Τρόπος εξαγωγής δεδομένων φύλλων Google σε JSON και XML


Η τεχνολογία έχει κάνει απίστευτα εύκολη την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων. Οι εξελιγμένες εφαρμογές επεξεργασίας δεδομένων δίνουν τη δυνατότητα σε σχεδόν οποιονδήποτε να τα αναλύσει και να τα χειριστεί. Αυτές οι εφαρμογές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αλλά κάθε εφαρμογή έχει τα όριά της και όταν μια συγκεκριμένη εφαρμογή δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει αυτό που χρειάζεστε, αναζητάτε κάτι άλλο. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι όταν πρέπει να μετακινήσετε δεδομένα που χειρίζονται σε μία εφαρμογή σε διαφορετική εφαρμογή. Τα δεδομένα εξάγονται σε μια συγκεκριμένη μορφή που επιλέγουν οι εφαρμογές και, ομοίως, οι εφαρμογές υπαγορεύουν από ποιες μορφές μπορούν να εισάγουν δεδομένα. Τα Φύλλα Google είναι μια αρκετά ισχυρή εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά έχει τα όριά της μετά από τα οποία θα αναζητήσετε κάτι πιο ισχυρό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν υποστηρίζει την εξαγωγή δεδομένων. Η Εξαγωγή δεδομένων φύλλου είναι ένα πρόσθετο Φύλλων Google που καλύπτει αυτό το κενό. Μπορεί να εξάγει δεδομένα σε μορφές JSON και XML με λίγα μόνο κλικ.

  Πώς να μετατρέψετε το νόμισμα στα Φύλλα Google

Επισκεφτείτε τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος και προσθέστε Εξαγωγή Φύλλων Google στα Φύλλα Google. Το πρόσθετο θα ζητήσει άδεια διαχείρισης αρχείων στο Google Drive σας, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό και απαραίτητο για τη λειτουργία του πρόσθετου.

Μόλις προστεθεί η Εξαγωγή Φύλλων Google, μεταβείτε στα Πρόσθετα> Εξαγωγή δεδομένων φύλλου> Άνοιγμα πλευρικής γραμμής.

Η πλαϊνή γραμμή του πρόσθετου σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποια μορφή θα αποθηκεύσετε τα δεδομένα σε JSON ή XML. Έχετε επίσης την επιλογή να εξαγάγετε το τρέχον φύλλο, όλα τα φύλλα ή μια προσαρμοσμένη επιλογή φύλλων από το τρέχον αρχείο.

  Πώς να προσθέσετε εφαρμογές στο Microsoft Teams

Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε σε μορφή JSON, έχετε μερικές επιπλέον επιλογές για τη μορφοποίηση του τρόπου εξαγωγής των δεδομένων. Μπορείτε να εξάγετε το περιεχόμενο ως πίνακες και ακόμη και να εξάγετε κελιά ως αντικείμενα μεταξύ άλλων.

Η Εξαγωγή Φύλλων Google έχει επίσης μια ωραία επιλογή προεπισκόπησης που θα σας επιτρέψει να δείτε το εξαγόμενο αρχείο σε ένα αναδυόμενο παράθυρο στα Φύλλα Google πριν το εξαγάγετε.

Εγκαταστήστε το πρόσθετο εξαγωγής δεδομένων φύλλου