Τρόπος δημιουργίας κατακόρυφων σελίδων στο Microsoft Word

Αν και οι περισσότερες διαφημίσεις έχουν φτάσει στο διαδίκτυο, δεν μπορείτε να αρνηθείτε τη δύναμη ενός φυλλαδίου. Εάν διαθέτετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που πουλάτε και θέλετε να δημοσιεύσετε ένα φυλλάδιο στον τοπικό σας πίνακα ανακοινώσεων, οι κατακόρυφες αποσπάσεις στο κάτω μέρος διευκολύνουν τους χρήστες να πάρουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Δείτε πώς να τα φτιάξετε στο Word.

Δημιουργία κάθετων αποσπάσεων

Βεβαιωθείτε ότι το κρέας του φυλλαδίου σας περιέχει αρκετό περιεχόμενο και σχέδιο για να προσελκύσει τους περαστικούς. Η Microsoft παρέχει μερικά πρότυπα φυλλαδίων που μπορούν να σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση ή μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό λευκό χώρο στο κάτω μέρος για να δώσετε χώρο για τα κάθετα σκισίματά σας.

Μόλις τελειώσετε με το περιεχόμενο και το σχέδιο του φυλλαδίου, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τα κάθετα αποσπάσματα.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι σημαντικό να αφήνετε αρκετό χώρο στο κάτω μέρος για τα σκισίματα. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να δώσετε στο κάτω μέρος της σελίδας ένα περιθώριο 3″ (με αυτό που κάνουμε στο παράδειγμά μας), αλλά εξαρτάται από το πόσες πληροφορίες σκοπεύετε να βάλετε στα αποσπάσματα σας.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη 90 Hz στο Google Pixel 4 και στο Pixel 4 XL

Για να ορίσετε το περιθώριο, μεταβείτε στην καρτέλα “Διάταξη” και κάντε κλικ στο κουμπί “Περιθώρια”.

Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή “Προσαρμοσμένα περιθώρια” στο κάτω μέρος.

Το παράθυρο Διαμόρφωση σελίδας θα ανοίξει με την καρτέλα “Περιθώρια” ήδη επιλεγμένη. Ορίστε το κάτω περιθώριο σε 3″ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

Αυτό θα σας δώσει άφθονο χώρο για τα δάκρυά σας.

Για να κάνουμε τα αποσπάσματα, θα χρησιμοποιήσουμε έναν πίνακα στο υποσέλιδο του εγγράφου. Ο πίνακας πρέπει να είναι μόνο μία γραμμή, αλλά μπορεί να είναι μεταξύ οκτώ και δέκα στηλών. Και πάλι, αυτό εξαρτάται από τον όγκο των πληροφοριών που θέλετε να βάλετε στα δάκρυά σας.

  Συντομεύσεις πληκτρολογίου για χρήση εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών στα Windows 10

Κάντε διπλό κλικ στην περιοχή του υποσέλιδου του εγγράφου για να το ανοίξετε. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Εισαγωγή” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Πίνακας”.

Στο αναπτυσσόμενο μενού, χρησιμοποιήστε το πλέγμα για να δημιουργήσετε τον πίνακά σας. Θα πάμε με έναν πίνακα 8×1—οκτώ στήλες και μία γραμμή.

Τώρα, θα πρέπει να αλλάξετε το μέγεθος του νέου σας πίνακα ώστε να ταιριάζει με το περιθώριο των 3″. Απλώς πιάστε την κάτω άκρη του τραπεζιού και σύρετε.

Τώρα που έχετε ρυθμίσει τον πίνακα, ήρθε η ώρα για το κείμενο. Τα περισσότερα αποσπάσματα χρησιμοποιούν μια κατακόρυφη κατεύθυνση κειμένου για να χωρέσουν περισσότερες πληροφορίες.

Για να περιστρέψετε το κείμενο, επισημάνετε όλες τις στήλες στον πίνακά σας, κάντε δεξί κλικ σε οποιαδήποτε από τις επιλεγμένες στήλες και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Κατεύθυνση κειμένου» από το μενού περιβάλλοντος.

Μπορείτε να επιλέξετε όποιον προσανατολισμό λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Αφού επιλέξετε τον προσανατολισμό σας, κάντε κλικ στο “OK”.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα του Outlook για την αντιμετώπιση προβλημάτων

Τώρα μπορείτε να εισαγάγετε τα στοιχεία σας—όνομα, τηλέφωνο, email ή οτιδήποτε άλλο θέλετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική γραμματοσειρά, να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου ή ακόμα και να εισαγάγετε μια μικρή εικόνα — όλα εξαρτώνται από εσάς.

Εάν εισαγάγετε μια εικόνα, να είστε προετοιμασμένοι για τον πίνακα να ξεφύγει λίγο, επειδή το Word από προεπιλογή εισάγει την εικόνα ενσωματωμένη στο κείμενο. Μην ανησυχείτε. είναι μια εύκολη λύση.

Πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Επιλογές διάταξης” δίπλα στην εικόνα.

Στο αναδυόμενο μενού, επιλέξτε τις επιλογές “Πίσω από το κείμενο”.

Τώρα το μόνο που απομένει είναι να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας και να την τοποθετήσετε εκεί που θέλετε.

Τώρα, αντιγράψτε και επικολλήστε τα περιεχόμενα αυτού του κελιού στα άλλα κελιά του πίνακά σας.

Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να το εκτυπώσετε, να κόψετε τις γραμμές στα πλαϊνά των σχισμένων και να κρεμάσετε τα φυλλάδια σας. Καλή τύχη!