Τρόπος μορφοποίησης κειμένου εκθέτη ή δευτερεύοντος κειμένου στο Word ή το PowerPoint

Είτε συζητάτε για χημικούς ή μαθηματικούς τύπους είτε αναφέρετε περιεχόμενο που απαιτεί υποσημειώσεις, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κείμενο εκθέτη ή δείκτη. Δείτε πώς μπορείτε να μορφοποιήσετε αυτό το κείμενο στο Microsoft Word ή το PowerPoint.

Μορφοποίηση εκθέτη ή δευτερεύοντος κειμένου

Για να μορφοποιήσετε κείμενο είτε σε εκθέτη είτε σε δείκτη, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε το κείμενο. Μόλις επιλεγεί το κείμενό σας, κάντε κλικ στο “Dialog Box Launcher” της ομάδας γραμματοσειρών, το οποίο είναι το μικροσκοπικό εικονίδιο που βρίσκεται κάτω δεξιά στην ομάδα “Font”.

  Πού να τοποθετήσετε τον δρομολογητή σας για τις καλύτερες ταχύτητες Wi-Fi

Στην ενότητα “Εφέ” του παραθύρου Γραμματοσειρά που εμφανίζεται, επιλέξτε είτε το πλαίσιο ελέγχου “Υπέργραφος” ή “Επιγραφή”, ανάλογα με το ποια χρειάζεστε. Εάν δεν είστε σίγουροι για ποιο, μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του κειμένου στην ενότητα “Προεπισκόπηση”. Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο “OK”.

Το επιλεγμένο κείμενό σας θα εμφανίζεται τώρα ως κείμενο με επιγραφή ή εγγεγραμμένο κείμενο. Εάν πρέπει να αναιρέσετε το εφέ, απλώς επιλέξτε το κείμενο και πατήστε Ctrl+Spacebar. Το αποτέλεσμα θα αντιστραφεί.

Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά κείμενο εκθέτη ή δείκτη, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

  Πώς να συνδυάσετε τις διαδρομές κίνησης στο Microsoft PowerPoint

Εκθέτης: Επιλέξτε το κείμενο και μετά πατήστε Ctrl+Shift+Σύμβολο Plus (+)
Συνδρομή: Επιλέξτε το κείμενο και πατήστε Ctrl+=

Εισαγωγή συμβόλων εκθέτη ή δείκτη

Το Word και το PowerPoint προσφέρουν επίσης πολλά διαφορετικά προδιαμορφωμένα σύμβολα εκθέτη και δείκτη για χρήση. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα σύμβολα, μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Σύμβολο”.

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Εδώ, επιλέξτε “Περισσότερα σύμβολα”.

Στο παράθυρο “Σύμβολο” που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο πλαίσιο “Υποσύνολο” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Υπερόπτες και Συνδρομητές” από το μενού.

Αυτό σας οδηγεί στην ενότητα εκθέτες και συνδρομητές του εργαλείου επιλογής συμβόλων. Εδώ, επιλέξτε οποιονδήποτε από τους διαθέσιμους εκθέτες ή δείκτες (τους οποίους έχουμε επισημάνει) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Εισαγωγή”.

  Τρόπος διόρθωσης σφάλματος που δεν μπορεί να ανοίξει η εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο λογαριασμό διαχειριστή στα Windows 10

Το σύμβολό σας με υπεργραφή ή εγγραφή θα εμφανίζεται τώρα στο έγγραφο ή την παρουσίασή σας.