Τρόπος δημιουργίας στιγμιότυπου οθόνης μεμονωμένα στοιχεία διεπαφής χρήστη [Windows]

Η λήψη στιγμιότυπων οθόνης είναι τόσο βασική ανάγκη που τα λειτουργικά συστήματα περιλαμβάνουν ένα βασικό εργαλείο για αυτό από προεπιλογή. Επιπλέον, για οποιονδήποτε χρειάζεται ένα εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης για να κάνει περισσότερα από την απλή λήψη ό,τι εμφανίζεται στην οθόνη, υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές στιγμιότυπων οθόνης για να διαλέξετε.

Η θέση του στιγμιότυπου οθόνης είναι γεμάτη και θα νομίζατε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για προσθήκη σε ένα εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης που δεν έχει προστεθεί ακόμα. Γνωρίστε το Snipaste, μια δωρεάν εφαρμογή των Windows που μπορεί να στιγμιότυπα μεμονωμένα στοιχεία διεπαφής χρήστη. Όπως τα εργαλεία στιγμιότυπων οθόνης μπορούν να ανιχνεύσουν το τρέχον ενεργό παράθυρο, αυτή η εφαρμογή μπορεί να ανιχνεύσει και να στιγματίσει με έμπειρο τρόπο στοιχεία διεπαφής χρήστη, όπως η γραμμή εργασιών ή τα μεμονωμένα εικονίδια στη γραμμή εργασιών ή στο δίσκο συστήματος.

Κατεβάστε και εκτελέστε το Snipaste. Θα προσθέσει ένα εικονίδιο στο δίσκο συστήματος. Η εφαρμογή διαθέτει εξαιρετική υποστήριξη πλήκτρων πρόσβασης και είναι καλή ιδέα να επισκεφτείτε τις προτιμήσεις της προτού ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δίσκου συστήματος του Snipaste και επιλέξτε «Προτιμήσεις» από το μενού περιβάλλοντος.

  Windows Me, 20 χρόνια αργότερα: Ήταν πραγματικά τόσο κακό;

Η καρτέλα Γενικά σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια γλώσσα και ένα χρώμα θέματος για την εφαρμογή και να την ρυθμίσετε να ξεκινά κατά την εκκίνηση του συστήματος.

Η καρτέλα Snip σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διεπαφή της εφαρμογής όταν εισέρχεται στη λειτουργία λήψης οθόνης. Μπορείτε να επιλέξετε με ποιο χρώμα θα καλύπτονται όλα τα στοιχεία που εξαιρούνται από ένα στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό στοιχείων παραθύρου και διεπαφής χρήστη. Η ανίχνευση στοιχείου διεπαφής χρήστη πρέπει φυσικά να είναι ενεργοποιημένη, διαφορετικά ακυρώνει τον σκοπό της εφαρμογής. Το Snipaste μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αγνοεί το αριστερό πλήκτρο των Windows (χρήσιμο όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό πληκτρολόγιο).

  Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας;

Η καρτέλα Επικόλληση θα σας επιτρέψει να επιλέξετε εάν ένα στιγμιότυπο οθόνης θα πρέπει να έχει σκιά, εάν η περιοχή πρέπει να μεγεθύνεται και εάν θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη ή όχι η ομαλή κλίμακα. Το Snipaste έχει επίσης μια δυνατότητα ανάκτησης εικόνων που θα ανακτήσει τις τελευταίες εικόνες που τραβήξατε. Μπορείτε να προσαρμόσετε πόσες εικόνες θα μπορεί να ανακτήσει από το ιστορικό σας.

Η καρτέλα Hotkey είναι όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τα πλήκτρα πρόσβασης. Το Snipaste θα σας επιτρέψει να μεταβείτε στο επόμενο στοιχείο διεπαφής χρήστη χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου. Χρησιμοποιεί μη συμβατικά πλήκτρα πρόσβασης για αποκοπή και επικόλληση, π.χ. F1 και F2.

Για να ξεκινήσετε την απόσπαση, ανοίξτε μια εφαρμογή π.χ. File Explorer και πατήστε το πλήκτρο F1 για να ενεργοποιήσετε το Snipaste. Καθώς μετακινείτε το ποντίκι σας πάνω από διαφορετικά στοιχεία διεπαφής χρήστη, θα επισημαίνονται και θα περιλαμβάνονται στο στιγμιότυπο οθόνης. Το Snipaste θα σας επιτρέψει να τραβήξετε ολόκληρα παράθυρα ή μόνο ένα τμήμα της οθόνης σας επίσης.

  Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής σελιδοδεικτών του Firefox όπως η γραμμή εργασιών στα Windows

Μόλις ληφθεί το στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να το αποθηκεύσετε, να σχεδιάσετε πάνω του, να το επικολλήσετε στην οθόνη σας ως κινητό στοιχείο διεπαφής χρήστη και ακόμη και να προσθέσετε κείμενο σε αυτό. Το Snipaste δεν αφήνει τίποτα το επιθυμητό και είναι εξαιρετικό στον εντοπισμό στοιχείων διεπαφής χρήστη στην οθόνη σας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή δεν μπορεί να εντοπίσει στοιχεία HTML όπως κουμπιά και πεδία φόρμας σε μια ιστοσελίδα. Μπορεί να εντοπίσει μεμονωμένες καρτέλες και τα άλλα κουμπιά σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αλλά δεν μπορεί να κάνει διαφοροποίηση μεταξύ στοιχείων μέσα σε μια ιστοσελίδα.

Το Snipaste θα είναι σύντομα διαθέσιμο τόσο για masOS όσο και για Linux.

Κατεβάστε το Snipaste για Windows