Τρόπος δημιουργίας συνολικών γραμμών και στηλών στο Microsoft Word

Εάν χρειάζεστε συνολικές τιμές σε έναν πίνακα του Word, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να σπάσετε την αριθμομηχανή ή να εισαγάγετε τα δεδομένα στο Excel και στη συνέχεια να τα αντιγράψετε ξανά. Το Word μπορεί να κάνει απλούς υπολογισμούς όπως άθροιση, πολλαπλασιασμό και μέσο όρο.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν πίνακα σαν τον παρακάτω. Έχετε τις πωλημένες μονάδες και το κόστος ανά μονάδα και θέλετε να τις πολλαπλασιάσετε για να λάβετε ένα σύνολο.

Ξεκινήστε τοποθετώντας το σημείο εισαγωγής στο κενό επάνω κελί στη στήλη “Σύνολο”.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στη νέα καρτέλα “Διάταξη” που εμφανίζεται στο δεξιό άκρο της Κορδέλας (υπάρχει μια ξεχωριστή καρτέλα Διάταξη μόνο για πίνακες) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Τύπος”.

  Πώς να αποκρύψετε τις ρυθμίσεις από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10

Σε αυτό το παράδειγμα, πρόκειται να πολλαπλασιάσουμε την τιμή στη στήλη “Μονάδες” με την τιμή στη στήλη “Κόστος μονάδας”. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο πεδίο “Τύπος” για να πολλαπλασιάσετε τις τιμές στα δύο κελιά στα αριστερά του τρέχοντος κελιού:

=PRODUCT(LEFT)

Ορίστε μια επιλογή από την αναπτυσσόμενη λίστα Μορφή αριθμού για να καθορίσετε τη μορφή για το αποτέλεσμα του τύπου.

Κάντε κλικ στο “OK” για να αποδεχτείτε τις ρυθμίσεις και να εισαγάγετε τον τύπο στο κελί.

Το αποτέλεσμα του τύπου εμφανίζεται στο κελί.

Δυστυχώς, το Word δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε μια δέσμη κελιών ταυτόχρονα και να δημιουργήσετε έναν τύπο για όλα σε ένα βήμα, επομένως θα πρέπει να εκτελέσετε αυτά τα ίδια βήματα σε καθένα από τα άλλα κελιά στη στήλη “Σύνολο”.

  Πώς να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη στο OBS κατά την εγγραφή οθόνης στα Windows 10

Όταν τελειώσετε, θα έχετε ένα πλήρως σχηματισμένο τραπέζι.

Αυτή η τεχνική λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο για τις στήλες όπως και για τις σειρές. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι θέλαμε να προσθέσουμε όλες τις τιμές στη στήλη “Σύνολο” για να υπολογίσουμε τις συνολικές συνολικές πωλήσεις μας.

Τοποθετήστε το σημείο εισαγωγής σας σε ένα κενό κελί στο κάτω μέρος της στήλης “Σύνολο” (εισαγάγετε μια επιπλέον σειρά εάν χρειάζεται). Μεταβείτε στην καρτέλα “Διάταξη” και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί “Τύπος”.

Αυτή τη φορά, θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο τύπο:

=SUM(ABOVE)

Η παράμετρος “ABOVE” λέει στο Word να προσθέσει όλες τις τιμές πάνω από το τρέχον κελί.

Επιλέξτε την κατάλληλη μορφή Αριθμού και κάντε κλικ στο “OK”.

  Πώς να διορθώσετε το αργό διαδίκτυο μετά τη λήψη των Windows 11

Το σύνολο όλων των τιμών στη στήλη “Σύνολο” εμφανίζεται στο κελί.

Σημείωση: Εάν προσθέσετε νέες σειρές ή στήλες τιμών σε έναν πίνακα στο Word, οι τύποι που έχετε τοποθετήσει δεν θα ενημερώνονται αυτόματα. Για να ενημερώσετε έναν τύπο, κάντε δεξί κλικ στον τύπο και επιλέξτε “Ενημέρωση πεδίου” από το αναδυόμενο μενού.

Όσον αφορά τη διαχείριση δεδομένων σε πίνακες, το Word δεν προσφέρει πουθενά τη δύναμη του Excel. Είναι καλό για μικρούς πίνακες όπως αυτός όπου δεν περιμένετε να αλλάξουν πολύ οι τιμές και δεν χρειάζεται να προβάλετε τα δεδομένα σας με διαφορετικούς τρόπους. Εάν χρειάζεστε περισσότερη λειτουργικότητα, είναι πολύ καλύτερα να εισαγάγετε ένα πραγματικό υπολογιστικό φύλλο Excel στο έγγραφο του Word.