Τρόπος αναζήτησης στο Ιστορικό του Chrome κατά ημερομηνία

Το Chrome έχει τη χρήσιμη δυνατότητα αποθήκευσης των διευθύνσεων των τοποθεσιών που έχετε επισκεφτεί. Αλλά αν σπάνια εκκαθαρίζετε το ιστορικό σας, η λίστα θα γίνει γρήγορα μη διαχειρίσιμη. Εάν προσπαθείτε να βρείτε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά μπορείτε να θυμηθείτε μόνο την ημερομηνία που την επισκεφτήκατε, η κατηγοριοποίηση του ιστορικού σας μπορεί να είναι χρήσιμη.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε αναζήτηση στο ιστορικό του Chrome κατά ημερομηνία, μαζί με μερικές άλλες χρήσιμες συμβουλές για το Chrome που μπορεί να είναι χρήσιμες.

Πώς να κάνετε αναζήτηση στο Ιστορικό του Chrome κατά ημερομηνία σε έναν υπολογιστή

Η αναζήτηση του ιστορικού του Google Chrome στον υπολογιστή είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι σε άλλες πλατφόρμες, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης έχει σχεδιαστεί για αυτό. Για να βρείτε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο που επισκεφτήκατε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, κάντε τα εξής:

  • Ανοίξτε το Google Chrome στον υπολογιστή σας.
  • Συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google. Να θυμάστε ότι το ιστορικό περιήγησής σας στο Chrome αποθηκεύεται μόνο εάν είστε συνδεδεμένοι σε Λογαριασμό Google και έχετε ενεργοποιημένο το Chrome Sync. Εάν δεν συνδεθείτε όταν κάνετε περιήγηση, δεν θα έχετε ιστορικό για αναζήτηση.
  • Στη γραμμή διευθύνσεών σας, πληκτρολογήστε “myactivity.google.com” (χωρίς τα εισαγωγικά) και μετά πατήστε enter.
  • Στην αρχική σελίδα, κάντε κλικ στη «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών».
  • Στη σελίδα “Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας”, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο “Διαχείριση όλης της δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών”.
  • Στην ενότητα “Αναζήτηση της δραστηριότητάς σας”, κάντε κλικ στο “Φιλτράρισμα κατά ημερομηνία και προϊόν”.
  • Θα εμφανιστεί τώρα ένα παράθυρο με τους ιστότοπους στους οποίους έχετε πρόσβαση στο Chrome μαζί με ένα φίλτρο ημερομηνίας που μπορείτε να ορίσετε για μετά και πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Ενεργοποιήστε το Chrome, την Αναζήτηση, την Αναζήτηση εικόνων και την Αναζήτηση βίντεο για να εμφανίσετε όλα τα αποτελέσματα των αναζητήσεών σας. Εισαγάγετε την ημερομηνία για να περιορίσετε την περίοδο ή αφήστε την κενή για να δείτε όλα τα αποτελέσματα.
  • Κάντε κλικ στο «Εφαρμογή».
  • Θα εμφανιστεί τώρα μια λίστα με όλους τους όρους που αναζητήσατε και όλους τους ιστότοπους που επισκεφτήκατε μαζί με την ημερομηνία και την ώρα πρόσβασης σε αυτούς.
  • Κάνοντας κλικ στο “Λεπτομέρειες” σε κάθε αποτέλεσμα θα εμφανιστούν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό.
  • Κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο θα ανοίξει η ιστοσελίδα σε νέο παράθυρο. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες θα σας επιτρέψει να διαγράψετε την αναζήτηση ή το ιστορικό της ιστοσελίδας.
  • Κάντε κύλιση προς τα επάνω και κάντε ξανά κλικ στο «Φίλτρο κατά ημερομηνία και προϊόν» για να εισαγάγετε νέα φίλτρα αναζήτησης.
  •   Πώς να κάνετε το Linux να μοιάζει με το Chrome OS

    Πώς να κάνετε αναζήτηση στο Ιστορικό του Chrome κατά ημερομηνία σε ένα iPhone

    Παρόλο που υπάρχει μια εφαρμογή Google στο κατάστημα iPhone, είναι πιο εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό του Chrome μέσω της σελίδας Η δραστηριότητά μου όταν χρησιμοποιείτε το iPhone. Τα συγκεκριμένα βήματα για να γίνει αυτό είναι τα εξής:

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.
  • Ανοίξτε τη σελίδα “Η δραστηριότητά μου” στο πρόγραμμα περιήγησης του iPhone σας.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη “Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών”.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Διαχείριση όλης της δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών».
  • Πατήστε «Φιλτράρισμα κατά ημερομηνία και προϊόν».
  • Όπως και με την αναζήτηση στον υπολογιστή παραπάνω, εισαγάγετε τις ημερομηνίες για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα και πραγματοποιήστε εναλλαγή των Chrome, Αναζήτηση, Αναζήτηση εικόνων και Αναζήτηση βίντεο για να δείτε τους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί.
  • Πατήστε «Εφαρμογή».
  • Κάντε κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Πατώντας στο “Φίλτρο κατά ημερομηνία & προϊόν” στην κορυφή θα μπορείτε να εισάγετε νέα φίλτρα.
  • Πώς να κάνετε αναζήτηση στο Ιστορικό του Chrome κατά ημερομηνία σε ένα Android

    Οι συσκευές Android διαθέτουν μια αποκλειστική εφαρμογή Google που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί να ανοίξει ένα πρόγραμμα περιήγησης για αναζήτηση στο ιστορικό Google. Τα βήματα για να γίνει αυτό είναι τα εξής:

      Προσαρμογή της σελίδας ή του ιστότοπου που ανοίγει το κουμπί αρχικής οθόνης του Chrome
  • Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google.
  • Στη συσκευή σας Android, σύρετε προς τα επάνω για να ανοίξετε το μενού της εφαρμογής.
  • Αναζητήστε και πατήστε “Ρυθμίσεις”.
  • Κάντε κύλιση προς τα πάνω και πατήστε στο Google.
  • Πατήστε «Διαχείριση του Λογαριασμού σας Google».
  • Πατήστε «Απόρρητο και εξατομίκευση».
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την καρτέλα “Ρυθμίσεις ιστορικού”. Πατήστε «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών».
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω προς τα κάτω και, στη συνέχεια, πατήστε “Διαχείριση όλης της δραστηριότητας ιστού και εφαρμογών”.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Φιλτράρισμα κατά ημερομηνία και προϊόν».
  • Τώρα μπορείτε να εισάγετε συγκεκριμένα φίλτρα για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας. Ενεργοποιήστε το Chrome, την Αναζήτηση εικόνων, την Αναζήτηση και την Αναζήτηση βίντεο για να εμφανίσετε όλους τους ιστότοπους που αναζητήσατε. Προσθέστε μια ημερομηνία “πριν” και “μετά” για να περιορίσετε μια περίοδο δραστηριότητας ή αφήστε τα κενά για να εμφανιστούν όλα τα αποτελέσματα.
  • Πατήστε «Εφαρμογή».
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τα μεμονωμένα αποτελέσματα. Μπορείτε να πατήσετε ξανά το “Φίλτρο κατά ημερομηνία & προϊόν” στο επάνω μέρος για να εισαγάγετε νέα φίλτρα αναζήτησης.
  • Επεκτάσεις τρίτων

    Το Chrome είναι γνωστό ότι έχει χρήσιμες επεκτάσεις που μπορούν να εγκαταστήσουν οι χρήστες για να βελτιώσουν τη χρησιμότητα του προγράμματος περιήγησης. Οι επεκτάσεις ιστορικού Chrome διευκολύνουν την πρόσβαση στη δραστηριότητά σας, αντί να χρειάζεται να περάσετε από όλους τους συνδέσμους που απαιτούνται κατά τη χρήση της σελίδας Η δραστηριότητά μου της Google.

    Οι επεκτάσεις του Chrome μπορούν να εγκατασταθούν στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome απλώς μεταβαίνοντας στην ιστοσελίδα τους και κάνοντας κλικ στο «Προσθήκη στο Chrome». Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάθε εγκατεστημένη επέκταση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Επέκταση στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Chrome. Το εικονίδιο επέκτασης έχει σχήμα σαν κομμάτι παζλ.

    Για να καταργήσετε μια επέκταση, κάντε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης και, στη συνέχεια, μεταβείτε στη συγκεκριμένη επέκταση που θέλετε να καταργήσετε. Κάντε κλικ στις τρεις τελείες στα δεξιά της επέκτασης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Κατάργηση από το Chrome” από το αναδυόμενο μενού. Η εναλλαγή του εικονιδίου της καρφίτσας καθιστά την επέκταση πιο εύκολη πρόσβαση, όπως εμφανίζεται στο επάνω μέρος του μενού του Chrome.

      Προσθέστε 5 σημαντικές εργασίες στη σελίδα της νέας καρτέλας [Chrome]

    Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς διαθέσιμες επεκτάσεις:

    Υπεύθυνος Ιστορίας

    Η επέκταση του Ιστορικού Διαχειριστή κάνει τη σελίδα δραστηριότητας πολύ πιο χρήσιμη – θα είναι πιο εύκολο να περιορίσετε την αναζήτησή σας. Η Διαχείριση ιστορικού επιτρέπει στους χρήστες να περιλαμβάνουν συγκεκριμένους όρους για κάθε ημερομηνία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα, κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν αναζητάτε αποτελέσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Αναζήτηση ιστορικού

    Η προεπιλεγμένη Αναζήτηση Ιστορικού Google εμφανίζει μόνο τα ονόματα των ιστοσελίδων που επισκεφτήκατε πρόσφατα. Η Αναζήτηση Ιστορικού το επεκτείνει, επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν όρους σε κάθε ιστοσελίδα. Αυτό είναι βολικό εάν δεν θυμάστε τη συγκεκριμένη σελίδα ή την ημερομηνία πρόσβασης σε αυτήν, αλλά θυμάστε ένα συγκεκριμένο θέμα σε αυτήν τη σελίδα. Όταν κάνετε αναζήτηση σε πολλά αποτελέσματα, η δυνατότητα αναζήτησης μέσα σε αυτά διευκολύνει την εύρεση των ιστοσελίδων που σχετίζονται με αυτό που αναζητάτε.

    History Trends Unlimited

    Από προεπιλογή, η Google θα διαγράψει όλους τους όρους που έχετε αναζητήσει μετά από 90 ημέρες. Η επέκταση History Trends Unlimited σάς επιτρέπει να διατηρείτε αρχεία καταγραφής του ιστορικού αναζήτησής σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι βολικό εάν επισκέπτεστε συχνά ιστοσελίδες ακόμα και μήνες αφότου τις βρήκατε για πρώτη φορά, όπως όταν γράφετε μια εργασία όρου ή μια διατριβή.

    Το μειονέκτημα είναι ότι, αν διαγράψετε ποτέ αυτήν την επέκταση, όλα τα αρχεία καταγραφής σας πηγαίνουν επίσης, επομένως πρέπει να την κρατήσετε εγκατεστημένη για να διατηρήσετε τη λειτουργικότητα.

    Καλύτερη Ιστορία

    Το Better History ενισχύει τη λειτουργικότητα της αναζήτησης ιστορικού αυξάνοντας τον αριθμό των φίλτρων, βελτιστοποιώντας τη διεπαφή και προσθέτοντας περισσότερα στοιχεία ελέγχου διαχείρισης. Αυτή η επέκταση δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τις προτιμώμενες ρυθμίσεις αναζήτησης για επαναλαμβανόμενη χρήση.

    Περιορισμός Όρων

    Η προσπάθεια ανάκλησης ενός ιστότοπου που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν είναι πολύ πιο εύκολο εάν μπορείτε να περιορίσετε σημαντικά τους όρους. Η γνώση του τρόπου αναζήτησης στο ιστορικό του Chrome κατά ημερομηνία περιορίζει τα αποτελέσματα που πρέπει να περάσετε, καθιστώντας ευκολότερη την εύρεση αυτού που αναζητάτε.

    Γνωρίζετε άλλους τρόπους αναζήτησης στο ιστορικό του Chrome κατά ημερομηνία; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.