Τρόπος επικοινωνίας με την υποστήριξη του Microsoft Office 365

Εάν έχετε συνδρομή στο Office 365, ενδέχεται να χρειαστείτε βοήθεια από τη Microsoft. Δείτε πώς μπορείτε να καταγράψετε ένα εισιτήριο από μια εφαρμογή πελάτη, από μια εφαρμογή ιστού ή μέσω του λογαριασμού σας στο Office 365.

Όλες αυτές οι μέθοδοι θα δημιουργήσουν ένα εισιτήριο που πηγαίνει στην υποστήριξη της Microsoft, αλλά με όποιον τρόπο καταγράψετε ένα εισιτήριο, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι.

Σημείωση: Προς το παρόν, οι εφαρμογές του Office 365 για κινητά θα σας μεταφέρουν στις σελίδες βοήθειας και υποστήριξης, αλλά δεν υπάρχει άμεση μέθοδος δημιουργίας εισιτηρίου υποστήριξης. Μπορείτε να κάνετε κλικ στον ιστότοπο βοήθειας μέχρι να βρείτε έναν σύνδεσμο προς μια σελίδα υποστήριξης, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με το να έχετε μια συγκεκριμένη επιλογή επικοινωνίας με την υποστήριξη. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μια εφαρμογή για κινητά, καλύτερα να καταγράψετε ένα εισιτήριο χρησιμοποιώντας μία από τις μεθόδους που περιγράφουμε παρακάτω.

Καταγράψτε ένα εισιτήριο από μια εφαρμογή πελάτη στον υπολογιστή σας

Η καταγραφή ενός δελτίου υποστήριξης μέσα από μια εφαρμογή πελάτη είναι αρκετά απλή. Σε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές —Outlook, Word, Excel, PowerPoint ή OneNote— κάντε κλικ στην επιλογή Βοήθεια > Επικοινωνία με την υποστήριξη.

Εισαγάγετε τις λεπτομέρειες του προβλήματός σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Λήψη βοήθειας”.

Η Microsoft θα προσπαθήσει να αντιστοιχίσει την περιγραφή του προβλήματος με κατάλληλα άρθρα βοήθειας, αλλά υποθέτοντας ότι αυτά δεν βοηθούν (και μπορεί να δοκιμάσουν πρώτα) κάντε κλικ στο “Συζήτηση με έναν αντιπρόσωπο”.

Μερικά πιθανά άρθρα βοήθειας και το

Αυτό θα ανοίξει ένα νέο πλαίσιο όπου μπορείτε να επιλέξετε “Ζωντανή συνομιλία” για να μιλήσετε με έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης της Microsoft.

Θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το πρόβλημά σας ή θα σας υποδείξουν βοήθεια ή εκπαιδευτικό υλικό εάν δυσκολεύεστε να κάνετε κάτι.

  Πώς να καθαρίσετε τα ακουστικά και τα ακουστικά σας

Καταγράψτε ένα εισιτήριο από μια εφαρμογή Ιστού στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι πρόσβασης στην υποστήριξη στις εφαρμογές Ιστού, ανάλογα με την εφαρμογή Ιστού που χρησιμοποιείτε. Ας ελπίσουμε ότι η Microsoft θα τα κάνει όλα να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά προς το παρόν, υπάρχει κάποια διαφορά. Δείτε πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη από το καθένα.

Word, Excel και PowerPoint
Σε ένα αρχείο Word, Excel ή PowerPoint, κάντε κλικ στο Αρχείο > Βοήθεια > Βοήθεια.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στην «Επικοινωνία με την υποστήριξη».

Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα του λογαριασμού σας, όπου πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο «Υποστήριξη της Microsoft».

Κάντε κλικ στην «Επικοινωνία με την υποστήριξη» για να ανοίξετε ένα παράθυρο στον Virtual Support Agent της Microsoft, ο οποίος θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει. Αν δεν μπορεί, θα σε φέρει σε επαφή με ένα ζωντανό άτομο.

Outlook, Calendar και People
Η εφαρμογή πελάτη Outlook περιλαμβάνει email, ημερολόγιο, διαχείριση επαφών και διαχείριση εργασιών. Αυτές οι λειτουργίες χωρίζονται σε μεμονωμένα πλακίδια στις εφαρμογές ιστού και για τρεις από αυτές (χωρίς τις Εργασίες, που καλύπτονται παρακάτω) η μέθοδος επικοινωνίας με την υποστήριξη είναι η ίδια.

Κάντε κλικ στο “?” στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού, εισαγάγετε τις λεπτομέρειες του προβλήματός σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη βοήθειας”.

Η Microsoft θα προσπαθήσει να αντιστοιχίσει την περιγραφή του προβλήματος με κατάλληλα άρθρα βοήθειας, αλλά υποθέτοντας ότι αυτά δεν βοηθούν (και μπορεί να δοκιμάσουν πρώτα) επιβεβαιώστε τη διεύθυνση email σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποστολή”.

Ένας μηχανικός υποστήριξης της Microsoft θα ελέγξει το εισιτήριό σας και θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω email.

Εργασίες/Εκκρεμότητες

Το 2015, η Microsoft αγόρασε το Wunderlist και στη συνέχεια ανέπτυξε μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται To-Do που βασίζεται στην εφαρμογή Wunderlist. Το Microsoft To-Do τελικά θα αντικαταστήσει πλήρως την επιλογή Tasks στο Outlook, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη πλήρως. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η επικοινωνία με την υποστήριξη για το Tasks είναι λίγο διαφορετική από τον τρόπο που το κάνετε για το Outlook, το Ημερολόγιο και τα άτομα.

  Τα κορυφαία 5 κλασικά παιχνίδια Co-Op με μοντέρνα ριμέικ

Κάντε κλικ στο “?” στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Λήψη υποστήριξης».

Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα υποστήριξης για Microsoft To-Do. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και στη δεξιά πλευρά κάντε κλικ στην επιλογή «Επικοινωνήστε μαζί μας».

Ανοίγει μια άλλη σελίδα, όπου μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “κάντε κλικ εδώ” για να μεταφερθείτε στην επίσημη σελίδα υποστήριξης προϊόντων Microsoft To-Do, όπου μπορείτε (επιτέλους) να εισαγάγετε το εισιτήριό σας.

OneDrive

Κάντε κλικ στο “?” στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού και κάντε κλικ στην επιλογή «Αποστολή email στην υποστήριξη του OneDrive».

ο

Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να εισαγάγετε τις λεπτομέρειες του προβλήματός σας. Κάντε κλικ στο «Αποστολή» για να στείλετε ένα email στην ομάδα υποστήριξης του OneDrive.

Ροή

Κάντε κλικ στο “?” στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Υποστήριξη».

Αυτό θα ανοίξει μια νέα σελίδα με διάφορες επιλογές βοήθειας (τις οποίες θα πρέπει να ελέγξετε πρώτα). Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στην επιλογή “Επικοινωνία με την υποστήριξη”.

Αυτό θα ανοίξει τη φόρμα “Νέο αίτημα υποστήριξης”, όπου μπορείτε να εισαγάγετε το δελτίο υποστήριξης.

OneNote, Sway και Forms

Τόσο στο Sway όσο και στο Forms, υπάρχει μια επιλογή Βοήθειας διαθέσιμη από το μενού με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία, αλλά και για τις δύο εφαρμογές, δεν υπάρχει προφανής τρόπος επικοινωνίας με την υποστήριξη με οτιδήποτε άλλο εκτός από το “feedback”. Το OneNote έχει την ίδια επιλογή Αρχείο > Βοήθεια > Βοήθεια με το Word, το Excel και το PowerPoint, αλλά όταν κάνετε κλικ σε αυτό, δεν υπάρχει επίσης προφανής τρόπος επικοινωνίας με την υποστήριξη.

  Πώς να σταματήσετε τη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας από το τηλέφωνό σας στους Χάρτες Google

Και για τις τρεις αυτές εφαρμογές, μπορείτε φυσικά να κάνετε κλικ στη βοήθεια της Microsoft μέχρι να βρείτε μια διαδρομή για υποστήριξη, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με το να έχετε έναν προφανή τρόπο επικοινωνίας με την υποστήριξη μέσα από την εφαρμογή.

Καταγράψτε ένα εισιτήριο από τον λογαριασμό σας στο Office 365

Για να σηκώσετε ένα εισιτήριο από τη σελίδα του Office στον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Office 365, κάντε κλικ στην εφαρμογή εκκίνησης (τις εννέα κουκκίδες στην επάνω αριστερή γωνία) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Γραφείο».

Κάντε κλικ στο “?” στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Επικοινωνία με την υποστήριξη».

Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα του λογαριασμού σας, όπου πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο «Υποστήριξη της Microsoft».

Κάντε κλικ στην «Επικοινωνία με την υποστήριξη» για να ανοίξετε ένα παράθυρο στον Virtual Support Agent της Microsoft, ο οποίος θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει και, εάν δεν μπορεί, θα σας φέρει σε επαφή με ένα ζωντανό άτομο.

Μπορείτε να δείτε ότι, λόγω του συνδυασμού απόκτησης προϊόντων και της έλλειψης συνεπούς σχεδιασμού εμπειρίας χρήστη σε όλες τις ομάδες, η Microsoft προσφέρει πολλούς τρόπους επικοινωνίας με την υποστήριξη, ακόμη και σε αυτήν τη σουίτα προϊόντων. Έχουν σαφώς προσπαθήσει να φέρουν ένα επίπεδο συνέπειας στις παραδοσιακές εφαρμογές πελατών τους (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote), αλλά οι εφαρμογές ιστού δεν είναι καθόλου συνεπείς και οι εφαρμογές για κινητά δεν έχουν ακόμη την επιλογή .

Ωστόσο, δεν ήταν πολύ καιρό πριν που η ιδέα ενός προσωπικού χρήστη να μπορεί να επικοινωνήσει με ένα πραγματικό, ζωντανό άτομο υποστήριξης της Microsoft ήταν στην καλύτερη περίπτωση φανταστική, οπότε τουλάχιστον κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.