Φτιάξτε ένα οικογενειακό δέντρο με αυτά τα 8 καλύτερα εργαλεία

Η γενεαλογία, η μελέτη της οικογενειακής προέλευσης και της ιστορίας, δεν είναι πλέον μια ξεπερασμένη έννοια. Αντίθετα, είναι μια διαχρονική παράδοση που πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή και να περάσει στην επόμενη γενιά.

Με τη βοήθεια της γενεαλογίας, μπορείτε να εντοπίσετε τη γενεαλογία σας. Μπορείτε να κάνετε γενεαλογική έρευνα για πολλούς λόγους. Μπορείτε να μάθετε για κληρονομικές ασθένειες που μπορεί να υπάρχουν στην οικογένεια.

Ίσως έχετε ένα ίχνος βασιλικού αίματος μέσα σας. 👑 Μπορείτε ακόμη και να αποδείξετε στο δικαστήριο ότι είστε ο νόμιμος κληρονόμος ενός αμφισβητούμενου ή εγκαταλελειμμένου ακινήτου. Η σύγχρονη γενιά γίνεται περίεργη για τις ρίζες της. Η τεράστια ζήτηση για κιτ τεστ καταγωγής και DNA στο σπίτι το έχει επιβεβαιώσει. Τώρα, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε ένα οικογενειακό δέντρο στο διαδίκτυο.

Τι είναι το οικογενειακό δέντρο;

Ας ξαναδούμε πρώτα την έννοια του οικογενειακού δέντρου. Το οικογενειακό δέντρο είναι ένα διάγραμμα που απεικονίζει γενιές οικογενειών. Ένα οικογενειακό δέντρο περιλαμβάνει ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, ημερομηνίες γάμου, ημερομηνίες θανάτου και φωτογραφίες. Τα οικογενειακά δέντρα είναι μια οπτική αναπαράσταση του πόσο στενά συνδεδεμένοι είστε με ένα μέλος της οικογένειας.

Για παράδειγμα, γιατί συνδέεστε πιο στενά με τον αδερφό σας παρά με τον ξάδερφό σας; Μπορείτε να λάβετε πολλές τέτοιες απαντήσεις χρησιμοποιώντας μια γεννήτρια οικογενειακών δέντρων.

Ποιος να συμπεριλάβει και πώς να δημιουργήσει ένα;

Ένας βασικός γενεαλογικός χάρτης θα περιλαμβάνει εσάς, τους γονείς, τον παππού και τη γιαγιά και τους προπαππούδες σας. Ωστόσο, ένα σύνθετο διάγραμμα οικογενειακού δέντρου θα αποτελείται από τα αδέρφια, τις θείες, τα ξαδέρφια, τους θείους σας κ.λπ. Υπάρχουν πολλά γενεαλογικά λογισμικά στο διαδίκτυο με καλή γραφική διεπαφή και πολλά πρότυπα οικογενειακού δέντρου από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε.

Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες γεννήτριες οικογενειακών δέντρων για να αποκτήσετε μια καλύτερη ιδέα για αυτές.

Lucidchart

Lucidchart είναι κατασκευαστής οικογενειακών δέντρων. Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία ενός γραφήματος οικογενειακού δέντρου. Με τη γεννήτρια οικογενειακού δέντρου και τα προσαρμόσιμα πρότυπα, μπορείτε να οπτικοποιήσετε καλύτερα την καταγωγή σας. Μπορείτε να συνεργαστείτε με μέλη της οικογένειας και να εργαστείτε στο ίδιο διάγραμμα οικογενειακού δέντρου ταυτόχρονα στο Lucidchart.

  Πώς να ξεμπλοκάρετε κάποιον στο Messenger

Επιπλέον, μόλις ολοκληρωθεί το οικογενειακό σας δέντρο, μπορείτε να παρουσιάσετε το διάγραμμα του οικογενειακού σας δέντρου σε μια οικογενειακή συγκέντρωση. Δημιουργήστε ή προσαρμόστε το οικογενειακό σας δέντρο εκχωρώντας σχήματα σε κάθε μέλος της οικογένειας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ή να τροποποιήσετε κείμενο και πληροφορίες που εμφανίζονται για κάθε μέλος της οικογένειας.

Canva

Canva έχει έναν δωρεάν κατασκευαστή οικογενειακού δέντρου που σας βοηθά να επιδείξετε την ιστορία σας με μια ματιά. Διαθέτει εκατοντάδες προσαρμόσιμα πρότυπα. Η δημιουργία ενός οπτικού χάρτη που τεκμηριώνει την καταγωγή σας με λίγα μόνο κλικ είναι εύκολη. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότεροι από 20 επαγγελματικοί τύποι γραφημάτων για να διαλέξετε. Δεν είναι πολύπλοκο λογισμικό. Μπορείτε να ενσωματώσετε το γενεαλογικό σας δέντρο σε παρουσιάσεις καθώς και σε αναφορές.

Επιπλέον, τα εργαλεία εύκολης μεταφοράς και απόθεσης κατασκευάζονται με γνώμονα τον μη σχεδιαστή. Μπορείτε να δημοσιεύσετε, να μοιραστείτε ή να κατεβάσετε το οικογενειακό σας δέντρο υψηλής ανάλυσης. Η Canva δημιουργεί μοντέρνες αλλά και φρέσκες εκδοχές του παραδοσιακού σχεδίου του οικογενειακού δέντρου.

Οικογενειακή Ηχώ

Οικογενειακή Ηχώ είναι ένας απλός κατασκευαστής οικογενειακών δέντρων. Με το Family Echo, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα οικογενειακό δέντρο της καταγωγής σας. Προσκαλέστε τους γονείς και τους παππούδες σας να συνεργαστούν διαδικτυακά και συμπληρώστε τα στοιχεία που λείπουν. Μοιραστείτε γενέθλια καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με τα ξαδέρφια σας και όχι μόνο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτογραφίες και εκδηλώσεις. Επιπλέον, το Family Echo σάς επιτρέπει ακόμη και να το συνδέσετε με προσωπικά ιστολόγια και ιστότοπους.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε ή να αλλάξετε όλες αυτές τις λεπτομέρειες αργότερα. Μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τα ενδιαφέροντα εργασίας και αναψυχής μεταξύ των μελών της οικογένειάς σας. Δημιουργήστε ένα απλό στη χρήση αρχείο της οικογένειάς σας και μεταδώστε το στην επόμενη γενιά. Κάντε λήψη ενός αντιγράφου αυτών των δεδομένων στον υπολογιστή σας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αρχειοθέτηση. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να κάνετε εισαγωγή από τη μορφή FamilyScript ή GEDCOM.

Creately

Creately είναι ένας άλλος κατασκευαστής οικογενειακών δέντρων που σας επιτρέπει να οπτικοποιήσετε καλύτερα το οικογενειακό σας ιστορικό και να βελτιώσετε τη γενεαλογική έρευνα. Συλλέξτε, αποθηκεύστε, οπτικοποιήστε και αξιολογήστε δεδομένα για να αποκτήσετε πληροφορίες για τα οικογενειακά ιστορικά. Μπορείτε να σχεδιάσετε σύνθετα οικογενειακά δέντρα μέσα σε λίγα λεπτά με αυτό το εργαλείο. Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τα οικογενειακά δέντρα και να οργανώσετε γενεαλογικές πληροφορίες από πολλαπλά πρότυπα οικογενειακών δέντρων έως επαγγελματικά εργαλεία διαγραμμάτων και στοιχεία ελέγχου.

  Απενεργοποιήστε και αποσυνδέστε τον λογαριασμό σας σε ανεπιθύμητες συσκευές στο Netlifx

Με τη βοήθεια του Creately, μπορείτε να σχεδιάσετε αυτόματα. Μπορείτε να λάβετε έγχρωμα θέματα που θα σας βοηθήσουν να απεικονίσετε εύκολα σύνθετα οικογενειακά δέντρα. Είναι εύκολο να τα ενημερώσετε αμέσως. Υπάρχει ένας άπειρος καμβάς που κλιμακώνει έως και 1000s αντικειμένων σε μία μόνο προβολή. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε οικογενειακά δέντρα συνεργατικά. Εξάγετε οικογενειακά δέντρα ως αρχεία PDF, SVG, PNG και JPEG για αποθήκευση, εκτύπωση, δημοσίευση, παρουσίαση ή κοινή χρήση.

WikiTree

WikiTree είναι ένας χώρος όπου συνεργάζονται οι γενεαολόγοι. Το WikiTree ονειρεύεται να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο γενεαλογικό δέντρο. Εδώ, τα μέλη δεν στοχεύουν στη διατήρηση μεμονωμένων δέντρων. Αντίθετα, συνεισφέρετε σε ένα συνεργατικό δέντρο. Στόχος του WikiTree είναι να διατηρεί ένα προφίλ για κάθε ζωντανό ή νεκρό. Τα διπλότυπα προφίλ συνδυάζονται και όλες οι πληροφορίες είναι ενσωματωμένες.

Ως εκ τούτου, συνδέει ξεχωριστούς κλάδους οικογένειας στη διαδικασία. Το WikiTree υποστηρίζει γενεαλογία με βάση το DNA χρησιμοποιώντας το DNA Ancestor Confirmation Aid (ACA). Το δέντρο τους περιλαμβάνει ήδη πάνω από 30 εκατομμύρια προφίλ που έχουν επεξεργαστεί 800.000 μέλη παγκοσμίως.

MacFamilyTree

MacFamilyTree είναι ένα γενεαλογικό εργαλείο για Mac, iOS και iPadOS. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για να εξασφαλίσετε και να οπτικοποιήσετε το οικογενειακό σας ιστορικό. Αναζητήστε το δωρεάν αρχείο FamilySearch, το οποίο περιέχει δισεκατομμύρια γενεαλογικές εγγραφές και συνεχίστε την έρευνά σας εν κινήσει, χρησιμοποιώντας το MobileFamilyTree για iPhone, iPad και iPod touch.

Το MacFamilyTree προσφέρει πλήρη βοήθεια και υποστήριξη σε όλους τους τομείς της γενεαλογίας, δηλαδή από την έρευνα και την εισαγωγή δεδομένων έως την αξιολόγηση. Μπορείτε να προσθέσετε πολυμέσα, όπως εικόνες, καθώς και βίντεο στο οικογενειακό σας δέντρο. Επιπλέον, το MacFamilyTree σάς επιτρέπει να τεκμηριώνετε τοποθεσίες όπου ενδέχεται να έχουν συμβεί σημαντικά γεγονότα. Απολαύστε πώς το MacFamilyTree μετατρέπει γεγονότα, ιστορία και αριθμούς σε συναρπαστικές ανακαλύψεις.

Καταγωγή

Καταγωγή σας βοηθά να κατανοήσετε τη γενεαλογία σας. Προσθέστε όσα γνωρίζετε, όπως το όνομά σας, τους γονείς, τους παππούδες, τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες σας, γιατί κάθε λεπτομέρεια βοηθάει. Ψάξτε για ένα φύλλο. Είναι ένας υπαινιγμός ότι μπορεί να έχουν βρει κάτι για έναν πρόγονο σε έναν από τους δισεκατομμύρια δίσκους τους. Οι συμβουλές κάνουν την αναζήτηση για εσάς, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε τα αρχεία.

  Τι είναι το OTG Storage;

Επιπλέον, μπορεί να ανακαλύψετε μεγάλες λεπτομέρειες για τους προγόνους σας για να προσθέσετε στο οικογενειακό σας δέντρο. Οι προτάσεις συνεχίζουν να έρχονται στο Ancestry καθώς έχουν 30 δισεκατομμύρια αρχεία. Όσο περισσότερο επεκτείνετε το γενεαλογικό σας δέντρο, τόσο περισσότερες υποδείξεις θα εμφανιστούν και τελικά δίνει τη θέση του σε μια σειρά ανακαλύψεων. Αυτό συμβαίνει επειδή το Ancestry προσθέτει 2 εκατομμύρια δίσκους κάθε μέρα.

Famberry

Famberry είναι μια γεννήτρια οικογενειακού δέντρου όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το οικογενειακό σας δέντρο ιδιωτικά ή να συνεργαστείτε με την οικογένειά σας για να σας βοηθήσει να συνδέσετε την οικογένειά σας με το οικογενειακό ιστορικό. Δημιουργήστε καθώς και επιμελήστε οικογενειακά άλμπουμ φωτογραφιών με δυνατότητα αναζήτησης. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να διατηρείτε επαφή με συγγενείς στο ιδιωτικό οικογενειακό σας κοινωνικό δίκτυο. Μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως τη δημιουργία σας με τις φωτογραφίες σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα θέματα για να εξατομικεύσετε το οικογενειακό σας δέντρο και να το κάνετε να μοιάζει μοναδικό σαν τη δική σας οικογένεια.

Επιπλέον, το γενεαλογικό σας δέντρο είναι απόλυτα ασφαλές στο Famberry. Μόνο εσείς και η στενή οικογένειά σας μπορείτε να δείτε το δέντρο σας. Η Famberry παρέχει 100% εγγύηση ότι οι πληροφορίες σας δεν παρακολουθούνται από τις μηχανές αναζήτησης. Υπόσχονται να προστατεύουν τα δεδομένα σας κατά τη μεταφορά και σε διακομιστές με κρυπτογράφηση.

Περίληψη 👨‍👩‍👧‍👦

Μια γεννήτρια οικογενειακού δέντρου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συμβαδίσετε με την οικογενειακή σας καταγωγή. Στη σύγχρονη γενιά δεν αρέσει να κρατά ημερολόγιο και να καταγράφει το οικογενειακό ιστορικό. Είναι επίσης μια παραπλανητική ιδέα ότι η επόμενη γενιά πιθανότατα θα βρει αυτό το ημερολόγιο και θα το ενημερώσει. Όχι, το GenZ είναι μια γενιά με γνώσεις τεχνολογίας. Τους αρέσει να αποθηκεύουν τα πάντα στο Διαδίκτυο.

Το λογισμικό γενεαλογίας αποθηκεύει και αντιπροσωπεύει οπτικά το οικογενειακό ιστορικό για εσάς. Επίσης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νέοι αναζητούν ενεργά την καταγωγή τους τώρα με τη βοήθεια κατ’ οίκον καταγωγής ή κιτ DNA. Είναι όλη η οργή με τις μάζες και τις διασημότητες. Επομένως, οι κατασκευαστές οικογενειακών δέντρων μπορούν να είναι ένα καλό εργαλείο για όποιον σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο οικογενειακό δέντρο.