Φιλτράρετε τα δεδομένα των Φύλλων Google χωρίς να αλλάξετε αυτό που βλέπουν οι συνεργάτες

Τα φίλτρα στα Φύλλα Google σάς επιτρέπουν να αναλύετε δεδομένα στο έγγραφό σας εμφανίζοντας μόνο τα πράγματα που θέλετε. Ωστόσο, αλλάζει και ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν οι άλλοι το έγγραφο. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προβολές φίλτρου για να αφήσετε αμετάβλητη την προβολή κάθε συνεργάτη.

Φουντώνω Φύλλα Google και ανοίξτε ένα υπολογιστικό φύλλο για να ξεκινήσετε.

Κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα > Προβολές φίλτρου > Δημιουργία νέας προβολής φίλτρου.

Κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα > Προβολές φίλτρου > Δημιουργία νέας προβολής φίλτρου.  width=”650″ ύψος=”368″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Οι αριθμοί σειρών και τα γράμματα στηλών θα αποκτήσουν σκούρο γκρι χρώμα όταν ενεργοποιηθούν.  Προς το παρόν, θα πρέπει να δώσετε ένα όνομα στην προβολή φίλτρου για να τη διακρίνετε από οποιεσδήποτε άλλες προβολές κάνετε στο μέλλον και να ελέγξετε ότι το εύρος είναι σωστό.  Μπορείτε πάντα να επεξεργαστείτε και τα δύο αργότερα, εάν χρειαστεί.</p>
<div style=

Για αυτόν τον οδηγό, θέλουμε να φιλτράρουμε οτιδήποτε στον πίνακα έχει τιμή ανά μονάδα μεγαλύτερη από 10 $. Κάντε κλικ στο εικονίδιο φίλτρου στο πεδίο “Τιμή ανά μονάδα”.

Για αυτό το επόμενο μέρος, μπορείτε να επιλέξετε να φιλτράρετε είτε κατά τιμές είτε κατά συνθήκες για να αναλύσετε τα δεδομένα σας. Το “Φίλτρο κατά τιμή” προσφέρει έναν απλό τρόπο για να δείτε δεδομένα και να επιλέξετε συγκεκριμένες τιμές στη στήλη. Το “Filter by Condition” σάς προσφέρει μια πολύ πιο αναλυτική προσέγγιση με την επιλογή προσθήκης προσαρμοσμένων τύπων για εύρεση δεδομένων.

Πρώτα, κάντε κλικ στο “Φίλτρο κατά συνθήκη” για να αναπτύξετε την ενότητα, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Μεγαλύτερο από”.

  Πώς να προωθήσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως συνημμένο στο Microsoft Outlook

Κάντε κλικ

Εισαγάγετε τις συνθήκες για το φίλτρο και κάντε κλικ στο κουμπί “OK”.

Πληκτρολογήστε

Κάπως έτσι, μπορείτε πλέον να δείτε όλα τα προϊόντα που κοστίζουν περισσότερο από 10 $ ανά μονάδα χωρίς να διαταράξετε την προβολή άλλων συνεργατών.

Επειδή μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μόνο ενός φίλτρου τη φορά, μπορείτε να στοιβάζετε φίλτρα για κάθε στήλη για να αυξήσετε τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ σε ένα άλλο από τα εικονίδια φίλτρου και να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Για να απενεργοποιήσετε όλες τις προβολές φίλτρου, κάντε κλικ στο “X” στην επάνω δεξιά γωνία του φύλλου.

Κάντε κλικ στο

Κάθε φορά που θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά μια φιλτραρισμένη προβολή, κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα > Προβολές φίλτρου και, στη συνέχεια, επιλέξτε ένα φίλτρο για προβολή.

Θέλετε να δείτε ξανά την άποψή σας;  Κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα> Προβολές φίλτρου και επιλέξτε ένα φίλτρο για προβολή.”  width=”650″ ύψος=”451″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<div style=

Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με τις προβολές φίλτρου είναι η δυνατότητα εμφάνισης φιλτραρισμένων δεδομένων χωρίς αλλαγή της προβολής υπολογιστικού φύλλου άλλων συνεργατών. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις προβολές φίλτρου σας, μπορεί—ακόμα και άτομα που έχουν πρόσβαση μόνο για προβολή.

Κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα > Προβολές φίλτρου και, στη συνέχεια, επιλέξτε μία από τις προσαρμοσμένες προβολές που έχουν δημιουργηθεί από άλλους συνεργάτες.< /p>

Αν και αυτή είναι μια πολύ βασική χρήση μιας φιλτραρισμένης προβολής, φαίνεται να μην υπάρχουν όρια στη χρήση της. Μπορείτε να στοιβάζετε πολλά φίλτρα και ακόμη και να προσθέτετε προσαρμοσμένους τύπους για να αναλύετε και να ταξινομείτε τα δεδομένα σας χωρίς να χρειάζεται να ενοχλείτε άλλα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε.