα eBook και οι μελέτες περιπτώσεων.

Ο φόβος του κόστους, της πολυπλοκότητας και της δέσμευσης χρόνου συχνά εμποδίζει τις επιχειρήσεις να εξερευνήσουν ευκαιρίες μάρκετινγκ βίντεο.

Μερικοί λένε ότι οι πελάτες τους προτιμούν να διαβάζουν ιστολόγια από την παρακολούθηση βίντεο ή ότι οι εσωτερικές τους ομάδες μάρκετινγκ είναι πολύ απασχολημένες για να καταλάβουν πώς να κάνουν βίντεο. Όποιος κι αν είναι ο λόγος – τέτοιες επιχειρήσεις χάνουν μια τεράστια ευκαιρία.

Πίνακας περιεχομένων

Φως στο τέλος του τούνελ

Η έρευνα που μπορεί να τσιμπηθεί λέει 61% Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ βλέπουν το βίντεο ως ένα «πολύ σημαντικό ή ουσιαστικό» μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ τους. Ο λόγος είναι ότι τα βίντεο γενικά τείνουν να είναι πιο επιτυχημένα ως στρατηγική αναγνωρισιμότητας στην ανώτερη διοχέτευση ή επωνυμία.

Έτσι, ενώ οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ αναγνωρίζουν τη σημασία της επένδυσης σε περιεχόμενο βίντεο, πολλές επιχειρήσεις έχουν επιτυχία στη διαφήμιση βίντεο. Δεν είναι περίεργο ότι η δαπάνη για ψηφιακές διαφημίσεις βίντεο αναμένεται να αυξηθεί 62% έως το 2023.

Επιπλέον, εάν οι έμποροι μετρούσαν την επιτυχία του βίντεο αυστηρά με μετατροπές ή απόδοση επένδυσης (ROI), οι διαφημίσεις βίντεο είναι πιο αποτελεσματικές από τις διαφημίσεις με εικόνα ή με κείμενο, πράγμα που ισχύει.

Η διαφήμιση βίντεο είναι δημοφιλής στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, με το 89% περίπου να πειραματίζεται με βίντεο σε κάποια μορφή και το 68% λέει ότι το βίντεο έχει καλύτερη απόδοση επένδυσης από το Google Ads.

Επομένως, αν θέλετε να βουτήξετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο μάρκετινγκ βίντεο, πρέπει να μάθετε να δημιουργείτε άρθρα βίντεο που τραβούν την προσοχή του κοινού-στόχου σας και του λέτε μια ιστορία. Είναι όλα σχετικά με τις πωλήσεις αρραβώνων θα ακολουθήσουν.

Επτά συμβουλές για τη δημιουργία ενός συναρπαστικού βίντεο

Εάν η επιχείρησή σας ανησυχεί επίσης ότι θα καταβάλει προσπάθεια για τη δημιουργία ενός βίντεο και μετά δεν θα δει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αυτό είναι κατανοητό (και διορθώνεται). Ακολουθούν επτά συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε τα βίντεό σας να ξεχωρίζουν:

1. Καταιγισμός ιδεών για περιεχόμενο βίντεο

Η δημιουργία καλών ιδεών για βίντεο είναι ένα δύσκολο έργο. Από τη μετατροπή θεμάτων ιστολογίου υψηλής απόδοσης μέχρι την κοινή χρήση συμβουλών και συμβουλών έως τη λήψη σύντομων συνεντεύξεων με την ηγετική ομάδα—υπάρχουν πολλά θέματα για τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά βίντεο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, να μοιραστείτε τις τάσεις για την επόμενη χρονιά και να βάλετε άτομα που επηρεάζουν τη συμμετοχή τους σε αυτά.

  Πώς να ενσωματώσετε το Asana με το Slack

Με το μάρκετινγκ βίντεο, έχετε το περιθώριο να τροποποιήσετε το περιεχόμενό σας που δημοσιεύσατε προηγουμένως και να το τοποθετήσετε σε βίντεο έτσι ώστε να είναι πιο σχετικά. Επομένως, ο πελάτης που ενδιαφέρεται για το θέμα έχει περισσότερες πιθανότητες να ενδιαφέρεται για το βίντεό σας.

2. Αφιερώστε χρόνο για να τα συλλάβετε

Με όλες τις εκατομμύρια επιλογές διαδικτυακού περιεχομένου που έχουν οι σημερινοί πελάτες, δεν υπάρχει λόγος να μην βγουν από ένα βίντεο ή να μην κάνουν κύλιση προς τα κάτω ή προς τα επάνω στη ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν τραβήξουν αμέσως την προσοχή τους. Λάβετε υπόψη, επομένως, πώς σχεδιάζετε το σενάριό σας.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σταδιακής οικοδόμησης σε κορύφωση. Πρέπει να τραβήξετε την προσοχή τους μέσα στα πρώτα τρία δευτερόλεπτα. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της αφήγησης, η οποία δημιουργεί αμέσως μια πλοκή που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του θεατή.

Αναπτύξτε μια ιδέα σχετικά με το προϊόν ή την υπηρεσία σας, όχι την πώληση. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να πάρετε τους θεατές στα παρασκήνια ή να συμπεριλάβετε εκπαιδευτικά βίντεο. Η χρήση δημοφιλών επηρεαστών της βιομηχανίας ή πραγματικών πελατών είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τραβήξετε τα μάτια σας.

3. Τακτοποιήστε τα βασικά στοιχεία της εγγραφής σας

Μέχρι πρόσφατα, οι έμποροι πίστευαν ότι ήταν ζωτικής σημασίας να παράγονται διαφημίσεις βίντεο με τα ίδια πρότυπα υψηλής ποιότητας όπως κάθε τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία. Ωστόσο, οι σημερινοί θεατές κινούνται προς την προτίμηση για πιο ακατέργαστο, αυθεντικό περιεχόμενο.

Το πόσο «πραγματικές» είναι οι παραγωγές βίντεο θα εξαρτηθεί, φυσικά, από τα πρότυπα που έχετε εφαρμόσει. Μην φοβάστε, όμως, να προσθέσετε μια πιο ανθρώπινη αίσθηση στις διαφημίσεις σας, όπως με πραγματικούς ανθρώπους και όχι μοντέλα.

Επίσης, δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβό εξοπλισμό εγγραφής για την παραγωγή περιεχομένου βίντεο υψηλής ποιότητας. Αντίθετα, ένα smartphone και ένα αξιοπρεπές μικρόφωνο με καλό φωτισμό είναι το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσετε κάτι πολύτιμο για το κοινό-στόχο σας.

4. Συνεργαστείτε με επιρροές βίντεο

Οι παράγοντες επιρροής, όπως οι δημιουργοί του YouTube ή οι προσωπικότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει με επιτυχία μια βάση θαυμαστών με χιλιάδες, συχνά εκατομμύρια ακόλουθους, που παρακολουθούν τακτικά το περιεχόμενό τους.

Συνεργαζόμενοι με αυτούς τους δημιουργούς περιεχομένου για να σχεδιάσετε τα βίντεό σας, έχετε έναν νέο τρόπο να προσεγγίσετε άμεσα ένα μεγάλο νέο τμήμα του κοινού-στόχου σας και να συγκεντρώσετε περισσότερες προβολές και μετατροπές.

5. Κατευθύνετε τους θεατές σας να αναλάβουν δράση

Μια σαφής παρότρυνση για δράση (CTA) θα βοηθήσει καθώς λέει στους θεατές τι θέλετε να κάνουν αφού παρακολουθήσουν το βίντεό σας, είτε πρόκειται για εγγραφή σε μια υπηρεσία είτε για επίσκεψη στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να συμπεριλάβετε το CTA στη λεζάντα ή στο ίδιο το βίντεο. Φροντίστε να συμπεριλάβετε τυχόν σχετικούς συνδέσμους προς τις ιστοσελίδες σας, ώστε να μπορούν να τις περιηγηθούν μόνοι τους.

6. Επιλέξτε τη σωστή πλατφόρμα μάρκετινγκ

Μπορεί να πιστεύετε ότι θα έχετε τόνους έκθεσης αν δημοσιεύσετε τα βίντεό σας σε όλες τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλα κανάλια μάρκετινγκ. Δυστυχώς δεν είναι έτσι! Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι αλγόριθμοι αλλάζουν συνεχώς, οι αριθμοί οργανικής προσέγγισης χρηστών του βίντεό σας δεν θα είναι ποτέ τόσο υψηλοί.

Αλλά αν τα δημοσιεύσετε σε κανάλια όπου το κοινό-στόχος σας είναι πιο ενεργό, θα ήσασταν σε καλύτερη θέση για να επιτύχετε τους στόχους μάρκετινγκ που έχετε θέσει. Για παράδειγμα:

  • Το YouTube έχει τους περισσότερους συνδρομητές αλλά κατέχει την πέμπτη θέση στη συχνότητα χρήσης.
  • Το LinkedIn φιλοξενεί επαγγελματίες και είναι πιο κατάλληλο για μάρκετινγκ B2B.
  • Το Facebook είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα, αλλά η συνάφειά του διαφέρει για τους τομείς B2B και B2C.
  • Τα τελευταία χρόνια, το Instagram έχει κερδίσει σημαντική δημοτικότητα τόσο στις αγορές B2B όσο και B2C.
  • Tweets με λήψη βίντεο 10Χ περισσότερη αφοσίωση από αναρτήσεις χωρίς βίντεο. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται περισσότερο για το βίντεο στο Twitter παρά για ιδιώτες.
  3 εύκολες εφαρμογές για να κάνετε Deepfake τον εαυτό σας σε βίντεο και GIF

Μελετήστε τον ανταγωνισμό σας και πειραματιστείτε σε όλα τα κανάλια για να δείτε τι είναι καλύτερο για εσάς. Με τον καιρό, θα προσδιορίσετε τις λίγες πλατφόρμες που λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

7. Τμηματοποιήστε το κοινό-στόχο σας σύμφωνα με το περιεχόμενο βίντεο

Όταν διαφημίζετε το περιεχόμενο βίντεο, να θυμάστε ότι οι διαφημίσεις για μια ψηφιακή καμπάνια δεν είναι σαν τις τηλεοπτικές διαφημίσεις όπου οποιοσδήποτε παρακολουθεί το κανάλι πρέπει να δει αν το θέλει ή όχι.

Με τη διαφήμιση στο διαδίκτυο, έχετε το περιθώριο να κατανοήσετε την τμηματοποίηση του κοινού σας, από βασικά στοιχεία όπως η ηλικία και το φύλο και η τοποθεσία έως μια βαθιά εμβάθυνση στα ενδιαφέροντα και τα πάθη τους—είτε προωθείτε στο Google Adwords είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εμφανίσετε διαφορετικά τμήματα του κοινού σας βίντεο στα οποία είναι πιο πιθανό να ανταποκριθούν και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να αυξήσετε την απόδοση επένδυσης (ROI).

Δοκιμή και πείραμα: 8 μετρήσεις βίντεο προς μελέτη

Η δημιουργία ενός βίντεο είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει επίσης να παρακολουθείτε την απόδοση του μάρκετινγκ βίντεο για να δείτε τι λειτουργεί και τι όχι. Για αρχή, πειραματιστείτε με διαφορετικά χρονικά διαστήματα για κάθε κανάλι βίντεο και μάρκετινγκ.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια αξιόπιστη πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων από την οποία μπορείτε να πάρετε ιδέες και πληροφορίες. Πολλά εργαλεία όπως Βίντεο Hippo και Wistia μπορεί να σας δώσει μοναδικές πληροφορίες για τα αναλυτικά στοιχεία μάρκετινγκ βίντεο—ανάλογα με το πού έχετε δημοσιεύσει το περιεχόμενο βίντεο.

Αλλά για να κατανοήσετε τους αριθμούς, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε με σαφήνεια τις μετρήσεις που θέλετε να παρακολουθήσετε. Ακολουθεί μια εικόνα για τις σωστές μετρήσεις ειδικά για βίντεο για μέτρηση, ώστε να γνωρίζετε ότι επενδύετε τα χρήματα του προϋπολογισμού μάρκετινγκ στα σωστά μέρη:

1. Αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR)

Ιδιαίτερα αν οι αναρτήσεις βίντεο περιλαμβάνουν CTA, η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων είναι μια κρίσιμη μέτρηση που πρέπει να παρακολουθείτε. Όσο περισσότερα κλικ προς αριθμό εμφανίσεις, τόσο περισσότερες επισκέψεις ιστότοπου θα έχετε και τόσο πιο κοντά θα είστε σε μια μετατροπή. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων είναι τοποθετώντας το CTA στην αρχή του βίντεο.

2. Κοινωνική κοινή χρήση

Είναι εξαιρετικό σημάδι αν στους θεατές σας άρεσε το βίντεό σας αρκετά ώστε να το μοιραστούν με τους φίλους και την οικογένειά τους. Όσο περισσότερα μερίδια κοινωνικής δικτύωσης (σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το YouTube ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα δημοσίευσης βίντεο) αποκτά το βίντεό σας, τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία αποκτά η επωνυμία σας, καθιστώντας τον αριθμό των μεριδίων κοινωνικής δικτύωσης μια κρίσιμη μέτρηση για την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

3. Μέσος χρόνος παρακολούθησης

Ο μέσος χρόνος παρακολούθησης για το βίντεό σας είναι ο συνολικός χρόνος παρακολούθησης του βίντεό σας διαιρεμένος με τον συνολικό αριθμό των αναπαραγωγών βίντεο. Ο αριθμός περιλαμβάνει και επαναλήψεις.

Παρακολουθήστε αυτήν τη μέτρηση και τον χρόνο απόρριψης για κάθε προβολή, καθώς αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για τα μέρη του βίντεο που οι θεατές δεν βρήκαν ενδιαφέροντα.

Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο στη δημιουργία σχετικού, ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, ώστε οι θεατές σας να έχουν κίνητρο να το παρακολουθήσουν.

Τα σχόλια βίντεο περιλαμβάνουν ποιοτικά σχόλια και όχι αριθμητικά δεδομένα, αλλά είναι πολύτιμα για την κατανόηση του τι άρεσε και τι όχι στους πελάτες σας στο βίντεό σας.

Ως βέλτιστες πρακτικές, θα πρέπει να απαντάτε αμέσως στα σχόλια και να εξετάζετε τα σχόλιά σας για το επόμενο βίντεό σας, ώστε το περιεχόμενό σας να έχει σωστή απήχηση στο κοινό που το παρακολουθεί.

5. Ποσοστό εγκατάλειψης

Αυτή η μέτρηση μετρά τον συνολικό αριθμό των ατόμων που φτάνουν στην ιστοσελίδα σας αλλά στη συνέχεια αποχωρούν χωρίς να εξερευνήσουν άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας. Αυτή είναι μια κρίσιμη μέτρηση που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν έχετε τοποθετήσει ένα βίντεο στην ιστοσελίδα σας.

Οι τρόποι για να μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης περιλαμβάνουν:

  • Επιτάχυνση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας
  • Τοποθέτηση του βίντεο ώστε να είναι εύκολα ορατό
  • Σχεδιάζοντας την ιστοσελίδα ώστε να είναι εύκολα πλοηγήσιμη και εντυπωσιακή
  Πώς να αυξήσετε τη VRAM σε έναν υπολογιστή

Ένα καλό βίντεο μπορεί να πείσει πολύ τον θεατή να παραμείνει περισσότερο και να ελέγξει τον υπόλοιπο ιστότοπό σας.

6. Ρυθμός αναπαραγωγής βίντεο

Η μέτρηση είναι το ποσοστό των θεατών που επισκέπτονται ή παρακολουθούν το βίντεο που πατήθηκε για αναπαραγωγή. Για να αυξήσετε το ρυθμό αναπαραγωγής σας, είναι απαραίτητο να ενσωματώσετε βίντεο στα σωστά σημεία στον ιστότοπό σας για να τραβήξετε τα βλέμματα και να συμπεριλάβετε μια εντυπωσιακή, υψηλής ποιότητας μικρογραφία.

Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε κάποιο έξυπνο, πιασάρικο αντίγραφο γύρω από το βίντεο για να πείσετε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν κλικ και να χρησιμοποιήσουν την κοινωνική απόδειξη. Φυσικά, όσο περισσότερη κοινωνική απόδειξη υπάρχει, τόσο περισσότερο θα πρέπει να επεκταθεί και ο ρυθμός παιχνιδιού σας.

7. Μέτρηση πολυμέσων επί πληρωμή: Κόστος ανά χίλιες εμφανίσεις (CPM)

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το CPM μετρά το ποσό που χρεώνεστε ανά χίλιες εμφανίσεις στο βίντεό σας.

Αυτό το κόστος θα ποικίλλει ανάλογα με τα κανάλια στα οποία προβάλλονται αυτήν τη στιγμή οι διαφημίσεις βίντεο, εάν το βίντεό σας στοχεύει εκ νέου πρώην επισκέπτες ή άτομα που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τον ιστότοπό σας και άλλες τέτοιες παραμέτρους.

Το CPM είναι μια ουσιαστική μέτρηση για τον προσδιορισμό της μακροπρόθεσμης απόδοσης επένδυσης, καθώς μπορείτε να λάβετε μια κατά προσέγγιση εκτίμηση του κόστους μετατροπής από μια καμπάνια βίντεο, αν γνωρίζετε το CPM και τον αριθμό των μετατροπών.

8. Μέτρηση πολυμέσων επί πληρωμή: Ποσοστό μετατροπής

Αυτό μετρά τον αριθμό των δυνητικών πελατών ή των πελατών που έχετε αποκτήσει χάρη σε ένα κομμάτι περιεχομένου βίντεο. Αυτή είναι μια ζωτικής σημασίας μέτρηση και δύσκολη, καθώς πολλαπλοί παράγοντες συνυπάρχουν σε μια μετατροπή.

Είναι ιδανικό να έχετε μια πλατφόρμα ανάλυσης όπως Google Analytics ρυθμίστηκε για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τον ρόλο που έπαιξε το βίντεο στη μετατροπή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο επί πληρωμή όπως Vidyard εάν προβάλλετε διαφημίσεις YouTube ή μια πλατφόρμα όπως AgoraPulse σε περίπτωση πληρωμένων διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μετατροπές συνήθως περιλαμβάνουν τη ρύθμιση ενός μοντέλου απόδοσης, το οποίο καθορίζει πόσο (ποιο ποσοστό απόδοσης) μετράει το βίντεο στη μετατροπή του θεατή. Όσο πιο σχετικό και κατατοπιστικό είναι το βίντεο, τόσο πιο πιθανό είναι να δείτε τους θεατές σας να μετατρέπονται.

Πώς εντοπίζουμε τα σωστά KPI για τη μέτρηση της επιτυχίας του βίντεο;

Διαφορετικές επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και δεν θα έχει κάθε επωνυμία το ίδιο σύνολο μετρήσεων προτεραιότητας για το μάρκετινγκ βίντεο. Επομένως, πριν ξεκινήσετε τα βίντεό σας, καθίστε με την ομάδα σας και καθορίστε τις απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

1. Ποιος είναι ο κύριος στόχος μάρκετινγκ βίντεο;

Ανάλογα με το πού βρίσκονται οι πελάτες σας στο ταξίδι του αγοραστή, ο στόχος της καμπάνιας βίντεο μπορεί να είναι η δημιουργία αναγνωρισιμότητας για την επωνυμία σας, η αύξηση της προσοχής της επωνυμίας στο ταξίδι του αγοραστή ή η αύξηση των πωλήσεων.

2. Ποιοι είναι οι KPI σας για την επίτευξη αυτού του στόχου;

Για λόγους ευαισθητοποίησης, οι σχετικές μετρήσεις είναι οι προβολές, οι εμφανίσεις ή οι μοναδικοί χρήστες. Προς εξέταση, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ μπορούν να εξετάσουν τον χρόνο παρακολούθησης βίντεο και την αναλογία προβολών. Για τη μετατροπή, οι μετρήσεις είναι τα κλικ, οι κλήσεις, οι εγγραφές και οι πωλήσεις.

3. Ποια είναι τα καταλληλότερα εργαλεία ανάλυσης βίντεο για τη μέτρηση των KPI σας;

Αφού καθορίσετε τις μετρήσεις στις οποίες θέλετε να εστιάσετε, είναι καιρός να επενδύσετε στα σωστά εργαλεία ανάλυσης που θα σας βοηθήσουν. Google Analytics και YouTube Analytics έρχονται με μια πληθώρα λειτουργιών που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε μετρήσεις και να δείτε πόσο προοδεύετε με την επίτευξη του στόχου σας. Ακόμη και τα ενσωματωμένα αναλυτικά στοιχεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες για τις αναρτήσεις βίντεο.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων μέσω του Έρευνες καταναλωτών Google λειτουργία για να προσδιορίσετε τι άρεσε ή τι όχι στους θεατές σας στο βίντεό σας.

4. Ποια βήματα σκοπεύετε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε τους KPI σας;

Αν και μπορείτε πάντα να επιλέξετε έναν ανταγωνιστή με τον οποίο θα αξιολογήσετε την απόδοσή σας, μια πιο βιώσιμη πρακτική είναι να συγκρίνετε την τρέχουσα απόδοση της διαφήμισής σας με τις προηγούμενες διαφημιστικές σας καμπάνιες.

  • Έχουν βελτιωθεί συνολικά οι αριθμοί σας;
  • Ποιοι αριθμοί έχουν βελτιωθεί περισσότερο; Το λιγότερο?
  • Έχουν πέσει οι αριθμοί σας για κάποια μέτρηση;

Η εύρεση απαντήσεων σε τέτοιες ερωτήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιολογήσετε την πρόοδό σας και να προσαρμοστείτε ανάλογα.

Η επιτυχία του μάρκετινγκ βίντεο απαιτεί συνέπεια.

Η μέτρηση της επιτυχίας των βίντεό σας απαιτεί στρατηγική σκέψη, συνεχή παρακολούθηση και πολλή δημιουργική σκέψη.

Τα καλά νέα είναι ότι 54% των πελατών θέλουν να βλέπουν περισσότερο περιεχόμενο βίντεο από επαγγελματίες του μάρκετινγκ, επομένως, εάν επενδύσετε στη δημιουργία βίντεο, είστε ήδη στο σωστό δρόμο για να πλησιάσετε τους πελάτες σας και να επιτύχετε περισσότερες πωλήσεις.

Πάνω απ ‘όλα, να θυμάστε ότι η οικοδόμηση πρόσφυσης απαιτεί χρόνο, γι’ αυτό μην απογοητεύεστε εάν τα νούμερά σας είναι χαμηλά στην αρχή.

Συνεχίστε να πειραματίζεστε με τύπους βίντεο και να μοιράζεστε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που θα απολαύσει το κοινό σας. Θα δείτε τελικά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που θέλετε.