Τρόπος εμφάνισης όλης της αλληλογραφίας ως απλού κειμένου στο Outlook

Η ανάγνωση αλληλογραφίας σε απλό κείμενο μπορεί να είναι μια ευλογημένη ανακούφιση από την περίπλοκη μορφοποίηση, για να μην αναφέρουμε ότι είναι πιο γρήγορο στο άνοιγμα και πιο ασφαλές από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βαρύ περιεχόμενο HTML. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό κείμενο ως προεπιλογή στο Outlook.

Πριν ασχοληθούμε με το πώς να το κάνουμε αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι το απλό κείμενο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον παραλήπτη. Το κύριο μειονέκτημα του απλού κειμένου είναι ότι δεν έχει μορφοποίηση και καμία ενσωματωμένη λειτουργία όπως εικόνες ή συνδέσμους. Σχεδόν όλα τα μηνύματα που διαβάζετε θα είναι τουλάχιστον λίγο διαφορετικά αν τα διαβάσετε σε απλό κείμενο και ορισμένα μηνύματα θα είναι σχεδόν αδιάβαστα εάν έχουν βαριά μορφοποίηση.

Ωστόσο, υπάρχουν και οφέλη. Το απλό κείμενο είναι πιο ασφαλές γιατί τίποτα δεν είναι κρυφό. Δεν μπορεί να υπάρχουν ενσωματωμένες εικόνες παρακολούθησης και κρυφές διευθύνσεις URL ηλεκτρονικού ψαρέματος (γιατί εάν η διεύθυνση URL είναι ορατή σε απλό κείμενο, θα μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη διεύθυνση URL, αντί για οποιοδήποτε κείμενο ήθελε να δείτε ο αποστολέας). Για αυτόν τον λόγο, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλού κειμένου που στέλνετε είναι λιγότερο πιθανό να θεωρηθούν επικίνδυνα ή κακόβουλα από αυτοματοποιημένους σαρωτές, επειδή το απλό κείμενο απλά δεν μπορεί να είναι τόσο επικίνδυνο όσο το HTML. (Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να σας στείλει έναν κακόβουλο σύνδεσμο σε απλό κείμενο, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να σας εξαπατήσει για να κάνετε κλικ σε αυτόν.)

  Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο χώρο αποθήκευσης iCloud

Έχοντας αυτό κατά νου, δείτε πώς μπορείτε να διαβάσετε όλα τα μηνύματα σε απλό κείμενο, να στείλετε όλα τα μηνύματα σε απλό κείμενο και να στείλετε μόνο ένα μεμονωμένο μήνυμα σε απλό κείμενο.

Ανάγνωση αλληλογραφίας σε απλό κείμενο

Εάν θέλετε να διαβάσετε όλα τα μηνύματα σε απλό κείμενο, μεταβείτε στο Αρχείο > Επιλογές > Κέντρο αξιοπιστίας > Ρυθμίσεις Κέντρου αξιοπιστίας.

Επιλέξτε την επιλογή Ασφάλεια email και ενεργοποιήστε την επιλογή “Ανάγνωση όλων των τυπικών μηνυμάτων σε απλό κείμενο”.

  Πώς να αποθηκεύσετε αγαπημένα μέρη στους Χάρτες των Windows 10

Κάντε κλικ στην Ασφάλεια email και μετά ενεργοποιήστε το

Κάντε κλικ στο “OK” για έξοδο από τις Ρυθμίσεις του Κέντρου αξιοπιστίας και στο “OK” ξανά για έξοδο από το παράθυρο “Επιλογές”. Το Outlook θα εμφανίζει πλέον κάθε email που ανοίγετε σε απλό κείμενο.

Αποστολή όλων των μηνυμάτων σε απλό κείμενο

Μπορείτε να αναγκάσετε όλα τα μηνύματα που γράφετε να είναι σε απλό κείμενο ανοίγοντας Αρχείο > Επιλογές > Αλληλογραφία, ανοίγοντας το αναπτυσσόμενο μενού “Σύνταξη μηνυμάτων σε αυτήν τη μορφή” και επιλέγοντας “Απλό κείμενο”.

Αλλαγή

Κάντε κλικ στο “OK” για έξοδο από τις Επιλογές και η προεπιλεγμένη μορφή για την αποστολή νέων μηνυμάτων θα είναι πλέον απλό κείμενο.

Αποστολή συγκεκριμένης αλληλογραφίας σε απλό κείμενο

Εάν θέλετε να αφήσετε την τυπική μορφή HTML ως προεπιλογή, αλλά θέλετε να γράψετε μια μεμονωμένη αλληλογραφία σε απλό κείμενο, μπορείτε να το κάνετε επίσης. Αφού ξεκινήσετε ένα νέο μήνυμα, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση κειμένου > Απλό κείμενο.

  Λάβετε ειδοποιήσεις όταν η μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας είναι χαμηλή ή γεμάτη [Windows]

Κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση κειμένου > Απλό κείμενο” width=”386″ ύψος=”131″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Εάν η υπογραφή σας περιέχει οποιοδήποτε HTML, όπως σύνδεσμο ή μορφοποίηση, το Outlook εμφανίζει μια προειδοποίηση που σας ενημερώνει θα το χάσετε όταν αλλάξετε σε απλό κείμενο.</p>
<p><img loading=

Κάντε κλικ στο «Συνέχεια» για να αλλάξετε το μήνυμα σε απλό κείμενο. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να το αλλάξετε ξανά σε HTML, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσετε ξανά την υπογραφή σας. είναι πιο εύκολο να απορρίψετε την αλληλογραφία και να δημιουργήσετε μια νέα.

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, εάν έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις σας ώστε να αποστέλλονται πάντα ως απλό κείμενο, μπορείτε να το αλλάξετε για μεμονωμένα μηνύματα με τον ίδιο τρόπο. Ανοίξτε μια νέα αλληλογραφία και κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση κειμένου > HTML για να στείλετε μόνο αυτό το μήνυμα χρησιμοποιώντας HTML.