Τρόπος αυτόματης εκτέλεσης Μαζικών Αρχείων ως Διαχειριστής στα Windows 10

Τα σενάρια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εκτέλεση μικρών, περιττών εργασιών για τις οποίες συνήθως δεν θα βρείτε εφαρμογές. Εάν ξέρετε πώς να γράφετε ένα σενάριο, μπορείτε να κάνετε τα περισσότερα πράγματα χωρίς να χρειάζεται να βασιστείτε ποτέ σε μια εφαρμογή. Εάν δεν μπορείτε να γράψετε σενάρια, μπορείτε συνήθως να βρείτε στο διαδίκτυο εκείνα που έχουν γράψει άλλοι και να τα χρησιμοποιήσετε για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Με τα σενάρια, τα Windows 10 τείνουν να είναι προσεκτικά, καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνα και ορισμένες εντολές σε ένα σενάριο απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή για εκτέλεση στο σύστημά σας, γεγονός που τους εμποδίζει να λειτουργούν ακόμα κι αν μπορούν να εκτελεστούν. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε αυτόματα ομαδικά αρχεία ως διαχειριστής στα Windows 10.

  Τι είναι ένα Windows 10 Redstone Build

Μαζέψτε τα αρχεία ως διαχειριστής

Για να εκτελέσετε αυτόματα ένα αρχείο δέσμης ως διαχειριστής, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε το αρχείο δέσμης και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε μια συντόμευση για αυτό. Για να δημιουργήσετε μια συντόμευση, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Αποστολή σε

Μόλις δημιουργηθεί η συντόμευση, μεταβείτε στην επιφάνεια εργασίας σας και κάντε δεξί κλικ σε αυτήν. Επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Στην καρτέλα Συντόμευση, θα δείτε ένα κουμπί για προχωρημένους στο κάτω μέρος. Κλίκαρέ το.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη σκιά στα Windows 10

Αυτό θα ανοίξει ένα άλλο, μικρότερο παράθυρο με μία μόνο επιλογή που μπορείτε να ενεργοποιήσετε. Εκτέλεση ως διαχειριστής. Ορίστε αυτήν την επιλογή, κάντε κλικ στο ΟΚ και, στη συνέχεια, Εφαρμογή. Μετακινήστε τη συντόμευση όπου θέλετε να την εκτελέσετε. Ορίστε το ως την ενέργεια για μια προγραμματισμένη εργασία ή μετακινήστε τη συντόμευση στον φάκελο εκκίνησης και εκτελέστε την κατά την εκκίνηση.

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί με αυτήν τη ρύθμιση. Για ένα, το αρχείο δέσμης θα εκτελεστεί, ωστόσο, θα δείτε την προτροπή UAC που σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι το αρχείο δέσμης μπορεί να εκτελεστεί με δικαιώματα διαχειριστή. Εάν δεν έχετε συνδεθεί ως χρήστης διαχειριστή, θα πρέπει να εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Δεν υπάρχει διαφυγή από αυτό το κομμάτι. Μόλις πραγματοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας με τον λογαριασμό διαχειριστή, το αρχείο δέσμης θα εκτελεστεί όπως είναι γραμμένο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αίθουσες επιμέρους συσκέψεων του Google Meet

Εάν σε οποιοδήποτε σημείο μια εντολή στο αρχείο δέσμης απαιτεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να επιβεβαιώσετε ότι η εντολή μπορεί να εκτελεστεί, θα πρέπει να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης. Το αρχείο δέσμης εκτελείται με δικαιώματα διαχειριστή, ωστόσο, δεν παρέχει γενική άδεια για την εκτέλεση όλων των εντολών χωρίς επιβεβαίωση μιας ενέργειας. Ομοίως, εάν σε οποιοδήποτε σημείο χρειαστεί να επιβεβαιώσετε μια εντολή πατώντας το πλήκτρο Y, θα πρέπει να το κάνετε.

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε αυτόματα σενάρια PowerShell, αλλά το κόλπο για αυτό είναι διαφορετικό.